Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Když to je těžké no.. vždycky si řeknu, že nebudu žárlit nebo prostě víc si věřit, ale nějak to nejde no
A ještě když vím, že prostě oni dítě měly hopem a já přes rok čekám
Každopádně děkuji za podporu
Ona není ty. Každý má jiné tělo a možnosti. Neboj, dočkáš se
Ale zakáž si závist, ta nepřinese nikomu nic dobrého.
Já tě chápu, asi by mne takové myšlenky taky napadly a taky by mě to sziralo… Rada na to moc není, protože člověk samozřejmě ví že je to blbost a že nemá žárlit, dokáže si to logicky vysvětlit, ale stejně ho ty myšlenky napadnou a bolí ho to. Chtěla by ses ji vyrovnat, já to cítila k manželově ex stejně. Přešlo to až časem ale trvalo mi to pár let…
Miminko si k vám cestu určitě najde, věř sobe a svému tělu. Držím palce ![]()
Partner má s ex 3 děti, všechny se povedly hned. A teď na naše první společné čekáme už přes rok a půl. Oba jsme zdraví.
Taky občas propadnu blbý náladě, trápím se otázkou „Proč?“. Ale nežárlím. Ono to stejně nemá smysl. Navíc za ten rok a půl jsme měli sexu víc než oni za 15 let
je třeba si na tom najít něco pěknýho ![]()
Však ono nám to taky brzy vyjde a zdravé mimčo mít budeme ![]()
A co svatba? Nebude lepší přivést dítě do manželství než flákat nemanželské děti. I po psychické stránce by tě to třeba uklidnilo, budeš více zabezpečená, budete se jmenovat stejně.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi to trapný, ale zarlim na přítele a jeho ex, ze spolu mají dítě..
My se aktuálně o dítě snažíme přes rok a nejde nám to.. jim to vyšlo na poprvé
Přijdu si jak nána.. ale hrozně mě to trápí.. nemůžu o tom ani slyset, když mi nejde otěhotnět.
Je zbytečný se tím trápit. Nepíšeš, jak to dítě mají starý, nebo kolik je partnerovi. Ale ono se zadaří, neboj.
@Mochomurka83 píše:
Je zbytečný se tím trápit. Nepíšeš, jak to dítě mají starý, nebo kolik je partnerovi. Ale ono se zadaří, neboj.
Mě 23 partner 36. Dítěti bude 11
@Koblizkova1980 píše:
A co svatba? Nebude lepší přivést dítě do manželství než flákat nemanželské děti. I po psychické stránce by tě to třeba uklidnilo, budeš více zabezpečená, budete se jmenovat stejně.
Samozrejme. Jsme zasnoubení. Ale v tyhle době pořádat svatbu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi to trapný, ale zarlim na přítele a jeho ex, ze spolu mají dítě..
My se aktuálně o dítě snažíme přes rok a nejde nám to.. jim to vyšlo na poprvé
Přijdu si jak nána.. ale hrozně mě to trápí.. nemůžu o tom ani slyset, když mi nejde otěhotnět.
A co chceš slyšet? Mě to nešlo 8 let a toto by mě nenapadlo.. Závist je svina, ale může to hodně ovlivnit psychickou a možná si to děláš sama
Až se uklidnís, třeba to půjde.. Spíš bych se, být tebou, zamyslela, zda je vhodné mít dítě.. Vypadá, že tenhle vztah není ok ![]()
Musíte si prostě pořád opakovat, že vaše dočasná neschopnost otěhotnět a její zbouchnutí na počkání spolu vůbec nesouvisí. On vás nebude mít míň rád jen proto, že vám to trvá déle. Ona není víc žena jenom proto, že otěhotněla hned. Neznamená to, že vy jste neschopná a ona skvělá. V životě jde prostě všechno svým tempem a jen proto, že si postavíte hlavu, se to nezmění. Spíš naopak - ono se to pak celé zablokuje… Takže ten rozdíl tam třeba bude leda v tom, že ona to tak neřešila a vy jste se na to otěhotnění nezdravě upnula… Zkuste to tak neřešit a užívejte si to, že jste to vy, s kým je váš přítel ve vztahu a že zatím můžete dělat spoustu věcí, co by s ní už dělat nemohl, protože měli malé dítě ![]()
Ahoj, mám s jeho ex taky problém, na FB má spoustu jejích fotek i společných(jedna i jak se tulej v posteli, né sex) ona v bikinách a ona stokrát jinak, stejně tak ji měl na profilovkách. Jsme spolu rok a nemáme jedinou fotku, natož aby měl potřebu se tímto způsobem naším vztahem pochlubit. Když mu to řeknu, tak v bouchne že dělám žárlivé scény ![]()
@Pacopaco píše:
Ahoj, mám s jeho ex taky problém, na FB má spoustu jejích fotek i společných(jedna i jak se tulej v posteli, né sex) ona v bikinách a ona stokrát jinak, stejně tak ji měl na profilovkách. Jsme spolu rok a nemáme jedinou fotku, natož aby měl potřebu se tímto způsobem naším vztahem pochlubit. Když mu to řeknu, tak v bouchne že dělám žárlivé scény
Treba dospěl. Treba ta bejvala na to byla, tapetovala a on teda taky, ale samotnyho by to nenapadlo. Ty na to nejses, tak on to taky nedělá, ale nebude neco mazat jen proto, ze si dupnes. Pokud je vztah jinak v poradku, neresila bych, pokud te taji celkove, tak bych se na nej neupinala ![]()
@Pacopaco píše:
Ahoj, mám s jeho ex taky problém, na FB má spoustu jejích fotek i společných(jedna i jak se tulej v posteli, né sex) ona v bikinách a ona stokrát jinak, stejně tak ji měl na profilovkách. Jsme spolu rok a nemáme jedinou fotku, natož aby měl potřebu se tímto způsobem naším vztahem pochlubit. Když mu to řeknu, tak v bouchne že dělám žárlivé scény
Problém bys neměla mít s jeho ex, ale s přítelem, on fotku s tebou vystavit nechce. Asi se nechce s tebou chlubit, s ex spolu byli asi déle. Jeho minulost nevymažeš.
Dík za rady, trochu mě to uklidnilo. V minulosti jsem ve vztahu byla vždy ta špatná co nikdy nic nedokáže a může být ráda, že se někdo zajímá. Mám asi problém uvěřit, že by to mohlo být jinak.
Občas mi z toho hrabe no.. je mi 23 a myslela jsem si, že tak dlouho na mimčo čekat nebudu

Jsi moc hodná! Děkuji