Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ploskutáček píše: Více
Urcite nehledam zenu kvuli servisu a to same plati o sexu. Driv jsem to videl krapet jinak. On se pohled na vztahy meni podobne jao najine veci. Treba na oddelene loznice
![]()
@Anonymní píše: Více
A tak to je normální, člověk začíná s plenami, pak je nějaký čas nepoužívá, až se k nim nakonec zase vrací.
@Anonymní píše: Více
Jo, oddělené ložnice mě před lety šokovaly, dnes musím uznat, že to má i výhody. Ale když řekneš, že máte oddělené ložnice = nespíte v jedné cimře, automaticky to evokuje partnerskou krizi a neshody, protože muž a žena mají sdílet jedno lože.
Coby? ![]()
A je tam teď:
https://magazin.aktualne.cz/…ika-vlaskova
![]()
Takže single můžou být lidi i v mezidobí. ![]()
Tak člověk asi může být šťastný sám.
Ostatně poslední dobou se objevuje při seznamování požadavek, že potenciální budoucí partner má být „spokojený sám se sebou“, což bychom mohli brát jako šťastný. Já tedy souhlasím s myšlenkou, že partner sám o sobě nás šťastnými neudělá, ale přesto myslím, že člověk, pokud potká toho správného, je ve vztahu šťastnější. Sice dokážeme fungovat jako samostatné jednotky, ale máme své silné a slabé stránky, něco nám úplně dobře nejde, ale pokud najdeme partnera, které to má naopak, vzájemně budeme spolu silnější a tedy i šťastnější. Oba dva.
A k tomuto by ty vztahy měly být.
Krom výchovy dětí, které by měly vyrůstat za přítomnosti obou rodičů a vidět, že ve dvou se to lépe táhne, a tak by to mělo být normální.
Jenže hledat v dnešní době vhodný protějšek se zdá být složitější, asi si fakt myslíme, že bez partnera je nám lépe.
Mně přijde, když nad tím přemýšlím, že chlapi to mají v dnešní době složitější. Když se podíváme už na malé kluky a holčičky a jejich chování, ukazují svou přirozenost, holčičky bývají obvykle hodné, rády o něco pečují, kluci jsou zase rošťáci, blbnou, lezou po stromech, zkoumají okolí a pod., já nevím, co vše. Dává to smysl, role ženy byla po staletí i tisíciletí starat se o děti a domácnost, muži zase obstarávali potravu, lovili a chránili svou domácnost před nepřítelem. Jenže doba se změnila, péče o domácnost a děti se víceméně nezměnila, ale lovení a shánění potravy se dost změnilo, i ochrana domácnosti. Tyto mužské role převzaly obchody, policie a další istituce. Čili chlapi vlastně z většiny teď dělají to, co jim není úplně přirozené, a neví, jak s tím naložit.
Což má svoje všelijaké následky, o kterých se tady bavíme. ![]()
@Venetia píše: Více
cau, asi mas pravdu, statistika sedi,
ale ja nejak neberu to jejich zduvodnovani,
to mi prijde dost mimo
To je v poradku, neni potreba sdilet pohled ani na vztahy a ani na zivot. Prakticky na nic. Ja se k tomu nejak prozil a netvrdim, ze je to idealni, nicmene pro me uz patrne jediny zitelny model. Sdilim svuj pohled a rozhodne netvrdim, ze je ten spravny