Poradna duly
Jana Čurdová
Petrax - POTNIČKY - možná je malej měl, je to asi měsíc co se opupínkoval po obličeji, kolem očí a celé čelo. Mudra mu na to napsala Holtův krém, ale ten úúúúkrutně smrdí tak jsem koupila konopnou mast ( ať si chlapec zvyká, alespoň ho v pubertě kde co nezklátí) a za dva dny bylo po pupenech.
Kuchyň - mamka opravdu nemá tucha, že se tu něco děje. Jen jí bylo divný, že měla přesně daný datum, kdy musí odjet na chatu a smlouvala, protože minulej týden bylo teda pěkně hnusně a moc se jí tam s tátou a prababi nechtělo.
Hanucho - dneska jsem si na Tebe vzpoměla, jak jsi jednou (už to je hooodně dlouho, psala o nespokojenosti s bodyčkama s tím divným výstřihem. Dneska jsem totiž u nás v pidi krámku koupila s kulatým a na boku dva patentky (za 30 kaček jedno)
Dudlík - máme asi velikost 2-3 od Aventu. Jsou stejně veliké ty sosátka, ale 3 má větší to kolečko, které si strká do tlamičky, takže ji bude mět po mamince. ![]()
Kaše - už mám ozkoušeno, že ráno skořicovou sunarku a večer s medem. Jak to smrdí po ovoci, tak zavře papulu a nic do něj nedostanu. Frutaprku nebo přesnídávku ale zbaljzne bez problému.
Jogurt - občas blízne ode mne aktivii zelenou a nijak extra se nekření. Docela mu šmakuje.
Ahojík,
tak půlku sena máme pod střechou,tak napíšu pár řádek
Dneska jsem měla ráchací premiéru v bazéně(SUPER!),byla jsem malý dítě v mateřince
..ale jinak ho máme napuštěný už od začátku května a Marian se v něm koupe každý den minimálně 2×,i když má voda třeba 16 stupňů..tak to já zas takový fajnšmekr nejsem ![]()
dudlík - Leni my taky patříme do klubu dudlomilů,ale už se snažím omezovat a dávám jen na spaní nebo na uklidnění při nějakém breku,dudlá strašně ráda a kromě dudlíku nic jiného do pusy nestrčí..ani ruce ani hračku,moje mamka říkala,že ještě neviděla dítě,které nestrká nic do pusy..tak nevím co myslíte? třeba až porostou zuby ![]()
jogurt - dávám a moc chutná,hlavně bio bílý od Olmy a už měla i bio jahodový od Olmy,ale nechci moc dávat kvůli cukru..do toho bílého vetšinou dám lžíci ovocné přesnídávky Sunárek
pitítko - neustálým ,,vnucováním,, a zkoušením se to krásně naučila a pije z něj, nechtělo se mi učit na kojeneckou láhev,když už byla tak dlouho bez ní..a pak přejdem rovnou na hrníček
PETRA X - to je skvělý,že se Šimonkovi dobře spí v tom pokojíčku,Klárinka ho ještě nemá a to má štěstí,jinak už by tam byla taky! ![]()
Kojení - já už kojím jen ráno a v noci,nevím jestli to není málo,ale Klárka jí dobře a když jsem jí dokojila,tak pak blindila..tak teď máme režim: ráno kojení,svačina bílý jogurt,oběd masozeleninový,svačina přesnídávka,večeře kaše a v noci 2× kojení( a 20× vzbuzení kvůli dudlíku
)
oblečení - jak se ptala petra z L.,tak punčochy nedávám,Klárka je horkokrevná,má pořád horké ruce a nohy a červené tváře,takže k ránu dávám body s krátkým rukávkem a nohavičkama a max.ponožky a odpoledne třeba jen lehký šatky nebo tríčo s kr rukávem a nebo jako dneska vůbec nic ![]()
bazének - my koupeme venku ve vaničce a bazének buď příští rok nebo rovnou s námi do velkého..ještě nevím..ona je tam ta vody přeci jen studenější
Voche - super dárek ta kuchyň,maminka bude mít radost!
Adys - chudák Marky..ale takových ran ještě bude asi hodně viď?
No nic holky,půjdu pomalu do hajan,Klárinka se pořád budí a je hrozně horká..já jí snad budu muset svlíknout do naha..nemůže pořádně spát ![]()
tak dobrou noc ![]()
http://www.beruska8.cz/…inka1/83.gif
Voche- tak to budu mít doma pořádného konopáka
Teď teda konopím už nemažu, protože ho to dost vysušovala, ale jednu chvíli 2× denně.
Tak jedno video od nás, Lukyn pohybující se. Teda plazící se a snaha o lezení, už se mu občas pár krůčků podaří, ale na videu nechtěl předvést a aby jste se nelekli, co je to tam za zvuk, tak i Áďa tam je
![]()
http://www.onetruemedia.com/…/view_shared?…
Konopí,
v pondělí jsme ochutnala konopná semínka a chutnalo
, ale nějak jsem se po tom neřechtala
. Doma máme semínka na nasetí … jejda tak nevím, jestli po tom příspěvku nebudu mít doma policajty a teda se přiznám, že máme doma i na kouření … plnou skleničku od majonézy … teda tak to mám spočítaný
![]()
kaše Jakub už asi měsíc dostává na noc kaši - od Nestlé s hruškama nebo od Hami s malinama ta mu jela, ale tahle mrkvová se mu ekluje a nedá jí do pusy už to je ozkoušené.....
Takže kdybyste opravdu někdo chtěl, tak řekněte jinak posílám do Tábora babičce pro slepice
![]()
Jo a jinak mi máme tichou domácnost - přišla jsem z práce a manža celý načuřený, přinesli nám roční vyúčtování energií a já kr........ jsem si zapomněla napsat stavy při odečtu a táta to nemá jak zkontrolovat. No bože máme přeplatek tak aby z toho nebyl nedoplatek.
Tak jdu se mýt a chrnět…
Ahojte,
mam nejak uvareny mozek, jestli teda neco jako mozek jeste vubec vlastnim… nekdy mam pocit, ze ani ne ![]()
Tak jen hlasim, ze zijem
a ze jsme dneska konecne poridili krmici zidli, pac uz zacinam sedivet, a taky me nebavi porad prat moje i jeji hadry a vecne surovat podlahy… Nechapu, jak mi nekdo rikal, ze krmici zidli nepotrebuje nebo ze pouziva tu z IKEA bez petibodovych pasu.
Jo ted jsem si vzpomnela (ze by tam nejaky neuron byl?) - PetiX - gratuluju k uspesnemu presunu!
Dobrou!
Jo a jeste jsem si vzpomnela, ze jsem tu brouzdala novyma diskuzema a nekde se zatoulala a ztratila nova dusicka Jitka… Jitko - halooo? Tady jsme! Musis kliknout na zaslat odpoved
![]()
Katko H - se skleničkou si nic nedělej. Máme doma plnou krabku od bot. Manža jezdil s kombajnem a u nich ve vesnici si to kluci sázeli do kukuřice. Tak jim blbounům jednou málem sklidil do siláže, to mohlo bejt mlíčko.
A v těch krémech samo schází to důležitý THC.
Hanucho - s tou jídelní židličkou jsem psala já, že ji nepotřebujem. Když to tak vezmu, nepotřebovala jsem jí na Matesa, byl takovej klidnější na Zlobříka už jedna překáží víc jak týden taky jedna v kuchyni.
Alunko - já si stavy nijak nezapisuju a teď jsem nedávno zuřila. Doplácelo se skoro 4 tisíce za proudíky. A jsem moc zvědavá, jak to dopadne s plynem, malej měl sice strudenej odchov, ale 22 jsme tu občas v zimě měli taky, to zas byla po porodu zima mě, že jsem spala občas i pod 2 peřinama.
Lenko - já ho tím mázla jen ty dva dny co byl opupenej, jinak ne a je to v pohodě. Já ho koupila spíš manžoj, ten má pořád někde po sobě nějaký fleky. Bych občas pro něj potřebovala vykrást drogerku, co on si toho na sebe maže.
ahoj holky,
tak my jsme stále nemocní, na PC jsem ani moc nechodila,ale čtu vás. Snad už se to u nás obrátí k lepšímu…
Mám prosbu, od rána sedím u PC a hledám e-shop, kde bych koupila nabíječku na baterku od foťáku OLYMPUS FE-230! Nemůžu najít, nevyznám se v tom. Nezkusil byste někdo kouknout?
Holky u nás je to na švestku, jak táta pořídil ten nový disk a instaloval to, tak samosebou všude kam měl přístup zaheslovaný tak ty hesla si PC pamatoval, no a tedka si to samosebou nepamatuje
Takže každý večer dřepí u PC a přemýšlí jaký tam má heslo
![]()
A já mu vždycky říkám buď ať si to napíše nebo má všude stejná hesla.....
no nic, máme pošahaný ten foťák sám od sebe se prostě vypíná a je to na prd..... jsem zvědavá jestli s tím budeme muset někam jet..
JO a novinka, už máme ty diplomy z Irska zpátky, volali ze zastupitelství, tak tam asi zítra s Kubou zajedeme, a pak přeložit a hurá už budeme Bc.
tak páček
Ahoj holky,
tak jsme dnes museli naběhnout k MUDr. Od rána má Šíma hrozný kašel, úplně se dáví, dokonce i odkašlává a pak mu to někdy úplně vyprskne z pusinky
Naštěstí to není na průduškách. Tak máme jiný sirup než minule. Rovnou udělala taky 8M prohlídku.
Hanu - prosím do seznámku: 8M = 74 cm = 8770 g = 43 cm hlavička . (Té hmotnosti věřím, ale těm mírám moc ne, protže jsme Šímu mordovaly dvě, ale stejně s sebou hrozně šil
). Tak koukám, že nejsme nejtěžší, jak to ještě před pár měsíci bylo ![]()
Měli jsme dostat Prevenar, což se tedy vzhledem k nemoci nekonalo, tak jdeme příští pátek. A taky jsme dostali nakázáno jíst vitamín C - jednou denně 1/2 tabletky. Protože Šimon furt nejí moc ovoce (v podstatě žádné) a je ted už podruhé marod, tak aby měl něco na posílení obranyschopnosti organismu. Tak jsem zvědavá, jak mu bude šmakovat ![]()
Jo a k těm potničkám - prý mám nechat být, že to zmizí. Voche - konopná mast - a nebojíš se, že ti ji Šimon bude olizovat
A tu konopnou mast kupuješ v lékárně nebo v drogerii?
Zuzko - tak ten volný večer ti závidím. Je skvělé, že sis to tak užila. Já měla jít dneska cvičit a Radek mi jentak mimochodem ráno oznámil, že večer jdou s firmou na paintball, takže hlídat nemůže. Zase mne to nas…, že to aspoň neřek dřív. No jo, co nadělám ![]()
Katko_H - pribiňáky bych určitě zatím nedávala. Ani do budoucna ale nejsou prý nijak zdravé. Je to prý jen samý tuk a cukr. Mnohem lepší, je dávat jogurty. A s tím žehlením - taky můžu jen po nocích, když Šíma spí. S ním už to vůbec nejde.
Brokoličko - ten Šímův pokojíček taky ještě není hotový (o víkendu chceme malovat a dát nový koberec - i když jsme ho malovali a koberec dávali v létě, tak to bylo jen dočasně), ale nechtělo se nám na to čekat, když už jsme byli rozhodlí ho vystěhovat.
Leni - video je super. Už to pěkně Lukymu jde. A hele - jedna otázka na tělo - máš jako matka dvou dětí přes den špunty v uších? Já když to slyším, tak si říkám, že mne ještě jednou čekají věci
![]()
Hanu - neboj, já myslím, že ti pár neuronů ještě zbylo
Hele a k tý židličce - já jsem s tou Ikeáckou max. spokojená. Ona nemá podporu pro nožičky, takže se nemá oč zapřít, aby vylezl. A ten pásek kolem pasu je dostačující. Ještě mu tam teda dávám tu zmenšovací vložku.
Lucko - jejej, to mne mrzí, že jste stále marod
Je to hrůza viď? Šímovi, jak je blbě, tak má i blbou náladu a furt kňučí a kňučí. Nojo, ale musíme mít trpělivost. Když si vezmu, že mne třeba někdy bolí hlava, nebo mne chytne migréna, tak moje nálada je taky v pr.....
A Luci - co to máš prosímtě za foťák?? To tam nejdou normální nabíjecí baterky? No asi ne. Dívala jsem se na ten foťák a na tu nabíječku, a fakt je to tak drahé
Našla jsem jednu za 1550,–, ale prostě je to drahý.
Tak zatím končím. Jdu dovařit oběd, dnes jsou zablafuňky (schválně, jestli některá víte, co to je
).
(Jo a pod čarou
K tomu konopí - tak doma nic není ani nikdy nebylo, ale před lety, jsem docela dost. Hlavně, když jsem 3/4 roku žila v Australii, tak to bylo na denním pořádku. Ale dneska mne to už ani nenapadne, ani nijak nechybí).
Ahojte,
nevim, jestli stihnu neco napsat nez se mi mala vzbudi…
Neco malo jsm si vzpomnela:
Alino - zapomnela jsem ti pochvalit holcicky, jsou proste kouzelne, budu se opakovat, ale je to tak. A koukam ze uz mate vlasky! ![]()
Kat-ko - Natalka je taky kocka… a kluci okaty kocouri… budes to mit tezky ![]()
Adys - doufam, ze dnesni zpravy budou lepsi? Prosim uz zadne urazy ![]()
Katko_H + PetroX a jine - Marianka je to same, klidne si hraje sama, ale ja u toho musim byt aspon tak, ze lezim a pozoruju ji, nebo ani to ne, ale proste tam jsem a nedelam nic jinyho. Jak se hnu, uz je mi v patach ![]()
Marusko - skoro zavidim… bazen, more, teplo…;-) a dala jsem si tvy album mezi oblibene v picassu ![]()
Zuzi - tak tojsem rada, ze zenich hezky plave, si spolu i zaplavou ![]()
Vochy - dik za vzpomenuti s bodyckama.. jsem ted nejake sehnala, za 250, ale a/ po prvnim vyprani se srazily, takze ji jsou fest a b/ si je poblinkala mrkvi a nechce to za nic na svete pustit
ale ted to zas tak neva, ze ji leze rameno z tech vystrihu.
Leni - no vidis, ze budete za chvili lozit jako tryskomysi
.. a jak pise Peta - neboli te z toho hluku hlava???
Luci - uzdrav se uz, myslim na tebe!
Dudlik - porad ten hnus tady je (c. 1) a nechce se ho vzdat… nastesti s nim jen usina ![]()
Zidlicka - Peti - to bys musela videt co dela… ji neva ze tam neni stupatko, pritahne nohy k prdce a vstava a skace ven
apod.
Zablafunky ?????????? ja se dam podat! ![]()
Zdravim nejmenovane a razime ven, uz se tam neco zacina hejbat…
PeťoX, já si myslím, že to jsou šunkafleky.
No, tak to mě úplně dostalo, když sem ráno sedla k počítači, že tu nabíječku teda objednám a říkala sem si, že když bude stát max 500Kč, tak ji vemu rovnou, ale ta cifra, co na mě vypadadla, sem se normálně rozbulila…, sem nějak ještě asi pod vlivem hormonů či co…
Já si pořád dávám věci na své místo, jsem fakt dost puntičkář, takže takováhle věc mě dost sebere…Vím, že je to blbost, ale nejde mi to z hlavy.
Hanu, snad jo, já si myslím, že už to bude dobrý.
Ale je to děs, když jsou ty děti nemocný, to máte holky pravdu.
Malej byl teda řádně protivnej, chudáček. Jenže já už na to pak neměla ani nervy…
Dudlík, malej ho nikdy nijak extra nechtěl a posledních 14 dní vůbec, spíš je naštvanej, když mu chci dát, tka už to ani nedělám.
Maruško, taky chcíííí k moooooříííííí
Holky, kdo se tu ptal na ty potničky? My jsme je měli dva měsíce v tahu, extra nic nepomáhalo, ale vypíši tady, co se na to dá zkusit.
Takže tuhý pudr, heřmánek, Holtova mast, Ondřejova mast, líh, speci. mastička od mudry-nevzpomenu si na název, méně oblékat, když je na to mimčo náchylné, tak je to hned při každém mírném přehřátí.
U nás stačí, aby Ondrášek spal v noci na bříšku a funěl si pod sebe a ráno má na tváři dvě, tři potničky, které zmizí sami, tak za dva dny.