Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co testy na štítnou žlázu. Hypofunkce se takto může projevovat.
V těch vedrech u mě i u dalsich lidí naprosto běžné že nemáme pocit hladu. ![]()
Tělo si řekne.
Jdi k lékaři. Vypadá to na nějaký zánět, v tom lepším případě.
Zrovna nedávno jsem přemýšlela nad tim, že si nevybavuji, kdy jsem mela naposled pocit hladu. I když jsem třeba celý den nejedla, žádný výrazný hlad se nedostaví. Ale beru to tak, že už jsem asi otupela, protoze, co si budeme nalhávat, o nejake pravidelne stravě se mi muže nechat jen zdát. Nemoci to u me není. ![]()
@Anonymní píše:
@Ou V lepším? Co by to mohlo být v horším?
neřeš horší, jen se zbytečně vyděsíš a budeš se tu užírat. Jdi k lékaři na konzultaci, at máš jistotu. Pravděpodobně jen nemáš hlad v horku
víš co se říká, lehce tě bolí hlava, začneš googlit a najednou máš nádor na mozku ![]()
@Lalelale píše:
neřeš horší, jen se zbytečně vyděsíš a budeš se tu užírat. Jdi k lékaři na konzultaci, at máš jistotu. Pravděpodobně jen nemáš hlad v horkuvíš co se říká, lehce tě bolí hlava, začneš googlit a najednou máš nádor na mozku
Nemyslela bych na horší. Třeba rakovina se může projevovat averzí na maso. Prostě při pomyšlení na to, že byste jedla maso, se Vám dělá zle + když k tomu zhubnete 5 kg za 3 měsíce, nebo 10kg za půl roku, je to důvod k návštěvě lékaře. Vám se pravděpodobně spíše zpomalil z nějakého důvodu metabolismus. Může to jít s věkem, nebo právě tou výkonností štítné žlázy. Váš stav může být ale způsoben i třeba špatným osídlením střevní mikroflóry, např. po antibiotikách. Nechutenství a pocit na zvracení může být i od páteře. Koukám teď, že jste psala, že Vás bolí záda. Nejčastěji tento problém způsobuje krční a hrudní páteř. Toto jsem sama zažila a je to skoro jak těhotenské nevolnosti. Neznáme celou anamnézu, ale vždy by se člověk měl řídit nějakou pravděpodobností - tím jak často se vyskytují v populaci. A štítná žláza spolu s páteří nebo špatným osídlením jsou nejpravděpodobnější příčinou Vašich obtíží. Zkusila bych obvodní - preventivní prohlídku s náběrem krve, fyzioterapeuta a uvidíte, zdali se to zlepší.
Zdravím, holky, potřebovala bych prosím poradit
Poslední dobou nemám vůbec hlad - připadám si, že mám břicho plné a jsem přejedená, i když jsem nic nejedla. Když se pak najím, mám pocit přejedenosti ještě ví a je mi na zvracení. Také se mi o dost zvětšilo, ale a váze jsem nepřibrala nic. K tomu mě teď dost bolí záda, ale nevím, jestli to s tím souvisí. Menstruací to být nemůže, protože už jsem ji tento měsíc měla a těhotná také nejsem. Nevíte, co by to mohlo být? Předem díky!