Poradna duly
Jana Čurdová
Alunko, tak to Ti závidím, že jí samotný jogurt. Já jsem s tím neuspěla. Ale třeba se to časem zlepší. Ikdyž je pravda, že samotnou nesladkou Activii jsem nezkoušea, ale jen BIO od Olmy. Tak ho pak ještě vyzkouším.
Katko, ten banán v jogurtu mi dřív také baštil, ale jak byl nemocný, tak banán prostě nechce
Žloutek jsem začala dávat asi před měsícem, většinou ho dávám s brokolicí ze skleničky a bramborem. Chutná mu to. Těstoviny jsme ještě nezkoušeli.
To je sice pěkné................docela lituju tu holku, co tomu debilovi naletí. A co jí pak řekne, když jako Kubu neuvidí? Jí řekne, že se objevila máma a odvezla si ho? No prostě nenávidím, když někdo lže a jakmile se jedná ještě o dítě to tuplem.
bože čeho se ještě nedožiju?
Alunko, také jsem si říkala, že chudák holka, až mu naletí
To prostě není normální člověk…
Honzík už je vzhůru, tak se mu jdu věnovat a za chvíli razíme pro Dádu do školky, v pátek chodí po obědě ![]()
Když už se tu bavíme o dlabanci, už dáváte také rýži? Vím že skleničky jsou občas se zeleninou a rýží, ale už jste to zkoušeli jako uvařit rýži a dát to prckům?
A co masíčko, už také dáváte? Mám od MUDry. takový provizorní jídelníček, a o masu a vejci (jen té jedné části, zase nevím jestli to bílý nebo žlutý) až po 8 měsíci. Tak si říkám, že máme ještě čas…
A jídlo..... no myslím si, že Jakbu bude po tátovi, co vidí, to chce dlabat, a ani mu nevadí, že to třeba trošku smrdí… třeba syrečky. O víkendu byli k večeři a mohl se uřvat, protože chtěl ochutnávat.....
alunko..já to dokládala dalšími fotkami…a videami..kde je míša..pak jí smázly fotky..a jí sem napsala že podám tresní oznámení
Alunko a v té tvé fotogalerii tomu pořád nerozumím…, ty jsi ta, co rodí, to mi je jasný a ta další holka nejsi ty a má Kubu pořád na klíně atd…
Holky na web vkládá fotky táta a neobtěžuje se popiskama, takže když mám čas tak je tam postupně doplňuju. Většinou ty ostatní „holky“ co mají Jakuba tak buď jsou kamarádky nebo moje máma nebo tchýně.
Budu to muset nějak zaktualizovat, ale jen když Jakub spí. Tak to asi bude chvíli trvat.
Ale jestli jsou to fotky co je tam brácha - údajný pan DanielKolár154 a na dalších je jiná slečna, tak to je bráchy přítelkyně.....
A jak poznám kdo je on-line z adminů? Jsem trošku zmatená, ještě jsem se z toho moc nevzpamatovala.....
alunko..pojdna chat..ado místnosti..miminkaa vše kolem nich..sem tam
ahojky ![]()
teda koukam, tady se deji veci … ![]()
Alunko .. a neni ten ‚daniel‘ nakonec opravdu tvuj bracha???? hodne lidi ma nekolik identit na netu …
ale asi ne, vid? ![]()
jinak z vajicka se muze davat jenom zloutek .. bilek je velky alergen .. my zatim nedali ani ten zloutek ..
myslim, ze testoviny a ryze je uz ok .. my jsme taky ale jeste nedali
, zato ve stredu ochutnal kousek pizzy .. jen ten tvrdy okraj .. ![]()
Zuzi .. tak to je dobre, ze je Honzikovi lip. uz jsem nestihla reagovat na tvoje dotazy .. ale kdyz jsme byli v CR poprve s Adou (taky 8m), tak ten druhy tyden dostal taky nejakou virozu .. strasne zvracel a mel prujem. byli jsme s nim i u dr. a ta rekla, ze mu nemam davat zadne jidlo, jen UM .. on byl tenkrat na UM ne na MM. trvalo to tyden, nez se z toho dostal. uz jsem byla na prasky a brecela manzelovi do telefonu, protoze se to vubec nelepsilo .. ale u vas je to uz asi na dobre ceste. jen bych mozna s tim jidlem zacala opravdu zlehka a pomalu. ![]()
PetroX … to stani a nevedet jak dolu je jenom faze .. za par dnu to zase bude umet.
marek by stal taky porad, dolu se pousti opatrne na zadek, ale nekdy mu to uklouzne nebo neudrzi balanc a je na zemi .. ![]()
Amisku .. tak vyrazku ma i Ada .. najednou se to vyvrbilo .. na rukou, pod kolenem, na krku .. a na obliceji. takovy jsou to jako bud bezbarve pupinky nebo trosku do cervena. byla jsem z toho na masli .. protoze si to zacal skrabat a jecet, ze ho to svedi .. namazala jsem to fenistilem a je to ok. sice to porad ma, ale pry to uz nesvedi. nase mamka ma taky na ruce, pry je to od slunicka. je fakt, ze on byl venku na slunicku hodne .. ![]()
ja teda podezrivam i krem na opalovani, protoze to ma na mistech, ktere jsem mu namazala. marek nic nema a ja taky ne ..
do toho Ada musi mit nejakou alergii nebo co, protoze od ty doby, co jsme prijeli, tak smrka a kejcha .. proste parada ![]()
choditko - uz se to tu probiralo .. ja jenom dodam, ze i kdyz se to detem libi, tak to nenapomaha rozvoji spravnych svalu, ktere deti potrebuji prave k lezeni a vstavani .. ![]()
vic uz si nepamatuju … ![]()
ja ted vubec nemam cas na pc .. marek je proste vsude a tady u nasich ten nabytek je takovej akorat tak na zraneni, takze mu musim byt porad v patach. ted spi, tak jsem si rekla, ze se musim ozvat .. ![]()
jinak jsem rano dostala sprdaka, protoze jsem otocila k pc, kdyz to tu bylo tak dramaticky a marek si dal stoucha do hlavy a ma na cele vystavni bouli s modrinou
.. pak zase zaryl nosem do podlahy a nakousnul si zevnitr dasen … takze krev ..
a to jsem stala u nej .. dneska je holt den blbec ![]()
zuby - mame jich 6, jednicky nahore a dole, a dvojky nahore a dole, ale jenom ty vlevo. ty vpravo asi budou nasledovat.
leze, stoji, pochoduje kolem nabytku ..
, kde jsou ty zlate casy nepohybliveho ditete .. ![]()
navic se s adou predhaneji, kdo se vickrat vzbudi za noc ..
takze ja jsem hotova a za tu dobu co jsme tady jsem spala v noci asi tak 2hod v kuse ..
Monco - nechapu, jak jsi mohla tak vydrzet az do 8m .. jak jste na tom? uz jsi dlouho nebyla .. ![]()
no a uz se mi to zviratko zase budi . to moc dlouho nespal .. no, mejte se ![]()
Adys jelikož můj brácha tedka finišuje s bakalářkou ve škole tak se víc učí, net mají jen na škole a na koleji ne, takže to nehrozí, a je Panna a navíc, by o sobě nepsal takové hovadiny jako tenhle „frajer“ - bratr je tmavovlasý a i na té fotce je to vidět a ten „debil“ tam píše že je blond, tak si o něm myslím své......
Už jsem napsala těm adminům, zatím žádná odezva, pak písnu jak to dopadlo
Taky nic moc nestíhám, protože makám, ale Jakub je asi jako ADYS Marky… neposedí, jen stojí, hrabe se v kabelech, v PC, prostě všude…
Novinka tohoto týdne je, že se snaží a to urputně vylézt na postele, jsou asi 50 cm od podlahy a stoupne si, pak se chytne prostěradel a stojí na jedné noze a druhou si skrčí jako by tam chtěl vyskočit nebo co.....
no děs. Zuby máme 4. Horní 1 zatím nejsou moc velké ale už je bílé venku
![]()
Kolem 4 zase jedeme na „předávačku“ za tátou, tak pak večer možná ještě nakouknu pa
Ahojte,
tady se ale dějí věci.
Já tradičně nestíhám - dvě hybké děti (Haňa leze jak tryskomyš a staví se) - navíc Dalek má sice už dost síly na to, aby Haňu při hraní a sporech o hračky víc odstrčil nebo tak něco, ale ještě málo rozumu na to, aby to nedělal.
Srazík jste si koukám užily
; my se tu v OV scházíme s maminkami dětí z podzima 2005, teď mají tři také druhé miminko, tož je veselo.
OSmiměsíční kontrola - Haňa má v tričku, plenkách a s velkou skleničkou přesnídávky v břiše 6900kg; a má začít jíst rajče
.
Rýže - už se může, dělala jsem obyč. rozvařenou nebo se dá něco zahustit instatní nemléčnou rýžovou kaší. Prodávají se i těstoviny z rýžové mouky - ale už jsem koukám asi jediná, kdo drží miminko bez lepku - vlastně ještě možná Lenak.
Vodítka na děti - kdo se to ptal - Alina ? - potkávala jsem loni na hřišti maminku dvojčat, holčičky je měly; říkala, že na učení chůzi to nepoužívala, až potom, tak kolem roku a půl, až začaly venku utíkat, je bez kočáru s vodítky dovedla na hřiště, nechala jim ty „vestičky“ z pásků a pokud některá začala zdrhat daleko, druhou rychle přivázala někde k prolízačce a mazala za uprchlicí. I v obchodě jí to fungovalo.
Nic, zas už někdo něco chce. E.
Ahoj,
teda, jednou tady nejsem a takové věci
ALe já už se na fotky nekouknu, když jsou zamknuté. Leda že by Alunka dal heslo ![]()
Maxiku- ano, pořád jsme bez lepkový a ještě chvilku budem.
Rýži doporučuji i jako rýžové vločky,
My teda ještě furt nelezem, i když se plazí o sto šest a teda už pořádně rychle a hlavně všude
Sice si ještě nesedne, ale už sedí dobře sám, tak ho občas v kočáře nechávám sedět. On se sám přitáhne za madlo a zvedne. Taky by se to nemělo, ale myslím, že už když sedí rovně (s rovnýma zadáma) tak to tak nevadí. ALe na břiše ho nechávám furt a chodit bych ho teda nenechala.
Barčo- a co ekzém, mastička zafungovala? Nechceš nám přivést v létě vzoreček ![]()
Amisku- můžeš to mít reakci na sluníčko, ale i na pyly, kamarádce vadí i posekaná tráva a hned se drbe. Áďa se mi tkay osypal, taky moc netuším z čeho, jestli z krému, sluníčka,…
Zuzi- dobře, že je už Honzíkovi líp.