Poradna duly
Jana Čurdová
KatoH .. zanet v uchu se nechytne .. teda ne od nikoho .. to neni nakazlivy . ale ma to urcite z te rymy. proste nektere deti na to trpi. ja jako mala 100% kazdou chvili .. Ada nemel ani jednou (tuk tuk)
akorat je mi divny to, ze uz zase .. protoze Marek ockovany je, a ted behem 2 mesicu vlastne znova atb kvuli zanetu ucha .. tak nevim, jestli to ma vliv az za dyl nebo jak to je …
Ahoj,
holky - zázrak . Naše dítě spí a spí samo v postýlce a dneska jsem v noci jen 2× kojila a 3× vstávala. A teď ještě chrní
Takže to vypadá, že odsun Šimonka z ložnice naplňuje naše očekávání
Je to poprvé od porodu (včera to bylo 8M), co jsem spala sama v posteli, kdy ani nad ránem u mě Šíma nebyl. Ale furt mám trošku problém si zvyknout já
A taky mnohem lépe v pokojíčku usíná, než usínal v ložnici.
Jinak Šímovi už bylo včera líp. Jen rýma a trošku kašel. Ale byl zase včera ufňukaný až hrůza. Večer hlídal Radek a já byla cvičit a dneska mě bolí břicho ![]()
Hanu - no to je úžasný, že už si umí takhle říct
To u nás stále nic, stále ani žádné slabiky.
A Šíma už se probouzí, tak musím letět. Pak vás dočtu ![]()
Kojení - taky bych ještě odstavovat nechtěla. V noci to chci snížit postupně na 1 kojo, ale přes den kojím furt tak cca 5×. Ale je pravda, že poslední dny zase Šíma nechce nic moc jíst (už 3× šel spát bez večeře
), tak kojím víc.
Adys -
no Vám se to doma ale daří
Mára má fakt pěkný čelíčko. A tom lepidle na kůži jsem zrovna nedávno četla nějaký článek, že časem by mělo nahradit náplasti. Jo a s těmi modřinami - Šíma je na obličeji taky furt modrej až žlutý (dle stáří modřiny). Včera měl 3 na čele a 1 na tváři. No hrůza.
A ještě jednou Adys - no já myslela, že když je očkovaný, tak to nemůže mít. Pochopila jsem u naší MUDr., že by Šíma zánět středního ucha neměl teď mít, když jsme dali Prevenar. Ale možná jsem to pochopila blbě ![]()
Kyčle - včera jsme byli na kyčlích a vše je OK. Tak sláva ![]()
Voche - tak to bude pěkný překvápko pro mamku. Ona fakt nic netuší?
Alunko - když jsi psala o vaší příšerné noci, tak jsem si taky říkala, co na ní bylo příšerného. Nojo, to jsou ty hodné dětičky, co si rozmazlily maminky…
Mončo - a co jsou to za znaky, co má Míša? Víš, co znamenají?
Alino - fotky jsou báječné! A gratuluji ke dvoum zdravím holčičkám
Přijde mi, že to budou pěkné čertice
Taky se snažím chodit max. ven. Šímu hrozně baví lézt po trávě, ožírat jí apod ![]()
Káťo - jak už psala Lenka - moc krásné děti máš
To je dobře, že o sobě dáš alespoň občas vědět. Měj se moc hezky ![]()
Potničky - holky, poraďte. Šíma je snad nikdy neměl, ale ted za poslední 2 týdny se mu dělají kolem krčku. Řekla bych, že se mu udělaly pokaždé ve spánku. Co s tím? Já to potírám troškou MM a taky se snažím omývat vodou. Není něco lepšího? A dá se tomu předcházet? Nijak ho nenabaluji. ale jak spí někdy na bříšku, tak má tu hlavičku na krček prostě tak přitisknutou ![]()
Ahojky,
Peti,
tak to gratuluji k vašeme spaní. Pomalu, ale jistě se to vstávání - kojení zkracuje, tak to je super.
Potničky,
Míša je měla jen jako malinkaté mimi, také kolem krčku. Já jsem s tím nic nedělala. Jak „zchládla“, tak to bylo lepší a pak to zmizlo a od té doby nic. Tak to ti víc neporadím
. Ale myslím, že někdo s tím měl větší trable, že to mělo nějaké mimi i na tvářičkách ...... Jestli mě paměť „nešálí“.
Ahoj…
Hanu, Jani…videa jsou uplne bozi…moc jsem se u nich nasmala. Sikulky..jedna jak druha!!!!
Adys, vy si uzivate..cela rodinka
…doufam, ze jste si to na dlouhou dobu vybrali…
Peto, mala ted ma taky potnicky..nikdy je snad nemela. Az tady. V noci se dost potila, tak ted spi jen v plince a tilecku…porad to nemizi. Ma to na krcku a predtim na celych zadickach, ale to uz zmizelo. To je dobre, ze kycle uz jsou v poradku a ze se Simovi v pokojicku libi…
Katko, jsem rada, ze si se ozvala…moc hezka fotecka!!! A porad cekam na tu sms, ze sis to doma zaridila a prijedete ![]()
Mama mi rikala, ze uz je v CR taky teplo…hned je lepsi nalada, ze ano. My moc doma nejsme…bud jsme u manzela nebo u bazenu. Za tyden prileti mama, segra a jeji deti, tak uz se nemuzu dockat. Mamka rikala, ze by nam jednu noc malou pohlidala…tak si s manzou vyrazime. V nedeli tu byla zase kamaradka s malou a zacaly se uz konecne kamaradit a neprorvaly cely odpoledne, tak jsme si to uzivali…tady pak jsou nejaky fotecky tech nasich princezen http://picasaweb.google.cz/…ia.Akis/9MSC
Zatim papa
Čusík holky, tak
včera jsme po dlouhé době cestovali metrem a myslela jsem že mě picne, Jakub chtěl jezdit pořád po schodech sem a tam, nakonec po 25min. jsem to vzdala a řičel jak tur, ale musely jsme se hnout z místa.....
Potničky neporadím, nikdy jsme ten problém neměli.
Zánět stř.ucha no nevím,ale moje mamka povídala,že je to normální infekční choroba a dá se prostě chytnout kdekoliv a pokud rodiče na toto onemocnění trpěli tak je velká pravděpodobnost že to dítě bude mít také často. Před 14 dny když tu máma byla jsem na Jakuba rvala šátek na hlavu, aby mu nefoukalo a nechytnul to tak mi povídala že z větru to není
no má na to školu, tak jsem jí uvěřila.
vstávání v noci už o tom ani nepípnu
![]()
hrneček,pítko holky díky za info, budeme zkoušet, jenže Jakub ten hrníček chytne a mlátí s ním o zeď, poslední hit týdne
![]()
Ještě zkusím koupit to pití s tou vytahovací „násoskou“ nebo jak to napsat, protože z normálního hrnečku i z lahve by pil. Tak pak písnu jak to jde…
A propo včer jsme byli pro Bebu - nevím proč ty kaše proti zácpě a průjmu vyrábí, zase jsme dostali grátis, už jich máme doma plnou skříńm. Neupotřebíte je některá? Pošlu je
![]()
Maruško - tak jsem prohlédla vaše fotečky a Annie je kočka (ty samozřejmě taky
). V těch plavečkách je úžasná
A koupete se obě, když jste u bazénu? Jak má malá ráda vodu? To je dobře, že ti přijedou mamka a ségra, aspoň budeš mít zase na pár dnů o zábavu postaráno ![]()
Peto…(dekuju za pochvalu
) . Nejdriv plakala, protoze to na ni bylo dost studeny (madam je zvykla jen na 37 stupnu pri koupani
)…ted chodime az odpoledne kolem ctvrty hodiny, kdy ta voda je prohrata diky slunicku a je to lepsi......ale nemuzu rict, ze vodu nema rada..to ne…ono pak bude neco jinyho, az prijedou segriny deti a uvidi je koupat se…
ahoj,
katko_ h- neporadím, po bazénkách jsem nekoukala, tak ani prodejce moc neznám
Zas až tolik času na brouzdání MMB nemám
Jsem ráda, když si prohlédnu, to co sháním já ![]()
Maruško- pěkné fotečky. A koukala jsem, že máte ve Speedym Casual podložku.
petro- tak to je super, že Šíma začína líp spinkat. A protivný den, tak o tom mi dnes povídej
![]()
Jdu kouknout pro změnu na MMB, chci koupit Adomovi takový ten pěnový pás na plavání, měli by jsme ho už asi začít učit plavat. Vždycky u známých trnu, že spadne do bazénum, když tam jejich starší děti blbnou a on na to musí koukat.
HOlky poraďte mi dáváte mimčám dudlíka? My máme obrovský problém, máme ještě č.1 - celkem 2kusy a oba jsou již šílené, prokousané, ale prostě nový nechce. Co mám dělat? Zatím mu nechávám ty staré, ale je to ostuda
![]()
Dudlíka máme hodně, skoro pořád v puse
ALe problém s přechodem na větší jsme neměli. jsem mu je za začátku i střídala, dala ten, co mi přišel pod ruku
Tak to vypadá, že vás vedro dneska zmohlo tak, že jste ani nebyly schopné dneska psát ![]()
Šíma už spí. Začal odpoledne hrozně kašlat a vzadu na hlavičce má nateklé uzliny. Jestli to tak bude i zítra, tak naběhnem k MUDr. Stejně jsme tam měli jít v pátek na 8M prohlídku, tak to o den uspíšíme.
A ještě jedna novinka, pro mne ne zrovna potěšující, od 12/2006 jsem poprvé dostala MS
A já si hloupá myslela, že mne to ještě pár měsíců nečeká, když furt tolik kojím.
Tak dobrou noc všem.
Ahojky maminy ![]()
jak je pěkně, tak jsme také pořád venku a na psaní není moc času ![]()
Včera jsem byla (první večer bez dětí) na koncertu Habery a bylo to naprosto SUPER
Až na jednu předkapelu, to byla hrůza. Ale pak to stálo za to ![]()
Dnes jsme byli konečně po dlouhé době na plavání (na náhradě) a zítra jdeme znova. Dnes byl Honzík teprve podruhé a už se potápěl. Byl moc šikovný, tak mám RADOST
Už se těším na zítřek
Dudlík, má Honzík také a přechod na 2 velikost byl bez problémů
PetoX, tak to je bezva, že si Šimonek tak hezky zvykl v pokojíčku. A Ty si také brzy zvykneš, neboj
MS mi zatím nedorazila a vůbec se mi po ní nestýská
A snad bude Šimonek zítra lepší
Maruško, také jsem hned zkoukla fotečky a moc to holkám i Tobě sluší
Asi si tam musíte užívat teplého počasí.
Alunko, a Tobě Kubík ty kaše nejí? Švagrová kupuje také Bebu, tak od ní nějaké mrkvové kaše mám. Ona je dětem dávat nemůže, mají na ně alergii
Také jsme od ní měli i tu švestkovou a Honzíkovi obě chutnají. Třeba by Kubíkovi také chutnaly
Akorát teď musím na chvíli tu mrkvovou vy:,–(it, má po ní hodně tuhou stolici ![]()
Potničky, také je nemá, tak neporadím
Adys, Vy také nemůžete být chvíli zdraví. Tak ať už je to za Vámi ![]()
Kat-ko, jak už psaly holky, máš moc hezké děti ![]()
Hanu, až budeš psát zase seznámek, tak prosím o doplnění údajů v 8 měsících…72cm a 7820g. a hlavička snad 45cm
Jinak nám Dr povolila ovocné jogurty, když nejí ty bílé. A také 2× do týdne můžeme dát ochucený tvaroh. Tak jsem mu dnes dala vanilkový tvaroh od Activie a ten do něj zajel pěkně rychle ![]()
Pěkný večer
Ahoj ![]()
Leni,
díky za odpověď k těm bazénkům. Manžel mi dnes řekl, ať ho nekupuju a vykoupu Míšu ve vaničce a příští rok koupíme velký a nebo třeba bude na zahradě bazén, tak to by se mi líbilo, ale jestli to bude, tak to je ve hvězdách
.
Tada holky, vy mě s těma nemocema (nebo jak se to napíše, nějak mi to nesedí
) strašíte.
Zuzi,
tak přemýšlím, jestli Míše také nezkusím ten ochucený jogurt a na Pribiňáky a podobné ti nic neříkala?
Maruško,
mě to fotoalbum nejde otevřít, ale z tebe bude asi černoch, což?
Dudlík,
my máme pořád první velikost, ale v oběhu jsou tři dudlíky. Máme je jen na uklidnění třeba do kočárku, autosedačky a nebo někdy když nemůže zabrat, tak před spaním si ráda zadudá. Jinak jej nepotřebuje. Ale ráda mě ho vytahuje z mé pusy a snaží se mi ho tam vrátit. To jak ho dám do pusy, tak se rozzáří.
Alunko,
fakt, proč ty kaše nedáváš? Třeba by v noci pak nechtěl to mlíko.
Tak pá, jdu žehlit. S Míšou se to poslední dobou nedá, pořád mi tahá za gábl a mám strach.
KatkoH, já jsem se Dr na Pribiňáčky apod neptala…Ale myslím si, že když se sem tam jeden Pribiňáček dá, tak že neublíží. Já ho ani Dádovi moc nekupuji, to už musí být ![]()