Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuddy píše:
Ale škola je vzdělávací zařízení, dítě již musí být nějaké vyspělosti. Zakladatelka si platí paní na hlídání, má dítě hlídat, aby se mu nic nestalo a aby on nepůsobil škodu jiným lidem. Navíc toto byla nešťastná náhoda, ne že dítě šlo a úmyslně něco zničilo.
To se nevylucuje. V tomto konkretnim pripade bude vina patrne na strane chlapce s brylemi, kdyz to prezenu tak oboustranna. I tak si myslim, ze jako zakonny zastupce odpovidam za skody zpusobene ditetem. V kazde zarizeni skolni/mimoskolni ( babicka, kamaradka, chuva) musi nekdo hlidat a prebira zodpovednost. A stejne cvaka rodic popr. pojistovna
Vy tady tu dotyčnou chůvu odsuzujete, že si u toho hlídá vlastní děti, ale… Zakladatelka o téhle situaci moc dobře věděla, hledala někoho na hlídání svých dětí a sama to dotyčné nabídla, samozřejmě si byla vědoma toho, že profesionál by stál daleko víc. Nic ji neomlouvá, že svěřené dítě uhodila, ale na druhou stranu se jejímu vzteku nedivím, pokud je sama se dvěma dětmi a musí otáčet každou korunu, jsou nové brýle většinou hodně velký zásah do rozpočtu. Ani jeden u té situace nebyl, třeba je několikrát napomenula a zakladatelčin syn neposlechl a strkal dál.. Nebo to mohlo být úplně naopak ![]()
@Monchichik V Cechach zatim bohuzel ne, mas pravdu. Ziji v zahranici a tady je to nepripustne.
@Aduš8 píše:
Vy tady tu dotyčnou chůvu odsuzujete, že si u toho hlídá vlastní děti, ale… Zakladatelka o téhle situaci moc dobře věděla, hledala někoho na hlídání svých dětí a sama to dotyčné nabídla, samozřejmě si byla vědoma toho, že profesionál by stál daleko víc. Nic ji neomlouvá, že svěřené dítě uhodila, ale na druhou stranu se jejímu vzteku nedivím, pokud je sama se dvěma dětmi a musí otáčet každou korunu, jsou nové brýle většinou hodně velký zásah do rozpočtu. Ani jeden u té situace nebyl, třeba je několikrát napomenula a zakladatelčin syn neposlechl a strkal dál.. Nebo to mohlo být úplně naopak
A kdo ví, jak to doopravdy bylo s těmi pomluvami a dokonce i syn zakladatelky mohl mamce říct jen svou pravdu. Nemusel, ale mohl. Známe děti, rády si přibarvují.
Já bych tak radikální nebyla, dokud znám příhodu jen z jedné strany.
A brýle? Tam bych uznala i chybu mého dítěte a škoda by šla nejspíš napůl. Proč ukazovat dítěti, že může něco rozbít, byť nechtěně a nenést za to následky? Co si ponese do budoucna? Že něco v práci zničí (ač to bude nehoda) a bude se to muset nějak řešit, ať ze svých nebo z pojistky.
@radúna To byla jeji verze. Syn jen rekl, ze dostal pouze on, nikoliv oba, jak tvrdila ona.
Tak v tomhle bych věřila synovi, že dostal jenom on. Popravdě za tohle bych viděla dost rudě.
Jinak bůhví jak to bylo. Když blbli naši kluci tak jak byli rozjívení tak jeden sebou dobře mlaskl o zem. Brýle si teda nerozbil ale určitě bych v tomhle nešla za někým druhým aby platil škodu.
Ale u mě by teda skončila a pokud by pomlouvala dost tak bych si do ní rypla před lidmi.
Tak s brýlema těžko soudit, člověk u toho nebyl a neodhadneš, šlo-li konfliktu zabránit
Jelikož jsem čas od času taky chůva, vadí mi jiná věc
Nikdy jsem hlídané dítě neuhodila, to bych si prostě nedovolila! A pomlouvat klienty (ano, ty jsi klientka) je velmi neprofesionální! Měla s tebou komunikovat narovinu!
Takže já bych takový pracovní poměr rozvázala ![]()