Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no já jsem prve myslela,že půjdu na sociálku a tam mi snad poradí co dělat a jak podat to odvolání??
holky nevíte co by se dalo dělat,na právníka zrovna nemám ![]()
Ted by mel nasledovat soud o svereni ditete do pece. Proto „predbezne opatreni“ svereni ditete opatrovnikovi. My meli to same. Dali jsme navrh na svereni ditete do pece (moje pravnicka) a pak prislo vyrozumeni, ze maly ma opatrovnika v podobe mestskeho uradu az do soudu a az soud urcil, ze jsem dostala maleho do pece ja a urcil alimenty…
Takze bud v klidu, tohle je normalni postup. Ted bys mela dat navrh na svereni (nejlepe pres pravnika nebo se podivej na net, jestli tam nejsou nejake navody.).
Nebo se podivej do starsich diskuzi, tam urco bude nejaka pravnicka.
Nebo se obrat na socialni odbor mestskeho uradu (nebo mistniho nebo tak neco) a tam Ti urcite poradi…
A neboj, vsechno bude OK.. ![]()
A co máš v odůvodnění? Předběžné opatření se vydává tehdy, když je nutné prozatímně nějak upravit vztahy. V tom řízení, co píšeš, není potřeba podle mě vydávat předběžné opatření a může se klidně počkat do skončení normálního opatrovnického řízení, nehrozí žádná újma ani není dítě bez péče. Opatrovníka dítě dostalo proto, že se to tak dělá v každém řízení, když otec ani matka dítě zastupovat nemůžou, což v tomto případě jasně nemůžete.
a s tim zamitnutym soudem, to je divne…
A uvedla jsi, ze od vas odesel nebo ze s vami nebydli? To muze byt ten rozdil… ![]()
neboj neznamena to nic zleho, jen je dite pravne sverene magistratu do doby, nez se rozhodne o svereni do pece. vykaslala bych se na predbezne svereni do pece a podala navrh na Upravu vychovy a vyzivy nezletileho. jde o to komu bude sveren do pece a kdo kolik bude platit na dite.
POdle mě to divné není, zamítli to proto, protože není důvod zatímně upravovat mezi váma vztahy, ale že stačí normální postup jako má každý jiný. Tzn. normální opatrovnické řízení. Dítě ale není svěřeno právně magistrátu, ale opatrovník je oprávněn zastupovat dítě JEN ve vztahu k tomuto řízení, všechno ostatní je pořád na vás jako na rodičích. Tzn. škola, lékaři apod. budou vždycky pořád jednat s váma jako s rodičema, ne s opatrovníkem.
no já do odůvodnění napsala jen,že už snámi nebydlí ve společný domácnosti a že jsme se domluvily na výživném a soudce mi to zamítl stím,že to není dostačující důkaz,že předběžku odmítá,že to neibsahuje vše co má tak nevím co bch tam ještě měla psát?????a co ted??Můžu se odvolat proti tomu do 15ti dnů,ale co tam napsat???mám se vůbec odvolávat,nebo rovnou podat to svěření dítěte do péče anebo to už běží od tohodle automaticky???Nebo to musím podat já???Já se omlouvám za tak stupidní otázky
ale vůbec si nevím rady,myslela jsem,že se to vše bude řešit až u soudu
ale hlavně mě teda vyděsily,že opatrovník je magistrát ![]()
navrh urcite najdes na netu. ja ho psala asi pred 3lety, uz si to moc nepamatuji. pro radu jsem byla ma MU odbor pece o dite, pani mi dala vzor, jak by to asi melo vypadat.
samozrejme jmena, bydliste rodicu. neco o diteti-narozeni…pomery v rodine, co se stalo,ze otec odesel. jak je to dlouho. Jak bude zivot ditete vypadat ted, co navrhujes, komu sverit do pece, vyse vyzivneho - dohodli jste se, ma ho urcit soud, jakym zpusobe a kdy bude placeno. co navstevy otce, budou stanovene, nebo mu je umoznis po dohode kdykoliv.
zkus si precist toto:
http://www.zbynekmlcoch.cz/…k-postupovat
Treba Te to uklidni… ![]()
A navrh na „soud o dite“ musis podle me podat sama…
Ale to Ti urco poradi holky lepe… ![]()
Takže se nemám proti tomuto odvolávat???No asi zajdu na tu sociálku,jenže tam paní taky nevěděla a poslala mě k soudu,tam na infu taky pořádně nevěděla jak to má vypadat,ani pomalu který papír na to slouží ![]()
jo ještě dodám,že jsem psala do odůvodnění,že snámi už nebydlí,ne že odešel,že by tam byla chyba ![]()
ze je opatrovnikem magistrat vubec neres a netrap se tim, to je bezny postup.
odvolani bych nepodavala. jestli to dobre chapu, tak k predbeznemu svereni neni duvod, nedeje se nic, co by diteti ublizilo. proto to zamitnuti.
Anonymní píše:
Takže se nemám proti tomuto odvolávat???No asi zajdu na tu sociálku,jenže tam paní taky nevěděla a poslala mě k soudu,tam na infu taky pořádně nevěděla jak to má vypadat,ani pomalu který papír na to sloužíjo ještě dodám,že jsem psala do odůvodnění,že snámi už nebydlí,ne že odešel,že by tam byla chyba
Tohle je rada jedne pravnicky z netu:
Soudní řízení o úpravu poměrů nezletilých dětí je řízení, které může probíhat i bez návrhu, což znamená, že na návrh nejsou kladeny žádné zvýšené formální požadavky. Návrh je třeba adresovat soudu v místě bydliště dítěte, v návrhu uvedete základní údaje, tj. jméno, datum narození a trvalé bydliště dítěte, svoje jako matky a otce dítěte. Vzhledem k tomu, že v rámci řízení o úpravu poměrů dítěte se rozhoduje nejen o tom, komu se dítě svěřuje do péče, ale i o výživném pro dítě, které má druhý rodič platit, je v návrhu vhodné uvést i zaměstnavatele obou rodičů. Dále v návrhu uvedete, že navrhujete, aby dítě bylo svěřeno do vaší péče a z jakých důvodů se domníváte, že by tak měl soud učinit. Pokud jde o výživné, jeho výši můžete buďto navrhnout, nebo nechat rozhodnutí na uvážení soudu. Návrh na zahájení řízení vám v případě vašeho zájmu pomůže sepsat také sociální pracovnice oddělení péče o děti, které je příslušné podle místa bydliště dítěte.
chyba je v tom predbeznem podle me. na te socialce jsi byla kde? jaky odbor? poku pece o dite, tak tam prece musi vedet, jak postupovat. Zadny formula na to asi neexistuje. musis proste sama popsat co se deje, co zadas
ahojky holky,
co to pro mě znamená???A co napsat do odvolání???když se o malou nestará,jen něwco občas přidá,ale jinak zájem o ní nejeví???ted tady sedím a bulím bojím se,že mi malpu vemou,hrozně se stydím,že jsem to asi takhle sprsila
hrozně moc děkuju za rady 
potřebuju nutně rychlou radu,nedávno jsem dávala žádost opředběžné svěření dítěte do péče páč chlap od nás odešel.ale soudce to zamítnul stím,že jsem napsala,že jen snámi nebydlí-podotýkám,že mi nikdo pořádně neuměl poradit co tam mám napsat,tak jsem napsala jen toto a soudce udělil opatrovnictví magistrátu