Zajímavý článek o singleovství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148072
10.4.26 11:06
@Ploskutáček píše: Více

Protože ženský se o sebe dovedou postarat. Nepotřebují chlapa aby jim vařil, pral, staral se o ně. Tak jednoduché to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11285
10.4.26 11:21
@Anna766 píše: Více

Nesouhlasím. Tak k čemu jsou vztahy obecně? Myslíš, že většina mužů shání pečovatelku/náhradu za matku, proto potřebují ženu? Muž bez ženy přežije, žena bez muže taky, takže se můžou potkat jen kvůli rozmnožení, a pak se zase rozejít. A co samota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105278
10.4.26 11:37

Muži většinou shání sex a servis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148072
10.4.26 11:37

Někdo samotu vyhledává, jiný ne. Opravdu pozoruju trend, kdy žena má vztah typu kamaráda s výhodou, ale doma ho nechce. Buď je zklamaná předchozím vztahem, nebo jen už nechce být tou která něco musí, vařit, starat se. A já to dost chápu.
Jsou ale i takové ženy, které potřebují chlapa za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148072
10.4.26 11:40
@Venetia píše: Více

Tak nějak. Vždyt kolik vdovců se o sebe dokáže postarat zcela samo? Většinou se o ně stará dcera, snacha nebo jiná členka rodiny. Vdovy jsou mnohem soběstačnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105278
10.4.26 11:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55885
10.4.26 12:14

Hele, pokud ma zena deti, samota nehrozí dlouho. A pak je rada, ze ma volno, čas. V 50 mam každý den něco, spoustu aktivit. K tomu hodně pracuju. Přítel stejně. Ale fakt málokdo treba v těch 50 sedi doma.ja tam chodím spát. K tomu jeste doma deti. Je prima někoho mit,, ale zivot na tom nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105278
10.4.26 12:28
@jkra píše: Více

Já teda doma jsem, ale neumím si představit to skloubit s případným partnerem.
Pracovní doba k tomuto nevhodna+ ty zvyky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
10.4.26 15:27

Tohle je tendenční článek do ženského magazínu, do pánského by vyzněl v opačném gardu.

Ale k tomu, že singlovky jsou šťastnější, než singláci. Jestli ono to také nebude tím, že jich je více. Jako další zádrhel bych viděl, že dost žen neumí být upřímných vůči sobě samé, natož pak do nějakého průzkumu.

A jak už jsem tu mnohokrát psal. Single život je podle mě nejlepším kompromisem v mezilidských vztazích. Proč? Protože nároky na partnera/ku jsou v mnoha případech naprosto nereálné a slevovat se nikomu moc nechce. Bohužel se s tím svezou i ti, kteří toho až tak moc nevyžadují.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.26 07:51
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Co se uprimnosti tyka, tak si zeny i muzi nemaji co vycitat, tak jsem to aspon dlouhodobe vypozoroval.
Z poslednich 24 let jsem zil sam 19 let a kdyz jsem byl mladsi, pozival jsem vyhod jak se mi libilo. Ted uz to vidim trochu jinak, mozna to dilem zpusobil predchozi vztah, mozna vek, tezko rict. Kratkodobe vztahy jsem uz zanevrel.
Dneska bych uvital zenu samostatnou, idealne nekde blizko bydlici, se kterou bychom se vidali a podporili se tak nejak vyrovnane. Spolecnych par dni v tydnu, vikend, dovolena, ale o servis fakt nestojim. To je to posledni, co od zeny cekam. Jak to maji ostatni, moc nevim. Vetsina lidi kolem me zije docela sporadane a byť mi obcas zavidi, tak nakonec konstatuji, ze dlouhodobe to asi neni nic moc - maji pravdu.
Na druhou stranu, kamaradka ted nasla nekoho, s kym to takhle ma, nicmene ona lovila v rybniku starsich panu, ja vekovy rozdil nehledam, mozna trochu mladsi, ale ne o moc.
Velkym problemem ctyricatnic a ctyricatniku jsou deti.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
11.4.26 10:06
@Anonymní píše: Více

Co se týče té upřímnosti, tak se domnívám, že každé pohlaví s ní zachází trošku jinak a dle mého názoru ženy o něco hůře, což nejvíce škodí jim samým. Ale je to věc názoru. Nezlobte se na mne, ale to co byste dnes uvítal, také není normální vztah. Normální vztah je sestěhování dvou lidí k sobě a vídání se každý den a z toho čerpaných, pragmatických součástí života. Mezi to rozhodně patří neplacení dvou nájmů, společné šetření na cokoliv atp. Takové ty zadní vrátka, že partnerku můžete vždy poslat do jejího svědčí spíše o nějaké vypočítavosti. V mém okolí by se také mohlo zdát, že všichni žijí spořádaně, ale za zavřené dveře nevidím, takže to ani nemohu potvrdit. Jedno ale vím, že se vždycky objeví nějaký rozvod. Pak jejich povzdech, že jsem si to zařídil nejlépe je zcela upřímní. Ale jak si to singlisté zařídí, je jen a jen na nich. Někomu to může plně vyhovovat, někomu částečně a někomu vůbec. Každý má tu volbu svůj život změnit. Pokud dva lidé mají o sebe skutečný zájem, pak jejich děti nejsou žádným problémem. Může to být logisticky složitější, ale to je tak všechno. Nejedna rodina žije stylem moje děti, tvoje děti, naše děti. Takže i když vás chápu, tak mám výhrady.

• Citovat
  • Upravit
11285
11.4.26 10:14
@Anonymní píše: Více

Tvůj způsob má něco do sebe. Nevím, jestli to jde napasovat na tvůj popis, ale připomíná mi to přátelství či kamarádství s výhodami. I když kdysi, když jsem si googlil tu definici, tak mi z toho vyšlo, že to je především nezávazný sex a přátelství tam hraje podružnou roli. Takže prý když bude chtít žena mužský doprovod na svatbu kamarádky, kámoš s výhodama ji řekne, že nemá čas. A ona mu třeba vypere košili, přitom se oba soustředí na hledání toho pravého, jsou vlastně pro sebe takoví utěšovatelé v časech samoty, než se někdo objeví. Jen se nesmí do sebe zabouchnout. Když si pak jeden z nich najde stalého partnera, může to být pro druhého bolestné. Ale na Západě je tenhle způsob dost oblíbený, protože se nečekají závazky.

Tvůj pohled se mi líbí ještě víc. Je to vlastně o tom, že bys měl spřízněnou duši a ona tebe, zároveň si nebudete narušovat komfortní zóny, snažit se toho druhého předělávat k obrazu svému, jen spolu prostě příjemně trávit čas bez zásadních nároků na toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11285
11.4.26 10:27

Napsal jsi to dobře. Jenže jak žijeme v době čím dál většího individualimu, a jak čím dál více lidí se nechce přizpůsobovat partnerovi, obávám se, že tohle bude do budoucna preferovaná volba vztahu. Přece jen každého z nás život v páru mění, at už si to připouštíme či nikoliv. Zásadní hamletovská otázka pro ty, kteří nechtějí být sami, tedy zní:

Jak nebýt sám (necítit se osaměle), a přitom se cítit svobodně, neomezován, aby si nikdo nenárokoval můj čas, můj život?

A myslím, že to jsou věci, které jdou zásadně proti sobě - buď nesamota bez svobody, nebo svoboda se samotou.

Příspěvek upraven 11.04.26 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
11.4.26 10:38

Obávám se, že budoucnost bude v AI robotech, které budou plnit veškerá přání. A to i včetně dětí. Princip bude naprosto jednoduchý. Z robotky se sperma přesune do ampule, provede se analýza na nemoci a v případě nezávadného se robotka sejde s robotem a dá mu jej do stříkačky a ten se tak vybaven vrátí k majitelce. Mezi těmito úkony budou lidé v práci, takže co oči nevidí, srdce nebolí. Všichni budou šťastný a konečně bude ten celosvětový blahobyt. Muž a žena se tak nebudou muset ani potkat. A kdyby náhodou vzniklo dítě přímou cestou, tak bude mít bulvár o čem psát.

• Citovat
  • Upravit
11285
11.4.26 10:41

To je děsivý scénář, obávám se, že však naprosto reálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí