Zaplatí se svatba z darů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.1.16 13:58

My jsme měli 70 hostů, svatba celá se vším všudy stála 100tis., na svatebních darech jsme vybrali cca 60tis., ale z toho 20tis. od rodičů. Takže se nám zaplatily 2/3.

• Citovat
  • Upravit
3030
28.1.16 14:05

Nám se to bohatě vrátilo a svatba byla veliká. Je asi dobré dopředu říct, že chcete peníze. Myslím, že v dnešní době to není problém a doba darů žehliček apod. je dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
28.1.16 14:05
@Cuddy píše:
To zalezi, co si clovek zve za hosty. 500Kc na osobu je malo.

Malo a kdyz nekdo dat vic nemuze, mel by tedy zustat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.1.16 14:09

@Eemii No, tak mne to malo prijde, no. Nerikam, ze bych cloveka nezvala, vzdyt nevim, kolik kdo da a hlavne je to jedno, nezvu lidi kvuli darum, co se vybere na darech je bonus navic. Ale pokud budu delat predbezny propocet, tak 1000Kc na dospelouosobu je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
28.1.16 14:35

@Cuddy ja nerikam, ze me to prijde dost, jen nekdo dat proste vic nemuze..ale zni divne, kdyz napises, ze nezves lidi kvuli darum a vzapeti, ze je malo, kdyz nekdo da petikilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.1.16 14:39

@Eemii No v tom prispevku ale bylo, ze vsichni dali 500 Kc. Ze v kalkulaci ma pocitat 500 Kc na osobu. Take jsem psala, ze zalezi, koho clovek zve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.1.16 14:47
@Cuddy píše:
To zalezi, co si clovek zve za hosty. 500Kc na osobu je malo.

nevím, já když byla na svatbě dva dospělí a dvě malé děti, dávala jsem 2000. A tak je to i okolo, pravda, malá byla kojené mimino, ale i kdybych šla teď, tak bych dávala 2000. A proto je lepší koupit dar, za 2000 už člověk koupí velmi pěkný dar, hodnotný, když dá 2000, ještě se to někomu může zdát jaoko to je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.1.16 14:57

@terinka4444 Pak jsem psala, ze zaklad je 1000Kc na dospelou osobu. Proste tak, aby si clovek alespon zaplatil svoji ucast. Pokud by byla svatba nekde v kulturaku a jidlo donesene, pak je 500 Kc mozna akorat, ale pokud je v restauraci, tak za 500Kc nebude ani jidlo, to soudny clovek vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.1.16 15:02
@Cuddy píše:
@terinka4444 Pak jsem psala, ze zaklad je 1000Kc na dospelou osobu. Proste tak, aby si clovek alespon zaplatil svoji ucast. Pokud by byla svatba nekde v kulturaku a jidlo donesene, pak je 500 Kc mozna akorat, ale pokud je v restauraci, tak za 500Kc nebude ani jidlo, to soudny clovek vidi.

Ja myslela, ze na svatbu se zvou lidi proto, aby s nima člověk ten den sdílel a ne proto aby si zaplatili účast. To je snad lepší pak nikoho nezvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.1.16 15:02
@Cuddy píše:
@terinka4444 Pak jsem psala, ze zaklad je 1000Kc na dospelou osobu. Proste tak, aby si clovek alespon zaplatil svoji ucast. Pokud by byla svatba nekde v kulturaku a jidlo donesene, pak je 500 Kc mozna akorat, ale pokud je v restauraci, tak za 500Kc nebude ani jidlo, to soudny clovek vidi.

no jo, jenže lidi mají různě peněz a já si hosty přeci nezvu proto, aby si zaplatili jídlo a ještě mi něco zbylo :nevim: a už vůbec to neočekávám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
28.1.16 15:06

@terinka4444 Ok, vzdavam to, holt to neumim vyjadrit slovy a je ze me zistny clovek, co zve lidi kvuli darum. Nekdy se to proste nepovede. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.1.16 15:08
@Cuddy píše:
@terinka4444 Ok, vzdavam to, holt to neumim vyjadrit slovy a je ze me zistny clovek, co zve lidi kvuli darum. Nekdy se to proste nepovede. :)

ale já tě chápu, jen se s tím nedá počítat, ne každý tak uvažuje, ne každý na to má. A proto nerada dávám peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
28.1.16 15:46

Mně přijde divné pořádat velkou svatbu s tím, ať mi hosté donesou finanční dary, jako že si tu účast na svatbě vlastně zaplatí. No ale jinak by zase lidi asi velké svatby dnes vůbec nedělali. Pokud je tam 80 lidí, dejme tomu 20 rodin a každý dá průměrně 3 tisíce, někdo i více, tak člověk asi dostane 60-80 tisíc Kč. Ale je to divné zvát někoho na svatbu s tím, že si tam vlastně aspoň jídlo zaplatí. Přijde mi to jako pozvat někoho do restaurace, a pak žádat o příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
28.1.16 15:52

Dříve bylo zvykem, že svatbu platila rodina nevěsty, ne? Ale kvůli finanční náročnosti se od toho upustilo. Já stejně nechápu, jak je někdo ochotný dát za jeden den v životě 80 tisíc a více. Přijdou mi to vyhozené peníze. A protože se to většině lidem dát nechce nebo ty peníze nemá, tak žádá o příspěvky svatebčany. Zvlášť nevhodné mi to přijde u lidí, kteří se vdávají třeba ve 30 a později, čili sami vydělávají apod. Je to takové vychytralé, nechat si svatbu zaplatit jinými, pobavit se a popřípadě na tom ještě vydělat. No nevím, já bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
28.1.16 16:00

Nechce se mi tu zveřejňovat rozpočet, takže pokud máš zájem, pošli mi soukromou zprávu a já ti to tam rozepíšu jak to bylo u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný