Za kolik prodat vajíčka od slepic?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6256
25.7.12 16:47

@pelumax he he no takovýhle jsem našla poprvý :lol: :lol: jsem ji teda litovala. Stejně mi příjdou jako užasný zvířata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
25.7.12 16:50

@pelumax právě ty naše se pasou na zeleným celý den. Jsou venku a „domů“ se vracejí jen na snášení a potom večer zmátožený na spánek. Dávám jim jejich vlastní skořápky na vápník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
25.7.12 16:56

Vidíš a to se říká jsi blbá jako slepice a přitom slepice je chytrá když ví kde má snášet vajíčko a jít spát :potlesk:
My máme dvorek, ale tam to mají už vyzobaný, ale na podzim když je už sklizeno se pouští na pole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
25.7.12 17:05

No právě já jsem dvorek nechtěla, aby to takhle nezlikvidovaly. Nejdřív se zavřely a po dvouch týdnech se pustily a krásně se vrací. A to jsme měli jen dvě, ale přifařila se k našim ještě jedna z hořejšího statku. Asi je jí u nás líp :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
26.7.12 00:05

Víš já s tím nemůžu nic dělat. Dřívávejc tohle byl statek. Takže velký dvůr, že by se tam vešel další bungalov a slepice mají dost velký výběh, ale my jich máme kolem 40ks takže se nediv, že to mají vyzobaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
26.7.12 00:46
@pelumax píše:
Když bylo nedostatek vajec a tím pádem si i slepice byli nedostatkové zboží kdy v telce ukazovali, jak lidé vykupují vynešené slepice a my jako každý rok dokupujem mladý slepice a když jsme přijeli na trh tak po slepicích ani vidu,slechu.Kdo nestál po páté kdy se trh otvírá v pozoru tak měl smůlu. A prodávali se za 25O-270 za slepici.
@girlie sage vitamíny potřebují kvůli vápníku a také jinak se oštipují. Jinak máme pole takže pšenici máme, ale kdo ji sklidí než pronajatý kombajn a zase jsou tu peníze kde to vzít. Zbytky z domova se jim dává taky a táta jim seká trávu, aby měli zelený.
Ale jak se říká, že domácí žloutky jsou krásně žluto-oranžový tak jak které vajíčko, ale když se rozkvedlá ten světlounký bílek tak to není taková břečka jako když se rozkvedlá to s tím karotenem.My si vajíčka nakládáme jako to dělávala naše babička. Na vánoce a na obalování řízku se budou hodit

Prosím, prosím - co znamená, že si vajíčka nakládáte? To jsem nikdy neslyšela.
:think:
A jinak my prodáváme za 3,50/ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
26.7.12 06:48

Podle stpně kamaradstvi. vychzej z toho, ze jsou lepsi, nez z obchodu. takze cizejm klidne za 4, znamejm nekamaradum za 3.50, dobre kamaradce tak nejak za 2-3 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
26.7.12 07:51

@Dino já si to nakládání vajíček pamatuji z hodně ranného dětství, teda ne jak se to dělalo, ale ve velkých zavařovacích sklenicích, že jsme je snad jednou měli, početla jsem si na internetu, že dokonce v drogeriích existuje přípravek přímo na nakládání vajec, docela mě to překvapilo. Taky jsem si početla, že vejce musí být naprosto čistá, ale předem se nesmí mít, aby se neporušila skořápka :roll: No abych pravdu řekla, tak do nakládaných vajec v této době bych opravdu nešla, to si radši koupím ty z obchodu, než jíst stará vejce. Nevím jak u ostatních, ale já když koupím vejce, tak je koukám nejpozději do 14ti dnů spotřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
26.7.12 08:57

Nakladání si pamatuju taky a myslím, že tchýně to taky dělávala :think: Naloží se do nějakýho láku do velké zavařovací sklenice

@pelumax tak to chápu, že to tam mají vymydlený ;) Já jsem proti tobě žabař :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
26.7.12 10:51

@martinka456 děkuju, mě to spíš jen zajímalo, protože jsem o tom nikdy neslyšela. No, pouštět se do toho nebudu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nováková Jarmilka
25.3.13 20:46

Minimálně za 6

Domácí vajíčka jsou velmi kvalitní a rááda dávám 6 kč za přírodní vajíčkao.

• Citovat
  • Upravit
44
25.3.13 20:55

3 Kč

Tak klasicky sem se tedka dívala že stojí 2,80 v obchodě a sousedka na chalupě prodává za 3 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová