Za chvíli už asi padnu...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
26.10.11 13:31
Sisule píše:
berry4 píše: :-D Atominko a co by jsi dělala,kdyby jsi měla ty děti 2,nebo 3 ? To by jsi potřebovala armádu společnic a pečovatelek? :wink:
Beru tvůj stesk jako podzimní depku,tou procházíme každá,každá jinak.
Vzchop se,hlavu vzhůru,věř,že jsou na tom ženský MNOHEM (hůř),jinak -třeba jsou samy jako ty a navíc ještě pracují a neslyšela jsem od nich ani pípnutí.
Prostě nevidí důvod :pankac:
Tohle je opravdu bezva … :pocitac: co bys ddělala kdyby …ježíš má depku má tunel stereotyp .. připadá si sama … to jí teda moc nepomůže napsat že jsou na to jiný hůř ..třeba jsou …no a co …každej má jinou míru toho, co na něj dolehne nebo co ho trápí …každej jsme jinej ..a tohle teda beru jako docela nefér poznámku vůči zakladatelce.
Copak jen proto, že se má někdo hůř - ovšem měřeno TVOU optikou - nemá zakladatelka právo se cítit jak to cítí …fakt nechápu tyhle rejpavý poznámky typu a co bys dělala ,,,, to už si člověk nesmí ani postesknout ?

Sisule, díky, přesně jsi to vystihla. Já jsem za malou, za manžela, za svůj život a zato jak se mám ráda, moc ráda. Vím, že na tom je spousta lidí daleko hůř, uvědomuji si, že mám JEN jedno dítě, že s více je to náročnější… Jen prostě ted na mě všechno nějak padá, s manželem máme problémy(kdo je nemá, vím), mně není nejlíp, malá je pár dní protivná jak tejden před výplatou, chce se jen chovat a já nestíhám a nestíhám.. a tak mi to prostě přijde, že vše by mělo být jinak (hlídání dcery, pomoc doma…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
26.10.11 13:34

Ježíš já čtu tu diskuzi dál a vážně nechápu …proč maminky co mají víc dětí mají potřebu se plácat po rameni jak to všechno zvládají a co bys dělala kdybys byla na mým místě ..podívej na mě já to zvládám s dvěma třemi šesti dětmi mám uklizeno navařeno atd … jo třeba jo …ale mě se furt chce zeptat …jak to má zakladatelce pomoct ? Akorát si bude připadat ještě hůř za to, že si vůbec dovolila po jedenácti měsících cejtit něco jako stereotyp a že nemá smysl života jen v úklidu a vaření …¨
Zakladatelko ..sedni sis mužem, řekni mu, že se cítíš psychicky unavená protože si přijdeš sama … řekni mu, at nakupuje on aby viděl co to stojí, protože dohadovat se o penězích taky unavuje …no a poslední věc ..prosad si jeden den v týdnu kdy sizajdeš sama třeba na cvíčo ..ono taky získáš odstup a bude líp …jinak zkus podnikat věci s malou mezi lidma …pozjišťuj plavání cvíčo s miminama … pokus se zjistit jestli nemají nějaké mateřské centrum okolo kam bys mohla chodit … pokud žádné v dosahu nemáš …založ ho …hlavně prokopni ten stereotyp a tunel ..čímkoliv . Já sinemyslím, že seš neschopná nebo nemožná jen proto, že Tě to doma občas užírá a cejtíš se sama … věř že tytopocity á víc holek, co měly před mateřskou třeba zajímavou práci nebo koníčky a o ty ted přišly…A furt si říkej jako mantru je to dočasný to uteče jak voda to přejde …bude líp …a ono bude.
Pro rejpalky - mám čtyři děti - 14, 13, 7, a 2 roky a už zase chodím na plný úvazek do práce …a stejně jsem měla depku na MD že jsem sama a můj život je smrsklej na vaření a úklid a jinak nic …takže tak.

• Citovat
  • Upravit
29577
Sisule píše:
berry4 píše: :-D Atominko a co by jsi dělala,kdyby jsi měla ty děti 2,nebo 3 ? To by jsi potřebovala armádu společnic a pečovatelek? :wink:
Vzchop se,hlavu vzhůru,věř,že jsou na tom ženský MNOHEM (hůř),jinak -třeba jsou samy jako ty a navíc ještě pracují a neslyšela jsem od nich ani pípnutí.
Tohle je opravdu bezva … :pocitac: co bys ddělala kdyby …ježíš má depku má tunel stereotyp .. připadá si sama … to jí teda moc nepomůže napsat že jsou na to jiný hůř ..třeba jsou …no a co …každej má jinou míru toho, co na něj dolehne nebo co ho trápí …každej jsme jinej ..a tohle teda beru jako docela nefér poznámku vůči zakladatelce.
Copak jen proto, že se má někdo hůř - ovšem měřeno TVOU optikou - nemá zakladatelka právo se cítit jak to cítí …fakt nechápu tyhle rejpavý poznámky typu a co bys dělala ,,,, to už si člověk nesmí ani postesknout ?
:-D jsme snad v diskusi a ne v klubu přitakávaček,nebo se mýlím?
Ano,připadne mi to jako pláč nad rozlitým mlíkem ,měřím svou „optikou“ (zaplat´pánbů tím pádem za svůj optimismus a nadhled ve svém běžném denním stereotipu) ,jak píšeš,je to snad protiprávní? Nezákonné? Nebo vyjádřit svůj názor tady je snad trestné?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
fragola píše:
goldenka píše:
fragolo já vím, že už tě to musí otravovat, že se asi každej ptá, ale zeptám se taky-jak to zvládáš??? myslím tím kdy uklízíš, vaříš, nakupuješ,,..... to děláš v noci? nechápu, že stíháš, já si to nedovedu představit jít s takovou armádou třeba nakupovat 8-o je vidět, že rodina je pro tebe na prvním místě, jinak by jsi se na to už dávno musela vykašlat :kytka:
Ale ne, neotravuje, to jsou normální otázky 8-) Hele, ráno v 7 vstanu a večer, teda spíš v noci v 1 hod jdu spát. Třeba na dnešek mě nejmladší honila na jídlo po 2 hod a jsem s dětma dva dny sama doma :wink:
Ráno něco poklidím, požehlím, vařím odpoledne, když děti spí a večer, když se vrací muž mám mezi 18-19hod hotovo, vykoupeme děti, většiinou po večerech peču, žehlím a tak. Prostě jak to vyjde :-)

Organizaci chapu,na to se tak nejak ptat nemusim,je mi jasny,ze to proste vzdycky nejak jde,clovek se prizpusobi,me spis zajima jak hodne Vase deti zlobi?Ja si to nedokazu predstavit,jak resite spory mezi detma,vztekani,kriceni,atd. :lol: .Nezlob se,jestli ti ma otazka prijde hloupa,ale kdyby se mi doma rozervalo vic deti,no ja nevim,bych byla na praskach asi.

• Citovat
  • Upravit
1042
fragola píše:
goldenka píše:
fragolo já vím, že už tě to musí otravovat, že se asi každej ptá, ale zeptám se taky-jak to zvládáš??? myslím tím kdy uklízíš, vaříš, nakupuješ,,..... to děláš v noci? nechápu, že stíháš, já si to nedovedu představit jít s takovou armádou třeba nakupovat 8-o je vidět, že rodina je pro tebe na prvním místě, jinak by jsi se na to už dávno musela vykašlat :kytka:
Ale ne, neotravuje, to jsou normální otázky 8-) Hele, ráno v 7 vstanu a večer, teda spíš v noci v 1 hod jdu spát. Třeba na dnešek mě nejmladší honila na jídlo po 2 hod a jsem s dětma dva dny sama doma :wink:
Ráno něco poklidím, požehlím, vařím odpoledne, když děti spí a večer, když se vrací muž mám mezi 18-19hod hotovo, vykoupeme děti, většiinou po večerech peču, žehlím a tak. Prostě jak to vyjde :-)

Fragolo, stějně seš nadpozemská bytost…nechápu nic. Btw…líbí se mi tvoje metříky. Každé dítě vážilo víc než to předchozí :lol: . Zkoušíš, co zvládneš vytlačit,jo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
26.10.11 13:37

no jo podzimní depka,to je normální že občas člověku přijde že na něj všechno padá a je mu úplně jedno že jsou na tom ostatní hůř,přejde to určitě! Možná právě ty co mají více dětí se musí tak ohánět že je ta depka nemá ani čas dostihnout,nevím,nikdy jsem neměla doma tři nebo čtyři děti skoro ve stejném věku.
Jinak s manželem bych si promluvila jak se cítíš a tak ať si na chvíli malou vezme,vždyť stačí jen zajít na hodinku ven.A nebo zkus zajít s malou do nějaké herny já si tam přeci jen vždy odpočinu a hlavně mám pro malou alespoň program a nenudí se,když je venku hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
26.10.11 13:41
atominnka píše:
Sisule píše:
Sisule, díky, přesně jsi to vystihla. Já jsem za malou, za manžela, za svůj život a zato jak se mám ráda, moc ráda. Vím, že na tom je spousta lidí daleko hůř, uvědomuji si, že mám JEN jedno dítě, že s více je to náročnější… Jen prostě ted na mě všechno nějak padá, s manželem máme problémy(kdo je nemá, vím), mně není nejlíp, malá je pár dní protivná jak tejden před výplatou, chce se jen chovat a já nestíhám a nestíhám.. a tak mi to prostě přijde, že vše by mělo být jinak (hlídání dcery, pomoc doma…)

Atomi ..já když mám tyhle dny co popisuješ, že je všechno nohama napřed a ještě pozpátky tak jedu na „nouzovej režim“ …dělám jen to co je životně nezbytný ..uvařím vyperu a pak sedím a hraju si s dětma ..a jinak ač to možná někoho udiví nedělám nic ..neuklízím - ve smyslu leštím smejčím atd nezařizuju …a ono během dne max dvou člověk nějak zas načerpá a jede dál…nejsme stroje a tak holt občas sedím u kafe a všude kolem binec a k večeři topinky …no a co ..ale zase jsem si přečetla kus knížky a nebo večer koukla na film …nebo cokoliv …víš člověk nemůže jen dávat musíšzjistit co ti dobije baterky na další fungování …já třeba chodím každý úterý na zumbu …je to jen můj čas …můj a přes to vlak nejede ..zacvičím si pokecám s ženskejma a ok … zas se mám týden na co těšit …a zas mám energii na ty mý smráďata milovaný :srdce:

• Citovat
  • Upravit
24837
26.10.11 13:41

Jaruno, jediná situace, kterou bych ráda zvládala na práškách, je jen ta, když všichni onemocní… To je pak terno :roll: Když děti přiměřeně zlobí, píšu přiměřeně, není to nic divokého, tak se to okamžitě řeší a dá se to zvládnout 8-) Jinak bych řekla, že jsou naše děti celkem hodné, i když teda dneska leje, mám všechny doma a vymýšlí takové koniny, že mě to tvrzení, že jsou hodné, asi brzo přejde :roll: :lol:

Lucy, jo, jo, příště předškolák s aktovkou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
26.10.11 13:49

fragola,diky za odpoved.No s tou nemoci ani nemluvim,to me nenapadlo,az ted,jak jsi to napsala,to musi byt narocne.Tak pokud jsou deti takove,jak pises,pak je to jen dobre :palec: .

• Citovat
  • Upravit
Sisule
26.10.11 13:49
berry4 píše:
Sisule píše:
:-D jsme snad v diskusi a ne v klubu přitakávaček,nebo se mýlím?
Ano,připadne mi to jako pláč nad rozlitým mlíkem ,měřím svou „optikou“ (zaplat´pánbů tím pádem za svůj optimismus a nadhled ve svém běžném denním stereotipu) ,jak píšeš,je to snad protiprávní? Nezákonné? Nebo vyjádřit svůj názor tady je snad trestné?
:mrgreen: ale jdi ty .. protiprávní ? trestné ? Legrační ..že to tak vnímáš ..
Tak jinak … když přijdeš s tím že je ti ouvej za maminkou svojí nebo kámoškou …pomůže ti cejtit se líp, když řeknou neboj, Ty to zvládneš a nebo když ti začnou vypočítávat jak se má někdo jinej hůř? Trocha empatie by neuškodilo. Vždyt maminky co nemají nikdy pocit že nezvládají a naopak zvládají bezva můžou mít svou vlastní debatu a já tam budu ráda chodit pro inspiraci protože toho není nikdy dost..
Ale honit si tričko na vlákně smutný holky …jak já jsem optomista a frajerka že to zvládám a ty néééé …mi přijde … necitlivý, tvoří si vlastní klub přitakávaček a plácaček po rameni …jaks to trefně nazvala …A to nemyslím jen na tebe osobně ..jen jsem tě citovala páč to byl první příspěvek v tomhle duchu co jsem tu objevila ..Takže ne není to osobní .. nemám důvod .. tak jestli to vyznělo konkrétně na tebe tak se omlouvám
  • Citovat
  • Upravit
sterezie
26.10.11 13:50

berry, vůbec s Tebou nesouhlasím :lol: to, že má někdo jedno dítě přeci neznamená, že to má tím pádem lehčí než ten co má děti dvě? promiň, ale tohle bylo zcela zbytečné rýpnutí :think:
a hodako, první odstavec Tvého příspěvku je totálně OT, ne? vždyť atdy nepadlo nic o tom, že se někdo o děti přece nechce starat nebo že lituje, že je má 8-o holt na každého někdy padne splín a to celkové vyčerpání to jen podporuje..

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
26.10.11 13:55

Janinko i matky s více dětma mají depky :mrgreen: já mám tak 2-3 ročně už skoro 18 let :lol: pak dělám jen to nejnutnější, když jsem neměla prcka a starší už byli samostatný tak jsem třeba 2 dny nedělala nic, teď musím.Ale co, mám děti zdravý to je nejdůležitější, sice mě třeba teď tak vytočil ten nejstarší, že řemýšlím jestli se mám jít oběsit do rybníka nebo utopit na půdu :zed:

• Citovat
  • Upravit
22614
26.10.11 13:55
Sisule píše:
atominnka píše:
Sisule píše:
Sisule, díky, přesně jsi to vystihla. Já jsem za malou, za manžela, za svůj život a zato jak se mám ráda, moc ráda. Vím, že na tom je spousta lidí daleko hůř, uvědomuji si, že mám JEN jedno dítě, že s více je to náročnější… Jen prostě ted na mě všechno nějak padá, s manželem máme problémy(kdo je nemá, vím), mně není nejlíp, malá je pár dní protivná jak tejden před výplatou, chce se jen chovat a já nestíhám a nestíhám.. a tak mi to prostě přijde, že vše by mělo být jinak (hlídání dcery, pomoc doma…)
Atomi ..já když mám tyhle dny co popisuješ, že je všechno nohama napřed a ještě pozpátky tak jedu na „nouzovej režim“ …dělám jen to co je životně nezbytný ..uvařím vyperu a pak sedím a hraju si s dětma ..a jinak ač to možná někoho udiví nedělám nic ..neuklízím - ve smyslu leštím smejčím atd nezařizuju …a ono během dne max dvou člověk nějak zas načerpá a jede dál…nejsme stroje a tak holt občas sedím u kafe a všude kolem binec a k večeři topinky …no a co ..ale zase jsem si přečetla kus knížky a nebo večer koukla na film …nebo cokoliv …víš člověk nemůže jen dávat musíšzjistit co ti dobije baterky na další fungování …já třeba chodím každý úterý na zumbu …je to jen můj čas …můj a přes to vlak nejede ..zacvičím si pokecám s ženskejma a ok … zas se mám týden na co těšit …a zas mám energii na ty mý smráďata milovaný :srdce:

Díky.. V létě to bylo fajn, to jsem jezdila na koně se ségrou a mámou. Máma mi pohlídala malou a já šla jezdit. Ale ted segra chodí do skoly a jezdí na ty kone az na pul 6 a to je pozde(máme to 30km od nás). A taky se v lete dalo byt venku i do deviti a pritom jit nekam na kafe/pivko/víno, A hlavně malý nevadilo sedět v kočáru a hrát si, ted uz chce vsude chodit:-).. Asi popremyslim a zacnu nekam chodit, chci malou castecne odstavit od MM, nebo spis mam takovou predstavu, ze ji budu kojit jen ráno a večer, popř v noci a ne 7× denně. A na manžela poradne dupnu. Dík :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
26.10.11 14:01
sterezie píše:
berry, vůbec s Tebou nesouhlasím :lol: to, že má někdo jedno dítě přeci neznamená, že to má tím pádem lehčí než ten co má děti dvě? promiň, ale tohle bylo zcela zbytečné rýpnutí :think:
a hodako, první odstavec Tvého příspěvku je totálně OT, ne? vždyť atdy nepadlo nic o tom, že se někdo o děti přece nechce starat nebo že lituje, že je má 8-o holt na každého někdy padne splín a to celkové vyčerpání to jen podporuje..

Já nepsala že se někdo nechce starat, ale že je to prostě závazek na 24 hodin denně, rozhodně jsem nepsala že zakladatelka lituje že má holčičku.

• Citovat
  • Upravit
Sisule
26.10.11 14:04

:mrgreen: no s tím dupnutím ..hele u nás teda funguje, když je najezenej .. bych možná počkala a pak bych na něj opřela to, čemu pracovně říkám „kolouščí oko“ že potřebuju poradit … ten můj na to slyší … něco jako potřebuju poradit - víš jak jsi říkala s tím jídlem že utácíme moc ..člověče já se snažila ale furt na to nemůžu přijít ..hele tady jsem ti napsala co kupujem a za kolik a mě to líp nejde … chtěla bych abys to měsíc zkusil ty srovnáme to a uvidíme jooo ?? mrk mrk mrk … :andel: … hele ale to paltí na toho mýho tvýho neznám :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky