Zákeřná a nezvladatelná :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30632
8.4.18 12:43

Můj děda byl doktor a ten říkal, že v žádném případě nebít rukou, ale takový proutek neublíží a štípne to.
Já umývala obličej studenou vodou, asi jen dvakrát, víckrát nebylo potřeba.
Nerada křičím, ale občas musím zařvat na dceru, protože mě jinak neposlechne. Zákazy jsou jí fuk, tudy cesta nevede. To občas znamená tak třikrát za rok, žádný extrém.
Je ale fakt, že mně a ni zvířeti žádné z dětí neublížilo, jen mladší syn mě jednou kousl, tak jsem ho kousla taky, aby věděl, že to bolí, a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
8.4.18 13:11
@Giselleine píše:
Ty jo…no asi ma trauma, protoze od tý doby poslouchá :think: :lol:

A tak to má být…zdravý rozum a pár na zadek nikoho nezabilo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.4.18 17:50

Kamarádka má dceru a když ji bylo cca 15 let, tak se ji přiotrávila léky, no, takový ten koloběh psychouš atd…Sám doktor ji řekl, že by měla holce sem tam vlepit aby se probrala, protože si děvenka dost dovolovala a když ji to nevycházelo, tak zkusila takovýto vydíráníčko. Prostě jsou děti kterým jen domluva a vysvětlování nestačí a potřebují ty mantinely dát i pomocí síly. Tím samo neříkám zmydlit dítě, ale jedna výchovná neuškodí, taky jsem ji sem tam dostala a myslím, že z toho žádný traumata nemám, :nevim: Je to teď nějaká móda a za mne to není dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.4.18 19:50

@laducha Taková vařečka, to je taky věc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
8.4.18 19:56
@boball píše:

Vařechu stačí jen vytáhnout, netřeba ji použít :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
8.4.18 19:59

@laducha Já jí tedy použila na každé dítě jen jednou.Pak už byla na strašení. Myslím, že v tomhle případě, by měla hody. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
9.4.18 08:48
@boball píše:

Jo u nas stacilo, aby mama vytahla varecku a uz jsme zdrhali :lol: jednou ji o brachu zlomila. Pak jsme se vsichni smali. Pamatuju si to do ted. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1704
9.4.18 10:11
@Verun83 píše:
Jo u nas stacilo, aby mama vytahla varecku a uz jsme zdrhali :lol: jednou ji o brachu zlomila. Pak jsme se vsichni smali. Pamatuju si to do ted. :mrgreen:

Já si zas pamatuji, jak brácha dostával vařechou a já brečela u mámy, proč ho bijí… Taky o něj zlomili vařechu. Bití bylo podle mě u nás často (facky, pohlavky, vařecha), podle našich rodičů jsme samozřejmě dobře vychováni, ale dnes máma připouští, že by nás už nemlátila, že to nikam nevedlo. Tak nevím. Já třeba si neumím představit, že bych dceru měla bít vařechou, rukou na zadek dostává, ale tam mám ten cit - vím, jak bouchnu, ale vařechou, to teda nevím, to by musela fakt něco udělat - třeba záměrně ublížit mladšímu.
Jinak si teda myslím, že to vazby narušit můžeme - na návštěvy k rodičům jezdíme, ale bavíme se konverzačně, žádné velké pouto, žádné svěřování, žádný pocit, že to byla nejlepší máma a táta v sobě nemám. Se svými dětmi bych chtěla jiný vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
9.4.18 14:52

@Verun83 To už byla teda vařečka důchodce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
9.4.18 15:03

@boball Ségra jednou chytila rapla, chtěla vytáhnout vařechu ze šuplíku a vylovila tu úplně nejmenší a byla děckám leda pro smích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.4.18 18:20

@řeřicha

Rodiče měli doma další důmyslný prostředek na bití - důtky. Dodnes si pamatuju, jak to bolelo a ten strach, že nás tím zbijou a to jsme byly se ségrou docela hodné a poddajné děti. Cítila jsem k nim akorát v tu chvíli nenávist a rozhodla jsem se, že tohle dětem neudělám a nechci je vychovávat strachem.
Jako jsou drsná děcka, která si z nějakého strašení vařečkou nic nedělají, ale pak taky citlivější děti, které to odnesou, podobně to cítí i moje kamarádka.

Já nepoužívám žádné tělesné tresty, viděla jsem v anglii, jak vychovávají 7 temperamentních dětí bez bití, strašení, sprchování a jiných věcí, a prostě jsem s řekla, když umí vychovat slušně děti oni, tak to snad zvládnu taky, když budu mít jen dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
9.4.18 20:02
@laducha píše:
@boball Ségra jednou chytila rapla, chtěla vytáhnout vařechu ze šuplíku a vylovila tu úplně nejmenší a byla děckám leda pro smích :mrgreen:

Dítka asi neznala pořekadlo, že i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí