Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@katule9 píše:
Já myslela že bych to obalila potravinovou folií..? mám ještě tedy takový dotaz dá se někde sehnat tekhle velká krabice..? mě právě přišel kočár zabalený jen v igelitu a každá část zvlášt..
To se taky dá ale jen přes poštu, mě napasali z PPL že to musí být v krabici a platíš příplatek za neskladný okolo 100,– navíc k poštovnému
@katule9 píše:
Já myslela že bych to obalila potravinovou folií..? mám ještě tedy takový dotaz dá se někde sehnat tekhle velká krabice..? mě právě přišel kočár zabalený jen v igelitu a každá část zvlášt..
Jinak trojkombinace je i s autosedačkou, to si neumím představit obalené folií
V elektru maj perfektní krabice, velké a na ně nasazovací víko, jako bývají na plechových krabičkách na kafe
takže do těch se to balí jedna báseň
![]()
@monika32 no já si to taky moc nedovedla představit
ale nikdy jsem vůbec nic neposílala tak nevim..no připadám si jak hlupák, seženu radši tu krabici ![]()
@katule9 píše:Žádnej hlupák prosím tě, já už pár kočárků poslala, ale u trojkombinace jsem si to nedovedla představit a šlo to moc pěkně
@monika32 no já si to taky moc nedovedla představit![]()
ale nikdy jsem vůbec nic neposílala tak nevim..no připadám si jak hlupák, seženu radši tu krabici
@monika32 no všechno jde hezky rozložit ale bude to teda nacpaná obr krabice:)) já už právě mám pani a je hodně zdaleka takže ho v pondělí pošlu. Moc děkuji za rady ![]()
Ještě bycj se chtěla zeptat ten Toptrans si pro ten balík taky dojede až ke mě domu??
@katule9 Jj, vyzvednou si to u tebe doma
a nám sami řekli, že stačí ta folie nebo pevnější pytel a krabice být nemusí
Prostě něco aby se to nerozpadlo na kousky ![]()
@katule9 nevim, to my neřešili
mi kupující zaslala peníze na účet a pak platila jen dopravu… a tu tedy platila ona, já nic… ale podle jejich stránek jsem pochopila že jo
jim zavolej a optej se ![]()
@katule9 nevim, to my neřešili
mi kupující zaslala peníze na účet a pak platila jen dopravu… a tu tedy platila ona, já nic… ale podle jejich stránek jsem pochopila že jo
jim zavolej a optej se ![]()
@Mysicka31 děkuji, já právě nějak nemohla najít žádný kontakt, ještě jestly se mužu zeptat tak tak v tý objednávce u toho název: tam píšu jméno? a ještě tam po mě chtějí ičo ale to nemám, já si přijdu vážně jako tupoun ![]()
@katule9 já objednávala telefonicky… ale ičo myslím není povinné a do název bych napsala jméno ![]()
No právě že tam byla hvězdička že je to povinný údaj, ale objednám to telefonicky jak říkáš to bude nejlepší:)) moc děkuji
Ahoj, posílala jsem trojkombinaci + doplňky klasickou poštou minulý měsíc. Vzala jsem si véééélikou krabici a složila jí tak, aby nebyla „nadrozměr“ - lze najít parametry na stránkách ČP. A pak si zahrála na tetris a naskládala jsem vše do krabice, sice to bylo trochu náročné a musela jsem sundat kolečka, ale klaplo to. Pak jsem to stáhla vše dohromady provazem, aby to nelítalo, a uvnitř v krabici obložila letákama. Poštovné bylo i s dobírkou asi 205,– Kč a druhý den měla paní kočárek v pořádku u sebe. ![]()
Jen jsem ještě chtěla napsat, že pokud posíláš na dobírku, tak se zkus s kupující domluvit, aby ti poslala alespoň poštovné předem na účet. Ono v dnešní době kdy není výjimkou zásilku nepřebrat je to celkem velký risk. Chápu obě strany, kdy kupující netuší co ji pošleš a ty zda-li ti zaplatí. Je to, zvlášť při osobním prodeji, velký risk pro obě strany. Já dost prodávám na MMB a vždy jsem poslala po převodu na účet, ale už se mi párkrát stalo, zvlášť u dražší věci, že paní chtěla dobírku. Chápu ji, jak jsem popsala, ale mě by nevyzvednutím vznikly výdaje, které mi nikdo nevrátí. Domluvila jsem se na kompromisu, ano zašlu na dobírku, ale vy mě pošlete např. 150 Kč jako poštovné a peníze za zboží bude zaplaceno přepravci. Nakonec to vždy dopadlo tak, že jsme posílala bez dobírky po převodu na účet. Je to ochrana hlavně pro tebe, aby se ti pracně balený balík nevrátil zpět ![]()