Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky, nestíhám reagovat! malá je nemocná, trápí jí rýma a kašel, takže nic moc spaní, ale zvládáme. Všem nemocným maminám přeju rychlé uzdravení a všem zkontrolovaným gratuluju. mě čeká kontrola a screening zítra, už se těším, až prcka uvidím na UZ.
Koukám, jaký už máte bříška! no já ho mám taky víc vylezlý než minule, ale přes ten špek to moc nevidím, jen cítím, že už tam prtě docela tlačí a těsný kalhoty už nenosím.
Konec těhu v létě má i svoje výhody, člověk se nemusí nazouvat do vysokých bot jako v zimě, nosí se pohodlný letní oblečení, je k mlsání hodně ovoce, prvorodičky si užijí svůj nástup mateřský a tedy volno v krásným letním počasí… jééé, jak já si to loni užila, těch 8 týdnů před porodem bylo moje jediný volno v životě, kdy jsem nic nemusela dělat. Klasickou dovolenou jsem si vždycky vybírala k cestování a tentokrát jsem nemusela vůbec nic dělat (tedy mimo práce na půl úvazku, ale tu dělám, když se mi chce a nemusím vstávat v šest do práce), byla jsem furt naložená v bazénu s maminkovským časákem v ruce, bez výčitek, že někde něco nestíhám. do porodnice jsem pak šla opálená jak od moře ![]()
K porodu císařem - rozhodně bych na něj nešla dobrovolně, jasně, pro záchranu mimí ano, ale jinak je přeci vždycky dostat mimí na svět přirozeně, příroda to vymyslela moc chytře, při porodu se spouští různé hormóny, které ovlivňují mimí a třeba i laktaci. a nevěřím, že by způsob porodu měl vliv na chování dítěte, možná první dny, ale jinak je to daná povahou.
Zdravím všechny, tak jsem se vrátila z kontroly, všechno je v pořádků, srdíčko prý tluče jak má, akorát jsem mimi ještě neviděla
Vyšetřoval mě vnitřně, nahlásil údaje a než sem stihla říct aby mi mimi ukázal tak už byl ultrazvuk venku a doktor u stolu :/ Tak sem nic neviděla, ale je prý vše tak jak má. Jede na měsíc někam pryč, tak jdu na další kontrolu až za 5 týdnů(22.března), takže z toho mám obrovskou radost
A to nemluvim o tom, že jen kvůli lístku na peníze si tam budu muset znovu jet koncem měsíce 40 km tam a zase zpátky
No a poslal mě na internu a na plycní, takže zase běhání po doktorech. Přemýšlela jsem, že bych třeba za 14 dní poprosila nějakou gynekoložku mojí kamarádky, jestli by se na mě nekoukla, to bych měla být cca 11 týden a jestli by mi udělala fotečku. Myslíte že by to prošlo? Na pohotovost jen proto abych viděla miminko se mi nechce ![]()
denino tak pokud maji dobrou doktorku tak proč ne.
k obvodacce , zubaře a plicní taky půjdu, ale jeste nevim kdy, nemusi se hned ted ..
chodíte na plicní? jak to? já jsem minule nebyla, ani nevím, že by se mělo ![]()
denino, to máš blbý s tím doktorem, že ti sám od sebe neukazuje mimí. a teď ještě tak velkou pauzu. i když ta pauza je vlastně teoreticky normální, doporučuje se chodit teď 1× měsíčně. ale kdo to má vydržet, že jo
Ahoj holky ![]()
tak jsem se sem konečně dostala, abych taky trochu napsala co u mě nového. Ale musím říct, že dočítat Vás, je celkem náročný, jste hrozně upovídaný ![]()
Všem nemocným přeju hlavně brzké uzdravení a gratuluju ke všem vydařeným kontrolám
![]()
Mě čeká příští týden ve čtvrtek, už bych konečně měla dostat průkazku, to už budu ve 12tt, doktor ji nechce dávat před 10tt tak nám to vyšlo až takhle
a 1.3. mě čeká screening, z toho mám trochu obavu, ale snad to bude dobré. Jo holky nevíte jestli tam se mnou může jít přítel? Už hrozně žadoní, že by chtěl taky něco vidět ![]()
Jinak bříško mi už trochu vylezlo, ale zatím to není moc vidět, jen když mám upnuté věci a mám dole 3kg, tak snad to brzo doženu ![]()
Zase napíšu, mějte se moc hezky ![]()
Ahojky holky ![]()
Tak jsem taky doma z kontroly. Bublinka má 6-8mm a už jí bije
![]()
Já se minulé těhotenství taky těšila, jak si užiju začátek mateřský, ale malý se rozhodl jít na svět dřív, tak jsem to nestihla..
Ahojka,
všem těhulinkám hrozně moc gratuluji k úspěšným KO. ![]()
Kikullko, já jdu taky na KO 24.2. Já tedy na UTZ, budu ve 13tt, tak už se hrozně těším, až prďolku uvidím.
Nikollko, to je pupík. ![]()
Já tedy špeka měla i před těhu, nějak mi to břicho po Vojtovi nešlo shodit. Ale už trochu opět povyskočilo, vypadám jak v 5.měsíci.
Já musím pro razítko akorát k zubaři a obvodní. ![]()
Jinak jsem si dnes upekla placky na medovník a ve čtvrtek ho namažu, aby do páteční oslavy 2.narozenin našeho zlatíčka změknul. A dort už mám taky objednaný.
Gratuluju ke kontrolám.Denino - Já myslím že jen pokud by to byla známá a udělala to třeba mimi zápis jinak pokud je to jen nějaká doktorka kamarádky tak tě bez důvodu neveme.Podle mě.Jen pokud by ti třeba něco bylo a to nevím jestli by tě neposlala do špitálu.Dost záleží na ochotě. ![]()
Já mám ty kontroly ted tak po těch 3 týdnech.Ted po 2 skrining + za pár dní kontrola.Ale pak už čekám že najedme na ty 4 týdny.Ono já se tam moc nehrnu protože kluky musí hlídat manžel a vzít si volno.A když to pak sečtu tak je těch kontrol hodně.Chodí i když jdeme s klukama protpže jsou dost živý a dotorka z nich minule byla na mrtvici když jsem šla jen já.Musela jsme držet miminko a Honzík řádil a všechno otvíral - její šuplíky…Tak se zlobila.Od té doby chodíme ve 2 pokud to trošku jde.
Já první průkazku dostala asi kolem 11tt, druhou začátkem 9, a třetí ted v 11tt.Záleží jak to vyjde.
U nás se chodí k obvodní a k zubaři.Ale k zubaři musíme každej půl rok i tak.Naše to tak dělá, takže jdeme celá rodina a je to.
Obvodáka si zařídím v březnu už jsme pozvaný i manžel má preventivní takže se vyměníme.
Na plicní mě nikdo neposlal.
Ahoj holky,
od pátku do neděle jsme byli u našich, tak jsem vás tu dočítala…
Moc gratuluji k úspěšným kontrolám a rostoucím bříškům. Já mám břicho podobné jako Nicollka, jen o něco menší. Mám nahoře asi dvě kila z původních 53, ale vhledem k tomu, že byly vánoce, nevím, kolik jsem přibrala z cukroví
. Mě po Ondráškovi nezůstalo nic navíc, dokonce jsem byla o dvě kila lehčí, než před ním. Takže z přibraných kil nemám tentokrát strach, doufám, že to zase vykojím
.
Těším se na léto s bříškem, vždy jsem si přála být v létě těhotná, uvidíme, jak se mi to bude líbit v reálu.
Denino, myslím, že záleží na ochotě doktorky, co se týká kontroly, když u ní nejsi vedená. Ale v podstatě ji UTZ nic nestojí a fotku si když tak zaplatíš.
Jinak mám po kontrole u zubařky, gynekolog zatím nic jiné nechce, ani kontrolu obvoďačky.
Přijde mi, že jdete všechny na velký kontrolní UTZ teď kolem 13. tt, já nejdu. Je ještě někdo, kdo to nechává na 16.tt?
Ať se vám dětičky brzy vyléčí z nachlazení!
![]()
Jo a přikládám fotku z min. týdne, to bylo 10+1tt.
Deni, to ani nezkoušej, to je ztráta času.
Apu, to je ale krásná fotka! ![]()
rozumbrada: Proč myslíš? Protože mám doktora na dovolené tak se na mě nikdo jiný podívat během těch pěti týdnů nemůže? Mluvila jsem s kamarádkou a ta řekla, že mě její doktorka za poplatek za pohotovost vezme a udělá mi i fotku ![]()
Příspěvek upraven 15.02.11 v 17:26
no ale kdyz des na pohotovost tak to jen kdyz spinis, nebo krvaciš ne?
Myslim že na pohotovost můžu jít i z vlastního pocitu strachu, ale já nechci jít přímo do nemocnice na pohotovost
LeniD píše:
Ahojky holky
Tak jsem taky doma z kontroly. Bublinka má 6-8mm a už jí bije![]()
Já se minulé těhotenství taky těšila, jak si užiju začátek mateřský, ale malý se rozhodl jít na svět dřív, tak jsem to nestihla..
tak nase fazole vypada hodne podobne ![]()