Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AndelaCerna přesně žije v iluzi, tetičky ji radši politují než by ji řekli upřímnou pravdu.My jsme s manželem 13lt už máme ledascos za sebou, prošli jsme si různými situacemi a komplikacemi jak zdravotními tak finančními.
Je nám líto, že pro ní nejsme jako rodina dost dobří.
@catherine100 jde mi teď o vánoce, chtěli jsme babičce vybrat robota, chtěla jsem aby si ho prioritně vybrala švagrová nebo jednou si ho třeba vezme nebo jednou tam bude třeba žít a ona nic nebere mi telefon, zprávy ignoruje.
V pátek se nejspíš uvidíme, mám firemní večírek a narozeniny a potřebuji pohlídat holky. Ona bude v pátek odjíždět do Prahy.
S dědou jsme domluveni, že holky přes noc pohlídají.
Nevím jestli mám dělat jako že nic nebo ji zkusit vysvětlit o co mi jde? Jenže ona má tu svou pitomou křivdu ![]()
@karlle prostě se na ni vyprdni, buď at to udělá manzel, nebo na to kašli ![]()
Kdyby na me zkoušela řvát, řekla bych ji něco o zakomplexovane nane a ať si pořídí svoji rodinu a neprudi tu vaši
úplně v klidu a odkráčela bych…
Chjoo ![]()
Děkuji, utvrdila jsem se, že na to mám stejný náhled.
@karlle no tak absolutne bych s ni po takovemhle chovani zadneho robota neresila
@xkoup21 píše: ŽABOMYŠÍ - a ne, že napíšeš ve slově myš měkké I.
Vždytˇona to ví, tak se překlikla no booooože, nikdy se ti to nestalo?
Dvě rady : a prvý oprav si nadpis!!! to je brutálka. A za druhý - návštěvy si domlouvej s babičkou a tatkou, ne se švagrovou a je to. Jezdíte k nim a ne ke švagrové, tak oni by si měli říci, co a jak.
Jinak si myslím, že to, že má tituly, vytahuješ asi spíš ty, já jsem na to dost alergická, tady to má tituly je blbá nebo arogantní nebo jaká. Budeš se divit, ale spousta lidí, kteří tituly má, je nepoužívá a nebere je jako něco zvláštního. Spíš si myslím, že ona skutečně přebrala roli maminky, no tak se snaží to nějak dělat. Jo a myslím si, že ta tvoje hláška byla zbytečná. To už jsi jen přilila oleje do ohně. Asi tak. A ona se fakt zjevně snaží, aby všechno klapalo. A že je plačtivá? Pkud jsem dobře pochopila nedávno jí zemřela máma. To bych byla taky, víš? takže bys to měla i pochopit a ne ještě nadávat.
@karlle píše:
@catherine100 jde mi teď o vánoce, chtěli jsme babičce vybrat robota, chtěla jsem aby si ho prioritně vybrala švagrová nebo jednou si ho třeba vezme nebo jednou tam bude třeba žít a ona nic nebere mi telefon, zprávy ignoruje.
V pátek se nejspíš uvidíme, mám firemní večírek a narozeniny a potřebuji pohlídat holky. Ona bude v pátek odjíždět do Prahy.
S dědou jsme domluveni, že holky přes noc pohlídají.
Nevím jestli mám dělat jako že nic nebo ji zkusit vysvětlit o co mi jde? Jenže ona má tu svou pitomou křivdu
Robota kup podle svého uvážení, nic nekonzultuj, však to má být pro babičku, ne? A nic nevysvětluj, jenom se do toho zamotáte. Maximálně bych řekla promin, já to tak nemyslela a neuvědomila jsem si to. ještě bych ji spíš pochválila, jak se za mámu snaží, ona to asi vážně nemá momentálně lehké.
@karlle Tituly bych za tím nehledal. Pokud dobře rozumím tomu, jak popisuješ jí (což je docela krátký text), tak s tím bohužel něco uděláte jen stěží. Je to v ní hluboce zakořeněné z výchovy a její chování pramení z toho, že tím, že jste jiní, ohrožujete její zažitý vzorech chování a přístup jiných lidí k ní.
Podle mého jde jediné - přistoupit na její hru a chovat se k ní jako k dítěti. To zanmená přistoupit na její způsob komunikace a chování, ale za podmínek, že ona zas bude repsektovat váš způsob chování.
Je to srozumitelné takto ve zkratce?
@kdochcekam píše:
@karlle nechápu co řešíš. Nevím kolik té švagrové je, ale podle popisu je čerstvě vystudovaná, jak jsi několikrát zmínila ten titul…docela asi nepoužitelná, když řeší takové absurdní nesmysle, asi nemá žádné jiné starosti. ty ovšem ano, máš děti a rodinu a práci a bla bla bla, tak proč by ses měla zabývat takovou nádivou prosím tě? kDYŽ chceš abyste měli hezké vztahy do budoucna, tak ji přestaň řešit, nechej ji dospět a nevšímej si jí, pokud si ona nevšímá tebe. to je celé. Nejsi její sestra ani matka aby ses musela tolik zajímat…Robota vyber dle tvého a manželova uvážení. Co je ti do toho, kdo ho bude POTOM používat?
Presne tak. Prestan lezt svagrove do zadku a prestan ze sebe delat menecennou (viz. tituly). Tim se akorat shazujes ![]()
@karlle super, kočka ![]()
Já si myslím, že holka jen hledá své místo, kde by pro někoho něco znamenala a byla užitečná. A přehání to, jako všechny, které žere pocit samoty a nedostatečnosti. Sama jsem to zažila, za některé věci bych si dnes nafackovala. ![]()
Ale je to časově omezená věc, role se budou přirozeně narovnávat podle toho jak se zamiluje, vdá a otěhotní.
Pak bude ráda, když si pár "jejích " povinností přeberete, jí už nebude zbývat tolik času.
Chce to jen vydržet a být v pohodě a nic si z ní nedělat. Ona mě teď se sebou starostí více než dost.
![]()