Záruka za cizí děti

Anonymní
29.8.11 09:29

záruka za cizí děti

Zdravím a pardon za anonym, jedná se o choulostivé téma, které se mne jen dotýká …
Příteli se ozval o víkendu známý, že s ním potřebuje nutně mluvit.
Ve skratce: známý je cizinec, má ženu romku a 3 děti, jsou to řekla bych slušný lidi, jen co jsem je stačila párkrát vidět na ulici. Mají byt se smlouvou, platili nemalou kauci a po zaplacení nájmu je majitelka ze dne na den vystěhovala. Oni údajně jeli za někým do Prahy shánět peníze a děti jim měla hlídat kamarádka. Jenže ta zavolala na sociálku, že se o děti nestarají a děti skončili na pár dní v nemocnici, že pak půjdou do dětského domova.
No a přítelův známý chtěl po příteli, aby se dohodnul se sociálkou, že zaručí, že děti budou u nás po dočasnou dobu než si zajistí bydlení, ale fakticky tu děti nebudou, jelikož budou u strýce v nedalekém městě (cca 30km), tam dle sociálky být ale nemůžou, nebot sociálka musí chodit na kontroly a nemůžou jezdit tak daleko.

Situace se mi nelíbila od začátku a nesouhlasila jsem. Je tam příliš otazníků (protiprávní vystěhování, děti v nemocnici a až pak v dětském domově, proč sociálka neposkytla azylový dům pro matku s dětma, proč nemůžou být děti u strýce)

Přítel dnes mluvil s paní se sociálky a prý je to všechno v relativním pořádku, že se někdo musí za rodiče a děti zaručit a poskytnout jim azyl, že přítel odpovědnost nenese atp. Jak nenese? Vždyt ty děti tu mají být a nebudou? Co když se stane nějaký malý problém?

Jak to vidíte vy?
Budu ráda když mi napíše i někdo, kdo se vyzná i v oblasti věci sociálních a napíše pohled na věc.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
29.8.11 09:43

Já bych do toho nešla, jsem těžce vytrestaná pěstounskou péčí :roll: , podle mě je ideální řešení azylák pro matku a děti do doby, než si seženou bydlení. Myslím, že pokud budou mít kde bydlet, nikdo je v azyláku nebude držet náslilím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 10:02

dle sociálky není místo

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
29.8.11 10:08

No, taky bych do toho nešla. Si myslím, že by třeba město,obec mohla na nutnou dobu uvolnit nějaký-třeba nic moc byt. U nás hlavně ty problémový mají kde bydlet, jen jim stačí zajít na úřad, tak třeba by se mohla obec postarat o provizorní bydlení i těmto „asi slušným lidem“Asi bych skákla na byťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.8.11 10:11

Mně se to nezdá. Říct, že budou děti u mně, pak přijde sociálka na kontrolu a jak jim budu vysvětlovat, že děti tu nejsou? A taky se mi nezdá, že by nemohly být 30km daleko u strýce, to je problém sociálky, že budou muset dojíždět na kontrolu, ne té rodiny, navíc 30km je kousek… Já bych do toho určitě nešla, nevzbuzuje to ve mně důvěru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
29.8.11 10:17

Co je tohle za bordel?!
Pokud sociálka argumentuje tím, že je pro ni daleko jet 30km na kontrolu, tak musí případ předat do působnosti jiného úřadu. Nemůže odtrhnout děti od matky jen proto, že by už nebydlely v její spádové oblasti.
Rodiče dětí se nesmějí dát odbýt!!
Tohle mě TAK vytáčí. Záruky neposkytujte, zato kamarádovi pomozte jednat se sociálkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.8.11 10:21

Nešla bych do toho.Nikdy nevíš co se stane a pokud se stane něco dítěti odnesete to vy at je u vás nebo né

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.8.11 10:28

Mě se taky moc nezdá, že 30 km je pro sociálku daleko, tak to prostě hodí na jinou obec, nebo to prostě dojedou. Né každej bydlí 30 metrů od baráku úřadu 8-o . Tomuhle teda nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.8.11 10:30

Urcite bych do toho nesla!!!
To mi prijde jako postaveny na hlavu… :nevim:
Proc deti dali do nemocnice? V nemocnici je asi jen tak prespavat nenechaji, takze by musel byt duvod. 30 km je pro socialku daleko? Ke zname jezdili snad jednou tydne a bylo to skoro 60 km.
A to socialce nebude napadne, kdyz pri kontrole nebudou deti u vas? Co kdyz se jim v te dobe neci stane, vezmes si to na triko? Druha hloupost.
Nedejboze, kdyz uz si rodice potom detitreba nevyzvednou 8-o (to uz je sice extrem, ale v dnesni dobe to neni nemozne)
Ta kauce jako nebyla vratna? To jim prece majitelka musela vratit!
V dnesni dobe internetu, skypu a telefonu museli jet penize schanet osobne a jeste u toho deti nemohli byt?
Samozrejme, nemuzu vedet jaci jsou, ale jako promin, toto mi prijde vice nez ujete a ke slusnym lidem mi to nesedi.

Takze za me - rict, ze i kdyz vas to mrzi, tak s takovymi „misuge“ postupy nechcete mit nic spolecneho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.8.11 10:35

Mně se to celé nějak nezdá takže bych do toho nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1613
29.8.11 11:56

já bych do toho taky nešla, je tam moc otazníků :nevim: jo a to s tím zaručením se, to vám řekli přímo na sociálce nebo s tím přišli ti známý, že jim to řekla sociálka? to se mi moc nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.11 11:51

tak u nás včera byla paní ze sociálky.
Působila na mne takovým dojmem, že se chce problému co nejrychleji zbavit a přehodit to na někoho jiného.

V azyláku údajně není místo, městské byty údajně nejsou, odpovědnost je údajně na rodičích a když tu chtít nebudou, tak tu nebudou, ale moje povinnost není to hlásit, ale zase to musím při kontrole sdělit 8-o Prostě paní povídala věci zmateně jak lesní včela 8-o
Nakonec jsem jí řekla o tom strýci nedaleko, kde by měli fakticky pobývat, prý v tom nevidí problém.

Přítelův známý v tom asi problém viděl a ačkoliv nám paní řekla, že můžou být v nedalekém městě, tak on tvrdil příteli, že mu paní řekla, že tam být nemůžou.

Takže jsem dopadla jako ta nejhorší, že jsem nelhala před zákonem, že tu pobývat budou a ještě horší za to, že jsem nesvolila k tomu, aby tu skutečně byli, ale já si na triko 5 lidí v malém bytě nevezmu. Ty lidi neznám a nevím, zda jim nerupne v bedně a neublíží mě nebo malé, o krádežích nemluvě.
No, takže jsem pro přítele bezcitná a zlá :roll:

• Citovat
  • Upravit
9649
30.8.11 13:28

Snad te uklidni ze pro me jsi rozumna, realisticka a predvidava… zachovala bych se stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.11 14:18

baru děkuji :-)

Já jsem příteli řekla, že jiné by to bylo v situaci, kdyby se jednalo o rodinu či přátelé, takto se jedná o cizí lidi.
Bohužel přítel je takový a má i takové povolání, že se domnívá, že jeho povinnost je pomáhat druhým i pod samou hranici svýho vlastního prodělku, nejen finančního. Nedokáže říct známému ne a cítí povinnost mu pomoci z problému, kam se vlastním přičiněním dostal.
Jeho problém je takový, že moc lidem důvěřuje, má srdce na správném místě a snaží se dělat správné věci, ale očekává to samé od druhých. Pak na to doplácí, protože všichni hrajou jen sami za sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.21 14:34

Vadilo by Vám to?

Hezký den, mám děti strašně ráda! Ale ráda bych slyšela názor ostatních
Jezdíme na chatu.. už když přijdem tak k nám ( za našimi dětmi ) přijde sousedovic dcera. A je u nás celý den. Což o to - to mi nevadí to jedno dítě navíc. Jenže tím jak je místní tak si vždycky přitáhne dalších třeba 7 kamarádek a chodí každý den.. za prvně mi jde o to že vlastně ty rodiče neví kde děti mají. A za druhé.. tím že jsou to už starší holky - 12 let… Tak vždycky ty naše mladší na něco navádí.. a teda mít tady 9 dětí je někdy teda náročný. A to nemluvím o tom bordelu. Já chápu - je to vesnice… A všichni se tu znají. Ale my jsme tu třeba jen na víkend a v podstatě celý víkend strávíme tím že hlídame děti… Vadilo by vám to?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová