Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@DoktorkaZorkaHorká děti to vážně nechápou, a to jsem jím to několikrát vysvětlovala. Je možné že jím úplná rodina chybí, rozvod nešli hodně těžce. Až se jí narodí vlastní, tak se to snad změní, ale do té doby nevím jak to zvládnu.
Nebude to lehké, ale zvládneš. ![]()
@Anonymní píše:
Anonymní, ja jsem jím to několikrát řekla, že mi to vadí a že mně to trápí. Děti ale pořád říkají že jí mají moc rádi a že jí jako svojí mámu prostě berou. A co se týče toho, že bych dětem o ní měla něco říct jsem neudělala a ani neudělalam. Za A) ani pořádně nevím co bych oni měla říkat. Za B) nejsem ten typ člověka který někoho pomlouvá. Za C) si myslím že kdybych oni řekla něco špatného, tak bych tím akurat proti sobě děti poštvala. @Lucy75 ta hospodyně je u nich každý den, dělám tam všechno, uklízí, vaří, pere, žehlí, nakupuje.
No zakladatelko na rovinu /a to s Tebou opravdu cítím/. Myslím si, že v této situaci máš právo se dost razantně bránit a nevím proč se toho tolik bojíš. Tohle normální a v pořádku není ani omylem a děti jsou ve věku, kdy už by to po důrazném rozhovoru měly pochopit. Pokud ne, tak tam prostě mezi Vámi není něco v pořádku a tím, že kolem nich budeš chodit po špičkách a trpět to nevyřešíš. Píšeš, že jsi s nimi o tom mluvila snad i opakovaně a stále je to stejné. Pokud je tomu opravdu tak, řekla bych jim, že prostě potřebuji nějaký čas pro sebe a byla bych ráda, aby sly na nějakou dobu bydlet k tátovi…věř tomu, že „výsledky“ by se dříve či později dostavily…nebo dál trp
@prokr jako fakt?? jak bys to podala? jakože : jestli jí dál hodláte říkat MAMI, tak si sbalte kufry a zůstaňte nějakou dobu tam??
to jakože fakt!??
tvl, tak to bych fakt nedala
ty JO??? ![]()
@Lucy75 píše:Nemyslím, že by bylo řešení se teď začít předhánět, kdo je lepší nebo z nich budou rozmazlenci, kteří budou využívat tu nebo onu stranu podle toho, jak se jim to bude hodit.
To je hustý…
ona nemůže mít děti? nebo je zatím nechtějí?
ono se to změní, až bude mít vlastní dítě
ale co do té doby, to je prekérka… Ona jim dává víc zábavy než ty, to je úplně jasné, řekla bych, že se jim i časově více věnuje než ty..
holt musíš trochu zabrat, vymyslet nové společné aktivity.. a svého ex požádat, aby trvali na úkolech a povinnostech i u nich (neulevují jim moc?? musí tam doma pomáhat a dělat to, co doma? myslím běžné věci - koš, vysát, uklidit si pokoj, vyklidit myčku..)
jak tam funguje tohle??
hele, mně se to nezdá… že by děti samy jí začly říkat MAMI… já bych to teda obrečela
@Lucy75 píše:
tvl, PEKLO STŘÍDAVÉ PÉČE A PŘÍLIŠ BOŽSKÉ MACECHY
A teď která je lepší.. Ta božská nebo ta trochu zlejsi?
@prokr píše:
kdyby byli rozumní, tak tohle dětem okamžitě zarazí a vysvětlí, že je to nevhodné a proč
Tak nějak. neumím si představit že by mne cizí děti říkali mami
To že mají pěkný vztah je super, ale at jí říkají jménem. jsou dost velké tak snad ví že máma je jen jedna. i sama za sebe jich jim to řekla že mámu mají doma a bylo by jí to moc líto. Je to prostě divné takhle velké děti
Tam pomůže až bude mít své vlastní dítě, jestli teda vůbec chce.
@prokr a jak to prosím přesně myslíš? Myslím že kdybych jím to přímo zakázala, tak mně nebudou poslouchat, a možná si tím i víc pokazím vztah s nimi. A děti u manžela teď kvůli koronaviru byli 2 měsíce. A nějaké výsledky se nedostavily.
@Lucy75 píše:
@prokr jako fakt?? jak bys to podala? jakože : jestli jí dál hodláte říkat MAMI, tak si sbalte kufry a zůstaňte nějakou dobu tam??
to jakože fakt!??
ty JO???
Nejsem žádný asociál a uvědomuji si, že je to fakt hodně drsný. Na druhou stranu si opravdu myslím, že děti ve věku těch zakladatelčiných už by mohlyspoustu věcí pobírat a mít nějakou míru empatie.Jako beru, že jim třeba samo o sobě nedocvakne, že maminu zraňuje když tak oslovují jinou ženu-může být. Ale aby si to nenechaly vysvětlit a dál v tom pokračovaly bez ohledu na to, že to mamku trápí, vadí jí to a bolí jí to- A ŘEKLA JIM TO A VYSVĚTLILA JIM TO, to je prostě podle mně za hranicí a dětem tzv. „léčba šokem“ jedině prospějě. Konec konců nešly by přeci někam za trest, ale k tátovi, kde je všecho super
O úloze nextky v celé situaci si myslím svoje, stejně jako o rychlosti s jakou by se věci a vztahy rychle vyjasnily, pokud by zakl. sebrala sílu do toho jít.
A netřeba to postavit na tom, že „pokud ji budete říkat mami, tak si sbalta kufry“.Klidně se dá říct, potřebuju být nějaký čas sama, taťka se o Vás v pohodě postará a když budete chtít můžeme se kdykoliv vidět, mám Vás ráda a kdykoliv Vás ráda uvidím…Hotovo
@Anonymní píše:
@prokr a jak to prosím přesně myslíš? Myslím že kdybych jím to přímo zakázala, tak mně nebudou poslouchat, a možná si tím i víc pokazím vztah s nimi. A děti u manžela teď kvůli koronaviru byli 2 měsíce. A nějaké výsledky se nedostavily.
2 měsíce nejsou žádná extrémně dlouhá doba…slečna evidentně patří k vyššímu levlu macech…já Tě chápu…dělej, jak myslíš
@Anonymní píše:
@curria ja bych ty zase nepřála být v kůži mně, tu bolest kterou prožívám si nedovedeš přestavit. A samozřejmě by mně i trápilo kdyby byla na děti zlá. Ja jsem prostě myslela že jí děti budou brát jako partnerku svého otce a ne jako mámu.
Jsem asi jediná, ale mně to přijde naprosto šílený. Ta ženská nemůže být normální. Při představě, že mi děti řeknou mami a nejsou pokrevně moje a MAJÍ SVOJI MÁMU, tak bych je okamžitě opravila ve smyslu, že je to od nich hezký, ale mámu mají jen jednu. Ona je naprosto neloajální. Udělala bych klidně dusno manželovi a především před ní, když by to bylo nutné. Dětem bych zopakovala, že před tebou jí budou říkat jménem. Jsou uz velcí a měli by se učit myslet i na city ostatních, nejen „já mam nekoho rád, tak si muzu rikat co chci bez ohledu na to, koho to raní“. Zajímalo by mne, jak by bylo tvým dětem, kdybys začala řikat „dítě moje“ např. nejakymu diteti tvy kamarádky a zacala ho uprednostňovat pred nimi…Mozná by sis měla někoho najít. Ne kvuli nim, ale i kvuli sobě. Odpoutala by ses od nich trošku a možná by to trošku vyvážilo situaci.
@Lucy75 píše:
to jakože fakt!??
ty JO???
Ne. Ale jasně bych jim řekla, že si nepřeju a není vhodné, aby í tak řikali. Vcelku jasně. Zakladatelka psala, že jim toto přímo neřekla.
@prokr píše:
Pokud je tomu opravdu tak, řekla bych jim, že prostě potřebuji nějaký čas pro sebe a byla bych ráda, aby sly na nějakou dobu bydlet k tátovi…věř tomu, že „výsledky“ by se dříve či později dostavily…nebo dál trp
Tak tohodle bych se strasne bala. Ja bych ji je tam ty deti navic neposilala. To ona prave treba chce, mit tam deti porad. Deti by to mohli i brat tak, ze maminka o ne stejne moc nestoji. Ja bych se bala, ze uz by se nechteli vratit.
Je to opravdu strasne tezky radit. To je teda situace. Vubec nevim co bych v takove situaci delala.
Drzim palce!! Drz se Zakladatelko.
Počkej, a tys neměla děti dva měsíce doma přes koronu???
no dva měsíce je na dětský život celkem dlouhá doba, tráví u nich strašně moc času a zřejmě se tam cítí víc DOMA než u tebe???
hele, celá ta situace je divná… pohybuju se 30let mezi dětmi (instruktor, vedoucí, lektor) a znám jich stovky.. je hodně dětí, které říkají otčímovi Tati… ale neznám žádné, kteří říkají MAMI přítelkyni svého otce (pokud jejich máma žije)…
celé je to psycho, máte to nějak divně nastavené, mně se ty střídavky nelíbily nikdy (čímž neříkám, že musí vždy dopadnout špatně, ale u vás je výsledek tristní).
@sediza když nemám děti u sebe, tak hodně pracuju, a na žádný vztah teď nemám čas ani chuť. @Lucy75 ano,ja pracuju v oblasti zdravotnictví. Takže jsem se musela úplně odpoutat od normálního života. Ale s dětmi jsme si denně volali, takže v kontaktů jsme byli. Zase si nemyslím že byse cítili víc doma u nich než u mně. Ja jsem nejdříve střídavou péči nechtěla, ale exmanžel mně nakonec přesvědčil.
Moje kamarádka řešila podobnou situaci, taky měla dvě děti, byli jen o trochu mladší něž tvojí. Taky měla střídavou péči, všechna bylo v pohodě, problém nastal až si ex našel přítelkyní. Ta okolo těch dětich lítala, dělala to hlavně proto že jí bavilo takhle tu kamarádku ničiť. Nakonec se to nikdy pořádně nevyřešilo, tě přítelkyní se narodilo dítě, ale k dětem se chovala pořád stejně. Takže na tvém místě bych to nechala, tak jak to je, když je to pro tebe těžké.
@Anonymní píše:
@sediza když nemám děti u sebe, tak hodně pracuju, a na žádný vztah teď nemám čas ani chuť. @Lucy75 ano,ja pracuju v oblasti zdravotnictví. Takže jsem se musela úplně odpoutat od normálního života. Ale s dětmi jsme si denně volali, takže v kontaktů jsme byli. Zase si nemyslím že byse cítili víc doma u nich než u mně. Ja jsem nejdříve střídavou péči nechtěla, ale exmanžel mně nakonec přesvědčil.
POčkej, proč odpoutat od normálního života?
Jako že jsi nemohla být s vlastními dětmi? Proč?