Zadlužit se kvůli tchánovcům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
201
15.1.17 21:36

Děkuji za komentáře, spíš jsem čekala, že všichni napíšou, a%t jim pomůžeme, máte pravdu, musím se s tím nějak vyrovnat, bohužel je to moje povaha, pomáhat i za cenu, že já na tom budu blbě. Ještě dodávám, že dluhy udělal tchán (neplatil si sociál, dan, atd), pak nezaplatil splátky na půjčky), nám už exekutoři sebrali věci tak za 3O tisíc /neměli jsme na to učtenky), domy jsou bohužel u sebe, tak když seberou tento, bojím se, že oni pujdou k nám do druhého a ten je menší, prostě je to celkem na prd, rodinu si hol nevybíráme. zakl.(omylem jsem téma založila dvakrát, tak písu do obojího)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
15.1.17 21:36

Hlavně ty mysli na sebe a deti a nepujcuj si!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.1.17 21:38

Kuli je vážně hrůza. Lidi, naučte se česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
15.1.17 21:39

A oni by vám to jako spláceli nebo na vás jen přepsali barák (o čemž pochybuju, jestli půjde, když už je to v takovém stádiu -samotné přepsání je otázkou měsíce a víc), který ani nechcete a budou žít dál svůj život bez starostí? No nevím, pokud je i manžel proti, tak bych se do toho nehrnula. Asi je zná líp. Nechci malovat čerta na zeď, ale 1,5 mega je hodně, vy máte celý život před sebou a nevíte, co vám nachystá. Může se stát, že sami budete potřebovat peníze (nemoc, ztráta zaměstnání, bydlení, auto..) a s tak vysokou půjčkou vám znova půjčí jen blázen nebo lichvář. Kdyby vám to tchánovci spláceli, tak oni tu nebudou věčně a co jako pak? Bylo by všechno psané na vás a nikoho nebude zajímat, že to byly peníze na umoření dluhu tchánovcům. Opravdu hodně dobře to promyslete, ať kvůli cizí lehkomyslnosti nepřijdete o všechno taky vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.17 21:43
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o zachování anonymu, citlivé udaje o mě a rodině. děkuji.

Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, jen se chci vypovídat a znát názor i z jiné strany.

Nějaké informace na začátek - je nám s manželem kolem 30, 2 děti, žijeme u tchánovců v baráku, soužití nedělá dobrotu, proto jsme se rozhodli přistavět si patro u manželovi babičky (barák má psaný na sebe, babička 87 let), už si vyběhává povolení atd.

Ted k jádru problému tchánovci mají dluhy, velké, oni jsou hodně finančně negramotní (i když si to nemyslí), momentálně spláci 19 tisíc měsíčne na dluhy (Pujčka, zdravotní, sociál) a v unoru měla být další exekuce na barák, právník jim řekl, že pokud si někdo (manžel) nevezme půjčku, barák jim vezmou. Podotýkám, že tchánovci jsou typičtí strčíme hlavu do písku, kašlali na to, dluhy narůstali, žijí si v pohodě (kadeřnice, masáže, dobrůtky..) a teď chtějí po nás půjčku, ani samy neví kolik (asi 1,5 milionu), že by na nás napsali ten barák (pokud to pude), ale my ho nechceme, chceme pryč, ale já jsem povaha, že bych s tím nedokázala žít, jim nepomoct, manžel jim pomoct nechce.

Dokázal byste se někdo na rodiče vykašlat a nepučit si? (my bychom byli ted dost finančne v…, ještě se nám rozbilo auto, budeme muset kupovat nové, neměli bychm na rekonstrukci a pomalu ani na věci pro děti a oni by si dál žili, jako kdyby se nic nestalo.
děkuji

Jasně, vezměte si kvůli nim půjčku, zadlužte se a nakonec skončete pod mostem a děti v klokánku. Proč ne, lidi před vámi by mohli vyprávět. Žít na dluh nikdy, ani kdyby jste měli vysoké příjmy!!!

• Citovat
  • Upravit
15.1.17 21:45
@mroe píše:
Je dobre, ze to ma maznel vyresene. Tak mu to nekaz.Oni si stejne nedaji rict a nenechaji si pomoci. Vyresit jejich dluhy svymi je reseni opravdu spatne.

Souhlasím. Děkuj za to, že máš rozumného manžela a peníze nepůjčujte. Vy se zadlužíte a oni se stejně nezmění, a budou dál nezodpovědní. Co budete dělat s barákem? Prodáte ho? Kam půjdou tchánovci? Necháte si ho, oni zase nadělají dluhy, a půjde to na vás. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
15.1.17 21:46

Ne, nikdy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.17 21:49
@Anonymní píše:
Děkuji za komentáře, spíš jsem čekala, že všichni napíšou, a%t jim pomůžeme, máte pravdu, musím se s tím nějak vyrovnat, bohužel je to moje povaha, pomáhat i za cenu, že já na tom budu blbě. Ještě dodávám, že dluhy udělal tchán (neplatil si sociál, dan, atd), pak nezaplatil splátky na půjčky), nám už exekutoři sebrali věci tak za 3O tisíc /neměli jsme na to učtenky), domy jsou bohužel u sebe, tak když seberou tento, bojím se, že oni pujdou k nám do druhého a ten je menší, prostě je to celkem na prd, rodinu si hol nevybíráme. zakl.(omylem jsem téma založila dvakrát, tak písu do obojího)

Ano to máš pravdu rodinu si nevybíráme. Ty i když chceš pomáhat tak bys jim tím stejně nepomohla. Neviděla bys od nich žádnou korunu a ponaučení by si opravdu z toho nevzali! věř mi to!!!Mojí mámě celý život někdo pomáhal když jí měli vystěhovat z bytu a zvykla si na to tak že to prostě neřeší že má nějaké povinosti vůči placení nájmu, půjček…vždy to nechá dojít tak že jí hrozí exekuce a až pak brečí a dělá chudinku.My to máme ještě z manželovi strany, jeho bratr je to stejné jako tvoji tchánovci. Navoněná bída tomu říkám. Mají 4 děti, ona nepracuje on ano ale nestačí jim to. Půjčku zaplácnou půjčkou ale na dovču u moře být musí. Vůbec jim nevadí občas nezaplatit nájem nebo nějakou exekuci a řeší to jen tím až jim tam skutečně ti exekutoři přijdou že začnou žebrat u rodiny. Luxusní auta, oblečení, děti mají super hračky ale jak dopadnou to nevím :( Líto je mi jen dětí. Už jim taky nepůjčujem berou to automaticky jako dar-to samé by bylo i u vás. Je to sice těžké párkrát říct ne nepůjčím ale časem je to přejde. Sand dobře pořídíte věřím že to nebude lehké, jde o barák ale tihle lidé si určitě poradí a hlavně potřeují padnout na dno aby snad konečně pochopili že jim nikdo pomáhat nebude. Anonym 2 kvůli citlivým údajům

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.17 21:50
@Procházející píše:
Souhlasím. Děkuj za to, že máš rozumného manžela a peníze nepůjčujte. Vy se zadlužíte a oni se stejně nezmění, a budou dál nezodpovědní. Co budete dělat s barákem? Prodáte ho? Kam půjdou tchánovci? Necháte si ho, oni zase nadělají dluhy, a půjde to na vás. :srdce:

ano máte pravdu, já vím. v domě by oni bydleli dál, akorát by byl psaný na nás (pokud by to šlo přepsat),

• Citovat
  • Upravit
Padme93
15.1.17 21:51

Nepomohla bych jim.

Už jen za ten jejich debilní přístup, kdy nic neřeší a pak se diví, že exekuce. Tak holt barák prodají v dražbě a odstěhují se.

Jejich hloupost.

Proč vy byste si měli půjčovat a platit jejich dluhy? Půjčka bude na vás, oni vám nejspíš nic platit nebudou časem a budete ve stejné situaci, jako oni…

No ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
25123
15.1.17 21:52

Mo myslim, že tvůj muž to má srovnaný..měla bys mít taky..tzn. rezolutně ne…já chápu, že jim chceš pomoct, ale ono se těžko pomáhá někomu, kdo tu pomoc nechce a neocení…výčitky svědomí kvůli tomu opravdu mít nemušsíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.17 21:52
@Anonymní píše:
Ano to máš pravdu rodinu si nevybíráme. Ty i když chceš pomáhat tak bys jim tím stejně nepomohla. Neviděla bys od nich žádnou korunu a ponaučení by si opravdu z toho nevzali! věř mi to!!!Mojí mámě celý život někdo pomáhal když jí měli vystěhovat z bytu a zvykla si na to tak že to prostě neřeší že má nějaké povinosti vůči placení nájmu, půjček…vždy to nechá dojít tak že jí hrozí exekuce a až pak brečí a dělá chudinku.My to máme ještě z manželovi strany, jeho bratr je to stejné jako tvoji tchánovci. Navoněná bída tomu říkám. Mají 4 děti, ona nepracuje on ano ale nestačí jim to. Půjčku zaplácnou půjčkou ale na dovču u moře být musí. Vůbec jim nevadí občas nezaplatit nájem nebo nějakou exekuci a řeší to jen tím až jim tam skutečně ti exekutoři přijdou že začnou žebrat u rodiny. Luxusní auta, oblečení, děti mají super hračky ale jak dopadnou to nevím :( Líto je mi jen dětí. Už jim taky nepůjčujem berou to automaticky jako dar-to samé by bylo i u vás. Je to sice těžké párkrát říct ne nepůjčím ale časem je to přejde. Sand dobře pořídíte věřím že to nebude lehké, jde o barák ale tihle lidé si určitě poradí a hlavně potřeují padnout na dno aby snad konečně pochopili že jim nikdo pomáhat nebude. Anonym 2 kvůli citlivým údajům

přesně, tchán dneska vyhrál 5000 a hned to rozfofroval, nákup, něco mi vrátil co dluží… prostě neudrží korunu v ruce, oni se na baráku nadřeli, ale je jim to jedno, jeho zajímá jen jestli má chleba a blesk :) zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.17 21:53

Byli jsme v podobne situaci, tata si nabral takovej ty rychle pujcky, mama o tom ani nevedela. samozrejme nebyl schopny to splacet, tata nakonec musel jit s pravdou ven.. na dum meli hypoteku, milion, plus jeste jednu pujcku na barak mimo.. takze se jednalo dohromady i s tim co si napujcoval o 2 miliony.. ruzny firmy nabizeli „pomoc“ jakoze jim budou platit najem dejme tomu 20 000 bez poplatku! a za 5 let az budou mit cisty zapis tak, ze si vezmou hypoteku a dum si za 2 miliony od nich koupi!!! no uz to vypadalo, ze na to rodice pristoupi, nastesti nakonec dostali rozum a nesli do toho. Dalsi rada byla od jiny pani, aby sehnali nekoho kdo si vezme hypoteku za ne na ty 2 miliony, zaplati se dluhy, hypoteka a po tech 5ti letech si vezmou hypo nasi.. no ale kdo by jim dal hypo na skoro 2 miliony ve vice jak 50ti, ze? :nevim: no taky se obratili na nas na deti.. ano premysleli jsme o tom, ale sami mame hypoteku sourozenec i my a rozhodli jsme se do toho nejit. Nakonec to dopadlo tak, ze nasi dum prodali, pronajali si domek za par korun, maj se dobre, maj klid, nemaj dluhy.. kupodivu i zustali spolu, na mamu to byl docela podraz a jsem na ni fakt pysna za to jak to ustala. Jo a s tou hypotekou, u nas by to bylo tak, ze na nase jmena a jeste na treti osobu by byla psana hypoteka, ale dal by splaceli nasi.. jenze do ted to nezvladali, proto si tata nabral t pujcky a to byl duvod proc jsme do toho nesli, my si nemohli dovolit platit dalsi hypoteku kdyby to nasi nedavali a vzhledem k tomu, ze hypo by byla na nase jmena tak bysme meli zaznam jako neplatici my, z toho jsme meli strach.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.17 21:57
@Anonymní píše:
Ano to máš pravdu rodinu si nevybíráme. Ty i když chceš pomáhat tak bys jim tím stejně nepomohla. Neviděla bys od nich žádnou korunu a ponaučení by si opravdu z toho nevzali! věř mi to!!!Mojí mámě celý život někdo pomáhal když jí měli vystěhovat z bytu a zvykla si na to tak že to prostě neřeší že má nějaké povinosti vůči placení nájmu, půjček…vždy to nechá dojít tak že jí hrozí exekuce a až pak brečí a dělá chudinku.My to máme ještě z manželovi strany, jeho bratr je to stejné jako tvoji tchánovci. Navoněná bída tomu říkám. Mají 4 děti, ona nepracuje on ano ale nestačí jim to. Půjčku zaplácnou půjčkou ale na dovču u moře být musí. Vůbec jim nevadí občas nezaplatit nájem nebo nějakou exekuci a řeší to jen tím až jim tam skutečně ti exekutoři přijdou že začnou žebrat u rodiny. Luxusní auta, oblečení, děti mají super hračky ale jak dopadnou to nevím :( Líto je mi jen dětí. Už jim taky nepůjčujem berou to automaticky jako dar-to samé by bylo i u vás. Je to sice těžké párkrát říct ne nepůjčím ale časem je to přejde. Sand dobře pořídíte věřím že to nebude lehké, jde o barák ale tihle lidé si určitě poradí a hlavně potřeují padnout na dno aby snad konečně pochopili že jim nikdo pomáhat nebude. Anonym 2 kvůli citlivým údajům

moji rodici byli opacny pripad, cely zivot drou, ani jeden nikdy nebyl na urade prace, na podpore nic, k mori se nikdy nepodivali.. o to vic mi jich je lito, ze to u nich takhle dopadlo.. ale snad vsechno spatny je k necemu dobry a u nich uz bude jenom lip..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.17 22:08
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o zachování anonymu, citlivé udaje o mě a rodině. děkuji.

Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, jen se chci vypovídat a znát názor i z jiné strany.

Nějaké informace na začátek - je nám s manželem kolem 30, 2 děti, žijeme u tchánovců v baráku, soužití nedělá dobrotu, proto jsme se rozhodli přistavět si patro u manželovi babičky (barák má psaný na sebe, babička 87 let), už si vyběhává povolení atd.

Ted k jádru problému tchánovci mají dluhy, velké, oni jsou hodně finančně negramotní (i když si to nemyslí), momentálně spláci 19 tisíc měsíčne na dluhy (Pujčka, zdravotní, sociál) a v unoru měla být další exekuce na barák, právník jim řekl, že pokud si někdo (manžel) nevezme půjčku, barák jim vezmou. Podotýkám, že tchánovci jsou typičtí strčíme hlavu do písku, kašlali na to, dluhy narůstali, žijí si v pohodě (kadeřnice, masáže, dobrůtky..) a teď chtějí po nás půjčku, ani samy neví kolik (asi 1,5 milionu), že by na nás napsali ten barák (pokud to pude), ale my ho nechceme, chceme pryč, ale já jsem povaha, že bych s tím nedokázala žít, jim nepomoct, manžel jim pomoct nechce.

Dokázal byste se někdo na rodiče vykašlat a nepučit si? (my bychom byli ted dost finančne v…, ještě se nám rozbilo auto, budeme muset kupovat nové, neměli bychm na rekonstrukci a pomalu ani na věci pro děti a oni by si dál žili, jako kdyby se nic nestalo.
děkuji
..tak záleží kolik má ten dum hodnotu… pokud má hodnotu třeba 4 miliony a vlastně vy by jste za těch 1.5 milionu pujčky se stali majiteli - tak proč ne? bydlet tam nemusíte ale barák bude Váš - napsaný na Vás. Do budoucna se mužete s tchanovci dohodnout at bydli v 1. patře a druhe patro pronajmout třeba. udělala jsem neco podobneho ale tam šlo jen o 600 tis pujčku. Ted jí splácím ale je na mě napsaný barak v hodnotě skoro 4 mil. podle mě dobrý kšeft :-)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová