Poradna duly
Jana Čurdová
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1040144.JPG
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1040155.JPG
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1040181.JPG /> a to už jsme doma z výletu…:-)
Alunko mám v Malešicích kámošku a říkala že tam nezná snad žádného pražáka co je opravdu původní. Všichni jsou přistěhovalci a většinou z jiižních čech…a pak + cizinci..holy já vždycky říkala že kdybch byla američanka tak mám černocha a dneska když jsem je viděla tak normálně oni jsou fakt tak zajmaví, ale nechtěla bych ho. A nebo by to musel být opravdu kus
.
Adys- králíka jsem strčila do hrnce celého, jen do vody a uvařila. Lukášovi jsem obrala to pěkné,libové a nám zbytek. Který jsem pak na pánvičce ochutila a udělala rizoto a byla to mňamka, já nemusím moc solit a ostrá jídla taky ne, tak to bylo dobré. a nebylo teda znát, že maso není soloné.
To jíte tak málo maso
My ho máme teď furt. Teda do teď měl ve skleničkách a dneska jsem zamrazila porce, kde má vždy jednu polévkovou lžíci (cca 25g) masa.
Ještě než půjdu spát, jsem chtěla popřát dětičkám k dnešnímu svátku
![]()
My to teda neslavili, ale třeba časem budem ![]()
Ahojte,
tady dnes nic moc, to zase rozjedete az zitra ne?
![]()
Pridam se k dotazum na to maso - ja to nejim 15 let, ted teda trochu jo, ale spis jen v hospodach nebo ryby, nevim, jak to maly varit a jak moc je to vlastne nutny a jak casto davat??? Tady nekdo i pisete, ze nedavate kazdy den jak se doporucuje, ja davam zatim sklenicky ob den, zloutek jsem jeste nezkusila… Kde to maso sehnat?? Uz se ptala tusim Lenka, ja mam taky strach z toho ze super-hyper… Jsem z toho vareni trochu otravena ![]()
Jinak jsem teda zirala, co ty vase deti sbasti
takovy Tomik od Barci urcite 2 x tolik co Marianka
Jinak vsem dekuju za jidelnicky!! ![]()
Adys - ja vim, ze bych to nemela resit, kdyz je spokojena… ale nemuzu si pomoct, zvlast kdyz ted vidim, co toho sni ostatni, a taky uz pomalu koncim s kojenim ( i kdyz se snazim), tak proto. Treba dnes se vylozene precpavala a jedla: 2:30 kojeni (cca 100 ml), 6:00 kojeni (nic moc, asi tak 75 ml), 9:30 pul malyho jablka + asi 60 ml bilyho jogurtu, 12:30 zelenina cca 150-180 ml, 16:30 kojeni cca 150 ml, 19:00 100 ml kase s pulkou bananu. K tomu vypila za den 250 ml vody. Takze kdyz to sectu, tak mi vyjde docela malo, ale tak zas tak hrozny to asi neni no ![]()
Pribinacky, termix… a jine hnusy - myslim si to same co Adys, nechci prudit, ale to bych maly rozhodne nedala aspon jeste rok
I kdyz muj milej ji vecne strka neco na ten zpusob se slovy, ze my na tom vyrostli a nic nam neni (haha, vecne lita k doktorum kvuli kloubum atd.
)
PetiX - tak jak jste prezili malovani? A diky za recept, v sobotu jsme si posmakli
akorat z novych brambor to nebylo uplne ono, priste musim sehnat stary a vic osolit a pridat papriky ![]()
Martulko - co zoubky? Mariance taky vyrostly 4 najednou, 3.5., 6.5., 8.5., 11.5. - ale melo to tu vyhodu, ze byla protivna najednou a taky ze jsou vsechny skoro stejne velky a je to kocka, ty spodni jsou o neco rozdilnejsi a stale je to videt ![]()
Alunko - zuby cistime po kasi nebo i po krupkach a piskotech, po mlicku nevim proc, se ji na ne snad nic nelepi… Ale ji to cisteni bavi, vzdycky hezky otevre pusinku a ceka (lip nez pri jidle) ![]()
Katko_H - ja maly koupila ke dni deti tri darky - latkovou knizku a dva plysaky.. jsem se porad nemohla rozhodnout, co z toho koupit, az jsem se nastvala a koupila vsechno ![]()
Jinak my mame ted tichou domacnost, v patek slibil ze prijede z prace vcas, pac mel auto, rikala jsem mu, ze ma dojet v pul 1 pac se mala musi pred plavanim vyspat a takhle brzy usne jen v aute… Samozrejme ze prijel v pul 2 ze to jsou jen moje nesmysly ze ma spat tehdy kdyz ja si usmyslim… takze nespala a cely plavani stalo za prd, pac byla unavena
![]()
Jeste ted je urazenej a nemluvil se mnou poradne ani na tom vitani obcanku v sobotu… pak odjel a od ty doby nevim kde je
At si trhne
jeste s vypnutym telefonem…
Nekdy mi prijde jak malej kluk ![]()
Tak dobrou vsem!
Ahojky holky,
Hanu děkuju za opráníčko. Už je to lepší, vše je pořád dost nateklé, ale ten jeden hlavní klováček už je hezky prořízlý. Tak kňourání už je vpohodě. A k tomu jídlu myslím, že Marianko jak jsi psala toho opravdu moc nespapá. Možná až začneš dávat UM. Ale myslím, že jsi psala že ho nechce že???
Jinak taky si musím postěžovat na toho našeho taťku. Od té doby co změnil práci a dělá noční a 12ky, tak je věčně nalepenej u pc, unavenej ( jo dobře to chápu) ale když malá kňourá tak na dí dělá jen opičky a už si sní nehraje tak jako dřív. No už se těším, až bude zase od středy v té staré práci a bude to zase jako dřív.
Hanu vy kojíte, ale mne zubařka upozorňovala že v UM jsou právě cukry nebo něco na ten způsob tak aby se mu nekazili zuby, tak je po každém mlíko máme omývat a nemá si s flaškou sám hrát, aby zbytečně dlouho nevystavoval zuby tomu UM..... no tak zuby jsou důležité, tak z nich mám strach aby je neměl zkažené. Máme totiž známou a její syn už v 5 letech měl ty první zuby hnědé a zkažené ---- fuj tajbl..
![]()
Holky já jdu skládat ten kočár, už je suchý, jediný háček je v tom že ho rozebíral taťka a já nevím jak na to, no snad to zvládnu. Jen musí Jakub usnout…
Jinak už jsem to také dostala
![]()
dneska přijede kámoška na hlídání, já zítra frčím k tomu zubaři.....
![]()
maso tak já vařím jen na divokém koření - bobkový list, celý pepř, a celé nové koření. Bez soli. A Jakubovi po tom nic nebylo......
skleničky mu vůbec nejedou, šklebí se u toho jak kakabus a nechce je jíst… takže vaříme…
Ahojky,
dnes jedeme na poslední plavčo, tak je mi to i líto
. Už jsme si zvykli, že ve čtvrtek jedeme na výlet ![]()
Maso,
momentálně máme králíka od mých rodičů. Toho jsem uvařila v tlakáči, obrala maso, nasekala na drobro a do mrazáku jsem si udělala takové pidi balíčky, jako jednu porci pro Michalku na oběd a vždy ustřihnu ten pidi balíček a před koncem vaření zeleniny jej dám do hrnce. Měla jsem i kuřecí, bylo od zpracovatele kuřecího, tak věřím tomu čerstvé. Ale i můj taťka krmí granulema, tak to tak nějak neřeším. I zeleninu zamržuji, koupím květák, brokolici, rozkrájím na růžičky a šup do mrazáku. Maso nemyxuju, vidličkou rozmělním. Maso má 6× a 1× žloutek.
Dostala jsem od mamky špenát ze zahrádky, tak jsem ho dnes uvařila a dala do kelímku. Tak my se nějak stravujeme.
Rohlík,
dávám pozor, ale jelikož jej Míše dávám už tak měsíc, tak jsme už otrkaní. Někdy sní už skoro půlku. A hlavně ji to v kočáře zabaví.
Hanu,
to jídlo není tak hrozný. Možná toho mlíka má trochu míň než se píše v „chytrých“ knihách.
Marti,
tak co zuby? A co v noci, spinká? Nevím, možná jsi to psala.
Hračky,
mám zálusk na mobila od Fisher price. Myslím, že by ji to mohlo bavit, vydává různé zvuky.
Stoupání,
v sobotu si Míša poprvé sama stoupla. Ale spíš myslím, že to byla shoda náhod. Seděla tatínkovi obkročmo na stehně, chytla se stolu a stála na levečce. Jsme koukali jako jojo. Od té doby nic. Řechtala se tomu a pořád pérovala a houpala ze strany na stranu.
Tak pá jdu něco dělat, dokud ta opice chrupká.
Holky tak jsem lempl, nedokázala jsem prostě vykoumat, jak tam pod ten kočár napasovat ten košík, tak pojedeme na nákup s „odlehčeným“ tátu bych kopla do pr..... protože slíbil, že ráno vstane dřív a složí ho..... když ho tak krásně rozložil..... no nic, nemůžu se moc zlobit, že protože potom by doma nedělal už vůbec nic
![]()
Ahojky maminy ![]()
víkend byl super, nakonec jsme do Liberce nejeli a zůstali jsme na chatě. Měli jsme tam jet s kamarády a on jim onemocněl syn, tak jsme to odpískali a pojedeme tam jindy. Stejně by jsme se tam asi někde upekli a sotva by jsme se vlekli. Na chatě to bylo super, koupali jsme se v bazéně, tak co nám chybělo
Honzík se také koupal, pak hodím fotečky. Jo a voda v bazéně měla 27 stupňů, fakt super ![]()
Ani jsem Vás ještě nestihla dočíst, tak budu reagovat zatím jen na Hahuchu s tím jídelníčkem.....
Tak náš jídelníček vypadá takto:
snídaně…kojo
sváča.....ovoce…většinou 1/2 nějakého ovoce a k tomu Frutapura a pak někdy ještě zapije kojo, nebo jen vodou
oběd......zelenina 190-200g zapije vodou
sváča.....jogurt a zatpije vodou
večerě…kaše a zapije kojo
v noci nic, to spí
A jak je teď horoko, tak pije hodně a většinou vypije kolem 1/2 litru vody, nebo čaje
Doma už teď máme na padnutí, mám zatažené žaluzie a 29 stupňů
Ale chtěli jsme teplo, tak ho tady máme ![]()
Zatím pa
Katko já taky balíčkuju Kačence na mrazák masíčko i zeleninu. Nejlépe když chytnu bio. A mrkev, brambory máme od našich ze zahrady. Michalka je šikulka to taťka koukal co když se mu takhle postavila. A na čtvrtek určitě vymyslíte jiný program. Třeba domácí koupání začíná nám léto. A zoubky už jsem písala. Kňourání nám přestalo a špičáčky a levý klováček jsou nateklé a pravý klováček je už cinkací o lžičku. A dneska jsem koukala na spodní a má jen ale malinko nateklé spodní špičáčky.
Zuzi myslela jsem na vás jak se máte na Ještědu. TAk jste nakonec nejeli, ale i tak si to hezky užili že?? Koupáníčko s takovou vodičkou muselo být super.
Alunko to máš teda nějaký složitý kočár že???To já když jsem ho minulý týden prala tak jsem jen rozepla zipy a bylo to. Tak si uděláte jen mini procházku.
Tak a dokopala jsem taťku aby pověsil prádlo na balkon tak je slyším jak si tam s Kačenkou povídají, tak je jdu zkontorlovat jestli to dělají pořádně
.
Zachvilku objedeme OBI a takové obchoďáčky, protože musíme sehnat material na nábytek mojí kámošce na chatu. Nechali si postavit chatu a potřebují nábytek a postele, tak má Bobeš pořádný kšeft. A pak za ségrou na zahradu a tam hodit placáčka do bazénku.Teda já ne, chudáčkům malým by tam nezbyla ani kapička.
Marťulko no složitý to asi nebude, řekla bych že to bude spíš rukama
ale stres je fakt prevít, ono se to řekne nandat na kočár, ale Jakub dneska řádil jak černá ruka, do bytu si kočár nevezmu, protože se tu pak nehnu a navíc, Jakub mě k němu nepustí
a v kočárkárně je bordel jak v tanku tak tam bych ho taky nebrala, no takže mě honil čas, kdy se bobánek vzbudí, no a když jsem to vzdala a šla do bytu tak už řval…
dneska se překonává dopolko 20min. tedka 15min. a jinak řádí jak černá ruka
už vážně moc nemůžu.
A jako třešničku mi dneska vybrakoval odpadkový koš, byla jsem na WC - většinou leze za mnou tak si sednul do dveří a za 5s byl pryč… no a když jsem se vrátila tak všude jen plíny, šlupky od brambor, a mladý pán žužlal listy od porku
![]()
Ahoj holky,
tak se zase hlásím po víkendu ![]()
Jak jsem psala, o víkednu jsme se rozhodli pro malování dětského pokojíku. A máme z toho velkou radost - jsme spokojeni s barvou zdí i s kobercem, který jsme taky pokládali. A Radkovi se to podařilo dokončit už v neděli do oběda, takže Šíma spal jen jednu noc s námi v ložnici a ted už je zase hezky v pokojíčku. Chceme ještě sehnat nějaké dekorace na zeď. Dám do galerky nějakou fotečku.
A ještě jedna dobrá zpráva - naše dítě vzalo na milost ovoce . Furt všechno odmítal (čerstvé, Frutapury, s jogurtem, bez…) a v sobotu jsem jedla broskev, tak jsem mu kousíček dala a on snědl celou
Takže v sobotu a v neděli měl broskvičky, dneska broskev s banánem a dlabe, až má boule za ušima
![]()
A třetí novinka - Šíma už má druhý zoubek (dole vpravo) ![]()
Barčo - tak přeji krásnou dovolenou! Moc vám to závidím, taky bych hned jela ![]()
Potničky - vím, že jsem o nich už psala, ale hrozně se nám zhoršili. MUDr. radila to občas trošku zasypat, v lékárně radili zase Bepanthem, občas to potírám MM. Ale hrůza - úplně rudé kolem krčku
Ještě jsem nesehnala tu konopnou mast. To je poslední šance ![]()
Kojení - v noci jsme to snížili na 2× (po večeři - kaši ho nekojím, první kojení kolem půlnoci, druhé kolem 5 hod.), přes den hoooodněkrát
Hlavně jak je to vedro, tak mu dávám často, možná tak 6-7× za den.
Adys - k tomu pribináku a termixu - právě že to je humus a dětem by se to vůbec dávat nemělo ![]()
Adys - cože?? Mára už sám stojí? No to je skvělé. To je fakt rychlík. Na cvičení chodí jeden Tomášek, který se zrovna předminule poprvé postavil sám a to má 11M. A video je taky super
Moc hezyk Mára ťapká. To Šíma ještě ne. Jen se tak pomaličku posouvá kolem gauče.
Leni - no tu vaši páteční noc vám nezávidím
Už je lépe?
Marťulko - fotečky se moc povedli, teda chci říct, že Kačence to tam moc sluší
A obdivuji vás, že jste v tom vedru zvládli chodit po Praze.
Maso - dávám i v tomhle teple, nemá s tím problém. Já si občas uvařím polévku a do ní dám maso pro Šímu (osolím to, až když to maso vyndám). Po uvaření maso rozmixuju a dám do mrazáku - do malých skleniček po 1 vrchovaté lžíci.
A ještě jednou maso - kamrádka má o 2M staršího kluka a prý mu dává normálně pečené kuře/králíka. Peče to naporcované a jednu porci neosolí, ostatní kousky normálně osolí a okoření. Sice i na tu neosolenou porci se při pečení dostane trochu soli a koření, ale prostě to tak dělá.
A zase maso - dáváme každý den, jednou týdně nahradím 1/2 žloutku.
Alunko - na stránkách hygienické stanice už je upozornění, že voda v Hostivařské přehradě není vhodná ke koupání. A když jsem jí včera viděla (na procházce), tak bych do ní nevlezla ani omylem. Tak pozor na to.
Hanu - to jsem ráda, že zablafuňky chutnaly
A co se chlapů týče - občas jejich myšlení taky nechápu…
Dneska od rána jen uklízím, vymyslela jsem si takovou blbost jako otírat skříně a k tomu uklidit celý byt
Fuj, to vedro je hrozný, jsem celá ulepená ![]()
Zatím pa, večer snad juknu.
Alunko tak to mě nenapadlo že vlastně nemáte kočár doma. No tak to bych čekala na tatínka a pak mu dala za uši. Ale stejnak bylo takové vedro že bylo lepší být doma.
Petruš to jste šikulové a na ty potničky jsem psala ten heřmánkový roztok tak to vyzkoušej. Mi ho používali snad dva měsíce. V té Praze to bylo suepr. Ani nám nepřišlo že bylo takové vedro.
Jo jinaktu červenou mrchu jste asi na mě přenesli. A zrovna na mě skočila v den kdy jsme jeli do Prahy tak jsem se napráškoala. Ale je fakt, že po porodu je to o hodně lepší. Dřív jsem i zvracela a šíleně mě bolelo břicho.
Pak hodím taky fotečku jak jsme malovali chodbu.
Ahojík,
moc Vas ted nestíhám ale poctivě dočítam.Travím čas doktorama,veterinarema ,prací kolem baráčku,mym zaměstnaním a samozřejmě Natalinou.
Prevenatr nam píchaly i přestože byla Natalka nastydla,měla reakci .
Stale nam hnisaj uši s naušnicema.Taky uz mame prvního monokla,tatik totiž včera hlídal ![]()
Jak sem tenkrat psala o ty čubince co my ji nakryl ten voříšek ,tak se březost potvrdila,takže byla na kastraci a ted se ji ta jizva spatne hoji,furt ji to hnisa a nechce žrat.Je my ji líto a fakt my bylo líto i tech štenatek ,kdyz sem je videla na tom utz a ted uz nejsou
.bylo jich 11 ![]()
moje druha čubina je březí ta s planovanýho krytí,včera mela termín a nic,navic ji otekla puchva ale fakt do hroznejch rozměru a nohy ,tak sem volala veta,ten ze nic takovyho nevidel a ze se musi hlidat ze to vypada na komplikovanej porod a ze to vidi na císaře ![]()
Zuby -furt žadný nemáme
lezem,plazime se,chodíme kolem nabytku a pouštíme se a dělame žuch
stravovaní
nechci my nic pít z niceho,maximalne si da loka z pulitru ![]()
Nepřihlášenej Amisekk-nejde my to nevím proč