Poradna duly
Jana Čurdová
LUCI píše:Holky, kdo se tu ptal na ty potničky? My jsme je měli dva měsíce v tahu, extra nic nepomáhalo, ale vypíši tady, co se na to dá zkusit.
Takže tuhý pudr, heřmánek, Holtova mast, Ondřejova mast, líh, speci. mastička od mudry-nevzpomenu si na název, méně oblékat, když je na to mimčo náchylné, tak je to hned při každém mírném přehřátí.
U nás stačí, aby Ondrášek spal v noci na bříšku a funěl si pod sebe a ráno má na tváři dvě, tři potničky, které zmizí sami, tak za dva dny.
Luci - na potničky jsem se ptala já. Šímovi se ted několikrát udělali a právě ve spaní. Začal spát více na bříšku a je to jak ty píšeš - funí si pod sebe a na krčku v záhybech je má.
Petraxx já se nechám podat. Ale dostala jsem na to chuť:-))
a na smaženou brokolici
zablafunky je nejaka polivka ne?????
ach jo .. uz se mi to zviratko budi .. 30min … vic nestihnu
neeee… uz vim … stouchany brambory se smetanou ????
![]()
dala bych si …
jo a dobry zpravy .. no nevim .. v utery bylo desny vedro a vlhko, tak nam prestala jit klimatizace. rekli, ze prijedou dneska mezi 8-12 .. je neco po 11. a nikde nikdo ..
rano v 7 jsem byla u zubare, delal mi korunku .. zatim docasnou, trvala bude za mesic. ted mi to prichazi k sobe a zacina to bolet .. taaaakze uvidime co to do vecera udela …
ale radeji uz nebudu sirit negativni energii .. ![]()
LUCI, tak to je super, hned je lepší nálada, co? ![]()
Peto, tak co jsou ty zablafuňky??????????????? Mě to teda zajímá
Ještě že to Šimonek nemá na těch průduškách. tak ať se z toho brzy dostane.
K tomu cvičení…také chci začít chodit, tak se k tomu snad konečně dokopu. Také by mě mrzelo, kdybych měla někam jít a manžel by mi zavolal, že nemůže hlídat ![]()
Tak jsme dnes byli zase na plavču a bylo to naprosto super. Honzík byl každou chvíli pod vodou a už ho i instruktorka sama potápěla a pouštěla ho za mnou pod vodou
Opět se mu to líbilo ![]()
Zítra ráno odjíždíme na chatu, vrátíme se v sobotu večer a v neděli jedeme do Liberce do ZOO a na Ješětěd. Tak nakouknu asi až v pondělí, nebo v neděli večer.
Mějte se krásně a užívejte si pěkného počasí.
Zablafuňky = brambory na paprice
Nevím proč, ale tak se tomu říkalo u babičky. A znám i lidi mimo naše příbuzenstvo, které toto slovo znali.
Zuzo - to je skvělé, jak se ti Honzík potápí. To my tenhle týden zase plavání zmeškali. A ještě nepotápíme (teda potápěli jsme ve vaně, ale tady v bazénu ještě ne). Zatím furt jen všichni poléváme. Docela bych chtěla vidět, jak to potápění probíhá.
Adys - ten zub ti nezávidím
Tak ať to nebolí.
Lucko - no super, žes ji našla ![]()
Šíma právě usnul, tak si jdu pustit DVD s Poweryogou, abych nahradila to cvičení, co jsem dnes nemohla.
AHOJ,
My jsme se dnes také poprvé potápěli. Ještě s pomocí kelímku a tak nějak nad oči, ne celou hlavičku. Zvládli jsme to na jedničku. A Míše se to asi líbilo, ani „necekla“.
ahojky,
tak to máte šikulky s tím potápěním ![]()
Luci- super že jsi to našla, to ti musel spadnout kámen ze srdce ![]()
Jo a rámus u nás, teď už moc často takto s těma automa nejezdí, tak se to dá. Ale rychle musím pak auta uklidit zpět do pokojíčku, aby se to neopakovala každý den
Nejhorší situace josu když se vztekají oba dva nejdnou, to bych nejraději utekla
Ale myslím, že teprve ten pravý randál přijde, až oba povyrostou
![]()
Byli jsme zase za Alinou, trochu jsme pokřížili bacily (všechny dětičky pokašlávali a trochu nudlili), tak snad z toho nic nebude. Ale konečně jsme zvládli obídek v italské restauraci. ![]()
Lukyn si u Aliny poprové sednul sám, ale už to neopakuje, už i občas popoleze, ale stále stejně preferuje vytírání ![]()
Tak hezký večer a klidnou noc ![]()
Lenak „vytírání“ - to je srandovní, kam na ty návzy chodiš? Je to vtipné a samotnou by mě to nenapadlo.
HOlky já mám v úterý zubaře - snad to bude OK, jen musím jet do Tábora (100km) Kubu bude hlídat tady v Praze kamarádka, tak snad to zvládnou, jen to musím všechno sepsat, co kdy a jak atd… kde co je…
No bude to sranda…
ahojky,
alunko- ono to vytírání opravdu je,
Bodyčko je po jeho proplazení celým bytem vhodné akorát do pračky ![]()
Za chvilku jedem s adamame na krev, budou mu dělat alergo testy. Tak nám držte palce, ať to přežijem, protože to bude boj
Navíc má být na lačno, naštěstí ještě spí, tak snad to zvládnem.
Ali- jak holky, hlavně Karinka, nepadly nemocí?? A co tatínek, je marod? Lukyn měl asi v noci trochu teplotu a plný nos, tak jsme od 3/4 na 2 tak do 4 moc nespali a od 22hod byl u mne v posteli, ale teď už vypadá v pohodě, tak snad bude OK, má být o víkendu celkem slušně, tak snad nebudem muset být zavřeni doma.
Tak jdu chystat sebe a Lukyna než se A vzbudí. Hezký den.
Ahojte,
ja ctu a ctu, ale nestiham psat.....balim uz asi tyden a porad v tom mam chaos…hlavne nechapu, jak se nam to do auta vsechno vejde.....i s pejskem......no uvidime vecer.....
Zitra rano odjizdime na nasi prvni spolecnou dovolenou, tak se moc tesim…az na to baleni. Jsem zvedava co bude Tomik rikat na more.....a vubec na zmenu…doufam, ze ho to neovlivni ve spinkani…usina hezky v postylce bez protestu sam a az na obcasne probuzeni (a to ho staci jen parkrat pohladit) spinka celou noc… ![]()
Papa taky hezky a vsechno az na moje mlicko…tento tyden to postupne vzdal…teda asi pred deseti dny jsme vypustili nocni kojeni.....asi pred ctyrmi dny odpoledni a ted uz nechce ani to ranni.....ach jo a to jsem si myslela, ze budeme kojit alespon do jednoho roku.....ale on nechce, kdyz ho polozim a nabidnu, tak na me bud nechapave kouka nebo zacne brecet…nechce ani zkusit…tak jsme asi s kojenim definitivne skoncili…ale cim ho mame nahradit? Rano papa jogurt na snidani.....a odpoledne mu dam asi ten ovocny jogurt ve sklenicce…a kouknu dneska v obchode na mlicka, ale jak do nej to mleko dostanu to nevim.....holky kolik z vas jeste koji? A ty co nekoji.....jake davate detem mlicko?
Plavani deti super…chceme najit kurz plavani od podzimu…
Adys, ach jo taky budu muset jit k zubari byla jsem pred rokem a pul a tehotenstvi je na zoubcich znat, ale pujdu az u nas…mame v Ostrave sikovneho zubare ![]()
Tak ja zase bezim......ale nakukuju ![]()
Ahojky,
to je zase venku krásně
A to naše mrně stále hrozně kašle a z nosu mu to teče proudem. Jeho nudle máme už asi úplně všude ![]()
Barčo - to je škoda s tím kojením. Asi ti to musí být i hodně líto. Já sice občas nadávám, že se Šimon furt tak sápe po prsu
, ale na druhou stranu mi to dává pocit, že je to furt miminko, které je na mámě závislé
Ale když už Tomík prostě nechce, tak to nejde nutit. Já ti sice neporadím, jaké mlíčko mu kupovat, ale nějaké UM určitě začni dávat. A tu dovču - jejej, já ti tak závidím. Taky bych hned jela. To my chceme o víkendu malovat, tak to nebude žádný odpočinek ![]()
Lenko - a kdy budete znát výsledky z těch testů?
Tak já jdu upéct buchtu. Odpo přijde kamarádka na návštěvu a ještě chci sjet do Hostivaře do obchodní centr apodívat se sobě na boty.
Jo a holky - jak jste na tom s botkama pro prcky? Já byla na té ortopedii na kyčlích, tento týden, a ta MUDr. se i dívala, jak si Šíma stoupá, sedá apod. a říkala, že když už začne ťapkat kolem nábytku (zatím moc Šíma neťapká, spíše se jen tak posouvá), tak už mám pořídit kvalitní botičky (tedy ne žádné ty capáčky na parádu). Už někdo pořizujete?
Tak zatím pa a hezký den všem.
Ahojte,
už teď je venku pařák …
Barčo,
mě to s tím kojením je také pořád líto. Ale beru to tak, že to tak má být. A jednu výhodu to také má, že nebudeš mít problém s odstavováním a problém s prsama. Já si to tak odůvodním a je mi líp. Já už nekojím. Přes den jsem mlíko odstřikávala a v noci kojila a asi tam před dvěma týdny jsem skončila, protože Míša nechtěla ani v noci, přesně tak jak píšeš. Odvracela hlavičku a bečela. S UM to možná u vás bude těžší, když není zvyklí na lahvičku. Možná ještě holky poradí, jak jinak by se to mlíko dalo podávat. A užijte si dovolenou a pořádně se vyčvachtejte …
Peti,
mě dr. říkala, že jak si Míša začne stoupat a popocházet kolem nábytku tak koupit takové ty papučky. V týdnu jsem se na ně dívala v obuvi a stojí kolem 150 Kč. Míše se ještě nestaví, tak u nás to není auktuální. Ale pořád si zvedá nožičku v kolínku, ale asi neví jak dál. Dělal to Šíma taky tak?