Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
parchante ne, ale že je smrad, či fracek nevychovaný už slyšel.
Přitom říct, že je nevychovaný nadávám vlastně sobě. Je to s těma tříleťákama těžké. V takových chvílích a situacích díky za tátu, který je v tomhle „kápo“.
@Anonymní píše:
Já tedy ne, ale jednou mi ruply nervy a řvala jsem po dětech, že jsou prasata. Ale manžel je parchanty nazývá běžně a rozhodně z toho žádné výčitky nemá. U nich v rodině je to běžné slovo. Nedávno se s námi tchýně loučila slovy „táhněte už do p..le parchanti, už vás bylo dost“ Já na to " mějte se hezky, nashledanou" Prostě v některých rodinách se holt mluví drsněji. Už jsem si za 12 let zvykla.
a víš, že jednou budou takhle mluvit i tvé děti??? Tohle bych zarazila za včas!
@Kakika jednorazova prihoda to je. Ale stejne bych tema kanalama nejradsi fakt ted chodila
kdyz za mnou prisel z pokojicku a rekl ze by chtel to auticko, hned jsem se zvedla, ze mu pro nej dojdu. Aby si pak v klidu lehl a spal a abych prave predesla v noci scene. Jenze jsem ho pak nemohla najit. Zprvu jsem se mu to snazila vysvetlit v klidu a mile, podobne jak popisujes. Ale nejak to vubec nezabralo a akorat to byl zacatek jeho vztekani, ze to auto nema. Jelikoz si nechtel lehnout a rval, tak jsem se sla po tom aute podivat znovu, ale bez uspechu a tak nejak pak zacla cela ta scena. :-/ mozna kdybych se ani pro to auto zprvu nezvedla…a hned mu rekla, ze ho najdem rano…no, podle me by se i tak zacal vztekat. Achjo. Proste jsem tuhle situaci nezvladla. ![]()
@kve-tinka
No jo, ale jak? Když řeknu, že k nim nebudu jezdit, tak odpoví, že si mám děcka nechat (oni by to řekli trochu jinak) Prostě jim nepřijde, že říkají něco špatně. To jen já jsem prý cimprlína. Oni nejsou zlí, ale vyjadřují se jako dlaždiči. A skoro 70-ti letého člověka nepředěláš. Manžel v tom vyrůstal, tak je to pro něj úplně normální vyjadřování.
@Mufina píše:
Vzhledem k tomu, že bydlíme v paneláku a je potřeba, aby byl hlavně rychle klid, tak bych to auto taky hledala. U nejmladší teda vím, že ona by si to docela nechala vysvětlit a spokojila by se i s jinou věcí nebo vysvětlením (jsou jí 2) ale syn by byl schopen ječet do rána a to jsou mu 4
Tak to jsme na tom se synama stejne. Taky jsem ho sla hledat aby byl klid. Bohuzel opak se stal oravdou.
on je syn chytrej, hodnej, umi i porozumet, ale ma chvilky, kdy se mu neda nic vysvetlit. Chytne ho rapl a nic na nej neplati. Vzteka se a to je konecna. Jak ho popadne tahle jeho „naladicka“ je to konec.
Predstava, ze rano vstavam do prace a ty takhle kricis, tak by me kleplo
. Ted uz s tim stejne nic neudelas, jen bych se vazne krotila, abych sousedy nestvala.. Vime jak se nekteri dokazou mstit, tak aby ti nedelali zle treba. ![]()
Anonymní, člověk za život nezvládne hodně situací. Ujely ti nervy, je to důkazem toho, že jsi prostě jen člověk a ne robot. Klukovi jsi se snažila vyjít vstříc, prostě to nevyšlo. On už teď ani nebude vědět, že se něco v noci dělo. A sousedi to taky pro jednou přežijí. Taky jsem byla označena za krávu, co neměla mít děti a to jsem ani nemusela křičet, jen jsem uprostřed noci nedokázala utišit pláč svého novorozence. Venku bylo i v noci vedro a já pak měla takovou schízu, že když malý začal plakat (a plakal velmi často), tak jsem zavírala okna, aby se sousedi vyspali.
@Anonymní píše:
@kve-tinka
No jo, ale jak? Když řeknu, že k nim nebudu jezdit, tak odpoví, že si mám děcka nechat (oni by to řekli trochu jinak) Prostě jim nepřijde, že říkají něco špatně. To jen já jsem prý cimprlína. Oni nejsou zlí, ale vyjadřují se jako dlaždiči. A skoro 70-ti letého člověka nepředěláš. Manžel v tom vyrůstal, tak je to pro něj úplně normální vyjadřování.
Manžel taky mluví jako dlaždič? Předpokládám že ne, kdo by taky s takovým hulvátem setrvával ve vztahu
Já bych to neřešila, dítěti se dá vysvětlit, co je slušné a co slušné není. Jak píšeš, starého člověka nenaučíš mluvit jinak, když mu jeho mluva přijde naprosto v pohodě. ![]()
Holky ja vam vsem moc dekuji. Trapi me to sice porad, ale urcite mi pomohlo vse co jste napsali!!
trosku jste me uklidnili. Urcite uu se to opakovat nebude, na to si dam sakra bacha. Ne ani tak kvuli sousedům, hlavne kvuli synovi. I kdyz se pred sousedy teda ted za sebe stydim.
ale tak kdyz uvidi, ze to byla vazne jednorazova zalezitost, tak me snad zas za takovou kra.vu mit nebudou…:-(
Myslela jsem si, ze budu fakt za nejhorsiho cloveka, ale vy jste me podrzeli. Vazne vam moc diky!!
![]()
Když mne hooodne naštve, tak mu řeknu smraďochu
on se směje a dělá bleble, takže mne ma totálně na háku. Podle mne si to ty děti tak neberou. Stane se
@Kakika píše:
Manžel taky mluví jako dlaždič? Předpokládám že ne, kdo by taky s takovým hulvátem setrvával ve vztahuJá bych to neřešila, dítěti se dá vysvětlit, co je slušné a co slušné není. Jak píšeš, starého člověka nenaučíš mluvit jinak, když mu jeho mluva přijde naprosto v pohodě.
Manžela jsem už trochu usměrnila, jsme spolu 12 let, tak do něj celou tu dobu hustím, že se takhle nemluví. Ale rozhodně nemá problém svému zaměstnanci vynadat do debilů, dementů atd. Když se rozjede, tak je mu nějaké slušné vyjadřování jedno. Ale jeho zaměstnanci ho znají a ví, že si to nemůžou brát osobně.
@Anonymní píše:
Manžela jsem už trochu usměrnila, jsme spolu 12 let, tak do něj celou tu dobu hustím, že se takhle nemluví. Ale rozhodně nemá problém svému zaměstnanci vynadat do debilů, dementů atd. Když se rozjede, tak je mu nějaké slušné vyjadřování jedno. Ale jeho zaměstnanci ho znají a ví, že si to nemůžou brát osobně.
@Anonymní píše:
@Kakika jednorazova prihoda to je. Ale stejne bych tema kanalama nejradsi fakt ted chodilakdyz za mnou prisel z pokojicku a rekl ze by chtel to auticko, hned jsem se zvedla, ze mu pro nej dojdu. Aby si pak v klidu lehl a spal a abych prave predesla v noci scene. Jenze jsem ho pak nemohla najit. Zprvu jsem se mu to snazila vysvetlit v klidu a mile, podobne jak popisujes. Ale nejak to vubec nezabralo a akorat to byl zacatek jeho vztekani, ze to auto nema. Jelikoz si nechtel lehnout a rval, tak jsem se sla po tom aute podivat znovu, ale bez uspechu a tak nejak pak zacla cela ta scena. :-/ mozna kdybych se ani pro to auto zprvu nezvedla…a hned mu rekla, ze ho najdem rano…no, podle me by se i tak zacal vztekat. Achjo. Proste jsem tuhle situaci nezvladla.
základní chyba - ve dvě ráno maminka nechodí pro autíčko, ale spí..autíčko spí, všichni spí.. tečka… zíííív ty taky spíš.. hotovo..
Vzhledem k tomu, že bydlíme v paneláku a je potřeba, aby byl hlavně rychle klid, tak bych to auto taky hledala. U nejmladší teda vím, že ona by si to docela nechala vysvětlit a spokojila by se i s jinou věcí nebo vysvětlením (jsou jí 2) ale syn by byl schopen ječet do rána a to jsou mu 4