Zaplatí se svatba z darů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
28.1.16 12:44
@Anonymní píše:
@Markéta80
Malou svatbu nechceme, máme veliké rodiny a chceme ten den strávit s nimi…na tom jsme se shodli oba dva :) @Keyllah To by byla ideální situace.. :)
@Pam12 To je samozřejmě každého věc. My v tu dobu budeme mít nejspíš zařízené bydlení, navíc jsme oba takoví, že si s výběrem věcí, které si pořizujeme, dáváme záležet a jen tak něco se nám nelíbí. Navíc při takovém počtu lidí mi přijde velice pravděpodobné, že bychom dostali každou věc 2× nebo i víckrát. Jsme zkrátka zastánci peněžních darů :)

jo já chápu, že je to každého věc. My taky měli bydlení zařízené a jsme řekla bych dost nároční a ví se to o nás :mrgreen: ale prostě ty peníze přijdou jako takové „vstupné“ na svatbu, já za to nemůžu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 12:46

Nás vyšla svatba na cca 50 tisíc, měli jsme na svatbě 35 lidí - když nepočítám rodiče, tak jsme vybrali 13 tisíc (upřednostňovali jsme peníze - máme již zařízenou domácnost) a ještě jsme dostali 8 tisíc od lidí co na svatbě nebyli (babička z důvodu stáří a od kolegů z práce). A upřímně jsme si mysleli, že vybereme víc…

Děkuji za anonym

• Citovat
  • Upravit
12651
28.1.16 12:48

Když jsem pozvaná na svatbu já, tak se snažím vybrat dar/dát takovou sumu peněz, aby pokryla moji konzumaci plus něco málo navíc. Takže si přímo nemyslím, že svatba, jakou popisuješ se dá z darů „zaplatit“, ale velká část se vrátí. Ale fakt mluvím jen o svatbě, jak jí popisuješ ty, tedy kulturák, místní DJ, příprava většiny věcí doma. Když si někdo pronajme zámek za x desítek tisíc, tak to očekávat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
28.1.16 12:50

Svatba jakou popisuješ, se zaplatí, ale řekla bych, že jakoby čím víc lidí, tím „výhodněji“. a pak záleží, co vše tam nakonec mít budeš. každopádně většinou to je, že peněžní dar cca 1000 na dospělou osobu. ale pokud zveš nějakou bandu kámošů, tak ti ti budou spíš kupovat dar. Nám se i tak svatba zaplatila šul nul. tak leda jim pak říct o peníze rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.1.16 12:51

Nám se svatba ještě přeplatila…ale měli jsme menší svatbu cca 30 lidí ( na obřadu i na hostině ).." vydělali " nebo " byli jsme v plusu " ještě cca 20 tisíc:o)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.16 12:51

My jsme měli dvojsvatbu se sestrou už v roce 2009. :mrgreen: Nám se to určitě vrátilo, ale hlavně kvůli rodičům, jen ti nám dali 150 tisíc. To bylo věno. Jinak jsme neměli v té době ještě dodělaný domek, takže ani domácnost, ségra v té době 2 děti. Udělali jsme si bezplatně stránky, které se všem rozeslali a tam byly odkazy na dary. :mrgreen: :oops: Mohli si je rezervovat. Nebylo jich moc, asi 10 od pětistovky do dvoutisícovky. Ze srandy tam byla ferrarri, jedni se toho chytli a koupili velký model.
Jinak jsem dělala svatební noviny, to byla vcelku levnější zábava, pokud si najdeš tiskárnu, kde ti to nějak rozumně vytisknou.

• Citovat
  • Upravit
3423
28.1.16 13:01

Nám se to vrátilo vcelku v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.1.16 13:07

Tak mám pocit, že když se svatba zaplatí z darů, že největší podíl na tom mají rodiče novomanželů. Tak snad není těžké se zeptat, zda budou ochotni Vám finanční částkou přispět, a jakou sumou. Poté přičti v průměru 500,– jako dar od každého hosta, a víš velmi zhruba, na čem jsi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.1.16 13:10
@WaIl píše:
Tak mám pocit, že když se svatba zaplatí z darů, že největší podíl na tom mají rodiče novomanželů. Tak snad není těžké se zeptat, zda budou ochotni Vám finanční částkou přispět, a jakou sumou. Poté přičti v průměru 500,– jako dar od každého hosta, a víš velmi zhruba, na čem jsi. :nevim:

To zalezi, co si clovek zve za hosty. 500Kc na osobu je malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.1.16 13:13
@Cuddy píše:
To zalezi, co si clovek zve za hosty. 500Kc na osobu je malo.

tak pokud pocházíš někde z malé vesnice, kde mmohdy příjem rodiny nedělá ani 16 tisíc, tak věř, že ta 500 na osobu, pokud jde celá rodina fakt dost je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.1.16 13:53

Ahoj, my jsme měli svatbu na níž bylo 100 lidí, rodina a pár kamarádů. Když se nás ptali, co chceme jako svatební dar, říkala jsem, že potřebujeme dlažbu, obklady atd…zrovna jsme si zařizovali byt :-).Takže místo obkladů nám dali ti co se ptali peníze a ostatní dary. Měli jsme hostinu v Kulturním domě-pronájem velkého a malého sálu, zaplatili jsme si kuchařku a 2 pomocnice, jídlo jsme si nakoupili a ony nám z toho královsky uvařily…(oběd, raut-který stále doplňovaly o něco nového, teplá večeře). Když jsem spočítala jídlo s pitím na osobu, tak nás to vyšlo na 407,2Kč. Což je velice dobré, všichni nám říkali, že máme počítat s 1000 Kč/osoba. Když to zhrnu, svatba nás stála 45 286 Kč a v darech jsme dostali 28 000Kč. V žádném případě jsme nepočítali s tím, že by se nám svatba dary mohla zaplatit :-), pokud chcete velkou svatbu, musíte mít našetřeno a potom z darů mít jen radost. V ceně za svatbu není připočítané cukroví, to jsme dostali svatebním darem. Zdraví tě Elis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
28.1.16 13:55

Nám se svatba nezaplatila. Stála nás cca 70 tisíc a vrátilo se nám asi 20 zpátky. Ale měli jsme jen cca 25lidí a těch 20tisíc vyšlo akorát tak na zaplacení hostiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 13:58

My jsme měli 70 hostů, svatba celá se vším všudy stála 100tis., na svatebních darech jsme vybrali cca 60tis., ale z toho 20tis. od rodičů. Takže se nám zaplatily 2/3.

• Citovat
  • Upravit
3030
28.1.16 14:05

Nám se to bohatě vrátilo a svatba byla veliká. Je asi dobré dopředu říct, že chcete peníze. Myslím, že v dnešní době to není problém a doba darů žehliček apod. je dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
28.1.16 14:05
@Cuddy píše:
To zalezi, co si clovek zve za hosty. 500Kc na osobu je malo.

Malo a kdyz nekdo dat vic nemuze, mel by tedy zustat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný