Zadlužit se kvůli tchánovcům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1436
16.1.17 09:28
@Lentilanek píše: insolvenci jim povoli pokud jsou schopni splatit min 30% dluhu za 5 let je to tvrdy ale muzou pak byt bezdluzni..

Insolvenci povolí pouze tomu, u koho už exekutor nemá co brát, čili lidem kterým zbylo už jen spodní prádlo, kartáček na zuby a kocour. Oni mají dům, takže žádná insolvence, ale exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
16.1.17 15:01
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o zachování anonymu, citlivé udaje o mě a rodině. děkuji.

Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, jen se chci vypovídat a znát názor i z jiné strany.

Nějaké informace na začátek - je nám s manželem kolem 30, 2 děti, žijeme u tchánovců v baráku, soužití nedělá dobrotu, proto jsme se rozhodli přistavět si patro u manželovi babičky (barák má psaný na sebe, babička 87 let), už si vyběhává povolení atd.

Ted k jádru problému tchánovci mají dluhy, velké, oni jsou hodně finančně negramotní (i když si to nemyslí), momentálně spláci 19 tisíc měsíčne na dluhy (Pujčka, zdravotní, sociál) a v unoru měla být další exekuce na barák, právník jim řekl, že pokud si někdo (manžel) nevezme půjčku, barák jim vezmou. Podotýkám, že tchánovci jsou typičtí strčíme hlavu do písku, kašlali na to, dluhy narůstali, žijí si v pohodě (kadeřnice, masáže, dobrůtky..) a teď chtějí po nás půjčku, ani samy neví kolik (asi 1,5 milionu), že by na nás napsali ten barák (pokud to pude), ale my ho nechceme, chceme pryč, ale já jsem povaha, že bych s tím nedokázala žít, jim nepomoct, manžel jim pomoct nechce.

Dokázal byste se někdo na rodiče vykašlat a nepučit si? (my bychom byli ted dost finančne v…, ještě se nám rozbilo auto, budeme muset kupovat nové, neměli bychm na rekonstrukci a pomalu ani na věci pro děti a oni by si dál žili, jako kdyby se nic nestalo.
děkuji

Ne, nezadlužila bych se kvůli někomu kdo kašle na placení a snaží se přehodit své dluhy na někoho jiného. Tohle není pomoc, to je vyčůranost ( z jejich strany ) manžel by je vytáhl z průšvihu a co dál? Oni si tam vesele budou bydlet dál a flákat další dluhy? Ne, to bych nechtěla. To bys pak mohla pomalu ale jistě zapomenout na své plány :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
16.1.17 15:10
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím o zachování anonymu, citlivé udaje o mě a rodině. děkuji.

Vím, že to tady za mě nikdo nevyřeší, jen se chci vypovídat a znát názor i z jiné strany.

Nějaké informace na začátek - je nám s manželem kolem 30, 2 děti, žijeme u tchánovců v baráku, soužití nedělá dobrotu, proto jsme se rozhodli přistavět si patro u manželovi babičky (barák má psaný na sebe, babička 87 let), už si vyběhává povolení atd.

Ted k jádru problému tchánovci mají dluhy, velké, oni jsou hodně finančně negramotní (i když si to nemyslí), momentálně spláci 19 tisíc měsíčne na dluhy (Pujčka, zdravotní, sociál) a v unoru měla být další exekuce na barák, právník jim řekl, že pokud si někdo (manžel) nevezme půjčku, barák jim vezmou. Podotýkám, že tchánovci jsou typičtí strčíme hlavu do písku, kašlali na to, dluhy narůstali, žijí si v pohodě (kadeřnice, masáže, dobrůtky..) a teď chtějí po nás půjčku, ani samy neví kolik (asi 1,5 milionu), že by na nás napsali ten barák (pokud to pude), ale my ho nechceme, chceme pryč, ale já jsem povaha, že bych s tím nedokázala žít, jim nepomoct, manžel jim pomoct nechce.

Dokázal byste se někdo na rodiče vykašlat a nepučit si? (my bychom byli ted dost finančne v…, ještě se nám rozbilo auto, budeme muset kupovat nové, neměli bychm na rekonstrukci a pomalu ani na věci pro děti a oni by si dál žili, jako kdyby se nic nestalo.
děkuji

Nezlob se, jak jsem pro pomoc rodičů, tak tohle ne. to je strašná pálka, a je to prostě špatně. Protože vy si vezmete úvěr, vy ho budete platit a nakonec vám zbyde nemovitost - možná - sem kterou si nebudete ani vědět rady a která bude v bůhvíjakém stavu. Neblázněte. raději at rodiče barák prodají a najdou si něco malého na bydlení. Anebo jestli má manžel sourozence, tak at to dají jim a oni si vezmou úvěr. Toto je nesmysl, takový dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová