Zakrývání trestného činu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
becky87
5.7.13 11:19

Tak jinak:

Kasli na to, nechej to byt, vsak kluk je stejne retard, prece si neznicis tve vztahy s rodinou.Amen. Preju ti v zivote jen to nejlepsi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17014
5.7.13 11:22
@blorchi píše:
Presne tak. Mne prijde, : tak stejne je retard tak co…ach jo..

Bohužel to tak čtu taky. chudáci děti, když se svěří někomu tak přízemnímu. Hlavně aby probůh zakladatelka neměla nějaké problémy :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
5.7.13 11:27

@Tiger-lily Rádio Impuls :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.7.13 12:01

Ja jsem delala delsi dobu s lidmi s mentalnim postizenim - s dospelimi, tomu klukovi je 17, uz ma k dospelosti jen kousicek. Na jednu stranu ho mentalni postizeni (kor to lehci) uplne neopravnuje k tomu si neco takoveho beztrestne vymyslet, nejake nasledky nest musi, v ramci svych moznosti. Musi pochopit co takoveto obvineni muze obnaset, pokud je vymyslene. S timto bych k nemu pristupovala - ale na druhou stranu mu musis verit, jinak ztratis jeho duveru.

neni to lehka situace, nikdo se do tebe nechce navazet, ale neco se s tim delat opravdu musi. Bud porad ve styku s jeho matkou a pokud ona to nepujde hlasit, tak rekni, ze pujdes ty.

riziko to je, pokud je to opravdu vymyslene, tak i tak tu rodinu to muze poskodit, na druhou stranu je to natolik zavazna vec, ze se nad tim nemuze mavnout rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.13 13:34

Nejsem redardovaná, ale také jsem se dostala do situace, kdy mě znásilnil rodinný příslušník. A nikdo z rodiny mi věřit nechtěl. Dokonce mě obviňovali, že lžu a jde mi jen o to, aby se moje máma s tím chlapem rozvedla. Dopadlo to nejhůř, jak mohlo. Pokus o sebevraždu. Nikdo moje volání o pomoc neslyšel do té doby. A první, co bylo na policii u výslechu, že se mě ptali komu jsem to řekla a kdo o tom věděl. Ty o tom víš a nejednáš. Z toho je mi na :poblion:. Takováhle bolestivá zkušenost může člověku, potažmo dítěti zkazit celý život a následky jsou často tragické…Je mi z tvé ne/reakce smutno. Anonym jistě pochopíte.

• Citovat
  • Upravit
364
5.7.13 14:04

Petru80.Ještě jsem přemýšlela, že pokud nechceš, aby někdo věděl, že jsi někde byla, musíš se s nimi/sociálka, lékařka/domluvit, aby tě do spisu pod vlastním jménem nedávali, že budeš, dle potřeby, s nimi spolupracovat/pokud bude třeba/.Totiž, pokud by to byl opravdu trestní čin, tak může jeho obhájce nahlížet do spisu.No,on do spisu /na sociálce a lékařky/může i jeho zákonní zástupce, což jsou rodiče. Pokud budou s tebou pak ještě chtít mluvit/socialka, lékařka/,tak jim dej třeba osobní č. mobilu, aby jste se domluvili. Přece je to dost choulostivá záležitost, že ale nechceš, aby tvé osobní údaje se objevovali ve spisu.

Příspěvek upraven 05.07.13 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
5.7.13 14:21

Holky, uvědomujete si, jak je to citlivé záležitost? Co by to mohlo vyvolat v rodině za rozepři, kdyby to nebyla pravda? Kdyby 17 letý kluk byl tzv. bez poskvrny, zásadně by už předtím nelhal ap.tak Petru80,by vůbec neváhala a okamžitě by reagovala. Takto je to dost složité a to fakt dost. Vidíte, že to chce řešit, ale neví jak za dané rodinné konstelace. Kdyby to byla pravda, tak ten švagr je prostě hnusné prase a určitě by si „nedal za klobouk“ co by mu Petru80 „nandala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.7.13 16:04
@Britana píše:
Holky, uvědomujete si, jak je to citlivé záležitost? Co by to mohlo vyvolat v rodině za rozepři, kdyby to nebyla pravda? Kdyby 17 letý kluk byl tzv. bez poskvrny, zásadně by už předtím nelhal ap.tak Petru80,by vůbec neváhala a okamžitě by reagovala. Takto je to dost složité a to fakt dost. Vidíte, že to chce řešit, ale neví jak za dané rodinné konstelace. Kdyby to byla pravda, tak ten švagr je prostě hnusné prase a určitě by si „nedal za klobouk“ co by mu Petru80 „nandala“.

No jejím hlavním problémem je, zda se ji něco nestane, když nic neudělá. jako je to citlivá záležitost, vždy je 100 krát lepší vyšetřit a uzavřít, že si dítě vymýšlí, než mlčet, aby se v rodině neudělala zlá krev. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.7.13 16:14

@Britana Předpokládám, že normální dospělý člověk by pochopil, že si mentálně postižený příbuzný něco vymýšlí a nedelal by z toho nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová