Poradna duly
Jana Čurdová
Barčo rohlík dává jen manža, když nejsem doma a hlídá on. Já se také bojím.
Hanu mi poradila dávat Kubovi mrkev na ty zuby, že je tvrdá, a neukousne si..... no Jakub je šikula takže se mi málem udusil, a to jsem byla u něj to samé s jablkem. Takže já nedávám, ale manža jo. Tomu nic takového nedělá..... asi si netroufne… se mnou u toho dělá kraviny, nejvíc „chrochtá“ a pak huláká, takže mu vždycky zaskočí…
katko-h…zrzlinku má míša taky ráda..chodímkolem cukrárny,,,tak si vždy koupím kopeček..a míša užvyplazuje jazyk..a delá ham..a jak jí nedám líznout..řve…no chce tolízat pořád..ale ..vždy to sní maminka
Katka_H píše:Peti,
mě dr. říkala, že jak si Míša začne stoupat a popocházet kolem nábytku tak koupit takové ty papučky. V týdnu jsem se na ně dívala v obuvi a stojí kolem 150 Kč. Míše se ještě nestaví, tak u nás to není auktuální. Ale pořád si zvedá nožičku v kolínku, ale asi neví jak dál. Dělal to Šíma taky tak?
Nojo, každá MUDr. zase říká něco jiného
![]()
S tím zvedáním nožičky - Šíma to moc nedělal. Ale na cvičení to dělali dva kluci. Vždycky popolezli tak 2 kručky a pak měli jedno kolínko normálně na zemi a druhou nožičku postavili na chodidlo. Ale vyrostli z toho a teď už chodí (jsou starší než my)
Zrovna minulý pátek byl na ČT2 dokument o vývoji dítěte od narození do chůze a říkali tam, že je známo 25 způsobů, jak se děti „plazí“, resp. pohybují před tím, než začnou chodit (byly tam ukázky kluka, který třeba vůbec nelezl, ale posouval se tak záhadně v sedě).
Brcav75 píše:
Tak jsem volala doktorce co s tim kojenim a ona, ze je jeste brzo s tim prestat, ze bych mela kojit alespon do deseti mesicu, ale co mam delat, kdyz Tomik nechce.....se na me celou dobu culi a kdyz ho popostrcim a i trochu mlika odstriknu, tak zacne brecet.....uvazuju, ze bych trochu mleka odstrikala do lahvicky, jestli se chytne, ale vidim to blede.....no nic doporucila nam Plasmon 2.....tak jsem zvedava co na to to nase zlaticko bude rikat…Jo a pry si mam zkusit dat na bradavku cukr to mi prijde trochu mimoZatim papa
Barca
Barčo - s tím cukrem mi to taky přijde dost divný. To bych asi nedělala. Hele, zkus poslat mail s dotazem na www.kojeni.net Třeba poradí. A když to nepůjde, tak to nepůjde. Mojí kamarádce dcerka taky ze dne na den přestala pít mlíko, důvodem u ní bylo, že se jí udělali afty v pusince a jak sála, tak jí to bolelo. Kamarádka to oplakala, ale malá byla spokojená i bez mámina mlíčka.
ZABLAFUŇKY
Tak dobrou chuť ![]()
Brcav75 píše:
Holky,jeste jeden dotaz…koukala jsem, ze uz davate detem rohlik…nemate strach, ze se zacnou dusit?…ja na to porad nemam odvahu…
Barčo - já to zkusla jen parkrát a vždy jsem jen ždibíček odloupla a dala mu to do pusinky. Jednou jsem mu dala kůrku chleba do ručičky a dusil se stím ![]()
Ahojky holkčinky všechny mooooc zdravím!!!
Brokoličko moc děkuji za potáníčko a jste šikulky takhle hezky makat. A jsem ráda že máte kyčličky vpořádku.
Ostatním co mají vpořádku kyčličky taky gratulace.
Včichni co se potápějí myslím, že Zuzi a Michalka od Péti taky veliká gratulace jste šikulkové.
Adys tak snad jste si tu smůlu vybrali na hodně dlouhou dobu a zub taky bude vpohodě.
Hanu Marianka je fakt veliká šikulka a je strašně moc roztoimlá a srandovní jak ti řekla mama no tlačila jsem slzičku.
Dudlík máme do kočáru, na spaní a do autosedačky a někdy i doma normálně ale většinou co najde to strká do pusi tak ho vyhazuje. A v postýlce si ho i sama najde a stčí do papulky.
Leni já myslel, že čím déle kojíč tím líp na alergie a ekzem?! A mám pocit že Lukyn se taky potápí že? Tak taky velká pochvala. A hlavně že už začíná krásně lézt.
Barčo nic soho kojení nedělej jednou přestat musíš. A znám případ kdy mimi řvalo 4 noci a plazilo se po mámě a olizovalo ji.
Maruško nádherné fotečky. Nedívala jsem se na vše ale až bude víc času mrknu na to.
Kat-ko máš krásné děti a i přesto že někdy musí lézt hodně na nervy jsou to nejdražší co máš.
Alino holčičkám to moc sluší a sedátko do vany máte stejné jako mi (to bílé). Kačka je v něm maximálně spokojená.
Voche to je super překvapení, tak ještě nějakého frťánka na zapití a hlavně vodu a omejvání, aby to babičku nepoložilo. Fakt se vám moc povedla.
Tak a teď o nás. 6ijeme, ale já jsem vyřízená. Kačenka se usmyslela že když jako je hodná a spinká celou noc tak přes den jí bude stačit 30min. Venku mmi spí tak 15min. a doma i přesto že je unavená a když jí dám mlíkotak usne okamžitě tak spí taky jen 15min. No a ani to nedopíšu a už jí zas slyším.
Dočetla jsem vás stihla jen trochu reagovat a je to tu zase. Pořád chce být u mě, v chodítku by strávila celý den, pořád všude šmějdí. Ale je hodná. Začala se plazit takže se doplazí kam potřebuje a vezme si co potřebuje.
V úterý se nám venku tak strašně pozvracela že Bobeš až z měwsta utíkal pro auto a přijel pro nás a to se ještě 2× pozvracela v autě. Nejspíš to vedro a neseld jí oběd( brambory, mrkev a kuř. maso).
Rostou nám další zuby a to hned všechny čtyři nahoře najednou. Tak včera večer se vzbudila a plakala jak malej tuřík. Tak jsme mázli ten gelík. A jak se začala plazit tak s tím i spát na břiše. No a víc zase příště protože mě volá naše příšerka. Tak se mějte sluníčkově a marodi ať se uzdraví. Papapa a všem posíláme pusinu!!!
Tak tady je bourka.....Tomik ma blbou naladu a nechce byt sam a ja jeste nemam dobaleno…
Nevim jak na tom budeme s internetem, protoze francesco s nama bude prvni a posledni tyden a snad si vezme pocitac…nicmene prostredni dva tydny budeme urcite bez spojeni.....tak mi budete chybet ![]()
Vsecho poctive doctu!
Mejte se hezky! Ozveme se asi az v cervenci…
Barca a Tomik
martulko..my se nepotápíme ![]()
Tak sem holky dnes vymáchala míšu ve velkým bazéně…ta řádila…moooc se jíto líbilo ![]()
Ahojky…
Baru, moc si uzijte dovcu!!!!! Snad bude Tomikovi UM chutnat..jaky tam mate mlicka??? Ja ted koupila novy…od nestle.Predtim jsme meli od nutricie. A rohlik davam…teda tady nejsou rohliky (coz mi hrozne moc chybi), tak ji davam chleba. Obcas se zacne dusit, ale jinak dobry.
Hanu…mame to takhle:
kolem sedme 180ml mlika,kolem desate frutapura (jak kdy..bud dva kelimky, nebo jeden kelimek smichany s jogurtem),po jedny hodine obed, za dalsi tri hodky mlicko (nebo kdyz ji dopoledne dam jen frutapuru, tak ma odpoledne ovocny jogurt) a vecer tak 150 ml kase (nekdy chce vic…).V noci nic, spinka bez probuzeni…ty hodiny nejsou presny…kazdy den je to jinak podle toho, v kolik se vzbudi, ale ji po tech trech hodinach…a caj jsem ted trochu omezila a pije hlavne vodu…vetsinou tak 250-300ml za den. To jsem nevedela, ze si nekoho v picasu muzes dat do oblibenych
..juknu na to.
Martulko, mala ti ted taky dava zabrat, co?
Leni, drzime palce na ty vysledky
…
dudlik…mame ho jen na usinani, pak ho vyplivne.A obcas jeste, kdyz zacne jecet v kocaru, tak ji ho dam, aby byla zticha
…ale myslim, ze ani nebude problem, az ji ho prestanu davat.
Luci, tu stranku si vubec nepamatuju ![]()
Jinak u nas pokrok…zacala si stoupat na kolinka.....ale pak se rozbreci a jde zase na brisko, tak nevim…
…asi bude po me
(ja pry lezla az kdyz jsem se naucila chodit)
Jeste…dekuju za pochvalu fotecek..
…a vim, ze je to uz mimo, ale dodatecne vse nej Janicce k svatku
![]()
Marťulko - přeji hodně sil! Určitě se malá za pár dní zase srovná. Není divu, že je taková nespící a mrzutá, když jí roste tolik zoubků
Neboj, za pár dnů už to určitě bude zase veselá holčička ![]()
Barčo - týjo, měsíční dovča
A kam jedete? Někam k manželovým rodičům? Ale to balení ti teda nezávidím. No, naštěstí, co zapomeneš, tak zase koupíš. Hlavně nenech doma Tomíka
![]()
Tak jsem dnes sháněla boty a vůbec nic. KDyž už se mi nějaké líbily, tak měli velikost 38 a ne moje 41
Navečer jsme byli s Šímou a kamaárdkou na hřišti, houpal se na houpačce a hrabal v písku (měl ho pak i v plence
).
Tož jdu do sprchy a číst si. Mějte se a o víkendu si na mne vzpomeňte - budeme malovat dětský pokojík a chceme dávat koberec, ale nemáme ještě nic koupenýho, a má být 30 stupňů - tak to snad přežijeme ve zdraví ![]()
Tak ja se jeste jednou ozyvam.....musim ten internet vyuzit ![]()
Marusko, nam doktorka doporucila mleko Plasmon 2 maji ho jak susene tak i tekute tak jsem pro zacatek koupila to tekute a uvidime…jinak jsem jeste Tomika zkousela presvedcovat i vecer, ale nechyta se jen na me kouka…jako kdyby zapomnel co to kojeni je…
Tak jsem si tak posteskla, jak jsme pracne kojili po dvou hodinach a celou hodinu…a ted mi je to docela lito, ze uz Tomik nechce...... ![]()
Petro, jedeme do Jesola…byli jsme tam i loni ve stejnem apartmanu, ale jenom na tyden to jsem byla tehotna no a ted jedeme na mesic, aby se Tomik nadychal morskeho vzduchu…to vis v Milane je smog skoro porad.....Francesco ma se sourozenci apartman na jihu kousek od Gargana, ale to je pro nas daleko a navic za mnou prijedou nasi, tak je to i pro ne lepsi spojeni…no od Francescovy maminky jsem si pochopitelne vyslechla…proc utracime za apartman a proc nejedeme k nim…ach jo…ale uz se moc tesime na nasi prvni spolecnou dovolenou.....jen tech veci je strasne moc … uz mame uplne plne auto a musime do neho „nacpat“ jeste psa ![]()
Peto, prijemne malovani pokojicku…doufam, ze das pak do galerky nejake fotky… ![]()
Mejte se krasne!
Barca
Tak holky jsem po tomto týdnu nějaká KO. Tak zralá do postele a chrupkat.
Táta mi zítra asi pojede do Letňa na veletr pracov.příležitostí, tak zase budeme sami.
A napadají mě nehorázné myšlenky - jak tu básníte o těch bazénkách. Máme sice byt v paneláku,ale za náma je takový malý travnatý plácek, tak už mě napadlo pořídit bazének a tam Jakuba nechat cachtat… no jsem praštěnka, že?
A jinak dneska měl Jakub premiéru s nanukem -
![]()