Poradna duly
Jana Čurdová
Mě zácpa také zlobila a pak jsem začala více pít a piju denně i kefírové mléko a je to lepší..
Jinak gratuluji všem k úspěšným kontrolám ![]()
DEnino já nevím.První jsem šla na potvrzení, pak za 14 dní
.Ted po 3 týdnech asi aby se koukla na skutečné stáří + odběr krve..A ted jdu po 14 dnech na to nt a pak zase k ní.
Ten začátek je potřeba víc když tam jsou ty ultrazvuky jak se vyvíjí ale pak jsem chodila po 4 týdnech.Když nic nebylo potřeba.ke konci zase častěji.A uplně ke konci po týdnu.to byl děs.Mívala jsem sebou malého a ležela jsem na monitoru.Ještě že tam byla super setřička.
Já zácpu nemám.Spíš opak když jsem těhotná.Jak sním třeba včerejší jídlo nebo mléčko tak má to druhé. ![]()
Tak mám za sebou kontrolu, no tedy poradnu: kontrola moči, odběr krve, zápis do průkazky… Příští úterý 22/2 mám ten NT screening, to se tedy těším mnohem víc, dnešek byl tak leda výlet do města za sestřičkou, ještěže je moc příjemná. A cestou od ní jsem si koupila těhotenský pás do auta, tak ode dneška jezdíme bezpečně i pro mimi! V prvním těhotenství jsem ho neměla, ale jezdila jsem mnohem méně autem, tak teď si mláďátko bude užívat a nic ho nebude tlačit…
Krásný den! všem zkontrolovaným velká gratulace!!!
Ahojka,
všem moc gratuluji ke KO. ![]()
Mě je taky pořád blbě. Jídlo, pití do sebe musím nutit. ![]()
Nicollko, taky chodím na velkou tak jednou za tři dny, jen sem tam se „poštěstí“, že jdu častěji a že to jde líp.
Jinak ten neředěný sirup nebo povidla jsou dobré i pro děti, když se nemůžou vykadit, mamka to dávala bráchovi, když měl kolem tří let, protože kadění pro něho bylo utrpení.
Radu, taky nemám spec. pás pro těhotné, je to určitě užitečná věc. Řídím svátečně, nebo spíš už vůbec, protože máme jedno auto a manžel jezdí do práce autem, takže autem jezdíme buď všichni, nebo s malým busem, vlakem. Už jsem i vyšla z cviku, což mě štve. Navíc autoškolu jsem si dělala v Uh. Brodě, kde je pár křižovatek a jezdit po Brně, nebo do Brna je pro mě norní můra.
Moč ani krev mi zatím nebrali, moč mám přinést příště, což už budu 14+1tt a krev mi asi vemou až v tom 16.tt.
Vlaďko, to tě lituji s tou nevolností, já už to mám snad za sebou. Jen ten tlak by se mohl brzy spravit, je to nepříjemné… ale zase je to důvod na rizik. těhotenství, což se mi kvůli nevracení do práce v půlce dubna hodí. U Ondráška mi navrhoval riz. těh. taky kvůli tlaku, to jsem musela během 15ti min. cesty šalinou i 2× vysednout, abych neomdlela, když jsem stála.
Já už mám ty nejhorší nevolnosti taky pryč.Fuj fuj.Občas mě to chytne,ale ne už tak často a silně.A pomůže mi si něco dát.Takže je to pohoda.
Já jsem ted tlak měla 110 /60.Trochu se mi hlava motá,ale nic hrozného.moč nosím do poradny pokaždé, jinak musím jít tam a to se mi nechce. ![]()
kralicinka1: no tak mě poprvé obědnal po třech týdnech a teď až po pěti, takže přijdu už ve druhém trimestru. Vůbec se mi jeho přístup nelíbí, vážně uvažuji o tom, že si najdu jiného gynekologa, nějakého ,který mi aspoň něco řekne a ukáže mi aspoň mimi na ultrazvuku
Deni on asi každej má jiný přístup.Já teda chodila docela často i u jiné doktorky.Teda takhle za začátku.Ale 5 týdnů mi přijde dost
ta moje tam má šrumec hodně a mimi mi ukáže vždycky.Asi je zvyklá že to mamči chtěj i foto automaticky tiskne.
Ultrazvuk už pak od toho nt nedělá.Pak až ten ve 20,30tt.Ale to už mi pak tayk přišlo zbytečné když jsem byla v pořádku.Ze začátku zase naopak.
Apů píše:Radu, taky nemám spec. pás pro těhotné, je to určitě užitečná věc. Řídím svátečně, nebo spíš už vůbec, protože máme jedno auto a manžel jezdí do práce autem, takže autem jezdíme buď všichni, nebo s malým busem, vlakem. Už jsem i vyšla z cviku, což mě štve. Navíc autoškolu jsem si dělala v Uh. Brodě, kde je pár křižovatek a jezdit po Brně, nebo do Brna je pro mě norní můra.
Jj, já ho v prvním těhu neměla vůbec, ale to jsem fakt skoro nejezdila, teď mi přijde, že jezdím autem skoro denně a občas o víkendu velký štreky, tak jsem ho pořídila. Z druhý ruky teda, ale slouží jak nový.
Vlaďka28 píše:
Ahojka,všem moc gratuluji ke KO.
Mě je taky pořád blbě. Jídlo, pití do sebe musím nutit.
Vladi, to je mi líto, mě přijde, že už jsem z nejhoršího venku, sice je mi občas trochu nevolno, ale s tím, co bylo se to srovnat nedá…
A jak jste probíraly zácpu, tak to se mě naštěstí taky prozatím vyhýbá, tak to snad vydrží!
Denino píše:
Jaktože všichni chodíte tak často na kontroly.Já ci taky
tak ja naopak cim mene tim lepe
za ctrnact dni druha kontrola a pak doufam tak jednou za mesic
Andule píše:Denino píše:tak ja naopak cim mene tim lepe
Jaktože všichni chodíte tak často na kontroly.Já ci takyza ctrnact dni druha kontrola a pak doufam tak jednou za mesic
Jo, s tím souhlasím, já tedy taky doufám v kontroly max. 1× měsíčně. Si říkám, ať má mimi klid ne. A taky je to dost náročný sladit s nějakým hlídáním pro medvěda.
no jo, ale já mimi ještě ani neviděla, a dávat další kontrolu až za 5 týdnů, my přijde trochu divný ![]()
Mě vyhovuje to co mám.
Nevidět mimi tak by mi to vadilo.Já ho viděla 3 krát.Mám 3 fotečky tak se koukám a říkám si že skutečně čekám 3.
Ale třeba tykové ty kontroly jestli se neotevírám + moč..Když není uz tak mě nebaví. ![]()