Zákeřná a nezvladatelná :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26578
1.4.18 12:54
@lilith1 píše:
Nacpat do sprchy a ledova voda, dite nesmi fyzicky ublizovat ani rodicum ani zviratku!!Durazne vysvetlit, ze vas to boli a zviratko taky..normalni dite pochopi a neublizuje..i v tomto veku uz na to ma kapacity, jestli to nepomuze tak k detskemu psycholog. protoze jinak si zadelavas na hodne velky problem do budoucna.

Presne, tohle jsou veci tak pres caru, ze musi byt taky vyrazna reakce, sprcha, nekam zavrit…ja byla vetsinou klidas i pres tenhle vek plny vztekani, ale prave kdyz me zacal syn kousat, tak se priznam, ze na zadek dostal. Taky jsem jednou kluky nacapala, kdyz byli mali, jak si hazou kocourem. Kdyz nekdo ublizuje zviratum, udela se mi tma pred ocima…zarvala jsem tak strasne, ze si myslim, ze byli v pozoru i sousedi. A uz nebylo skoro co vysvetlovat (ale samozrejme jsem to udelala..az jsem se uklidnila), bylo jim jasne, ze tohle teda ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.18 13:02

@cecetka ano, píše o zdravém dítěti. Ale to, co popisuju, neuškodí ani tomu zdravému. Mám i zdravé dítě a kolem těch 2 let to s ním taky bylo na budku. A většinu z toho, co jsem psala, jsme používali i na toho staršího (do nižšího věku, ale on to pak nepotřeboval)

• Citovat
  • Upravit
957
1.4.18 13:09

Zakladatelko, to je v tomto veku úplně normální. Dítě si uvědomuje samo sebe, učí se pracovat s emocemi, s odmítnutím atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
1.4.18 13:14

@quinsley :) :D no tak to mi normální nepřijde ;).Mám doma skoro 4.letou holcicku a rodičům a zviratkum teda neublizuje ;).Ani jiným lidem a dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
1.4.18 13:40

Koukám, že v dnešní době je „normální“ úplně všechno. :roll: :lol: Ne, není to normální a netolerovala bych to. Dítě bych vykázala do pokoje, pokud by ve svém chování pokračovala (ječela, vztekala se) i přes důrazné varování tak by dostala na holý zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
1.4.18 13:51
@quinsley píše:
Zakladatelko, to je v tomto veku úplně normální. Dítě si uvědomuje samo sebe, učí se pracovat s emocemi, s odmítnutím atd.

Ne, normální to rozhodně není. A pokud bude zakladatelka pokračovat v svém výchovném stylu, tak pak to děcko to bude za normální považovat. Jenže nakonec těžce narazí třeba od cizích. Na takovouhle rozcapenost od cizích děcek není nikdo zvědavý. A bude za to moci především její máma. Nevím, kdo by přes zadek zasloužil víc, jestli holka anebo máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
1.4.18 14:03
@jdukolem píše:
jo a vrátit se smí až po pubertě… :P
:lol: "tak povídej…jak ses měla? " :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.4.18 14:08

Takový smrad si akorát zaslouží pořádně na prdel..ale ne ono se pořád jen hezky domlouvá nebo se „až na chudinku zařve“. máme v rodině hodně dětí a nedovolilo by si toto ani jedno. Výchova dnešních dětí je u některých maminek opravdu nenormální. Samozřejmě pokud to dítě nemá diagnózu rozežraný spratek oficiálně ADHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.4.18 14:12
@Anonymní píše:
Takový smrad si akorát zaslouží pořádně na prdel..ale ne ono se pořád jen hezky domlouvá nebo se „až na chudinku zařve“. máme v rodině hodně dětí a nedovolilo by si toto ani jedno. Výchova dnešních dětí je u některých maminek opravdu nenormální. Samozřejmě pokud to dítě nemá diagnózu rozežraný spratek oficiálně ADHD.

a co sděluješ tak intimního ty hrdinko jedovatá? hlásím tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.4.18 14:14

Klidně nahlas..říkám něco špatného nebo nepravdivého? klidně se podepíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.4.18 14:15
@jdukolem píše:
a co sděluješ tak intimního ty hrdinko jedovatá? hlásím tě
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
1.4.18 14:20

Já neznám děcko, které by tohle nedělalo, některé víc některé míň a kdo říká, jak má poslušné dítě hlavně teda v tomto roce tak lže..každého to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.4.18 14:24
@Giselleine píše:
@EvulinkaB18… Taky se divím, jak nekteří rodiče si nechají líbit, aby je dítě mlátilo nebo jim vzteky doma třískalo s věcma! A už vubec nechapu to, ze se porad resi nejaká poradna nebo psycholog! Co delaly Vasi rodiče, prarodiče, praprarodiče, když jste doma zlobili? Kdyz nepomahalo okřiknutí a zvýšení hlasu, dostaly jste na p.del a bylo!!! A dovolili byste si doma se takhle chovat? Pochybuju ;)

Tak třeba někdo nechce dítě hned bít, nebo ho sprchovat studenou vodou a pokud si neví rady, tak využije poradnu nebo psychologa. Nevidím v tom až tak moc špatného, pokud se takto neřeší kdejaká blbina. Záleží na zakladatelce, zkusit může, třeba ji zkušená psycholožka poradí něco co funguje, úplně bych to nezatracovala.

Jestli holka cíleně ubližuje zvířatům, nebo rodičům, ničí schválně věci, tak je to už za hranou a musí přijít nějaká tvrdší nebo důslednější odezva, jde o to jak to chce zakladatelka řešit.

Třeba dělá nějakou chybu, kterou si neuvědomuje, ale jsou třeba i jiné možnosti, než akorát zmydlit, nebo osprchovat, tady ale evidentně nikdo jinej způsob výchovy nezná a neumí. Pak může zkusit toho odborníka, jestli spolu vymyslí něco, co na holku bude platit.

nebo ji může „dát na prdel“ a uvidí, jestli to bude mít efekt, záleží co sama chce, já nevim, protože se nevyjadřuje.

Tak předchozí generace vzaly rákosku a bylo vyřešeno, na druhou stranu můj názor je, že tahle výchova moc ke zdaru nevedla.
Nepoctivost, nedostatek respektu k druhým, neschopnost přijmout jiný názor, arogance, nedostatek sebevědomí, neohleduplnost, to u starší generace vídám docela často. Oni se sice báli, že je rodič nebo učitel zmydlí, ale chovat se taky nenaučili, alespoň značná část z nich.

U nás ve škole jsou nejhorší spratci ti, co dostávají zcela běžně na zadek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
1.4.18 14:25
@Lajla píše:
Klidně nahlas..říkám něco špatného nebo nepravdivého? klidně se podepíšu

to seš ty? ten anonym co si myslí že snědl moudrost světa a je lepší než Komenský?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.18 14:29

Syn mel nabeh na takove chovani kolem druheho roku, resila jsem to hned z pocatku a kdyz mel amok a nic nezabiralo, sel jak byl oblecenej pod sprchu (stacila vlazna, slo spis o ten sok sprchovani v obleceni). Sel pod tu sprchu asi trikrat nebo ctyrikrat a bylo po amocich. Dnes je to zlaty dite, trochu zlobi, ale neni zly a uz se nevzteka, verim tomu, ze kdyby neprobehlo to sprchovani, skakal by nam po hlave stejne jak vase dcera.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML