Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3790
7.6.08 14:27

autosedacka .. no jo .. detatka maji svoji hlavu a nekdy se jim v protismeru nelibi .. navic v CR je zakon, ktery povoluje nebo snad dokonce nuti autosedacky otocit, kdyz ma dite 9kg, coz je podle me nesmysl …
asi je to kazdyho vec, ale ja bych to mozna prehodnotila a s tim otacenim nespechala … ;-)

pro info:
http://youtube.com/watch?… (staci se divat tak od 1.30min)

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
7.6.08 18:48

Ahojky,

hlásíme se mezi nemocné. Míša má kašel, rýmu a měla zvýšenou teplotu. Dnes už je to lepší. Včera jsme odsávali tak každou čtvrt hodinu. V noci tak 4×. Takle noc byla už lepší jen jednou a pak až ráno. Tak jsem si tak libovala, že se zatím drží a už je to tady. Jen nám to vlezlo do plánu. Takže jsem nebyla na vernisáži, na srazu vojenské techniky, kde je taťka členem a pak ještě oslavu narozenin. No, nic se nedá dělat, život není jen zábava.

Autosedačka,
zatím ještě neřešíme, ale hlavičku má už zároveň s okrajem. Asi vezme stejnou jak máme tuhle. Je od firmy STM nějaká německá. Myslím, že Lenka má stejnou u Aďi.

Adys,
ať tě kluci moc nezlobí, bez babičky :wink:

Tak pá, jdu uklízet, Míša už spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
7.6.08 19:12

Adys- v zákoně snad nemáme, že by od 9kg měli být opačně :? Ale možná se plete. Áďa šel do velké v 1roce a to měl 11,5 a vešels e tam celkem dobře.

Katko- máme tu co jsi psala STM

Áďa dneska chtěl spát u babičky, tak tam zůstal, nám by měli přijet známí z Chebu, ale v 18 hodin ještě nevyrazili, tak uvidíme, jestli vůbec dorazí.

odpoledne jsme byli na hasičském dni, docela zajímavé.

Lukyn už si mě žádá, hezký večer.

:wink: :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
7.6.08 19:30

Leni,
máte autosedačku do 18kg nebo 36kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
7.6.08 20:36

Máme tu do 36kg, ale je udělaná i pro menší dítě, Adam jen v ní od 1 roku a dobrý. Má zmenšovací vložku a hlavně vnitřní pásy 5b pásy. Ty hlavové bočnice jdou vysounout výš. Uvažovali jsme o té do 18kg, ale nakonec vzali tuto.

Taky asi pomalu začnem řešit, jak to uděláme se sedačkou. Jestli dostane lukyn tuto a Áďa půjde do větší už bez vlastních pásů, nebo koupíme Lukymu jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
8.6.08 02:44
lenak píše:
Adys- v zákoně snad nemáme, že by od 9kg měli být opačně :? Ale možná se plete. Áďa šel do velké v 1roce a to měl 11,5 a vešels e tam celkem dobře.
Leni .. ja jsem to podrobne nestudovala, ale nez jsme leteli do CR, tak jsem cetla nekolik diskuzi o sedackach 0-18kg a tam prave lidi psali, ze nevidi vyhodu, kdyz pri 9kg ditete se sedacka musi obratit po smeru .. tak nevim :nevim: . myslela jsem, ze to je ze zakona ;-) , ale treba ne, asi jsem si to jen tak domyslela, navic, kdyz hodne lidi ty deti obraci .. ;-)

nicmene si myslim, ze to je asi kazdyho vec, jak si to udela .. ;-) ja bych ale radsi pockala, svedomi by mi to nedovolilo … no, tady u nas teda na vyber nemam, tady je zakon takovy (uz jsem to tu psala), ze dite se muze obratit po smeru jizdy az kdyz ma zhruba 9kg A ZAROVEN uz mu byl 1 rok. musi se splnovat obe podminky, ne jenom jedna .. ;-)

a Ada uz by taky mohl mit sedacku bez vlastnich pasu? on uz je tezsi nez nas Adam, vid? tady musi byt v sedacce s 5bodovymi pasy do 40 liber (asi 18kg), coz je vetsinou kolem 4 let, ale nejlepe jeste dyl .. ;-)
ja se ted divam po nove sedacce pro naseho Adu … z te co ma ted vyrusta (pasy uz mu jdou pod rameno a to by nemelo, ale zaroven nema tech 40 liber, aby mohl jezdit v sedacce bez pasu), takze bych chtela jinou, ve ktere by mohl mit 5bodove pasy az do 65 liber (asi 29kg). nemam problem s tim, aby byl v sedacce treba do 6 let .. i kdyz pri te jeho hubenosti v ni bude asi az do 10 :lol: :lol: . ne .. vazne .. fakt si myslim, ze je to mnohem bezpecnejsi … ;-)

jinak mamka uz nam odjela .. Ada bulel na letisti, protoze chtel letet s ni za dedou, takze jsme uronili slzu vsichni .. :-( lakam sem nase na vanoce, ale v zime pry nikam nepoleti … no tak zase asi az za rok .. :?

no nic .. jsem utahana, skoro celej den na cestach .. do toho ta tchyne v nemocnici po operaci ma nejakou depku, takze mi brecela do telefonu .. no jdu radeji spat ;-) . snad se ted ozvu casteji :-)

mejte se .. :-)

p.s. PetroX .. vzdycky zapomenu .. jen me napadlo, jestli treba neni mozne, ze TY ty slabiky, co ‚rika‘ Sima neslysis :lol: … prece jsi jednou rikala, ze u vas byl znamy a ten to slysel .. myslim, ze v tomhle veku uz snad skoro kazde ditko ze sebe neco vypudi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
8.6.08 08:10

Ahojky

Lenak..já mám vajíčko..od mikádo -oxford..čily stejné jako kočár

Adys:je to težké…vím.že by díte nemelo jezdit po smeru, ale na druhou stranu, si myslím, že by jí už ani ta naše vajíčko, neochránilo, když jí je malé,a tak nám nic jiného nezbyde,

Jinak holky..kdo máte pojištovnu OZP,přispívá..500kč, na nákup autosedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.6.08 10:14

Holky Jakub včera trhnul rekord, za celý den spal 15min.
a dneska je horkým adeptem na to samé. Jsem z něj zcela KO tak jdeme zkoušet postel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
8.6.08 13:26
petra.lovosice píše:
Ahojky

Lenak..já mám vajíčko..od mikádo -oxford..čily stejné jako kočár

Adys:je to težké…vím.že by díte nemelo jezdit po smeru, ale na druhou stranu, si myslím, že by jí už ani ta naše vajíčko, neochránilo, když jí je malé,a tak nám nic jiného nezbyde,

Jinak holky..kdo máte pojištovnu OZP,přispívá..500kč, na nákup autosedačky

Petro .. to ja vim, ze kdyz je vajicko male, tak neochrani .. ale existuji sedacky, ktere jsou vetsi a daji se pripnout stale jeste v protismeru ;-)
akorat ze v CR jich tolik neni. myslim, ze prave Voche tady davala jednou odkaz na ty, ktere jdou a ty byly zrovna velice dobre. kdybych zila v CR, tak bych urcite sla do nejake takove ;-) . pro me je na prvnim miste bezpecnost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
8.6.08 16:16

Ahoj při nedělním podvečeru :wink:

Tak návštěva včera o půl 23 dorazila, normálně byhc už spala, ale vydržela jsem a vydržela kevcat do půl 1, ráno budíček v 6 :roll: mezitím 2× kojo, takže super vyspalá :roll: :wink:

Holky, ten Lukyn je hrozný sebevrah oproti Adamovi :? Sotva se na těch nohách udrží, když stojí, klinká sebou, vůbec je neovládá a on se snaží sržet jednou rukou apod. :roll: Šahá do zásuvek,…To bude úrazů :? U Adam opravdu neznám, ten byl opatrnější.

Adys- Áďa má necelých 18kg, a právě že ty vnitřní pásy jsou jen do 18kg, tak proto o tom uvažuji, taky bych byla radši, kdyby měl ještě svoje pásy. Ale je pravda, že po větší s vlastními pásy jsem nekoukala, nějak mě to nenapadlo a ani netuším, jeslti se v ČR vůbec dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
8.6.08 20:02

Ahoj holky,

Autosedačka,
otázka do diskuze :wink: Budete pořízovat do 18kg nebo až do 36kg? Manžel má rozhodnuto - do 18kg. Ale chtěla bych ještě vědět váš názor a do kolik kg budete vy pořizovat.

Míša už je lepší, ale pořád odsáváme sopel, sem tam zakašle. Drží se jí to v hrtanu nebo tam někde.
Už si několikrát za den sama stoupne a myslela jsem, že budou „držkopády“ dolů, ale vcelku opatně si klekne na kolínka a nebo „gecne“ na zem.

Tak od nás vše :-) DOBROU!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
8.6.08 20:05

káťo- do 18kg je lepší :wink: i když máme tu druhou, všichni doporučují do 18kg a Míša není váhový obřík, tak jí vydrží. Ale je pravda, že stejně dýl jak do 2,5-3let nevydrží, děti jí přerostou dýlkou. Co tak vidím okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
8.6.08 23:35

Ahojte,
koukám že řešíte autosedačky, já doufám, že mi vydrží v týhle co nejdýl, přece jen nevím, jak bych ji vláčela tu dálku k autu, teď mám adaptéry na podvozek…
Jinak už i ke mně se rudá tetka už určitě chystá, dneska ovuluju :roll: (tak doufám, že jestli byli, tak tam do dnes nepřežili).
Nevím na co bych už reagovala, tak jen dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.6.08 03:22

Hanu:lol:

tak ja jsem taky doufala, ze mi Marek vydrzi co nejdyl ve vajicku, ale bohuzel .. sice vydrzel dyl nez Ada, ale dneska jsme koupili vetsi sedacku Adamovi, takze ta jeho sla pro mrnouse … ;-) vcera jsem se totiz poradne koukla a on mel ve vajicku asi jen 2cm od okraje ke hlavicce, takze radsi tak .. ;-)
sice to bude zajimavy pri nakupech, ale aspon uz poradne sedi. vim, ze Adu jsme dali do vetsi a to si jeste nebyl 100% jisty se sezenim. to pak byla zabava :-)

jo .. Alunko .. jsem si ted vzpomnela … nehty striham Markovi za:,–(ne jen kdyz spi ;-)

Lenko .. u nas je ted vstavacka kazdy den v 6.00 :roll: . kdyz ne jeden, tak druhej .. :roll:
jinak Marek je taky vetsi kaskader .. viz ty jeho urazy .. :roll: . zasuvky mame vsechny zalepeny a i presto se mu podarilo jednu zalepku vystourat .. vsude se vrha po hlave, nic ho nezastavi, cpe se do nejmensich mezer a pak jeci, ze mu to nejde .. :roll:

KatoH, PetoX, Luci .. co marodi? uz je jim lip?
Amisku .. jak jsou na tom pejskove ?

Joulo .. kdy letite? a na jak dlouho?

zdravim vsechny ostatni .. hezke pondeli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.6.08 08:47

Adys u nás stříhání ve spánku nehrozí, protože Jakub chrní takovým zvláštním způsobem lehne si na bříško a ručky si složí pod bříško a vystrčí zadek nahoru, takže mám vyzkoušeno, že na jednu ruku či nohu vydrží, takže stříháme na etapy.....

snad už trošku zabral, jdu montovat kšíry do toho našeho kočárku, co jsme včera přitáhli vlakem, snad to půjde, jinak vážně nevím…
ale náhradní díly by měli přijít snad zítra nebo ve středu dneska to jde poštou z Hodonína…

Jinak držkopády - no Martin včera s Jakubem blbnul na sedačce a Jakub „skočil“ no a samosebou ho nechytil, takže máme ukázkouvou bouli na čele, ale modřina žádná…

já jsem si včera udělala chvilku pro sebe - potřebovala jsem oholit nožky, no a řízla jsem se žiletkou tak, že tam mám skoro 20cm šlic… no jsem prostě šikula :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí