Poradna duly
Jana Čurdová
Alunko,
to pískoviště u nás budu praktikovat až příští jaro. Nevím, myslím, že je ještě brzo.
Ahojte,
já se upřímně řečeno v tom množství textu taky občas ztrácím, ale hlavně jsem zapinkala jednu zakázku s termínem až za dlouho, pořád jsem to odkládala a teď nestíhám.
Tak jen co si pamatuju:
Adys - vítej doma
, přeju rychlou aklimatizaci; doufám, že prarodiče si to neberou osobně.
Maruško - tchýně bomba
, ještě, že nebydlíte u nich, ale sami.
písek, hřiště - nějakou činnost tam Dalek vyvíjel až tak v roce a pořádně až v roce a 3/4, víc ho bavilo lozit v trávě; ale po:,–(it s lopatkou se tam dá každé samostatně sedící dítko a ukázat mu, jak s ní dlubat v písku. Velký hit bylo obcházet kolem pískoviště - tam kde je to klasické s širokou vysokou dřevěnou oporou - a koukat přitom na děti. Obcházet nábytek apod. bude v létě už většina dětí.
Haňa bude chodit na písek už letos, saamozřejmě kvůli Dalkovi.
lepek - asi taky nebudeme experimentovat a počkáme do roka, Haňa jede na kukuřičných křupkách (k nám je vozí z Polska, složení jen kukumouka).
http://www.baby-cafe.cz/…%F8upka2.jpg
jídlo do ruky - dávala jsem, až Dalek seděl a měl nějaký zub - vařenou mrkev na špalíky, brambor, rýžové těstoviny, v létě meloun; ten kousací pytlík jsem viděla jen na MMB, v obchodě nikde, ale za tu cenu + poštovné se asi obejdeme. Lžičkou u nás tak kolem roku a půl, dřív vidličkou kousky.
nošení dítka - klokanka nebo šátek - teď bych už určitě klokanku nekupovala, na ven už vůbec ne, to rozložení váhy pro nosiče i pro dítko nic moc; šla bych do kvalitního šátku nebo ergonomického nosítka - mei tai, Ergo, Patapum, Manduca - ty věci neztrácejí hodnotu tak rychle jako kočár, takže se dají velmi dobře dál prodat, a šátky se z druhé ruky dají sehnat taky dobře.
Moje děcka se nosí pořád v šátku, hlavně Haňa, dle potřeby i Dalek, už se dá mimčo dát i na záda. Sporťákogolfky ale máme (z druhé ruky v dobrém stavu), občas se hodí.
http://www.nosenideti.cz/…ap_hopp1.jpg /> http://www.nosenideti.cz/…_irosmuz.jpg
No, a víc zas jindy, už je to tu vzhůru.
hlasime se do klubu milovniku frutapury ![]()
PetroL … myslim, ze ty hvezdicky se asi prodavaji jenom ‚u nas‘ .. pro info, tady je odkaz … ale tady bych chtela zkusit ty krupky .. za chvili vyrazime do mesta, tak uvidime, jestli je nekde objevim ![]()
http://www.gerber.com/toddlersite?…
ad klokanka - ja ji mam pujcenou od kamaradky .. a ted mi hodne pomohla pri ceste sem … ani nevim, do kolika kg je, ale je to ta dobra, ktera ma podporu v zadech a pas kolem beder, takze ta vaha je lip rozlozena a zada neboli …
ale ja na podobne noseni nejsem, takze tohle je fakt jen nouzovka
a sama od sebe bych ji nekupovala ![]()
holky .. jeste mi poradte … kde koupim nemlecnou kasi a nejlepe bez prichuti? privezla jsem si pro zacatek jenom malou krabicku, tak abych se pripravila, az mi dojde
diky! ![]()
Maxiku … mas moc hezkou barvu vlasu.
to je tvoje nebo si barvis ? ![]()
Adys - V DM drogerii, Rossmann drogerii, v Tescu, v lékárně - určitě Sunarky mají nemléčnou řadu, myslím že i jiné firmy.
Ahojky,
pisu po navratu domu z nemocnice. Ztravily jsme 5 dni na infekcnim, den na JIP a 4 dny na detskym infekcnim. Byl to des.Mely rotavirovou infekci, pry je toho ted plnoa predava se to vzduchem, a k tomu jeste nejaky lehky atypicky zanet plic. To jsme si uzily vsechny tri. Vecne zvraceni, prujmy, teploty, kapacky, breceni, boleni a krece briska a podobne ![]()
Snad uz to bude za nama.Doufam. Par dni nesmime ven, berou holky antibiotika. Ach jo, to jsme prosvihly volno a pekne pocasi. No nic.
Zaregistrovala jsem jenom tady, ze Adys je v CR! Tak at se vam tady libi ![]()
Pa. Jdu prat asi ctvrtou pracku poblinkanych veci
a provadet desinfekci bytu.
Alina
Ahoj…
Alino..to je mi moc lito......
..o ty infekci jsem slysela..ze je to hooodne neprijemny
.....prejeme, aby se holcicky brzy uzdravily!!!!!!!!!!!! ![]()
Adys..maxik uz odpovedel…nemlecny delaji i nestle a Hami…
Vcera jsme mely odletat, ale prijeli jsme na letiste a byla zmena casu odletu..melo to letet ve 22.40 a misto toho to letelo ve 2.59 hod. Nestlihla bych spoj do Prahy, tak jsem volala nasim, kdy leti jiny letadlo do CR…letelo jen CSA a to deset minut po sky europe. Nasi jeste stihli prebookovat letenku do Prahy, ale samo s poplatkem a tady u prepazky nam rekli, ze kdyz si zajedeme do ck, kde jsme letenku koupili, tak ze nam ji taky prebookuji nebo vrati penize (ale ne uz celou castku)…tak jsme dnes rano jeli do ck a lety jsou plny…zrovna toho 4.5. cely den…tak jsem zvedava, jak to dopadne..za hodku mame volat, jestli nasli nejaky volny misto.........Tak jsem maly dala mlicko, koupili si bagetu, nalozili kufr zpet do auta a frceli domu.............
Maxiku, krasny fotecky!!!!
Adys, to je dobre, ze frutapura chutna… ![]()
Susenky kupujeme jak psala Lucka…od nestle…jsou moc dobry, jen je vzdycky jak cune a musime prevlikat. Chtela bych koupit jeste ty z lekarny......
jo, a jeste se hlasime do klubu zubatych ![]()
ke vsem tem potizim jeste holkam v nemocnici vyrostly zoubky. dohromady jih maji 3, Anika nahore a dole, Karinka zatim jen dole, a dalsi jsou na ceste.
Doma je stejne pohoda, ale to clovek pozna az zazije neco horsiho. To bylo dost narocne udrzet ty holky na zadech v zeleznych postylkach s nefunkcni rucickou (mely dlahu a zavedenou civku po celou dobu pobytu chudaci mali). Navic Anička se chce temer stavit, tak rana hlavickou o zeleznou postel se nam nevyhnula.
zachranou bylo, ze jsem mela tam kocar, tak jsem je porad uhoupavala. Prikladam fotku malych marodu v erarnich dupackach a s tou rucickou. Prvni dny jsme musely mit kalhoty a kosile asi pro 3 az 5-lety deti, pak nam sehnaly dupacky.
http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_019.jpg /> http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_020.jpg
budte vsichni zdravi, je to nic moc s ditetem v nemocnici (natoz se dvema).
A.
Holky mám pro vás nabídku, dostali jsme grátis k Bebě v lékárně kaši proti průjmu nebo zácpě, máme toho asi 5× krabic, tak kdybyste některá měla zájem tak to pošlu poštou, nebo někam po Praze dovezu
![]()
Alino tfuj tfuj tak ať jste již zdraví, nevím co bych dělala s Jakubem v nemocnici, to by se mi asi zbláznil, a natož nemocný. Tak ať už je dobře
Ahojte,
Marusko to je zabava s cestovanim co? Ja to nesnasim, mne se snad jeste nestalo, ze by se neco nepodelalo, bud nekomu ztrati nebo zasantroci bagaz (cca kazdy druhy let), zmeni to tak, ze to nenavazuje, nebo aspon je zpozdeni
A to litam (teda spis litala jsem) dost casto, predloni napr. asi 20×
Alino - no vy si teda ale taky uzivate, tak at uz jste v poradku! Chudaci holky, ani si to nedokazu predstavit… ![]()
Adys- my mame ryzovou kasi Nestle, je to jenom ryzova mouka, je docela dobra, maji ji vsude (aspon tady, kupuju v Albertu) a stoji kolem 25-30 korun. Jinak nemlecne dela jak uz psala Maxik i Hami, tu jsem kupovala v DM, ale i v tom Albertu jich par maji, jsou ale s prichuti.
Jinak ja dnes mela den - hned rano mi ruplo v zadech, nastesti ale mala vstavala v deset!!!
Asi dospavala vsechny ty predchozi dny. Pak se spani posunulo, usnula az ve 12, a misto svoji 30minutovky spala do 13:15, ve dve nam zacinalo plavani, takze jsem ji vlastne musela vzbudit. Rychle jsme nakojily, strcila jsem ji do auta, ujedu par metru a rikam si, co mi to tam tak rachta… ale zase nebylo to nic strasnyho, takze jedu dal a kdyz uz na me druhy auto blikalo, tak koukam, ze mam pichly kolo
jsem myslela ze me picne - zastavit nebylo kde, to by nas behem peti minut nekdo sejmul, takze jsme dojely az na plavco.
To bylo teda super, moc jsme si to uzily, pac asi kvuli volnu jsme tam byly jen tri. Ale porad jsem resila co s tim autem, az nastesti tam mela jedna pani manzela, ktery mi to pomohl vymenit (kdyz jsem se onehda ptala milyho co mam v tomto pripade delat, tak mi odsekl, ze to stejne sama nevymenim, at si nekomu reknu). Kolo je samozrejme odepsany a jeste jsem dostala vynadano… Doufam jen, ze to bude jen kolo, prece jen jsem s tim jela urcite tak 5 kilometru
No a aby toho nebylo malo, tak me Marianka zacala kousat
sice samozrejme odnaucuju, snad to i chape, ale asi ji ty horni rostouci zuby boli tak obcas se zapomene, ach jo. A zajimavy je, ze hlavne do levy bradavky
Auu…
Tak jsem se vypsala a je mi lip, zada sice boli stale jak cert, ale i tak. Kdo jste docetl az sem, tak diky ![]()
Dobrou!
Hanu- dočetla jsem až dokonce a ani mi to nepřišlo dlouhý
To jsi teda měla den, tak zítra už bude určitě líp ![]()
Alino- to sis teda užila. Já byla s Adamem v 1,5 roce kvůli předkožce a to je teoprve nářez, udržet ho v klidu, furt lítal po chodbě, večer nemohl usnout, protože jsme na pokoji nebyli sami, navíc nebyl zvyklý usínat se mnou. Naštěstí nás po 3dnech pustili. Stejně jsem moc do dnes nepochopila, peoč nás tam nechali, když stejně pořádně nic nedělali, jen 1× za den vyčistili pinďoura, to jsem tam mohla denně chodit, kort když to mám přes ulici ![]()
Lukyn má na hlavě zánět v kůži, má takové strašné strupy
Ale snad se mu to už lepší a nerozšiřuje, byli jsme dopol na kožním, kupodivu nás hned vzala, tak oplachovat 3× denně v hypermanganu a ještě nějaká mastička, kterou ještě nemám ![]()
Odpolo jsme byli u našich tam další rana. Jedna čubina má rakovinu, to už teda dýl. Je jí teprve necelých 9 a to co mě dostalo, tak druhá (její 7) měla v úterý mrtvičku, teda chodí, ale halvičku má nakřivo, je mi jí tka strašně líto
Vždycky to byl tak veselý a živý pes a teď toto.
Ale aspoň, že chodí. Teda ještě dost zvrací, tak snad není problém ještě někde jinde.
Tak vám nebudu kazit večer/noc.
Ale je mi pod psa. To ještě ta naše, zase od středy zvrací a průjmuje taky, vůbec nevím z čeho. Takže klub marodů ![]()
Ahojky
tak jsem se po dlouhé době dopracovala i k tomu něco napsat. Nějak mi přijde, že se u nás zastavil čas. Malej se jen kutálí, žádný ani náznak lezení, maximálně se doplazí, ale ječí u toho děsně. Jen má vlastně už zub č. 1 a 2. Bylo to s teplotama, ale celkem to prošlo. Příští týden bude hexa 3 a snad bude i na chvilku pokoj. Modlím se, aby nám už byl vrácen sporták, máme ho na reklamaci, takže zase jezdí malej v hlubokáči a skoro se mi tam nevejde.
ADYS - vítej na rodné hroudě.
Kašičky a podobné věcičky kupuju v hypermarketech. Navštěvuju teda hypernovu, interspar nebo tesco a seženu tam všechno, frztapuru, sunárky, kašičky.
Alino - to muselo bejt hrozný s miminama v nemocnici, mě bohatě stačí Mates, když je 14 dní na pozorování na neurologii. Přejeme co nejrychlejší zotavení.
Hanucho - s tím kolem to je pešek. Ale odnese to nejspíš jen plášt, s diskem by se nic stát nemělo. To bys musela jet rychle a dírama.
Tuším že se ptala Petra z Lovosic - sušenky hvězdičky, jak psala Adys jsem nikde neviděla, ale máme od Hera takové vypadají jak cukrářské piškoty, jen nejsou slazené cukrem ale medem a pak od Hami safari zvířátka. Oboje se dají sehnat v hypáčích, safari mají i v plusu.
Mějte se fajnově, však já se zas ozvu.
![]()
Teda Leni vy si taky uzivate, kdyz uz ne oba kluci, tak jen jeden a k tomu hafani ![]()
Vochy - dirama jsem moc nejela, zato jsem jela celkem rychle (spechaly jsme), takze bohuzel je v pr…i i disk… Byla jsem tak sikovna, ze jsem se s tim stavila v servisu a jen na to chlap mrknul a hned se ptal, jestli chci rovnou koupit novy kolo
A hlavne jsem byla tak sikovna, ze jsem si doma zapomnela penezenku ![]()
Jeste mi rekni, jak dokazes narvat tvy prerostly dite do hlubokace???
Ale psala jsi, ze mate vlastne delsi, nebo to byl nekdo jinej? Mas Chicco ne? My bysme s Mutsikem uz neuspeli, maximalne v sede.
Jo a gratuluju vam i Aline k zoubkum!
![]()
Tak uz pro dnesek vazne koncim ![]()
Hanucho - kočárek máme starší Chicco a narvat ho tam je sranda. Teď je už naštěstí teplo, takže má jen slabou deku pod sebou a druhou je jen tak jako přikrytej a jinak nic. Naštěstí když spí, tak trošku pokčuje nožičky, tak je takovej pokroucenej. Ale korba je 74 cm a mudra mu měří pořád 70. Jak se ale vzbudí, tak se propne a hned mu musím vytočit vrchní díl kočárku, aby seděl. Jinak pořád čekám, že se ozvou z krámu, byla to jen bouda a rozpáraný jeden šev, ale paní mi řekla, ať to dovezu, že to sama zašívat nemůžu.

Ahojky,
Alino tak to mě mrzí, přeju ať jstev šichni úplně fit a nemoci ať se vyhnou obloukem.
Hanu teda tys autíčku pěkně ublížila, ale co jsme ženský tak nad náma aspoň jen mávnou rukou…
Leni tak to jsis taky pškně užila, a přeju ať se pejsci marodi brzy zotaví, člověk by ani neřžekl, že by mohlo něco takového potkat i zvířátka..
Křupky - taky máme ten balík kukuřičnejch už jsem to tu probírala s Lenkou myslím. Přihodím fotku…
Od Nestle vím že jsou super a dětem chutnají a od Hera mi zase kamarádky říkali že se dost lepí na patro takže prej nic moc, nejlepší jsou Nestle.