Září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
662
15.2.11 19:50

Denino, než jsem čekala Ondřeje, chodila jsem cca půl roku k „divnému“ lékaři v Brně a jako těhotná jsem k němu už nechtěla, chtěla jsem ho změnit. Proto jsem šla na potvrzení těhotenství do ordinace, kde jsem chodila, než jsem přešla k tomu „divnému“ lékaři. V té původní ordinaci už nebyla gynekoložka, ke které jsem chodila, ale nový MUDr. Vzal mně, vyšetřil, potvrdil těhu, ukázal váček na UTZ a doporučil najít si nového gynekologa co nejdřív, abych šla za cca dva týdny znovu na KO. Byl hrozně milý, ochotný, litovala jsem, že ho mám tak daleko a bylo by „z ruky“ k němu chodit. Nebyla jsem ani objednaná, ale tam se tenkrát ještě neobjednávalo, teď už se objednává… Takže myslím, že je to fakt hodně o ochotě.
A jinak taky si myslím, že na pohotovost může člověk přijet i kvůli podezření, nebo kvůli špatnému pocitu, jestli je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.2.11 20:14
Apů píše:
Přijde mi, že jdete všechny na velký kontrolní UTZ teď kolem 13. tt, já nejdu. Je ještě někdo, kdo to nechává na 16.tt?
Ať se vám dětičky brzy vyléčí z nachlazení!

ja mela za to, ze na screening se chodi jen ve 12-13tt pozdeji, ze ne… v 16 pak jedine triple a ten mi pripada naprosto zbytecny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.2.11 20:31

Jj, Andule, já to špatně napsala… myslela jsem to tak, jestli jdete všechny na NT, nebo jestli to někdo nechává tak, že jde v 16.tt - 17.tt na krevní testy a na vývojové vady mezi 20-21.tt.
Při prvním těhotenství jsme byly v práci těhotné čtyři najednou (rozpětí s TP konec ledna až začátek července :lol: ), z toho jen jedna šla na NT, teď je to zdá se populárnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.2.11 20:34

Apů mi jdeme na Nt:A s těma triplama to pak není zbytečné.Ono se to sečte a ten výsledek když jsou oba ok je na 95% že je mimi v pořádku.Takže to ještě zvýší spolehlivost toho Nt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
15.2.11 20:57

Deni, tak to je velice ochotná doktorka.

Já budu mít uzv ve 12. týdnu, triple testy spíš ne než ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.2.11 21:02

Králičinko ahoj, co sousedi? Už to ví? My jsme to zatím stále neřekli nikomu mimo rodinu a pár kamarádů. Nikdo cizí se totiž zatím neptal :-D .

Tochu mě s tím NT znerózňujete, že vás tolik jde… :-? Já bych se asi stejně ale nedokázala řídit výsledkem NT a říct, že dítě s vadou nechci… Takže o tom nemusím ani přemýšlet, když tam nepůjdu.
Stejně mě teď ale napadá, když je můj MUDr. zrovna ten, kdo pravděpodobně provádí NT, když je spec. na vroz. vady, zřejmě si toho u svých pacientek stejně všímá („vada z povolání“), ikdyž nemají zaplacené tohle nadstandard. vyš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
15.2.11 21:06

Apů, tak mu zavolej a přeptej se na to, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.2.11 21:11
Apů píše:
Jj, Andule, já to špatně napsala… myslela jsem to tak, jestli jdete všechny na NT, nebo jestli to někdo nechává tak, že jde v 16.tt - 17.tt na krevní testy a na vývojové vady mezi 20-21.tt.
Při prvním těhotenství jsme byly v práci těhotné čtyři najednou (rozpětí s TP konec ledna až začátek července :lol: ), z toho jen jedna šla na NT, teď je to zdá se populárnější.

vzhledem k tomu jak moc je vypovidajici triple tak mi pripada stejne jako hodit si korunou… takze pro me je NTs jednoznacna volba… za tech 1400,– a cestu 60km mi to proste stoji …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.2.11 21:11

Apů tak jestli to provádí tak to ti ten uz udělaá zdarma:-)Sousedi to neví.Ale manžel jim před 14 dny psal takový hezký dopis a od té doby zatím ok.Jenže to je tím že Honzík je ted takovej milej.Dneska byl uplně užasnej.Sem tam se trošku vztekne,ale jinak je to lepší.A Marta si zvykl že kojení není a konečně ted když má 15 měsíců tak se přestal budit po 2 hodkách na kojení.Vzbudí se kolem 4 někdy dokonce na 6.Ted nás trochu trápí zoubky takže sirup to jistí a je kklid.Dneska mu uplně hořely tvářičky.Ale tepltku neměl.Zato náladu měl celý den pod psa.Tak jsem mu to šupla už kolem 6 ten sirup,protpže hodně brečel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.2.11 21:12
kralicinka1 píše:
Apů mi jdeme na Nt:A s těma triplama to pak není zbytečné.Ono se to sečte a ten výsledek když jsou oba ok je na 95% že je mimi v pořádku.Takže to ještě zvýší spolehlivost toho Nt.
?? nejak nerozumim jak by triple mohl zvysovat NTs ktery obsahuje krevni testy?

pokud je screening triple mi pripada naprosto zbytecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.2.11 21:15

Apu - ja se priznam, ze mit napr. 90% jistotu na downa, tak na preruseni urcite jdu :-?

kez by tohle nikdy nemusel nikdo resit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.2.11 21:16

My bychom si nemocné mimi nenechaly.Vím že by se s tím manžel nesrovnal a já bych to taky nechtěla.Nejde ted o nějakou vadu jako 6 prstíků ,ale třeba dawnův syndrom..By nešel.Jak jsem odpůrce potratů tak v tomhle případě bych asi šla. :roll:

Ale já si říkám že 2 klučíci ok, a věk mám v pořádku, léky neberu nedroguji tak máme velkou šanci na zdravé mimi a všechny tyto testy jsou spíš na uklidnění.I kydž štastní ty co mají už výsledky v pořádku a za sebou. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
15.2.11 21:20
rozumbrada píše:
Apů, tak mu zavolej a přeptej se na to, ne?

Hmmm, asi ne, fakt nemám na to říct pak ortel, že to dítě nechci, když by se na něco přišlo.

Jak se to prosvícení vůbec dělá? Jen UTZ, nebo něco na principu kontrastní látky a pak UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.2.11 21:21

Andule já jsem četla - ted to nevím přesně ty procenta.Ale dejme tomu že to nt když vyjde dobře tak je na 85% pravděpodobné že je mimi v pořádku.A když se k tomu přičte i dobrý výsledek triplů tak je to těch 95%:ty procenta nevím přesně.Já právě řešila proč mě doktorka pořád dělá i ty triply když jsem měla minule to nt 1:40 0000.což je pěkný.A tak jsem si to zjištovala,protože mi samozřejmě testy které vychází tak často falešně špatně měly dělat.A našla jsem tohle.Protože jsem vážně přemýšlela že je tentokrát odmítnu jako testy na cukrovku. :lol:
Jinak třeba v tom prvním těhu mi dokonce říkaly že jsou důležitější:Měla jsem tenkrát radost že mi to nt vyšlo dobře a setra prej.ještě se neradujte a počkejte na ty triply.Takže to nějaký smysl asi má.Protože tenkrát jsem byla v genetu a ted ve fakultce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
15.2.11 21:25

Prosím vysvětlete mi co je to NT a triple test? já čekám první mimi, tak v tom trochu plavu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí