zaměstnaná máma-co na to mimi?

17
17.8.05 21:04

zaměstnaná máma-co na to mimi?

ahoj maminy,
chtěla bych poradit od těch z vás, co už chodíte při rodičovské dovolené do práce. ráda bych se vrátila na dva dny v týdnu, dceři je rok a hlídat budou babičky. je lepší být z domova dva dny za sebou nebo to prostřídat? jak to děláte vy? díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
135
17.8.05 21:59

Ahoj,
taky se přidávám k prosbě o radu. Haničce je necelých 7 měsíců a já se chystám od ledna vrátit do práce. Zatím sice jen na poloviční úvazek, ale protože nemám „po ruce“ ani jednu babičku, nezbývá mi než dát Haničku do jesliček. Poradíte někdo, jak si zorganizovat pracovní dobu tak, aby to bylo pro miminko co možná nejpřijatelnější? A máte někdo zkušenosti s jesličkami - zvládne to roční miminko?
Děkuji
Hanka a Hanička 29. týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
17.8.05 22:43

My jsme dali synka do jeslí v jeho čtrnácti měsících protože jsem šla zpátky do školy. On to zvládal lépe než já… :(

U nás funguje lépe více dnů za sebou v jeslích…ne na přeskáčku. Děti mají rády věci, které se opakují = rutinu. Takže já osobně, když mám někdy víc volna, dám malého do jeslí třeba na úterý, středu a čtvrtek a pak jsem s ním od pátku do pondělí. Mám pocit, že kdybych to dělala na přeskáčku, udělám mu jeho malém světě ještě větší zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.8.05 22:51

Ahoj pracovat pri miminku je samosebou mozne, ale je to strasne tezke. A rekla bych, ze to je horsi pro maminku nez pro dite. Teda pokud to neni jen par hodin pro radost, to je pak ne prace, ale relaxace a vyborna dusevni terapie :)
Holky, blby je, ze kolem roku maji deti obdobi zvysene fixace na maminku a taky mivaji strach z cizich lidi,vetsinou to sice po par tydnech prejde, ale dost to asi zneprijemni zacatky v jeslich nebo u babicek - ale treba budou holky sikovne a zvladnou to na jednicku.
Idealni prace na MD je takova, ktera se da delat doma treba vecer (tak to mam ja a hlida tatka - super!) anebo kdyz dite spinka. Pokud to ovsem nejde zaridit, volila bych urcite dva dny, ktere nejsou u sebe - treba pondeli a stredu - prijde mi, ze se tak lip zorganizuje starost o jidlo a taky ma ditko oddych mezi nepritomnosti maminky.
Kazdopadne budou zacatky docela tezke, ale jak se system zabehne, tak bych rekla, ze to pujde, nebojte :)
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.8.05 09:24

Já pracuji cca od synova roku dva dny v týdnu, a to pondělí a čtvrtek, zpočátku jsem to zvládala i s kojením. Syna v mé nepřítomnosti hlídá teta. Zvládli jsme to všichni bez problémů, trochu jsem měla zprvu výčitky způsobené „milými“ reakcemi okolí, že nejsem správná matka, protože dítě odkládám, ale to už mám dávno vyřešené :-).
Takže Ti držím palce a směle do toho!
 Jolka

• Citovat
  • Upravit
250
18.8.05 09:36

Ahojky, já to mám tak, že pracuji už od porodu. Podnikám, tak jinak to nejde. Nejdřív jsem chodila do práce, jen když malého vozila babi nebo děda. Kojila jsem jej od narození po dvou hodinách celách 24 hodin :) Po půl roce jsem jej začala vozit na den k babičce. Po kojení dopoledne, na dvě hoďky do práce, na oběd příkrm od babičky a ve dvě odstříkané mlíko, pak ve čtyři domů. Zvykl si na to úplně bez problémů. Teď ho vozím PO,ČT pravidelně k babi na celý den. Někdy i jiný den, podle práce. Vidíme se chvilku přes oběd. Musím říct, že neznám hysterické výlevy dětí, kdy nemůžou být bez mámy ani chvilku. Je pravda, že poslední dobou to trochu zkouší :lol: . Raději proto odcházím tak, že ho babi něčím zabaví a on si ani nevšimne, že jsem pryč. Musím říct, že je u babi a dědy strašně rád. Mně naopak, narozdíl od předchozích příspěvků, připadá, že je rád, když se mu dny v týdnu střídají. Když ne, tak se nudí a zlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.8.05 10:13

Čau, také se přidávám mezi zaměstnané matky. Do práce jsem nikdy vlastně nepřestala chodit, prvně jsem se vrátila týden po porodu. Asi do 5 měsíce jsem si malou brala s sebou, pak jsem ji nechávala jeden den v týdnu s odstříkaným mlékem u babičky, od 6 měsíce chodím na 2-3 dny v týdnu do práce. I já si myslím, že je pro ni lepší to střídat, takže chodím pondělí a čtvrtek na celý den a v úterý jen na chvíli. Anička je spokojená u babičky a já si odpočinu a o to víc se na ni těším a hraji si s ní intenzivně až do večera. Katrin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
18.8.05 11:48

Ahoj,
i já se přidávám mezi pracující mamky. Od 8 měsíců věku mého syna chodím na 2 dny v týdnu. Chodím úterý a čtvrtek a prac. dobu mám od 7.30 do 16.00 hod. Malej to zvládá perfektně, hlídají babičky na střídačku. Horší to bylo pro mě, měla jsem výčitky, ale teď už je to v pohodě. Takže hodně štěstí a pevné nervy. Evel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
18.8.05 23:59

Ahoj holky,

když byl synkovi rok, tak jsem nastoupila zpátky do práce na poloviční úvazek a malý šel do jesliček. Pracovala jsem od 8 hod., takže dojíždění v zimě na druhý konec města (v té době jsem bydlela v Teplicích, kde jsou jen jedny jesličky) byl docela náročný, hlavně pro malého, kterého jsem musela budit.
Vydržela jsem to 1/3roku, ale pak jsem byla raději doma. A dodnes toho nelituji.
Do práce jsem potom nastoupila, když mu byly tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.05 08:28

Od deseti měsíců dcery pracuji na plný úvazek, malou hlídá babička + tatínek pracuje doma, takže dcera má vždy „po ruce“ jednoho s rodičů. Odcházím o půl sedmě(malá až ny vyjímky spí), vracím se o půl čtvrté. Dcera s tím nemá nejmenší problém. Babičce ještě není 50 - mladá ženská. Naše malá také upřednostnuje rutinu, takže její dny jsou v podstatě stále stejné. Vstane, snídá, pohraje se s hračkama, vycházka, s tatínkem pro obědy, najíst, odpočinout, na houpačku, přijde mamka, jakákoli činnost s maminkou (běda když chci pracovat, uklízet, jít k holičce :-), umýt, pohádka, spinkat. Pořád dokola. Každé dítě je jiné a možná že zrovna tvé dcerce bude spíš vyhovovat častější změna. Žádnou psychickou újmu na dítku nepozoruju, spíš mám někdy problém já - rychle se přeorientovat z práce na vlnu naší malé. někdy je to náročné a únavné - a to nemám zdaleka na starosti dům, nevyvařuju, nežehlím (tato činnost je mi vzácná - milá tchýně žehlí když malá spí, popř ráno než vstane.aby mi nechala prádlo na večer, až dám spát dítě, to se stane jednou za půl roku).

elda

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí