Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem volala doktorce co s tim kojenim a ona, ze je jeste brzo s tim prestat, ze bych mela kojit alespon do deseti mesicu, ale co mam delat, kdyz Tomik nechce.....se na me celou dobu culi a kdyz ho popostrcim a i trochu mlika odstriknu, tak zacne brecet.....uvazuju, ze bych trochu mleka odstrikala do lahvicky, jestli se chytne, ale vidim to blede.....no nic doporucila nam Plasmon 2.....tak jsem zvedava co na to to nase zlaticko bude rikat…Jo a pry si mam zkusit dat na bradavku cukr to mi prijde trochu mimo ![]()
Papucky.....o tech zatim vubec neuvazujeme.....Tomik je porad malo aktivni na to abych premyslela o vstavani natoz o chuzi kolem nabytku ![]()
Zatim papa
Barca
Barčo a jak davas Tomikovi piti? Teda asi davas cajik nebo vodu? Kdyz tam mate takove teplo. Tak zkus mlicko davat take tak…
Uz mate zoubky? S tim cukrem je to dost na vazkach. Moje zubarka mi povidala, ze nejhorsi pro mimca je, kdyz treba nechteji pit,anebo i spat tak namocit dudana do medu nebo cukru, pak jsou z toho tak hrozne zkazene zuby…
Tak tolik muj prispevek ![]()
No prave.....ani med ani cukr…pokud nebude chtit tak skoncime s kojenim.....nicmene ted zkusim odstrikat a uvidime…cajiky Tomik nepije, ale vodu ano.....z lahvicky, ale je to boj nebo z hrnicku, ale i tak toho moc nevypije..... ![]()
A jinak tady teplo moc neni…zatim…mame kolem 25 C.....a uz treti den prsi.....o vikendu ma byt hezky, tak snad nam vyjde pocasi ![]()
Papa
Barca
Ahojte,
Barco - presne vim o cem mluvis…
My se taky nejak pomalu odstavujeme. Prisla na to, ze z flasky je to pohodlnejsi, tak od maminky nechce, jen v noci, ale vzhledem k tomu, ze uz mi celou noc spala (teda od pulnoci do sedmi rano), tak kojim jen jednou-dvakrat denne a i to je boj
Ale pije mi cistou vodu, takze jsem rada aspon za to, kamosky kluk pije jen sladkou stavu, coz se mi vubec nelibi… Holky a vy co kojite tak jak ja, kolik toho vasi milackove vypijou???? Ja porad resim, jestli nema malo, pres den mi vypije tak 150 ml vody (to spis maximalne), mlika vecer a v noci tak do 200 ml, nekdy mozna i vic, ale vic nez 300 to nebude. Neni to malo?
Taky resim kolik toho ma snist… Vim, ze jste to tu uz psaly, ale to jsme jeste neprikrmovaly, tak jsem to nejak nevnimala, napiste mi jaky je vas jidelnicek vcetne piti a mnozstvi, prosim prosim! I vy co uz jste na UM, dik!
Boticky - no Marianka sice chodi kolem postele (vazne uz chodi, ujde klidne 2 metry, ale radsi si klekne a popoleze), rikala jsem to i mudre, ale ta mi rekla, ze dokud nebude chodit sama bez drzeni, tak boticky nee
Tak ja nevim, to je jeden nazor proti druhymu…
Kazdej rika neco jinyho, kamoska se zase ptala ortopeda, rehabky a mudry a kazdy taky jina odpoved, tak si vyberte
Kazdopadne mala je doma naboso, venku ma ty boticky s zirafkou.
Leni - drzim palce!
PetiX - primlouvam se za recept na zablafunky!
Luci - vidis, nasla se, to je bezva ![]()
Tak hezky den, Zuza si to uz asi neprecte, ale kdyby jo tak ji i vam vsem hezky vikend! My mame zitra to vitani obcanku, vecer mi prijede tatka, tak se sem asi jen tak nedostanu. ![]()
Hanu vy máte vítání občánků v sobotu? Myslela jsem si, že je to většinou v týdnu.
Boty co nám řekla MUDra,rehabka, u ortopeda jsme zatím nebyli, tak všechny říkaly až se Jakub odprostí od nábytku, až bude chodit sám po svých bez držení. DO kočárku máme dávat max. ponožky, nic víc.
Mimo to Jakub si rád v kočáru hraje právě s prstíky na nohách.
![]()
Jídelníček
Vstávání kolem 6-7ráno - 210ml mlíka a pak jídlo po 3 a více hodinách.
takže když to tak vyjde tak mezi 9-10 jogurt, nebo přesnídávka , potom obídek - brambory + zelenina odpolko dostane buď přesnídávku nebo jogurt, podle toho co ráno neměl. Aby měl změnu. A odpoledne mlíčko 210ml. To je cestovní (když máme předávačku s tátou a já pak mastím do práce) na noc 150ml kaše, a pak se většinou ještě kolem 1-2 vzdubí na mlíčko 210ml.
Mezi tím dávám čajík, někdy vypije celý snídaňový hrnek za den, někdy skoro nic.
Ale máme první úspěchy s hrníčkem - včera vysosal asi 20ml. a dneska asi taky tak. Tak snad to bude v poho, jen hrnek držím já. Sám nechce…
Hanu,
u nás to vypadá následovně:
Kolem sedmé mlíko 210ml
kolem půl jedenácté zelenina, toho sní plnou misku, odhadují, že to je asi víc jak 200 ml
kolem jedné půl druhé mlíko 210
kolem čtvrté půl paté přesnidávka samotná nebo někdy s jogurtem, banán s jogurtem jak kdy. Velkou přesnidávku nesní, někdy se zadaří, ale většinou ne.
kolem sedmé 150 ml kaše, rozředím 60 ml mlíka, takže dohromady se vším to dá kolem 240 ml
v noci asi tam 100 čaje
Mezi jídlem dávám křupky, když si dám bílou Activii nebo Honlandii tak ten jíme spolu, někdy ji dám dětskou sušenku a půlku rohlíku.
Přes den vypije asi tak 200 ml čaje.
Ahojky
Botičky..nám řekla..jak se začne stavet..tak koupit bačkurky…tak snme koupily..za170..jsou videt nekde na tech fotkách, jinak taky chodí kolem nábytku..ale plazení jí baví víc
Katko..H: hanucho to míša zbaští dost…my to máme…6hod 120ml mlíčka,v 9..jogurt, kaši, nebo ovoce,kolem 12-13 hod,obídek…akolem 4přesnídávku., pak kolem 18,30..2 pribináčky, nebo 2 bobíky, na noc,…behem dne tak 200-300ml..čaje..spí celou noc..takže tam nic
jinak…míša nejí sirové ovoce..jen banán, ale za to jí tvaroháčka, pribináčka, bobíka, termix…vanilkový vše..a jogurty kupuju..odholandia..chucené,skouší občas uži polívku od nás,občas omáčku..a moc jí to chutná…ale má to jen na lžíci
Ještě mám na vás mamky dotázek, slavíte nějak den dětí? Jako že děckám kupujete nějakou pozornost? My jako malé děti jsme to milovali a museli jsme samozřejmě sekat latinu, jinak nic nebylo. U manži to zase bylo tak že oni neslaví pomalu ani narozeniny, takže ten je opačného názoru.
Jsem zvědavá jak jste den dětí pojaly vy
![]()
Teď koukám, že jsem se sekla. Toho čaje vypije víc, tak 400 ml. Dnes už jeden DM hrneček má za sebou.
Peti,
taky dávám Míše ochutnat „naše“ jídlo. Ale jen trošičku. Hlavně tatínek si v tom libuje. Už měla Bebe řezy, zmrzlinu … to jako dojdu do auta a ona drží zbytek kornouta … tatínek byl opět ve svém živlu, olízne si čokoládu … a to ještě nevím, co ji nabízí za pamlsky, když jsou fakt sami doma.
Míša chrupká, tak si jdu dát kávu na terasu. A pak vyjedeme nakupovat. Teď měla mlíko a z toho měla úplně mokrou hlavičku ![]()
Holky, chci se zeptat, jestli si některá nepamatuje ty stránky, kde je tak hezky vidět mimi v bříšku. Byly tam všechny měsíce, co se děje atd…Tuším, že to bylo v různých světových jazycích…nemůžu si na to vzpomenout.
Pls., jestli někdo víte, hoďte mi tu odkaz. Kujůůůů
Katko_h nanuka už máme taky za sebou, a nejvíce mu chutnala ta tyčka. Snad celou cestu s nákupu
![]()
a pak mu chutná houska,rohlík,jablko - ale to jen s tátou, když mu to dám já, tak to nechce.
Snažila jsem se dneska natočit to jeho vřeštění,ale jakmile zmerčí foťák tak je po točení… opičák jeden. A až manža vykoumá to heslo na Youtube tak pak i vložím
![]()
Hanu,
tak u nas asi takhle:
cca 8:00 mleko (alespon to tak do vcerejska bylo)
cca 10:00 bily jogurt cely kelimek
cca 12:00 polevka s testovinama nebo s detskou ryzi, zeleninou a masickem a oliv. olejem…cely velky talir…urcite vice nez 200 ml…a k tomu vodu…ani nevim kolik ji vypije.....ale nic moc.....jako dezert celou ovocnou presnidavku
cca 15:00 ovocny jogurt ze sklenicky
cca 17:00 nastrouhane ovoce (bud cele jablko nebo cela hruska)
cca 19:00 vecere: kase (celozrnna, ryzova nebo kukuricna) rozslehana v zeleninovem vyvaru se syrem a to je bud parmazan nebo philadelfia…cca 200 ml…a k tomu vodu…opet nevim kolik…asi bych to mela zacit sledovat ![]()
Tomik chodi spat kolem 20:00 a tak v noci nedavame nic ani nekojime…
Na Den deti jsem uplne zapomnela…
Co tomu nasemu prckovi poridime
Asi maly micek.....barevny…na plaz…ale ten koupime az tam.
Zatim krasne odpoledne! Tady porad poprchava… ![]()
Holky,
jeste jeden dotaz…koukala jsem, ze uz davate detem rohlik…nemate strach, ze se zacnou dusit?…ja na to porad nemam odvahu… ![]()