září/říjen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
6.5.09 20:29

Když jsem ještě bydlela doma, kdysi pod námi bydlela jedna stará paní. Děs. Už byla jakási senilní a pořád všem namlouvala, že jí od nás teče voda po stupačkách. Kontrolovalo se to a nic neteklo. Jenže ony ty stupačky občas tak jakoby lupají a ona celé dny trávila na hajzlu s hlavou ve světlíku a řvala, dost vulgárně, jako že zase to teče… A přitom na chodbě se nasmívala jak milius… Jo jo, stáří… :?

Clonu jsem stihla vyzkoušet jednou a dobrý. Cloní dost, rychle se na:,–(í a jinak ji mám smotanou v kapsičce na boudě. Jedniný co, že když jedeš přímo proti sluníčku, musí být bouda úplně nahoře a tak je clona dost nízko, aby zastínila, ale malej zase dobře nevidí a pořád zvedá hlavu, aby koukal tou škvírou. Ale tohle jde ošetřit jen slunečníkem, anebo nějakou tou clonou/stínítkem, která je trochu průhledná, ale tu neměli ani nevěděli. Já ji jen někde viděla na netu. No většinou myslím je slunko stejně dost nahoře, takže stačí tu boudičku trochu stáhnout a otevřít tak prckovi výhled na stromy. Takže já jsem spokojená. U slunečníku bych se bála, že se zlomí, když víc zafouká, nebo odletí i s kočárem :wink:
Až trochu vyleze slunko, Ti to když tak vyfotím… Teď bych vypadala jak blázen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 10:45

Ahoj holky
Tak já taky včera jela prvně autem sama s Terezkou. A dobrý. Než jsem sjela u nás z kopce tak už spala.
Byla jsem v pohodě. Čekala jsem to horší. Ale možná to bylo tím že spala. Kdyby vřískala tak bych byla asi nervózní.

A byla jsem u sestřenky která má o měsíc mladší holku než je Rézinka a můžu vám říct že ta malá ještě ani nepase koníky a vůbec nic neumí.
Dala jí na deku na bříško a jen trochu zvedla hlavičku a hned jí zase položila a byla tam rozpláclá.
A ještě u toho mělá tak divně zkroucenou ruku v zápěstí jak ležela. Já jsem jí teda na to nic neřekla ale myslím že to není správně.
Se divím že jí na to dr. nic neřekne. Nebo že jí nepošle na cvičení.
No příjde mi to divný. Ale nevím jestli to není tím že Terezka už umí skoro všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 10:51

No tak sousedku bych asi hnala s hraním na klavír večer :evil:
Nad náma bydlí tchýně a stačí mi že večer v 10 zapíná pračku a pere. Pračka bouchá a ona vesele věší prádlo a pere do půlnoci. Bych jí nejraději poslala do pr…
Tak tam manžel vždycky jde a říkájí že to dělá rámus a ona se strašně diví že je to u nás slyšet. No když má koupelnu nad naší ložnicí tak to je divný co?
Nebo je jejím zvykem večer když už Terezka spí tak sleze po schodech v bytě k nám dolů a začne volat Míro Míro pošta. No to bych jí zabila :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
7.5.09 11:08

Ahoj holky…No všude je něco…Já mám ale útěchu,že jim to Martínek pořádně oplatí až bude lítat…Ona moc dlouho nehraje,tak 2× denně po 10 minutách..Tak se to dá,akorát mě štve,když jí to zrovna napadne když jde Marťa spát…Jinak je to tady v pohodě…sousedy ani neznám kolikrát si myslím,že jsme na patře sami.Jsou jak myšky :D

No a s tou sestřenkou se mi to zdá docela divný,že ani nedrží hlavičku to by v jejím věku měla 8O .No každá doktorka je jiná,to kamarád má 2,5 měsíční holčičku a doktorka je hnala na rehábky,že jí ještě neudrží..To je taky extrém.Nejlepší na tom bylo to,že tam nechodili a potom k ní šli na kontrolu a chválila je,jaký dělá po tý rehábce pokroky…Ona to bere ale prý úplně šíleně podle tabulek…Všichni si na ní prý stěžujou…nakazovala i diety,když měli víc.To by jsem chtěla vědět jak to s mimčem realizovat :lol: Já by jsem k ní teda nechodila a přehlásila se jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 12:02

No ona jí trochu udrží ale ne moc dlouho.
No mě to taky příjde divný ale nechtěla jsem jí nic říkat. Ona se ani nepřetočí na bok prodtě nic. Ale když si jí po:,–(í na klín tak sedí krásně rovně a hlavičku krásně drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 12:11

Holky kohli by jste mi napsat nějaké kombinace jídel které vaříte vy?
Chtěla bych zkusit začít vařít. V těch sklenkách je furt jedno a to samé.
A taky jsem četla diskuzi o karotenu. A je fakt že Terka má taky oranžovou papulu a nos.
Protože ve sklenkách je všechno oranžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
7.5.09 12:27

tak na sousedy si zatim nemuzu stezovat, je nas zatim pet baraku po trech bytech a ti co uz bydli tak jsou vsichni v pohode, chodime spolu do hospudky,delame grilovacky nebo u nekoho posedime
ale ted se chysta stehovat treti soused k nam do baraku a to je z tech nekolika setkani pekny blb, uz nam i vyhrozoval soudem kvuli tomu ze mame botnik na chodbe :roll:

s tim drzenim hlavickyse mi to teda taky nezda, sice se nejde presne drzet tabulek, ale aspon chvili by mela vydrzet uz ve trech mesicich, tak to uz mi prijde jako trochu pozde, mozna by ses mela sestrenici zminit, jestli ji neposlala doktorka tak ji to treba ani nenapadlo, mozna je vsechno ok, ale kontrola u neurologa pro jistotu urcite neuskodi, lepsi tam zajit nez neco zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.5.09 12:41

Ahojte,

Taky myslím, že v půl roce, by už měla umět víc, tedy aspoň něco. My když byli v měsíci na neurologii, tak se doktorce nelíbilo, že malej ještě zvedal zadeček, prý je to ještě novorzeneckej reflex a ten by měl ve druhém měsíci vyhasínat. Tak mě poučila, že ho mám minimálně desetkát denně překulovat na bříško, ne pokládat, ale překulit ze zad přes bok, tak, jak se později naučí přetáčet sami. A musí zvedat hlavu, ne zadek, takže zadek přidržovat u podložky. Ale oni ti neurologové, jsou vždycky takoví přísnější, naše doktorka mě zase uklidnila, že v měsíci na tohle ještě má v pohodě nárok. Vím, že pasení se kontroluje ve třech měsících, no tak nevím, jak takhle prošli do půl roku… :? Ale děti jsou strašně rozdílný, třeba se to ještě naučí, ale už by možná stálo za to, to nějak popohnat.

Holky, já jsem asi úplná gramla. Dnešní výstup z jízd: jsem nesoustředěná, zbrklé a zároveň pozdní reakce, neumím předvídat, neumím pořádně ovládat auto, moc používám plyn, málo brzdu a ty jízdní pruhy mě osobně už doslova vytáčej. Další mám domluvenou v pondělí, ptala jsem se, jestli si myslí, že to bude stačit a dozvěděla se výše popsané a že prý nejspíš ne. Prostě jsem antitalent. Nepamatuju se, že by mě někdy něco dělalo takové potíže. Jediný posun vpřed je, že už se neděsím při každém odbočení vlevo :? Ach jo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
7.5.09 13:18

Třeba jsi jen nervozní z toho insrtuktora a až pojedeš sama,tak to bude lepší…Já jsem byla taky nervozní a potom to bylo v klídku…Navíc já jsem měla takovýho kterej si rád šáhnul,nejvíc jsem nesnášela když měl ruku opřenou o opěrku hlavy nebo mi šahal na koleno s tím,že chtěl jenom aby jsem trochu zrychlila…Jakmile jsem jela sama nebo s někým jiným tak to bylo v pohodě… :D Držím palce ať se rozjezdíš… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.5.09 13:23

Pájo , já se koukala na fotky Terinky, že jste na tom úplně stejně jako my… :wink:

Vařím tak, že se snažím omezit jen mrkev a dýni. Tu už nebudu kupovat vůbec, včera to byl zbytek z mražáku, protože jsem nestíhala vařit… Dávám hodně cuketu, květák, brambory, zelené fazolky, brokolici, hrášek už nám taky prošel bez bolení a mrkvičku jen někdy přidám k ostatnímu kvůli barvě…

Ale ona ta karotenemie prý není škodlivá, jen to vypadá tak divně, no.

Taky jsem tam četla, že si hodně chválili fenykl a viděla jsem ho v obchodě, jen absolutně netuším, jak se to vaří a jak to chutná…nevíte někdo? Jo a ještě patizon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 13:32

Martasajo,a to vaříš každej den to samé akorát dáváš jiné masa?
Nebo jako jeden den dáš: Brambor, cuketu maso a pak další den dáš brambor, květák maso?

O tom fenyklu jsem taky četla. Mohlo by to být někde na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.5.09 13:33

A ty fazolky jsou takové ty dlouhé zelené lusky? terewzka už papala i kukuřici. A to všechno nakoupíš a dáš do mrazáku a pak každej den bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.5.09 13:40

Danuško , no já jezdím s asi sedmdesátiletým diabetikem :wink: . Jednou měl dokonce hypoglykemii, fakt zábava… :wink:
Ale taky si rád šáhne, a taky na nohy, jako že mám ubrat plyn :lol:

Nervozní z něj nejsem. Autoškola patří mému známému, což je jeho syn, a tehdy se na jízdách střídali. Teď má mladej po operaci kolene, takže nemůže. Každý jezdí úplně jinak. Mladej svižně, senior pianko a je na něm vidět, že je stará škola.
Jsem nervozní z toho, že mi to nejde, vztekám se sama na sebe a tím jedu rychle, jako bych tomu chtěla ujet a dělám víc chyb. Přemýšlim nad tím co bude za křižovatkou, kam mám najet a jestli s blinkrem, nebo ne, takže pak nevnímám co se děje kolem. Párkrát jsem odcházela z jizd pomalu se slzami v očích, že tohle se nikdy nenaučím. Už tisíckrát za jízdy jsem měla sto chutí zastavit a do auta si kopnout a přitom jsem povahově spíše flegmatik :D Jsem prostě kopyto :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
7.5.09 13:44

tak ten hrášek taky vyzkouším a uvidím jak to bude bříško snášet…Já vařím každý den,protože to neodhadnu a on

Příspěvek upraven 07.04.12 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.5.09 13:54

Když jdu do města, koupím čerstvou bio zeleninu. Tam většinou kupuju tu cuketu, brambory, mrkev, brokolici, řepu, co maj. Na mražáku mám květák, fazolky (jo ty lusky to jsou a malýmu tedy chutnají), hrášek,..normálně koupené už mražené v těch sáčcích.
Denně nevařím, i když to zas tolik času nevezme. Maso taky denně nemá.
Zeleninu různě kombinuju. Dneska třeba bude mít bramboru, cuketu, květák. Je toho trochu víc, tak zbyde i na zítra. Maso jsem teprve nechala rozmrazit, tak povařím a přidám až zítra. Vařit budu až v sobotu a to jsem si říkala, že už dlouho neměl rýži. Asi dám rýži, maso, hrášek, trochu mrkve, petržel a trochu porku na chuť. Zas udělám tak dvě porce, abych měla v neděli klídek :wink: . Můžeš ji k zelenince přidat i trochu jablíčka, líp to chutná…
Ohledně masa vařím jenom kuřecí, ale můžeš i krůtí, hovězí, telecí, prostě libová masa, tak už se chystám to trochu rozšířit. Jediný co, do roka prý ne rybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí