Za chvíli už asi padnu...

22614
26.10.11 12:36

Za chvíli už asi padnu....

.. na držku. Začínám mít pocit, že přestávám zvládat, že jsem na vše sama. Ale od začátku..
Před 11měsíci se nám narodila dcera. Od jejího narození dělám pořád to samé, celé dny. Tzn krmení, hraní, nákup, vaření, krmení, úklid, procházka, krmení, hraní, koupání a dát malou spát. To už je cca půl 9 a Pak mám konečně čas na chvíli na sebe, jenže to už nemám moc chuť něco dělat a jdu se osprchovat a spát. V noci 1× vstávám a ráno to začíná nanovo… Za celou dobu, co máme cácorku, jsem byla sama jen u zubaře a 2× u kadeřnice. A to mi hlídaly moje sestry. Naši nemůžou, jsou v práci a máma si dodělává VŠ. Tchýně jsem se neptala, ale asi by zájem neměla, malou viděla tak 7× za celý její život, ani nenapíše jak se má.
Do toho manžel je v práci od 7 do 18, když přijde nají se a jde si do dílny nebo na TV a spát. Málokdy si s malou hraje, to už musím prosit. Prý ho to nebaví, bude ho to bavit až bude větší. O víkendu je bud na dvoře, něco kutí a nebo jede za kamarády, občas s námi k našim.
Teď ještě začal prudit s penězi-nechápe, že za jídlo dám kolikrát za týden i 1000, někdy míň, podle toho, co vařím. On totiž nemá vůbec páru o tom, kolik stojí třeba maso. Nechce mi dávat peníze ze společného účtu(což byl můj blbý nápad mít účet společně). Prý musíme šetřit na barák… Občas o víkendu přijde v 10ráno prudit, kdy bude oběd - okolo půl 12 je vždy hotový. Když ho zavolám na oběd, přijde, řekne, že jíst nebude, že je nějaký plný. A to i když byla k obědu jeho oblíbená svíčková. Dá se říct, že je to maličkost a dřív mi to nevadilo. Už mi vážně začíná hrabat.
O víkendu mě naštval můj táta - viděl, že mám bahno na autě(byla jsem den předtím v lese pro smrčinky). Prej, proč není umyté? Nemám čas? Jak to myslím, dyt sem přece na mateřské! On by zvládl na RD umýt denně 5 aut! Možná to nemyslel zle, ale dotklo se mě to.
Chápu, že manžel prostě potřebuje taky nějaký oddych po práci, že je unavený a že se potřebuje stýkat s kamarády. Ale že by někdo chápal mě? Jsem strašně unavená, ani ne tak fyzicky jako psychicky z toho stereotypu. Jsem ráda, že dceru máme, miluju jí, baví mě se o ní starat a starat se o domácnost, ale někdy bych prostě potřebovala aspon občas na 2hodiny vypnout… A ¨hlavně začíná podzim, nějak na mě tohle všechno doléhá…
A Proč takový sloh? O co mi jde? O nic, jen se potřebuji vypsat, kamarádky to moc nezajímá, jelikož jsou bezdětné a často bydlí ještě u rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
26.10.11 12:44

Mám to doma podobné.Mám teda děti dvě.Jednomu jsou 4 a holce skoro 11 měsíců.Každý den je naprosto stejný,a taky mám občas pocit že mě z toho hrábne.A bohužel manžela mám taky pořád v práci a jsem na děti sama.Ale ten můj se jim zas teda o víkendu věnuje,a to tak že nemusím hrábnout na nic.Dá jim najíst,jde snima ven,vykoupe a uloží.Ale neudělám snima doma pořádně nic.Mě teda slusně pak hrabe z toho bordelu doma.Jdou z jednoho do druhýho.Zkusila bych hodit řeč s manželem,aby si udělal víc času a dětem se taky věnoval.Já mám naštěstí skvělou tchýni a děti si vezme když potřebuju.Teď před vánoci se to bude hodit,musim udělat úklid a napéct cukroví.
A pokud na tebe je hnusnej kvůli penězům,nechala bych ho at nakupuje,nebo bych schovávala všechny účty a dala mu je aby ti věřil jak je vše drahé.
A šetření na barák to znám,my se před měsícem nastěhovali do nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
26.10.11 12:45

:hug: :hug: chápu :kytka:
mám 9měsíční dceru a je to náročné..manžel mi sice chodí z práce o hodinku dřív, ale někdy taky ne..navíc jsme se přestěhovali, tudíž tu nikoho neznám a spojení do Prahy je nic moc..takže občas mě někdo navštíví, občas jdeme s malou cvičit nebo plavat..a to bych tak moc chtěla chodit cvičit :roll: akorát Ti závidím to vstávání jednou, my jsme momentálně ve fázi tak patnáctkrát :zed: (snad zuby!)a uvidíš, třeba manžela hraní s dcerkou teprve chytí..ten můj si teda pohraje, koupou se spolu, ale taky chce mít čas na sebe, čte (momentálně dost vášnivě :mrgreen: )..
tak snad bude líp :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35330
26.10.11 12:52

Kojis? Jestli ne, seber se a odjed na vikend ke kamaradce(nebo nekam jinam, to je jedno). Odpocines si a manzel doma padne :wink: aspon si tu pohodu doma vyzkousi(doporucuju pozvat mu na pomoc tveho tatinka, aby pri te prilezitosti umyl tvoje auto)… :wink: i kdyby sedeli cely den doma, vsadim se, ze i v nejlepsim pripade bude doma minimalne binec jak v tanku( u nas staci, kdyz odejdu na dve hodiny tancovat a manzel je nucen ulozit obe deti)… predpokladam, ze prebalit a nakrmit dite dokaze, jen to nedela, protoze to prece delas ty, ze…kdyz jsi doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.10.11 12:55

Taky tě naprosto chápu. :hug: Já mám teda chlapa „miliónového“ - malého si všímá, když potřebuju, pomůže, pohraje si s ním, zkrátka mu nemusím nic říkat, takže na něj si postěžovat nemůžu, ale taky jsem v podstatě na všechno sama. Přítel od sedmi v práci, domů jezdí při nejlepším v pět, většinou je to ale kolem šesté a kolikrát musí zůstávat i déle. Bydlíme na malém městě, kde jsme se přestěhovali před rokem a nikoho tu ještě ani pořádně neznám. Takže stereotip od rána do večera, po venku bloumám s kočárem sem a tam, protože se pořádně nikam nedá jít. V létě jsem si aspoň sedla na lavičku a četla si knížku, teď ale v zimě je to fakt naprd. Ke kadeřníkovi jsem se ještě nedostala, jen jsem chodila jako ty k zubaři a mám zkrátka dítě „pořád za zadkem“. Příbuzenstvo a babičky 100km daleko, pohlídat mi nemá kdo. Já se vždycky těším hrozně na víkend, že budu mít aspoň přítele doma a třeba i něco podnikneme. Tak takhle je to u nás, určitě v tom stereotipu nejsi sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.10.11 12:57
mroe píše:
Kojis? Jestli ne, seber se a odjed na vikend ke kamaradce(nebo nekam jinam, to je jedno). Odpocines si a manzel doma padne :wink: aspon si tu pohodu doma vyzkousi(doporucuju pozvat mu na pomoc tveho tatinka, aby pri te prilezitosti umyl tvoje auto)… :wink: i kdyby sedeli cely den doma, vsadim se, ze i v nejlepsim pripade bude doma minimalne binec jak v tanku( u nas staci, kdyz odejdu na dve hodiny tancovat a manzel je nucen ulozit obe deti)… predpokladam, ze prebalit a nakrmit dite dokaze, jen to nedela, protoze to prece delas ty, ze…kdyz jsi doma…

Dobrý nápad, ale kojím a to tak, že aspon 6× denně. Nemůžu malou naučit na čaj, na UM, na nic… Ani hrnek, ani lahev, jen prso.
Můj táta byl na RD se ségrou, ale to už byl ségře rok a něco. A nedělal prádlo a kolikrát byl v kuchyni brajgl, že to nebylo možný. Alůe asi už zapomněl, jaký to bylo…
Nakrmit dokáže, přebalit ne, prý je mu chudákovi na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.10.11 12:57

:-D Atominko a co by jsi dělala,kdyby jsi měla ty děti 2,nebo 3 ? To by jsi potřebovala armádu společnic a pečovatelek? :wink:
Beru tvůj stesk jako podzimní depku,tou procházíme každá,každá jinak.
Vzchop se,hlavu vzhůru,věř,že jsou na tom ženský MNOHEM (hůř),jinak -třeba jsou samy jako ty a navíc ještě pracují a neslyšela jsem od nich ani pípnutí.
Prostě nevidí důvod :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.10.11 13:02

Díky za příspěvky, vím že v tom nejsem sama, jen si potřebuju postěžovat:-)
Liduš88 - účtenyk schovávám, ale nějak to nezabírá. Jen se ptá, proč jsem teda to a ne to, třeba proč jsem koupila hovězí zadní a ne přední(je asi o 20kč na kile levnější, ale ne vždy ho mají nebo je hezké, že)
sterezie - tuhle fázi 15× vstávat jsme měli také, asi měsíc, pak vylezly 3 zuby:-)
Gabi.design - tak to máme podobné, také tu bydlíme rok a také tu není kam jít:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.10.11 13:07
berry4 píše: :-D Atominko a co by jsi dělala,kdyby jsi měla ty děti 2,nebo 3 ? To by jsi potřebovala armádu společnic a pečovatelek? :wink:
Beru tvůj stesk jako podzimní depku,tou procházíme každá,každá jinak.
Vzchop se,hlavu vzhůru,věř,že jsou na tom ženský MNOHEM (hůř),jinak -třeba jsou samy jako ty a navíc ještě pracují a neslyšela jsem od nich ani pípnutí.
Prostě nevidí důvod :pankac:

Dík za „povzbuzení“. Ano, je to asi podzimní depka.
Jediné, co bych potřebovala, kdyby mi někdo občas malou pohlídal na nějaké 2hodiny. Proč hned armádu pečovatelek? Zatím díkybohu nemám 2,3 nebo víc dětí. A do práce také nemusím, i když nebylo by mi to proti mysli.
Vím, že je na tom spousta žen daleko daleko hůř a nestežujou si, nemají potřebu. Já mám, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
26.10.11 13:11

Mně přijde, že by sis u muže měla trochu dupnout. „Jak že tě nebaví si s ní hrát? Že si s ní budeš hrát až bude větší? To jako úderem druhých narozenin najednou vemeš kostku do ruky nebo zajdeš s děckem na procházku?“ Ten vztah se přece musí budovat od počátku. Já vážně nevěřím řečem, že teď ne, pak ale jo. To se pak nikdy nedočkáš. Nebo vidíš u něj ňákou snahu, co se týče věnování se malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
26.10.11 13:11

Já teda nevím, co se to děje? to je skoro pořád nějaká diskuze na toto téma.
Holky co jste čekali, že si děti budou hrát samotné, že nebudou potřebovat 24 hodinovou pozornost a péči?
Atominnko máš jednu holčičku tak se raduj a užívej si ji, byla jsi sama u zubaře a kadeřnice, já i k tomu zubaři táhnu kluka :lol: nikdo ho nepohlídá, vlastně mi nikdo děti nikdy nepohlídá.
Neber to jako útok, vůbec to tak nemyslím, akorát mi přijde že ty máš problém spíš s manželem a tak na tebe všechno padá, vyřeš to s ním a uvidíš že hned bude lépe :wink: dává málo peněz? tak vař levná jídla, žádná svíčková :lol:

• Citovat
  • Upravit
29577
26.10.11 13:13

:lol: právě proto se vzchop,máš dětátko,zdravé dětátko,kojíš (stále),co by za ty dary jiná dala.
Když se budeš na všechno dívat tak nega,tak to tak taky bude.
Trochu optimismu do života,ostřejší jazýček pro partnera,naučit se prosazovat svoje potřeby v partnerství a život bude snažší. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047

mrkni se na muj metrik, myslim, ze na tom opravdu nejsi nejhur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681

ahoj, já teda bydlím na vesnici.cca 200lidí, jsem tady 4roky, pár kamarádek tady mám, ale jsou taky doma s miminkama a jaksi se nám nedaří sladit vycházky,…buď někomu dítě v kočáře řve a nespí a rušilo by to druhý mimčo, nebo každý spí v jinou dobu, takže bloumám taky sama vesnicí sem a tam a kde nic tu nic.zatím mě to ale nevadí-ono po 4měsících se není čemu divit, uvidíme za rok :mrgreen: manžel se teda stará a to dost-hned jak dojde z práce tak si malýho bere a jde třeba s kočárkem a já si tu půl hodinu odpočnu od toho řevu :lol:
každopádně dokud jsem malýho neměla tak jsem si říkala, to musí být pohoda na tý mateřský, prostě občas nakojím, mimčo hodně prospí a já se budu válet, uvařeno mám za chvilku a uklizeno taky tak nevím co si ty ženský pořás stěžují :mrgreen: no a teď? lítám jak splašenej kůň, malej přes den dá se říct skoro nespí-3krát 30 minut, od vaření milionkrát odbíhám k malýmu a vařím půl dne a kolikrát až vidím chlapa vcházet do dveří tak letím umýt nádobí

za nákup necháváme cca 800 týdně a to nekupuji maso-máme domácí, tak nechápu čemu se ten tvůj jako divý
vrazila by jsem mu dítě a 500kč k tomu a za týden nazdar lásko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.10.11 13:14
bubulina píše:
Mně přijde, že by sis u muže měla trochu dupnout. „Jak že tě nebaví si s ní hrát? Že si s ní budeš hrát až bude větší? To jako úderem druhých narozenin najednou vemeš kostku do ruky nebo zajdeš s děckem na procházku?“ Ten vztah se přece musí budovat od počátku. Já vážně nevěřím řečem, že teď ne, pak ale jo. To se pak nikdy nedočkáš. Nebo vidíš u něj ňákou snahu, co se týče věnování se malé?

Dřív si jí moc nevšímal, ale teď už se začíná snažit. Staví s ní komíny, dává vkládačky a nanavají kroužky na kužel. Ale když to malou přestane bavit, což je do půl hodiny, tak on už neví co s ní dělat a běží za mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí