Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
taky mám doma vojáka a mám s ním krásné dvě holky
Jooo v uniformě bych ho zežrala,ale jak už dost mamin psalo.Jak ji shodí,tož se stane tuctovým.Jako chce ho poznat i v normálním životě a né jen v tom profesním.Můj chlap naštěstí dělá vojáka jen skrze to,že se dostane k technice,která ho baví,že dělá věci co ho baví,vygumovanej není ani náhodou.A na misi má zakázáno :-p
Iffka27 píše:
taky mám doma vojáka a mám s ním krásné dvě holkyJooo v uniformě bych ho zežrala,ale jak už dost mamin psalo.Jak ji shodí,tož se stane tuctovým.Jako chce ho poznat i v normálním životě a né jen v tom profesním.Můj chlap naštěstí dělá vojáka jen skrze to,že se dostane k technice,která ho baví,že dělá věci co ho baví,vygumovanej není ani náhodou.A na misi má zakázáno :-p
no nemysli si 1miss1,že by se to mojemu líbilo.Každoročně s tématem Mise,dojde.Ale má smolíček,nepovolím ikdyby se na hlavu stavěl.Jako nyní už mi to přijde,že se snad ptá tak jako ze zvyku a co kdyby náhodou.Takové ty ironické prupovídky jako…ostatní už byli,jen já sedím v čr pořád,víš jak by nám to pomohlo.....jsou ty tam.Já si nebrala vojáka proto,abych žila ve strachu co se může stát.Stačí,když jezdí denně do práce
Iffko27, je jasný, že se mu to asi nelíbí, ale peníze nejsou vše a pokud na tom nejste opravdu bídně, tak at je radši doma. Měla bych strach, aby se mu tam něco nestalo. Stát se může i tady, ale přece jen je menší pravděpodobnost ![]()
a tak pomohlo,nepomohlo.......kdysik si řadový voják dovezl z ciziny i přes půl mega.Dneska je to o dooooost méně........myslím,že to je spíš otázka…stojí mi ty prachy za to?.....já mám známou psycholožku a ta mi sama řekla,že má případů,kdy voják dojel dom z ciziny a buďto žena nečekala a nebo čekala,ale do roka se rozváděli,bo chlap dojel naprosto jinej,horší........pokud víš vše pro a proti a i přesto dovolíš chlapovi odjet,tak pak ale s těma záporama musíš počítat a to já nechcu ![]()
Myslím si, že já jsem odloučení na misi dala dobře. A snad ani manžel neměl nějaké větší problémy se mnou.
Manžel byl v Bosně, 2× v Kosovu a v Iráku. Chystá se do Afganistánu. Neřekla bych, že je na tom psychicky špatně. Asi se jedná o to dojedí a adaptaci po misi. A je fakt, že to každý snáší jinak. Nicméně jsme po misích na útvaru nárust rozvodů nezaznamenaly. Je fakt, že sem tam se stane, že chlap přijede a ženská je i s prachama v tahu. Ale to je spíš na charakteru lidí, ne?
Ahojki, žiju s vojákem přes 5 let, máme za sebou 1 misi, on celkem 3 ještě v době, kdy jsme se neznali. Seznámili jsme se náhodou a on zrovna sloužil a žil na opačném konci republiky, po půl roce se nechal přeložit na útvar blíže mému domovu a od té doby sdílíme domácnost. Celý život do práce dojíždí a ty výdaje na ubytovny nejsou vůbec zanedbatelné. Už nesčetněkrát žádal o přeložení na útvar, který by byl blíže domovu, ale nikdy mu nevyhověly z různých organizačních důvodů. I když o něj mají zájem na útvaru v místě bydliště, ze současného místa ho nepustí a ještě mu vmetou, že když se mu to nelíbí, můžou ho převelet zase na úplně opačný konec republiky, že vojáci slouží tam, kde jsou potřeba a ne tam, kde se jim zlíbí. Takže i po 5 letech máme víkendový vztah a nejednou už jsme prošli kvůli odloučení krizí. Chceme si založit rodinu a já mám noční můry z toho, jak to bude, když nemůže být denně doma. Jinak chlap jako každý jiný, akorát si s sebou nese následky z bojových misí, nervy, noční můry, atd.
Iffka27 píše:
no nemysli si 1miss1,že by se to mojemu líbilo.Každoročně s tématem Mise,dojde.Ale má smolíček,nepovolím ikdyby se na hlavu stavěl.Jako nyní už mi to přijde,že se snad ptá tak jako ze zvyku a co kdyby náhodou.Takové ty ironické prupovídky jako…ostatní už byli,jen já sedím v čr pořád,víš jak by nám to pomohlo.....jsou ty tam.Já si nebrala vojáka proto,abych žila ve strachu co se může stát.Stačí,když jezdí denně do práce
Tak neboj, pokud nevymyslí něco novýho tak 2014 mise končí a budeš mít klid
A s těmi penězi za misi to tak špatný není, já bych řekla, že je to pořád kolem půl mega někdy i víc… omites by mohla vědět , hmm ![]()
mxc píše:Iffka27 píše:Tak neboj, pokud nevymyslí něco novýho tak 2014 mise končí a budeš mít klid
no nemysli si 1miss1,že by se to mojemu líbilo.Každoročně s tématem Mise,dojde.Ale má smolíček,nepovolím ikdyby se na hlavu stavěl.Jako nyní už mi to přijde,že se snad ptá tak jako ze zvyku a co kdyby náhodou.Takové ty ironické prupovídky jako…ostatní už byli,jen já sedím v čr pořád,víš jak by nám to pomohlo.....jsou ty tam.Já si nebrala vojáka proto,abych žila ve strachu co se může stát.Stačí,když jezdí denně do práceA s těmi penězi za misi to tak špatný není, já bych řekla, že je to pořád kolem půl mega někdy i víc… omites by mohla vědět , hmm
půl mega? to možná ti na nejvyšších pozicích v první linii, u nás to byla sotva polovina.
mxc píše:Iffka27 píše:Tak neboj, pokud nevymyslí něco novýho tak 2014 mise končí a budeš mít klid
no nemysli si 1miss1,že by se to mojemu líbilo.Každoročně s tématem Mise,dojde.Ale má smolíček,nepovolím ikdyby se na hlavu stavěl.Jako nyní už mi to přijde,že se snad ptá tak jako ze zvyku a co kdyby náhodou.Takové ty ironické prupovídky jako…ostatní už byli,jen já sedím v čr pořád,víš jak by nám to pomohlo.....jsou ty tam.Já si nebrala vojáka proto,abych žila ve strachu co se může stát.Stačí,když jezdí denně do práceA s těmi penězi za misi to tak špatný není, já bych řekla, že je to pořád kolem půl mega někdy i víc… omites by mohla vědět , hmm
Z Kosova jsem si přivezla asi 350tis, z afgoše se vozí víc. Taky záleží na funkci a hodnosti, podle toho se určuje výše toho devizového příplatku. Doma ti jde normálně tvůj plat.
Těch 350tis beru klasický plat + příplatek za misi.
Příspěvek upraven 04.02.12 v 18:06
Omites,. takže v těch 350 tisíc jsou klasicke platy za tu dobu co jsi byla pryč + příplatky za misi za dobu co jsi tam byla, ano?
jako nemyslete si,já nemám nic proti Vám,co v misích nevidíte problém.Já jen psala svůj názor.Za sebe můžu říct,že mise už měly skončit dávno.Jako mám doma vojáka,to jo,ale už dávno dneska Ti vojáci nejsou bráni s respektem.Naše vláda se jich začíná zbavovat,šetří na nich kde se dá,takovej příplatek na bydlení měl být k platu připočítán už dávno,fůra lidí vojáky nemusí právě skrze poblbanej příplatek,znám jich dost ze své práce.Ale co hlavně jsem chtěla říct......Mise je jen vlezdoprdelkování našich státníků jiným zemím,tedy především Amíkům.Nechápu,proč si v té či oné zemi nemůžou udělat pořádek sami,nebo když už je tam nutné vojsko,proč je tam tak dlouho,mnohdy zbytečně.A hlavně proč je tam takých vojáků z celého světa? Náš stát je s prominutím ve sračkách,ale na mise peníze jsou.No opět můj názor,jistě se mnohým nebude líbit,ale tak to vidím já.. ![]()
IIfka 27 - souhlasím s tím pohledem veřejnosti - myslí si, že nic nedělají, jen si tam hrají na vojáčky a berou renty, příspěvky a ještě mají výhody..kdo do toho nevidí, nepochopí. Renta je sotva 5% z platu (podle délky odsloužených let) a příspěvek na bydlení se jim ani nezapočítává do důchodu a navíc ho ted mají mít zdaněný (pak se snad započítávat bude)..to, že spí v tomto počasí v mrazu venku na cvičení a mají odrovnané zdraví, pak ta časová náročnost aj…Mise mi nevadí i když nesouhlasím s tím, že jim řeknou - nepůjdeš do mise, tak se sbal a jdi do civilu nebo jiné nevýhody…tak jak jinde, člověk se bojí říct ne. Mělo by to být opravdu dobrovolné.
JJ je to dost o lidech a tam o těch ženských, jestli dají nebo nedají
a upřímně, některý (neříkám všechny) jsou tam hooodně spokojený, že je tam o ně zájem
ale je to o lidech, přesně tak