Za chvíli 17 a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
4.4.19 18:22

Hele pokud přítel vydělává, budete mít kde bydlet tak je to relativně v klidu. Rodiče tě k ničemu donutit nemůžou. Ty dostaneš po porodu rodičák, to sice není žádná hitparáda, ale něco do toho rozpočtu přispěješ. Vybavička se dá dneska koupit za pár korun z druhé ruky. Ve škole se domluvíš buď na odkladu nebo ji dodelas třeba dálkově, určitě ti nějak vyjdou vstříc ;) neříkám že to bude jednoduché, nebude, ale bude to stát za to :hug: je bezva že se chceš postavit k problému čelem a dát tomu drobečkovi šanci a rodiče, pokud nejsou úplně z kamene, za chvíli vychladnou a vnouce přijmou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
4.4.19 18:22
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, chtěla bych jen říct, že nečekám nějakou chválu, nebo tak něco, ale chci slyšet názor taky od někoho jiného. Za pár měsíců mi bude 17 a zjistila jsem, že jsem těhotná. Dítě bylo samozřejmě neplánované, vzhledem k tomu, že studuji a jsem tak mladá. Mám přítele, jsme spolu rok, mluvili jsme o všem co a jak bude a rozhodli jsme se, že si dítě necháme. Vím, že to nebude lehké, ale zvládneme to. Nejhorší je, že mě moje rodina nutí na potrat :( nedokážu si představit, že bych dala svoje dítě pryč. Myslíte, že to za mě mohou rozhodnout rodiče? Když už se to stalo chci se tomu postavit a ne to hned řešit potratem :( školu si dodělám, s přítelem si hledáme být..

Drzim palce, at vse zvladnes :palec: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
4.4.19 18:23
@Kriss Tina píše:
Hele pokud přítel vydělává, budete mít kde bydlet tak je to relativně v klidu. Rodiče tě k ničemu donutit nemůžou. Ty dostaneš po porodu rodičák, to sice není žádná hitparáda, ale něco do toho rozpočtu přispěješ. Vybavička se dá dneska koupit za pár korun z druhé ruky. Ve škole se domluvíš buď na odkladu nebo ji dodelas třeba dálkově, určitě ti nějak vyjdou vstříc ;) neříkám že to bude jednoduché, nebude, ale bude to stát za to :hug: je bezva že se chceš postavit k problému čelem a dát tomu drobečkovi šanci a rodiče, pokud nejsou úplně z kamene, za chvíli vychladnou a vnouce přijmou :kytka:

Presne!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.4.19 18:25

@Tichošlápek Asi to bude ve smyslu, že do patnáctvi potřebuje souhlas. Podobně jako do určitého věku potřebuje souhlas k hormonální antikoncepci…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.4.19 18:26

@Ba-stet určitě. Však já netvrdím, ze ve 14 by ji proste položili na lehatko a donutili. Ona se jen ptala, zda ji nutit mohou, no a podle tohoto zákonu v jejím věku rozhoduje čistě ona sama.

Příspěvek upraven 04.04.19 v 18:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.4.19 18:26
@Tichošlápek píše:
Pokud jsi starší 16 let, tak tě nutit nemohou. Nicméně je chápu.

Pod 16 nutit mohou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.4.19 18:27

@AlphaOmega viz výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.19 18:27

Děkuju všem moc :hug: :srdce: jsem ráda, že na to má někdo taky trochu kladný názor :) hlavně jsem ráda za to, že se k tomu přítel postavil a nevykašlal se na mě. A určitě si myslím, že až rodiče uvidím, že to tak nějak zvládám, tak určitě budou časem taky rádi, doufám v to :hug:

• Citovat
  • Upravit
18177
4.4.19 18:28
@Russet píše:
Dceru bych do potratu nikdy nenutila. Teda ne 17 letou holku. Pokud je dost stará na to mít sex, bude se muset holt postarat. Podpořila bych ji, ale zdůraznila, že ONA se stává rodičem a že se bude muset hlavně ona postarat. Individuální plán na dodělání maturity jistě zkus. Vzdělání se ti bude hodit, až budeš hledat později práci. Nestala se katastrofa, narodí se nový život a vy se snad máte rádi. Jednoduché to nebude. Ale ani potrat není jednoduchý.

Souhlas! :palec:
Zakladatelko, držím palce. Není to jednoduchá situace, ale pokud to tak cítíš a máš oporu i v příteli, poperete se s tím. Snad je postoj rodiny jen ze šoku a brzo vychladnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.19 18:29

@Ba-stet děkuju moc :hug: vím, že to nebude jednoduché, ale budu se snažit tomu malýmu dát co nejvíc :hug:

• Citovat
  • Upravit
14313
4.4.19 18:29
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, chtěla bych jen říct, že nečekám nějakou chválu, nebo tak něco, ale chci slyšet názor taky od někoho jiného. Za pár měsíců mi bude 17 a zjistila jsem, že jsem těhotná. Dítě bylo samozřejmě neplánované, vzhledem k tomu, že studuji a jsem tak mladá. Mám přítele, jsme spolu rok, mluvili jsme o všem co a jak bude a rozhodli jsme se, že si dítě necháme. Vím, že to nebude lehké, ale zvládneme to. Nejhorší je, že mě moje rodina nutí na potrat :( nedokážu si představit, že bych dala svoje dítě pryč. Myslíte, že to za mě mohou rozhodnout rodiče? Když už se to stalo chci se tomu postavit a ne to hned řešit potratem :( školu si dodělám, s přítelem si hledáme být..

Deti maji deti..opravdu neni jednoduché mit v tomhle veku dítě to ale zjisti clovek az ta situace nastane :nevim: Nevim kolik je partnerovi ale bude asi take hodně mlady obavam se ze vetsinou takhle mladí lide takovou situaci nezvladnou a rozejdou se.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
4.4.19 18:30

To zvladnete, neboj se ;) pokud na potrat nechceš, nechod…je to preci tvůj život. Kazdopadne zvazte vse pro a proti. Hlavne jestli by si mela kde byt kdyby se na tebe pritel náhodou vykaslal. I s takovou variantou se musi bohužel pocitat a bez penez a podpory rodiny by si s dítětem mohla skoncit taky nekde pod mostem.
Drzim palce :palec: Ja porodila prvniho syna v 17ti letech, ted uz mu bude 8 let a mam ještě mladsiho ctyrleteho. Jako jednoduchý to mít nebudes ale kdyz se chce všechno jde :mavam: každopádně bez podpory a pomoci rodiny a hlavně pritele se bohuzel neobejdes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
@Anonymní píše:
Přítel měsíčně vydělává 20000,– a být si sháníme :roll: a chránili jsme se, bohužel nám praskl kondom. Se školou se domluvím na určitém plánu, k maturitě se budu snažit dostat.

Nedej se, na potrat nechoď, dítě chceš, byla bys z toho psychicky zničená. Bojuj za dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Bude mu 23 :)

• Citovat
  • Upravit
4.4.19 18:32
@lachtanice86 píše:
A jen ze zvědavosti, proč jste se nechránili ?

Mladá holka si sem jde pro radu a tady se vždy musí najít někdo, kdo má hloupou otázku. Třeba si holčina myslela, že jí se tohke stát nemůže, je mlaďounká, každý dělá v životě „chyby“. Ona si za ně taky „zaplatí“.

Míla budoucí maminko, Vám přeji hodně sil do rozhodování. Moc se mi líbí Váš přístup. V hlavně se mi ale objevil příběh z Malých lásek. Mladá holčina taky věřila, pak zůstala na miminko sama. Mladý tatínek si chtěl užívat. Holčina měla ale podporu maminky. Věřím, že se rozhodnete nejlépe jak můžete a ať to dopadne jakkoliv, je to Vás život a před nikým se nemusíte obhajovat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí