Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezlob se,, ale obávám se, že kvůli tvému dítěti s tím nic dělat nebudou ![]()
Pokud máte rozumného starostu a probereš to s ním v klidu tak nějaké řešení najdete ![]()
Zavři okno
když začínají s hlášením. Nevím, jak u vás, ale u nás slavný obecní rozhlas vždycky udělal tú du dú, než tam babky na obecním úřadě vyhulily na plné pecky Haničku Zagorovou.
Jako zastupitelka naší malé obce mi nepřijde nic divného na tom přijmout takovou žádost o řešení problému. Nám zase vadila obecní lampa, která byla postavena nízko a přímo svítila do naší ložnice, přitom lampa, co osvětluje náves byla mimo provoz. Ta lampa, která osvělovala ložnici se zrušila a znovuzprovoznila ta druhá. Jestli máte rozumného starostu a zastupitelstvo, věřím, že amplion můžou třeba přesunout nebo natočit jiným směrem. Tak držím palce. Když se narodila dcera, taky mi to štvalo, uspávala jsem, ráda spala v kočáru venku a vždycky mi ji ta hudba probudila, stěžovalo si víc lidí, tak teď je hlášení potišší a zazní jen gong bez dechovek.
Za zeptání nic nedáte. Pokud se dá se starostou mluvit, zkusila bych za ním zajít, zda by rozhlas nešlo přemístit (netuším teda jestli máte nějaký novější, který by tohle umožňoval), popř. ztlumit. ![]()
Ja si myslim, ze taky s tim nehnes
Ja mam tedy taky rozhlas, primo pred oknem do pokoje a mne to az tak hrzne neprijde, zase at si decko zvyka, ze ho bude rusit vic veci pri spani
Ja bych se na to vyprdla.Neni to k nevydrzeni ![]()
By me jeblo… Ted jsem byla u nasich na chalupe na 14 dni, malej chrni v kocare na zahrade, ja si libuju jaka je to pohoda a najednou Hanicka pisnicka, od sousedu z toho zacal knucet pes a deeesne dulezity hlaseni… Mit to jako ty, tak ti nevim. Jsem nazoru, ze lina huba… Zeptej se, nic za to nedas, jestli je rozumnej, pochopi a treba reseni najdete. Drzim moc palce!
Ja bych zasla na obec a rekla jim, ze te to proste rusi a otravuje život,,,uecite ti vyjdou vstrict…naší ho mají také u baraku, ale u nas uz se ty debility nehlasi…ani nevim, kdy to naposledy rvalo a vlastne nevim, jestli tam ten rozhlas vůbec ještě je
,ani jsem si nevsimla, pac ten tam stoji uz snad od zalozeni obce ![]()
Určitě bych šla. U nás si sousedi nahoře v ulici stěžovali, když měli konťáky na tříděný odpad přímo proti baráku (jsme malá zapadlá ulička, takže vzdušnou čarou pár metrů od oken), když lidi vhazovali flašky, tak je to rachot, jak se to rozbíjí. A konťáky byly přestěhovány tak, aby neobtěžovali obyvatele
Jábych z toho zešílela, i kdyby mi tu nikdo nespal. Ať to dají před okno někomu, kdo děti nemá a je celý den v práci ![]()
Hele, já nevím, my máme třeba momentálně skvělou starostku, kdybych za ní přišla, s takovým problémem, určitě by se snažila mi pomoct, nevidím nic špatného na tom, jít si přátelsky pro pomoc na obec.
@blorchi Jenže ono je to k nevydržení. Vždycky pustí šílenou dechovdu, takže je to jako bych mu dala k uchu naplno zapnutý rádio. On je zvyklý na NORMÁLNÍ ruchy, ale ten zvuk by probudil i mrtvého. Zakl.
Hezký večer,
mám debilní dotaz, proto anonymně. Bydlíme ne vesnici, kde je samozřejmostí obecní rozhlas. Problém je v tom, že ten amplion je na sloupu přímo před naší ložnicí a nastaven na velice hlasito. Je pravidlem, že kdykoliv mi dítě usne (spí v roce ještě 2× denně), začne hrát příííšerná hudba a do rozhlasu se hlásí něco děsně důležitého (přijela prodejna toho a toho, pošta roznáší důchody atd.). Jsem samozřejmě obeznámená s tím, že je amplion majetkem obce, tudíž ho nemohu rozmlátit, což mám vždy sto chutí to udělat, když se malej ze spaní strašně lekne a je pak k neutišení.
Mě z toho chytaj nervy. Půl hodiny dítě uspávám, půl hodiny spí a pak mi ho zbudí dementní hlášení (samozřejmě ho pak už uspat nemůžu).
A teď a o co mi kráčí. Chystám se jít za panem starostou, zda by nebyl tak laskav a ten amplion u naší ložnici neztlumil, nebo nenatočil jinam. Jsme ale malá obec a nechci ze sebe udělat úplného trotla, tak se chci zeptat moudřejších, zda vůbec můžu o něco takového žádat. Manžel mi říká, že jsem padlá na hlavu, že rozhlas je prostě rozhlas.
Já jsem z toho fakt na mrtvici, když se zadaří a rozhlas ho vzbudí 2× denně, je pak celý den v p…
Díky za případné reakce.