Zastrašování národa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
9.10.20 19:18
@Oli.Lyon píše:
Jasně. Všichni budem pracovati v nemocnicich, které nic neprodukují. Péče v nich je hrazená z většiny ze zdravotního pojištění. Otázka za tisíc bludistaku: kde se berou peníze na zdravotní pojištění? To si je ty pojišťovny tisknou? :roll:

otázka za dva tisíce bludišťáků - myslíš, že státu dojdou dřív peníze na podporu nezaměstnaných, nebo na podporu jejich zdraví? :think: koho zdravotnictví vrátí zpět do pracovního procesu, může i nadále vydělávat a přispívat do státního. pokud v nemocnicích nebude dost sil, kdo ty nemocné (nejen s kovidem) vrátí zpátky vydělávat? ;) lepší, než dřepět na pracáku :nevim: nemluvě tedy o tom, že existují i další profese, které jsou potřeba i v době pandemie. na jaře jsem třeba při každé návštěvě supermarketu poslouchala hlášení, že hledají nové kolegy a kolegyně. na podzim si dcera v nějakém obchodě našla práci obratem ruky. na jaře se ve větší míře poptávali poslíčkové, kamarádky syn tak strávil dobu uzavřené restaurace, ve které jinak pracuje. jenom tak namátkou příklady z okolí, určitě existují i další potřebné profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
9.10.20 19:19
@Natálka26 píše:
@Fofrník
Nevím co je na tom osobního, když normálně sestry ať už covid/necovid na fb normálně pod svým jménem diskutuji, takže řeči o zaměstnavateli jsou trochu mimo.

Nebudu se dohadovat. Nicméně konstatování anonyma je v přímém rozporu se současným tvrzením kolik % lůžek je ještě volných a jak jsme připraveni. I když to dneska už není úplně pravda a za pár dnů si to bude vše úplně jinak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
9.10.20 19:20
@Oli.Lyon píše:
Ja se budu opakovat, ale prostě neexistuje ideální řešení. Nevíme, jak dopadnou nemocní, ale zase docela dobře si lze představit, jak dopadnou ti, které ta opatření zlikvidují. Nikomu nic neudělali, prostě se jen živili tom, čím uměli. Jak k tomu přijdou oni? Nebo si řekneme no a co, to nevadí, ze jsou na dlažbě. Zas ale nedostali covid. Ze jo. Kterej by s největší pravděpodobností i v klidu přežili. Prostě nelze ochránit jednu skupinu, aniz by opravdu i existenčně netrpěl někdo jiný. Dovedu si představit, ze příjemcům lecjakych davek to je fuk, penízky chodi (mně na rd zatím taky), státní zaměstnanci jsou taky v cajku… A ja se ptám: co ten zbytek? Co řeknete jim, jejich dětem? Jejich život nemá tu správnou důležitost, protože neleží na JIPu? Kdo je tady potom sobec???Příspěvek upraven 09.10.20 v 19:18

A uvedomujes si, ze kolaps zdravotnictvi ohrozuje uplne vsechny? I ty, co treba nedostanou Covid… ale muzou dostat infarkt, nabourat, predcasne rodit, mit zanet slepeho streva, embolii…a na to se da umrit docela klidne, kdyz se nenajde misto a potrebny personal… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
9.10.20 19:21
@sagina píše:
otázka za dva tisíce bludišťáků - myslíš, že státu dojdou dřív peníze na podporu nezaměstnaných, nebo na podporu jejich zdraví? :think: koho zdravotnictví vrátí zpět do pracovního procesu, může i nadále vydělávat a přispívat do státního. pokud v nemocnicích nebude dost sil, kdo ty nemocné (nejen s kovidem) vrátí zpátky vydělávat? ;) lepší, než dřepět na pracáku :nevim: nemluvě tedy o tom, že existují i další profese, které jsou potřeba i v době pandemie. na jaře jsem třeba při každé návštěvě supermarketu poslouchala hlášení, že hledají nové kolegy a kolegyně. na podzim si dcera v nějakém obchodě našla práci obratem ruky. na jaře se ve větší míře poptávali poslíčkové, kamarádky syn tak strávil dobu uzavřené restaurace, ve které jinak pracuje. jenom tak namátkou příklady z okolí, určitě existují i další potřebné profese.

Státu peníze nedojdou. Půjčí si. A az se ten sajrajt přežene, bude tady fakt peklicko. Nebude vubec na nic. Všechno půjde do kelu. A ještě vnoučata našich dětí to budou platit. Tohle není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.10.20 19:22
@Anonymní píše:
výklad nedokáže zaujmout jako ve škole, praktika žádná.

proč nemají praktika? vždyť praxe je povolená :nevim: a k tomu, že výklad neumí zaujmout. tak u středo a vysokoškoláků bych už očekávala motivaci, proč se učit. kolik já zažila nudných přednášek a nebránilo mi to v tom se požadované učivo naučit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
9.10.20 19:24
@mroe píše:
A uvedomujes si, ze kolaps zdravotnictvi ohrozuje uplne vsechny? I ty, co treba nedostanou Covid… ale muzou dostat infarkt, nabourat, predcasne rodit, mit zanet slepeho streva, embolii…a na to se da umrit docela klidne, kdyz se nenajde misto a potrebny personal… :nevim:

Uvedomuju. Jdi si jistá, ze bude víc lidí potřebovat péči v nemocnici než těch, co budou finančně naprosto v pr.deli, rozloží jim to zivity, rodiny, atd? Ja jsem si jistá, ze tech je daleko, daleko víc… Asi si to moudro o neexistujícím řešení dam jako avatar. Já se nechci hadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
9.10.20 19:27
@Lucka1111 píše:
tak já si myslím, že i spousta nezdravotníků by byla vděčná kdyby nemusela sedět v karanténě. Jenže ti ostatní nemohou. Přitom proč by i ostatní nemohli s respirátorem pracovat. Většina těch lidí v karanténě je zdravých, testy mají nakonec negativní a jsou omezení. Nemohou do práce, ven, nikam. Já jsem třeba ráda za to, že v karanténě budu moct jít do práce. Stejně pracuji s rouškou, tak když si místo toho vezmu respirátor tak zas takový rozdíl to nebude. A do práce chodím pěšky 1,5km tak budu mít alespoň šanci se projít.

Jenze, jak to vidim ja, nezajistis, aby lide s tim respiratorem fakt chodili a tim padem jsme tam, kde predtim… v nemocnici je aspon Covid docela realna hrozba, bez respiratoru jsem tam uz dlouho nikoho nevidela. A uprimne, ja mezi respiratorem a rouskou rozdil vidim, musim ho nosit uz dlouho a co bych dala za to, abych mohla nosit jen jednorazovou rousku, o ktere skoro nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11242
9.10.20 19:28
@Oli.Lyon píše:
Uvedomuju. Jdi si jistá, ze bude víc lidí potřebovat péči v nemocnici než těch, co budou finančně naprosto v pr.deli, rozloží jim to zivity, rodiny, atd? Ja jsem si jistá, ze tech je daleko, daleko víc… Asi si to moudro o neexistujícím řešení dam jako avatar. Já se nechci hadat.

Takže uznavas, ze situace je vazna a nema žádné jednoduché řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
9.10.20 19:29
@mroe píše:
Jenze, jak to vidim ja, nezajistis, aby lide s tim respiratorem fakt chodili a tim padem jsme tam, kde predtim… v nemocnici je aspon Covid docela realna hrozba, bez respiratoru jsem tam uz dlouho nikoho nevidela. A uprimne, ja mezi respiratorem a rouskou rozdil vidim, musim ho nosit uz dlouho a co bych dala za to, abych mohla nosit jen jednorazovou rousku, o ktere skoro nevim.

Ve špitálech je hrozba, že na nějako triage, trasování a testování se už dávno nehraje. Jeslti maj lidi náhubky nebo ne je proti tomu marginalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.10.20 19:30
@Oli.Lyon píše:
A ja se ptám: co ten zbytek? Co řeknete jim, jejich dětem? Jejich život nemá tu správnou důležitost, protože neleží na JIPu? Kdo je tady potom sobec???

ne, naopak. jejich dětem řekneme, že ta opatření se dělají právě proto, aby i oni měli šanci na zdravý život a dostalo se jim při nemoci (jakékoli) řádné péče :nevim: nebo ty fakt nechápeš, že když se do nemocnic budou valit kovid nemocní, tak buď je nemocnice nepřijmou a nechají zemřít (aby si udrželi místa pro ostatní lidi, kteří zdravotní služby běžně využívají), nebo je nemocnice přijmou, ale protože jich je tolik, tak se na jejich péči stáhne personál z oddělení, kteří se o tyto nemocné běžně nestrají (což se teď děje), ale kteří zase budou chybět jinde. a čím víc jich bude chybět na těch ostatních odděleních, tím míň ostatních pacientů bude možné ošetřit. protože, logicky, člověk s akutním dýchacím problémem dostane přednost před někým, kdo jde třeba jenom na prevenci nebo na zákrok, který by mu „jenom“ ulevil od bolesti (to počká, vezme si léky… dusící se pacient nepočká).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
9.10.20 19:31
@Oli.Lyon píše:
Uvedomuju. Jdi si jistá, ze bude víc lidí potřebovat péči v nemocnici než těch, co budou finančně naprosto v pr.deli, rozloží jim to zivity, rodiny, atd? Ja jsem si jistá, ze tech je daleko, daleko víc… Asi si to moudro o neexistujícím řešení dam jako avatar. Já se nechci hadat.

Jako, ze je mame nechat umrit a bude to v poradku? Proste smula, nemel sis porizovat infarkt nebo predcasny porod v tehle dobe…Jista si nejsem, ale to bychom mohli ty vsechny s rakovinou taky rovnou skrtnou, ne? Vis, co ta lecba stoji penez a jak bychom usetrili? Stejne to nekterym pomuze jen na chvili, ne?

Příspěvek upraven 09.10.20 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
9.10.20 19:31

Já osobně mám nějaký Covid u (_I_) a chráním se dle selského rozumu a žádám ostatní, co jsou z toho pojančení, ať si obléknou skafandr a zalezou na 30 let do sklepa a nevotravujou normálně myslící lidi!!! Je to jen trochu nakažlivější chřipka a nic, ale vůbec nic jiného…ale samozřejmě státní povaleči, kantoři a podobní, vrní blahem, že se můžou za 100% povalovat doma a stejně tak světoví boháči, kteří díky této komedií zbohatli o cca 30%…pro ty je tahle hysterie požehnáním a kvičení poblázněných koronastrašpytlu rajskou hudbou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
9.10.20 19:32
@jita22 píše:
Takže uznavas, ze situace je vazna a nema žádné jednoduché řešení?

Co si myslím je ve finále úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
9.10.20 19:32
@Martina84 píše:
Ale prosim tě…kdo v naší společnosti umírá hladem? Hladovka by dokonce některým lidem prospěla. A jestli míříš k zadluzenostem některých domácnosti, tak to není odpovědnost státu.

Není? To, že někteří musí platit nájmy i když jim stát zakázal činnost není odpovědnost státu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
9.10.20 19:34
@Baba píše:
Ve špitálech je hrozba, že na nějako triage, trasování a testování se už dávno nehraje. Jeslti maj lidi náhubky nebo ne je proti tomu marginalita.

Jenze pustit lidi v karantene do prace s nahubkem, ktery stejne neumi nosit, by bylo ponekud riskantni, nemyslis? Na to jsem reagovala. Vsak by tam nepustili ani zdravotniky, kdyby jich bylo dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová