Poradna duly
Jana Čurdová
Andule třeba v Brně to prej říkají.Mají tam super uz.U nás ne.
Takže já to budu vědět nejdříve v dubnu. ![]()
Andule píše:Denino píše:tak mi to dokrorka minule doporucila, ze to povazuje za nejlepsi mozne… dela se tam pak i ten velky ultrazvuk ve 20tt.
Andule: Aha, o tomhle vyšetření právě nic nevím, ani doktor mi nic takového neřekl, netuším ani kde se to dělá a co je k tomu potřeba nebo co a jak. Jestli je to tak moc spolehlivé, tak by bylo dobré aby o tom doktor informoval
ted se me ani neptala a rekla mi, ze me na pristi kontrole objedna, ze to za tech 1,4k stoji
No já ani přesně nevím v kolikátém jsem týdnu, podle PM 10tt,ale podle předposlední návštěvi jsem teď měla bít 8tt, ale od mojeho doktora jsem se nic nedozvěděla, ale i když jsem v 8 tt, tak na kontrolu za 5týdnů, to budu 13, to už je asi pozdě co? Mě řekl akorát že mě objedná za 5 tejdnů a že rovnou „něco“ uděláme,ale netušim co :/
Jj, změňme téma, musí to být u všech dobré!
Denino, mě jen říkal, že jestli chci na NT, mám se telefonicky objednat ve 13.tt, pokud ne, mám přijít normálně na KO za měsíc. Ale je zvláštní, že jdeš na další KO ve 14.tt a nic ti neříkal…
Denino tak to já ted teda nevím přesně od kolika do kolika přesně to je.
Myslím že ten 13tt je ale ještě ok.
Apů píše:
Jj, změňme téma, musí to být u všech dobré!Denino, mě jen říkal, že jestli chci na NT, mám se telefonicky objednat ve 13.tt, pokud ne, mám přijít normálně na KO za měsíc. Ale je zvláštní, že jdeš na další KO ve 14.tt a nic ti neříkal…
No on pan doktor tam teď nebude, proto jdu až za 5 týdnů na kontrolu, mě se to také nelíbí zvlášť když sem před půl rokem měla díky takhle velké pauze kvůli zamlklému těhotenství velké trable :/
Příspěvek upraven 21.02.11 v 23:56
Denino.Já být tebou tak určitě využij tu nabídlu té doktorky.Navíc na tenhle test se můžeš objednat kam ty chceš.Nemusíš jít k vašemu doktorovi ani ho prosit o doporučení.Je si zjisti kde ho u vás dělají.Třeba ho dělají v genetu, ve fakultních nemocnicích…Můžeš i do jiného města.Já bych si na ty pracoviště zavolala a oni t řeknou.
V papírech od MUDry mám napasané, že NT se provádí ve 12.-13.tt, ale myslím, že když přijdeš ve 13+1, 13+2, tak by to ještě mohlo jít… Navíc i na UTZ mají napsané, že je možná odchylka +- 6 dnů. Aspoň teda já to mám na fotce z UTZ.
Nám u Ondřeje řekl pohlaví celkem brzy, jen jsme se zkusili zeptat, když jsme tam byli zrovna oba dva myslím v šestnáctém týdnu. On si to doktor ale může fakt hoooodně zvětšit… Manžel chtěl hrozně kluka, tak nás doktor napínal a pak říkal, že joooo, má ho tam a chlapsky po sobě s manželem pokukovali, manžel se usmíval od ucha k uchu, zrudl a měl slzy v očích
.
Já se zeptam té gynekoložky kde se to dělá a co a jak. Mě jde hlavně o to, že kdybych se tady o nějakém „NT“ nedočetla,tak to ani nevím
jak já to mam asi vědět, když jsem děti nikdy neměla a ani nikoho těhotnýho ve svém okolí nemám
Příspěvek upraven 21.02.11 v 23:55
Denino já poprvé koukala jak puk když mě doktorka řekla o tom nt.
Ale jsem ráda.
Apů to je jasné že byl štastnej. ![]()
Anule a díky za ten odkaz…
Si půjdu počíst, jak se to teda dělá, jestli to můj MUDr. může udělat kdykoli při prohlídce, nebo bych musela předem vědět a připravit se.
Dobrou a klidnou noc.
Ondrášek se ještě dívá na KOLJU
, slíbila jsem mu to, hrozně se mu líbily upotávky s tím chlapečkem a nemáme to na DVD. Ale už ho dám spinkat.
Denino - co máš z toho, mě také nic moc doktor neřekl
Na kontrolu mě objednal až ve 13.tt. A tu jsem se dozvěděla také o NT screeningu, tak jsem se objednala do Prenetalu na Veveří. Jdu tam den před kontrolou - tedy 13.tt, dříve neměli volno. Jinak optimální období na dělání tohoto vyšetření je 12.-13.tt. Tak se objednej, je to nezávisle na Tvém gynekologovi.
Už se nemůžu dočkat..
Snad to dopadne dobře a bude vše v pořádku ![]()
Musím zaklepat, ale zatím mé těhotenství probíhá vcelku v pohodě. Nic mě nebolí, není mi špatně, žádné extra chutě nemám (jen tedy občas si na něčem ulítnu
). Akorat teď mě trápí ten zpropadený kašel, chjo ![]()
ahoj holky, tak my na NT jdeme. A pry kdyz to bude dobré tak triply ani delat nebudou. Oni triply dost často vychází falešně pozitivní, tak doporučují nt taky že na NT poznaji neco špatného na 80%, u triplů je to jen 40%
NT utz je zadarmo ale aby to bylo přesné bere se krev a to stoji 1400,– pak se to všelijak porovnává genetika atak cosik, určitě půjdeme už jsem i objednaná. Chodí se do 13 max 14tt.
Deni na NT se objednej sama v tom 13tt, já jdu taky až ve 14tt na kontrolu , ale objednala jsem se, protože to není povinné, ale doporučené. Najdeš si kde to dělají a objednáš se. Je to na každkm jestli půjde nebo ne.
Taky se chci zeptat na pohlaví, jdu do Brna na Veveří, tak jsem zvědavá jestli se malinké ukáže , prý od toho 12tt s dobrym utz to na tom NT už dokažou poznat .. já už bych to taaak chtěla vedet.