Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to teda taky zatím přes sociálku neřešila. To spíš přes doktora a vyšetřit, opravdu se to dá zjistit, zda došlo k análnímu styku. Pak nahlásit na policii a eventuelně konzultaci s psychologem, aby se zjistilo na kolik je jeho chování spojené s retardací a nakolik ovlivněné další osobou. Pak mě taky napadá..,proč se svěřil Tobě? Má k Tobě největší důvěru a cítí, že bys mu mohla nějak pomoci? Nebo chce jen od Tebe získat zájem o svojí osobu…víš, píšeš, že je mu 17 let, předpokládám, že díky své retardaci vztah nemá, ale sexualita se přeci vyvíjí normálně, někdy i víc.. Já nevím, jen házím od boku otázky, protože to může být tak i tak, těžko takhle poradím od stolu, kde je ta pravda.
Já si hlavně myslím, že sociálka to ani řešit nebude - jde tam o spáchání trestného činu tak by Tě stejně odkázali na policii. Spíš bych zašla na policii a řekla jim, že je tam eventuelně i ta možnost, že synovec si vše vymyslel, aby postupovali ohleduplně vůči rodině švagra.
@petru80 Pochybuju, že ho s podezřením na pohlavní zneužívání odešle lékařka k psychologovi. V první řadě s ním na toto téma znovu promluv ty. Jestli ti řekne něco víc, z čeho bys sama mohla poznat, jetli je to výmysl, nebo pravda.
Hele to ze je retardovany je vec prvni, tyto deti si casto vymysleji, ale je treba vec resit.Ja osobne bych to nahlasila anonymne na OSPOD. rozhodne bych to tak nenechala.Oni uz si budou vedet rady. Nechapu konstatovani tveho muze, nechat to byt.Mu by se libilo kdyby jeho dite nedo zneuzival? Prave proto ze je mentalne jinde, je pro takove uchylose snadna korist.Muze úpocitat s tim ze klukovi nikdo verit nebude. Takze za me nahlasit.
@petru80 píše:
Synovec mi řekl, že se to stalo naposledy před měsícem, ale že už k ničemu nedošlo, protože dal švagrovi facku a ten odešel. Manžel zase se synovce patal, proč nám to říká až teď když mu tchyně vynadala, proč to 7 let nikomu neřekl a na to nám neumí odpovědět.
Protoze dite to proste nikomu nerekne, mohl mu svagr vyhrozovat, smat se mu ze je retardovany, ze mu nikdo verit nebude. Jejda mane hlavne to nenechej tak! Tvuj muz by taky zaslouzil z kazde strany
Ach jo, kluk se sveril a i tak mu nikdo neveri? Opravdu kontaktuj OSPOD, nebo tam zajdi osobne a porad se co v takove situaci delat.
@Crystal87 píše:
no jako zírámjako chápu že třeba kluk si může vymýšlet jenže co když ne? co když je tohle volání o pomoc? co když si pak nějak ublíží? Já nevím ale pokud zneužívá někdo dítě tak bych se neznala at jde rodina klidně do háje, ale já jsem hodně na tohle citlivá…ale jako žít s tím že o tom vím a neřeknu? bych se musela sama ze sebe
![]()
Presne tak. Mne prijde, : tak stejne je retard tak co…ach jo..
A pritom kazdy rozumny clovek musi vedet, ze tady ty deti jsou nejvetsim tercem uchylaku. Prave proto ze hresi na svou nemoc…A no dotyka se me to, mam taky retardovaneho syna a jde mi husina, ze by mu v takovem nedejboze pripade nikdo nepomohl.. ![]()
@petru80 píše:
KonecPříspěvek upraven 05.07.13 v 10:30
ty jsi asi pěkně sobecká co? všude jen já já já já, ale co ten kluk, to je ti fuk!!!
@petru80
Ahoj, mám s podobnou situací zkušenosti. U nás bylo ale 99%, že dotyčná osoba si obvinění vymyslela, je také lehce mentálně postižená a navíc trpí lhavostí, což samozřejmě neznamená, že ji nikdo zneužít nemůže, ale kdo toho člověka zná dobře, už vcelku dovede odhadnout pravý stav věci. Přestože slečna věc nahlásila jiné osobě do několika hodin po údajném styku, oprávněná osoba to nevím z jakého důvodu neřešila hned, k doktorovi se šlo snad až 3. den a ten už nemohl nic poznat, pouze, že k násilí nedošlo, pokud o styk šlo, byl dobrovolný. Celé vyšetřování dost poznamenalo rodinu, byl to samozřejmě šok (ano, ten by to byl hlavně v případě, že by to byla pravda), některé vazby už se nikdy neobnoví, hlavně důvěra mezi obviněným a údajnou poškozenou.
Přemýšlím, co bych dělala, kdybych byla v tvé situaci. Nechat si to pro sebe nemůžeš, ono se to prošetřit musí, i přes to, že od policie nečekej žádnou velkou pomoc, mají takových udání hrozně moc, většina je prý výmysl a oni se k tomu tak i staví… Jít za dětskou lékařkou toho chlapce je asi rozumné řešení, ona může vyzvat k prohlídce, doporučit psychologické vyšetření. Musíš počítat s oběma variantami, že to pravda je, i že to pravda není, také se může stát, že se pravý stav věci nezjistí. Snadno se radí, když člověk v tak choulostivé a rozporuplné situaci není…
Konec diskuse začaly jse se do mě tady jen strefovat, fůra z vás co mě tady napadáte tak asi sami máte osobní problémy tak jste si to přišli vylít na mě, já to chci řešit chci mu pomoct a tečka. Konec diskuse už nikdy do žádné diskuse psát nebudu utvrdila jsem se jen v tom, jak někteří tady místo snahy poradit ostatním, dokážou být akorát zlý a ostatní slovně napadat.
@blorchi píše:
A pritom kazdy rozumny clovek musi vedet, ze tady ty deti jsou nejvetsim tercem uchylaku. Prave proto ze hresi na svou nemoc…A no dotyka se me to, mam taky retardovaneho syna a jde mi husina, ze by mu v takovem nedejboze pripade nikdo nepomohl..
Nevím, jak starý tvůj syn je, ale velká část těchto „dětí“ se časem naučí, jak si život přizpůsobovat po svém. Jejich sexuální pud je normální, ne-li větší jak ostatních lidí, informovaní jsou dost. Pokud chtějí ublížit, umí dobře mířit, možná i tím, že nemají tolik zábran. Neházím všechny do jednoho pytle a přeji ti, abys tohle opravdu nemusela nikdy řešit. Já mám v tomhle už dost zkušeností a už opravdu nejsem naivní. Ten kluk si může vymýšlet stejně jako to může být pravda, určitě by se mělo udělat vše pro to, aby se zjistil pravý stav věci a zakladatelka chtěla poradit, co pro zjištění pravého stavu věci může udělat ona tak, aby napáchala co nejméně škody. Někoho obvinit je velmi snadné…
@petru80 píše:
Konec diskuse začaly jse se do mě tady jen strefovat, fůra z vás co mě tady napadáte tak asi sami máte osobní problémy tak jste si to přišli vylít na mě, já to chci řešit chci mu pomoct a tečka. Konec diskuse už nikdy do žádné diskuse psát nebudu utvrdila jsem se jen v tom, jak někteří tady místo snahy poradit ostatním, dokážou být akorát zlý a ostatní slovně napadat.
Ale spousta žen ti tu řeklo, že to máš neprodleně hlásit. Tys jen nechtěla slyšet…
V prvé řadě tě zajímalo, zda tě můžou trestat, kdyby se přišlo na to, že je to pravda a byl skutečně zneužívaný, že jsi o tom věděla a nic neudělala.
Zkus si to všechno po sobě přečíst.
@petru80 Přestaň hledat furt nějaké vyfikundace. Trestné činy se hlásí na pčr. Když uvidíš, že k sousedům lezou zloději, taky zavoláš 158 a ne radio Impuls. Jestli je ten kluk zneužívaný a odhalení by narušilo rodinné vztahy, tak je to smutné, ale tvoje vina by to nebyla.