Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Russet Stála jsem před tímhle rozhodnutím, první dcera je neplánovaná ![]()
Rodina už se s tím tak nějak smířila, říkali že mě budou podporovat ať se rozhodnu jakkoliv. Přítel změní zaměstnání kde bude dostávat víc peněz a já mezitím budu chodit na brigádu (dokud to teda bude možné). S penězma vážně problém nebude. Přítele znám moc dobře a vím jak se k tomu všemu postaví,opravdu si nemyslím že by nás opustil
ale když jsem tady tak četla ty diskuse tak i žena ve 40 může mít nedostatek financí nebo jí může opustit partner
v tu chvíli je taky ráda za každou pomoc rodiny a ostatních. Kord když je třeba doma s malým dítětem a nemůže do práce. Ale tím nechci říct že se spoléhám na pomoc rodiny. Je hezké že mě budou podporovat ale to neznamená že z nich budu dostávat každou korunu.
jak už jsem psala, ve škole už mám domluvený individuální plán, školu si dodělám. A jsem ráda za vaše názory které tu píšete
jak pozitivní tak negativní ![]()
@Anonymní píše:
Rodina už se s tím tak nějak smířila, říkali že mě budou podporovat ať se rozhodnu jakkoliv. Přítel změní zaměstnání kde bude dostávat víc peněz a já mezitím budu chodit na brigádu (dokud to teda bude možné). S penězma vážně problém nebude. Přítele znám moc dobře a vím jak se k tomu všemu postaví,opravdu si nemyslím že by nás opustilale když jsem tady tak četla ty diskuse tak i žena ve 40 může mít nedostatek financí nebo jí může opustit partner
v tu chvíli je taky ráda za každou pomoc rodiny a ostatních. Kord když je třeba doma s malým dítětem a nemůže do práce. Ale tím nechci říct že se spoléhám na pomoc rodiny. Je hezké že mě budou podporovat ale to neznamená že z nich budu dostávat každou korunu.
jak už jsem psala, ve škole už mám domluvený individuální plán, školu si dodělám. A jsem ráda za vaše názory které tu píšete
jak pozitivní tak negativní
Jestli můžu radit,na tu školu se opravdu nevykašli.Je to důležité.Jednou budeš muset dítě sama uživit.Přítel odejít může,nemusí. A rodiče tu taky věčně nebudou.A hezky jim poděkuj.
Lehké to skutečně nebude.Přeju hodně štěstí a zdravé miminko.
@atominnka píše:
@Russet Stála jsem před tímhle rozhodnutím, první dcera je neplánovaná
A v sedmnácti, předpokládám… ![]()
Kdyby to bylo v 17, tak jí nemám. Bylo to v 21, já jsem měla práci a přítele - sice na pokraji rozchodu, ale zustali jsme spolu. Vydrželo to dalších 8let.
Četla jsem příspěvky vás některých a fakt nechápu… dle některých každý chlap vydělává 50tis minimálně a nikdy neopustí rodinu!
Píšete, že má myslet do budoucna, co bude za pár let. A vy takto přemýšlíte? Např máte plán kdyby se Vám stal úraz, nebo jste přišli o práci a pod?
Je jí 17 let, čeká mimčo, přítel je připraven být otec. Je spousta lidí co na netu darujou oblečení a vše na mimčo.
Nějak se začínat musí a měl to každý z nás. Jen si vzpomeňte sami na sebe. Měli jste jistotu? A vyšla vám?
Já osobně jsem taky měla děti brzo v 18ti letech, také jsem měla přítele. Zřídili jsme si hypo a žili úplně normálně. I školu jsem dodělala a to jsem o rok později porodila druhé mimi. Jednou bylo líp, jindy hůř. Dnes je dětem 12 a 11let. A jsem ráda, že jsem si je nechala a mám je. Nyní jsem těhotná potřetí a to z umělého oplodnění a také neplánuji co bych dělala kdyby mi manžel utekl a já zůstala se třema dětma sama. A ušetřené miliony taky nemáme.
Takže co tady řešíte blbosti? Ano, může to mít hodně těžké ale taky nemusí! Je to sázka do loterie stejně jako u ostatních rodin. Ona sama má svůj rozum a zná a vidí své okolí a rodinu.
@Jíťa31 Je jí 16. Tudíž až porodí, nebude dospělá. A v tom je ten rozdíl ![]()
@Jíťa31 píše: Četla jsem příspěvky vás některých a fakt nechápu… dle některých každý chlap vydělává 50tis minimálně a nikdy neopustí rodinu!
Píšete, že má myslet do budoucna, co bude za pár let.A vy takto přemýšlíte? Např máte plán kdyby se Vám stal úraz, nebo jste přišli o práci a pod?
Je jí 17 let, čeká mimčo, přítel je připraven být otec. Je spousta lidí co na netu darujou oblečení a vše na mimčo.
Nějak se začínat musí a měl to každý z nás. Jen si vzpomeňte sami na sebe. Měli jste jistotu? A vyšla vám?
Já osobně jsem taky měla děti brzo v 18ti letech, také jsem měla přítele. Zřídili jsme si hypo a žili úplně normálně. I školu jsem dodělala a to jsem o rok později porodila druhé mimi. Jednou bylo líp, jindy hůř. Dnes je dětem 12 a 11let. A jsem ráda, že jsem si je nechala a mám je. Nyní jsem těhotná potřetí a to z umělého oplodnění a také neplánuji co bych dělala kdyby mi manžel utekl a já zůstala se třema dětma sama. A ušetřené miliony taky nemáme.
Takže co tady řešíte blbosti? Ano, může to mít hodně těžké ale taky nemusí! Je to sázka do loterie stejně jako u ostatních rodin. Ona sama má svůj rozum a zná a vidí své okolí a rodinu.
Ano, představ si, že ano. Než jsem začala uvažovat o dětech, a to mi bylo 26 let, měla jsem vlastní bydlení, byla vdaná, měli jsme naspořenou rezervu. A ano, jsem pojištěná proti výpadku příjmů slušnou pojistkou, mám rezervu, mám své bydlení, takže v případě nutnosti se o své dvě děti postarám sama. Mám dvě, protože dvě jsou ten počet, který zvládnu sama, kdyby fakt přišla nějaká nečekaná katastrofa. A jestli máš tři děti a nemáš plán, co by bylo, kdybys na ně zůstala sama, tak jsi v mých očích dost střelec.
@Šáruší je vidět že jsi můj příspěvek absolutně nepochopila co tím bylo řečeno.
Nikdy nemůžeš vědět co tě může čekat. A pokud si myslíš, že ano a jsi supermatka, pak jsi v mých očích bůh
@Anonymní píše:
Rodina už se s tím tak nějak smířila, říkali že mě budou podporovat ať se rozhodnu jakkoliv. Přítel změní zaměstnání kde bude dostávat víc peněz a já mezitím budu chodit na brigádu (dokud to teda bude možné). S penězma vážně problém nebude. Přítele znám moc dobře a vím jak se k tomu všemu postaví,opravdu si nemyslím že by nás opustilale když jsem tady tak četla ty diskuse tak i žena ve 40 může mít nedostatek financí nebo jí může opustit partner
Přesně tak, jiné žen, ve 40 na tom můžou být hůř než Vy
Vás přístup mi přijde velmi rozumný a moc Vám fandím
Mě měla maminka taky velmi brzy a doteď se všude chlubím s tím, jak mladou maminku mám ![]()
@Anonymní píše:
Byla jsem na tom podobně, maturovala jsem s ročním synkem. Měla jsem individuální plán a jezdila na zkoušky, později jsem byla ve škole, podle toho jakou měl partner směnu. Školu si určitě dodělej, podle mne lepší to nějak lepit a dát hned než přerušit, protože jak se přeruší studium, těžko se pak vrací. Od miminka se nechce atd. Nebude to lehké, ale vše se dá zvládnout a hlavní je, že se k tomu tatínek staví čelem.
Já byla i zplnoletněná a pamatuji si slova psycholožky - lepší takto brzy než nikdy a že zná páry, co se rozvadějí, protože děti mít nemohou nebo druhý nechce. Držím vám palce. ![]()
@Jíťa31 píše:
@Šáruší je vidět že jsi můj příspěvek absolutně nepochopila co tím bylo řečeno.Nikdy nemůžeš vědět co tě může čekat. A pokud si myslíš, že ano a jsi supermatka, pak jsi v mých očích bůh
Já nepotřebuju být v tvých očích bůh, ale než jsem si pořídila dítě, což je pro mě osobně zodpovědnost jako prase, tak jsem dostudovala, našetřila nějakou korunu, zajistila bydlení. A když jsem pak to dítě měla, tak jsem měla potřebu to zajistit ještě víc. Protože nikdo neví, co se stane. Takže mám životní pojistku, která by případně pomohla dětem slušně přežít do dospělosti, mám pojistky proti výpadku příjmu, mám úrazovou pojistku. Dále mám sepsanou poslední vůli, nad kterou jsem dlouho přemýšlela a dala si na ní záležet. Mám úspory tak, abych zvládla přežít nějaký dostatečně dlouhý čas. A mám svoje bydlení. Nemusím být bůh, tohle je prostě standard, který by měl mít každý zodpovědný rodič. Což prostě šestnáctiletá cácora, která sotva dokázala souložit a ještě se u toho ani nechránit prostě není. Takže nevím co se může stát a co mě v životě čeká a potká, nicméně jsem se snažila připravit na to, co by mohlo přijít a nějak ohrozit mé děti. Tahle šestnáctiletá žába, co si myslí, jak to všechno půjde se nedokáže postarat ani sama o sebe. Bude závislá na klukovi, se kterým je rok, popřípadě na rodičích. Tak kdybychom se milostivě alespoň přestali těm rodičům divit, že vyšilují.
@Šáruší moc vám přeji aby váš dokonalý život běžel dle plánu. A aby jste hlavně takto vychovala své děti aby náhodou neporušili váš standard. Jinak by jste musela názor změnit nebo je vydědit…
Nevím, co vám dává právo nazývat slečnu cácorou co souloží bez ochrany. Vy jí znáte? Umíte se vcítit do její situace?
A co kdyby náhodou v tom vašem dokonalém světle nastalo to, že než ušetříte co chcete tak už prostě nebudete moci otěhotnět? Nebo by bylo vaše díte vážně nemocnělo ( nic takového vám nepřeji ) tak i na to jste pojištěná tak že to zvládnete psychicky? Nebo že bez vás uzavře váš muž nějakou půjčku u lichváře a nehorázně vás zadluží?
Proč by se této slečně nemělo miminko narodit? Bude myslíte méně šťastné než vaše děti?
A jestli bude nějaký čas závyslá na klukovi? No a co? Je to její život a nikde nemá napsáno, že poté na tom nemůže být líp než vy.