Obecní rozhlas mi ničí nervy.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11902
3.7.13 23:50
@catherine100 píše:
Tak u nás rozhlas vyřešila nová okna a víte co vyřešilo dechovku? když jim někdo řekl, že když to pouští musejí zaplatit vysílací práva.
:palec: :palec: :palec: :lol:
@chatwenna píše:
Holky, jste mi evokovaly jeden pribeh z meho mladi…

Jsem takhle v baru, oprena o pult, nohy vratke usmev od ucha k uchu, uvidim frajera, pekneho, starsiho… Slovo dalo slovo, dali jsme si par panaku a ze jedeme k nemu…

„Dnes u hasicarny v osm tricet bude firma Malina prodavat kurice! Opakuji…“ :mrgreen:

Vyskocila jsem jak na perkach, nevedela jsem, kde jsem, co jsem… Ale to hlaseni v zivote nezapomenu… :mrgreen:
:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
3.7.13 23:50
@kacamar píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
výborný téma… Za měsíc se stěhujeme z města na vesnici a já bláhová si myslela, že tam budeme mít svatej klid a pokoj :think: hned v sobotu jedu zjistit, jestli tam jsou tlampače… taková blbost a jak to dokáže otrávit život :zed:

rozhlas je jen. jedna z věcí! Pak sekačky, sem tam traktor. Furt někdo něco dělá. Jo a dobrá je cirkulárka,
když dítě spí venku :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11902
3.7.13 23:53
@Lístečka píše:
rozhlas je jen. jedna z věcí! Pak sekačky, sem tam traktor. Furt někdo něco dělá. Jo a dobrá je cirkulárka,
když dítě spí venku :-O

U nás je docela klid, i když taky tu dělají rámus sekačky, pily, občas ještě nějaký ten bagr, samozřejmě psi… Ale když nic z toho neruší, je krásné ticho, malá spí venku v kočárku - a dva metry od ní si sedne kosák a spustí! To se fakt divím, že ji to nevzbudí pokaždé, ale jen někdy. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11902
3.7.13 23:55

Zakladatelko, ještě by byla šance nechat změřit, jestli nepřekračují tím hlukem z rozhlasu hygienické normy. :think: Samozřejmě pokud by nebyla možná domluva po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.7.13 00:00
@Titty píše:
U nás je docela klid, i když taky tu dělají rámus sekačky, pily, občas ještě nějaký ten bagr, samozřejmě psi… Ale když nic z toho neruší, je krásné ticho, malá spí venku v kočárku - a dva metry od ní si sedne kosák a spustí! To se fakt divím, že ji to nevzbudí pokaždé, ale jen někdy. :P

U nás je furt rámus mi přijde. A ti ptáci do toho! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.7.13 00:13

:mrgreen: :lol: Radu nemám, ale připomíná mi to dětství na vesnici…Jo jo rozhlasy to bylo něco…každopádně nezávidím..a držím palce ať s tím něco uděláš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
4.7.13 00:51

Shodou okolností teď také uvažuji o rozhlase u nás. Pět minut úvod, pak půl minuty hlášení, že soukromý prodejce prodává před obecním úřadem slepice, brambory a ložní prádlo a pak zase pět minut kraválu. Proč nestačí ohlásit hlášení místního rozhlasu bez těch úvodních a závěrečných sto roků starých odrhovaček, nechápu. Postupoval bych takto:

1. Stěžovat si u starosty
  2. Pokud to nepomůže, zajít na zasedání zastupitelstva (ze zákona jsou veřejná) a problém přednést tam
  3. Nechat změřit hluk hygienou (nebo aspoň tím pohrozit na zastupitelstvu)
  4. Silné povahy mohou reproduktor urazit nebo s trochou akrobacie k němu vylézt, nacpat do něj hadry a omotat smršťovací fólií, ať nevypadnou :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
4.7.13 03:17

Vykupujeme kraaaaaalici kuuuuzeee a stary nabytek…Opakuji, vykupujeme kralici…Opakuji…Opakuje…10×… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
revereb
4.7.13 04:51

Muj problem s mistnim rozhlasem je jednoduchy: NENI MU ROZUMET. Tecka. Je to jen ohlusujici rev z tlampace.

Dechovku uz nahradili necim snesitelnejsim, tim nerikam, lepsim. ALe dokud neopravi tlampace tak, aby z toho slo neco jineho, nez nesrozumitelny hluk, tak nema smysl je tam mit.

Rozumim kazde treti slovo kdyz se zadari.

Myslim, ze pokud neni mobilizace, povodne, pozar ci evakuace je mistni rozhlas NAPROSTO zbytecny a staci vypsat vsechny akce - prijezd soukromeho prodejce, vykup kuzi atp zavcas na nastenku, do jednoty a nebo do mistniho vestniku. Pripadne ma KAZDY mobil - at rozeslou sms. To nesmyslne vyrvavani na cele kolo je absolutne k nicemu.

• Citovat
  • Upravit
8818
4.7.13 07:06
@Anonymní píše:
Hezký večer,

mám debilní dotaz, proto anonymně. Bydlíme ne vesnici, kde je samozřejmostí obecní rozhlas. Problém je v tom, že ten amplion je na sloupu přímo před naší ložnicí a nastaven na velice hlasito. Je pravidlem, že kdykoliv mi dítě usne (spí v roce ještě 2× denně), začne hrát příííšerná hudba a do rozhlasu se hlásí něco děsně důležitého (přijela prodejna toho a toho, pošta roznáší důchody atd.). Jsem samozřejmě obeznámená s tím, že je amplion majetkem obce, tudíž ho nemohu rozmlátit, což mám vždy sto chutí to udělat, když se malej ze spaní strašně lekne a je pak k neutišení.
Mě z toho chytaj nervy. Půl hodiny dítě uspávám, půl hodiny spí a pak mi ho zbudí dementní hlášení (samozřejmě ho pak už uspat nemůžu).
A teď a o co mi kráčí. Chystám se jít za panem starostou, zda by nebyl tak laskav a ten amplion u naší ložnici neztlumil, nebo nenatočil jinam. Jsme ale malá obec a nechci ze sebe udělat úplného trotla, tak se chci zeptat moudřejších, zda vůbec můžu o něco takového žádat. Manžel mi říká, že jsem padlá na hlavu, že rozhlas je prostě rozhlas.
Já jsem z toho fakt na mrtvici, když se zadaří a rozhlas ho vzbudí 2× denně, je pak celý den v p…

Díky za případné reakce.

Ahoj, je to na dohodě mezi tebou a starostou. Pokud jsou dobré vztahy, starosta ti vyhoví - není to tak náročný. Navíc jsem to takhle taky musela řešit co se narodila dcera. A žádný problém - blbce jsem ze sebe taky neudělala. Máme stará francouzská okna v patře, kterými je slyšet bohužel úplně všechno. Poprosila jsem jej o ztlumení amplionu a odpoledne to bylo hotovo ;) Jak říkám - je to jen o lidech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
4.7.13 07:34
@Lístečka píše:
když dítě spí venku :-O

:roll: :zed:
no tak jestli je vesnice takhle hlucna oblast, tak se aspon nebudu citit tak blbe, az se pristehujem s nasima 2 urvancema :lol:
spani venku me netrapi, od zari budou oba ve skolce a dalsi mimino nehrozi :)

jsou na vesnici jeste nejake dalsi nastrahy, na ktere si ma mestsky clovek dat pozor? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
4.7.13 08:19
@Lístečka píše:
tak to bydlíš u nás :mavam:

Ne, u nás bydlí :cert: A nebo bydlíme všechny na jedné vesnici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
4.7.13 08:25
@kacamar píše: :roll: :zed:
no tak jestli je vesnice takhle hlucna oblast, tak se aspon nebudu citit tak blbe, az se pristehujem s nasima 2 urvancema :lol:
spani venku me netrapi, od zari budou oba ve skolce a dalsi mimino nehrozi :)jsou na vesnici jeste nejake dalsi nastrahy, na ktere si ma mestsky clovek dat pozor? :mrgreen:

Jo, bioplynka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.7.13 08:33

@boball nevim jak u vas, ale u nas je bioplynka soucasti kravina a prasecaku, tak to co smrdi neni bioplynka.Dela tam tata i oba brachove a po navratu z prace nijak zvlast nesmrdi.
Jo vestnice proste takhle voni, kdyz je spravny vitr :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
4.7.13 08:37

@boball no to už u nás nee. Ale @kacamar ať se hlavně připraví na POMLUVY A KLEBETY!!! Jasně, že jsou i ve městě :mrgreen: ale na vesnici je to speciál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová