Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pelumax he he no takovýhle jsem našla poprvý
jsem ji teda litovala. Stejně mi příjdou jako užasný zvířata
@pelumax právě ty naše se pasou na zeleným celý den. Jsou venku a „domů“ se vracejí jen na snášení a potom večer zmátožený na spánek. Dávám jim jejich vlastní skořápky na vápník
Vidíš a to se říká jsi blbá jako slepice a přitom slepice je chytrá když ví kde má snášet vajíčko a jít spát ![]()
My máme dvorek, ale tam to mají už vyzobaný, ale na podzim když je už sklizeno se pouští na pole
No právě já jsem dvorek nechtěla, aby to takhle nezlikvidovaly. Nejdřív se zavřely a po dvouch týdnech se pustily a krásně se vrací. A to jsme měli jen dvě, ale přifařila se k našim ještě jedna z hořejšího statku. Asi je jí u nás líp
![]()
Víš já s tím nemůžu nic dělat. Dřívávejc tohle byl statek. Takže velký dvůr, že by se tam vešel další bungalov a slepice mají dost velký výběh, ale my jich máme kolem 40ks takže se nediv, že to mají vyzobaný.
@pelumax píše:
Když bylo nedostatek vajec a tím pádem si i slepice byli nedostatkové zboží kdy v telce ukazovali, jak lidé vykupují vynešené slepice a my jako každý rok dokupujem mladý slepice a když jsme přijeli na trh tak po slepicích ani vidu,slechu.Kdo nestál po páté kdy se trh otvírá v pozoru tak měl smůlu. A prodávali se za 25O-270 za slepici.
@girlie sage vitamíny potřebují kvůli vápníku a také jinak se oštipují. Jinak máme pole takže pšenici máme, ale kdo ji sklidí než pronajatý kombajn a zase jsou tu peníze kde to vzít. Zbytky z domova se jim dává taky a táta jim seká trávu, aby měli zelený.
Ale jak se říká, že domácí žloutky jsou krásně žluto-oranžový tak jak které vajíčko, ale když se rozkvedlá ten světlounký bílek tak to není taková břečka jako když se rozkvedlá to s tím karotenem.My si vajíčka nakládáme jako to dělávala naše babička. Na vánoce a na obalování řízku se budou hodit
Prosím, prosím - co znamená, že si vajíčka nakládáte? To jsem nikdy neslyšela.
![]()
A jinak my prodáváme za 3,50/ks.
Podle stpně kamaradstvi. vychzej z toho, ze jsou lepsi, nez z obchodu. takze cizejm klidne za 4, znamejm nekamaradum za 3.50, dobre kamaradce tak nejak za 2-3 Kc.
@Dino já si to nakládání vajíček pamatuji z hodně ranného dětství, teda ne jak se to dělalo, ale ve velkých zavařovacích sklenicích, že jsme je snad jednou měli, početla jsem si na internetu, že dokonce v drogeriích existuje přípravek přímo na nakládání vajec, docela mě to překvapilo. Taky jsem si početla, že vejce musí být naprosto čistá, ale předem se nesmí mít, aby se neporušila skořápka
No abych pravdu řekla, tak do nakládaných vajec v této době bych opravdu nešla, to si radši koupím ty z obchodu, než jíst stará vejce. Nevím jak u ostatních, ale já když koupím vejce, tak je koukám nejpozději do 14ti dnů spotřebovat.
Nakladání si pamatuju taky a myslím, že tchýně to taky dělávala
Naloží se do nějakýho láku do velké zavařovací sklenice
@pelumax tak to chápu, že to tam mají vymydlený
Já jsem proti tobě žabař
![]()
@martinka456 děkuju, mě to spíš jen zajímalo, protože jsem o tom nikdy neslyšela. No, pouštět se do toho nebudu ![]()
Domácí vajíčka jsou velmi kvalitní a rááda dávám 6 kč za přírodní vajíčkao.
Tak klasicky sem se tedka dívala že stojí 2,80 v obchodě a sousedka na chalupě prodává za 3 Kč