Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No zatím vždy vše přišlo v pořádku a byla sem i spokojená, věcičky vypadaly jako na obrázku, pěkné, mám takto za malé částky krásné věci, třebas plesové šaty, kabelku, taneční boty a teplé boty na zimu v podstatě nové. Je fajn, že spoustu věcí, co člověk už nepotřebuje může ještě posloužit jinde.
Tak budu holt čekat.
@fea 75 to přeci musí mít číslo balíčku, ne? Takových věcí, to musel být balík S, nebo jak, a ten přeci zadávají a je k tomu číslo. Podle mě jen malé věci za obyčejně do 27 Kč se posilaji bez dokladu.
@belladonna ne, pošta má i obyčejný balík a ten žádné číslo nemá, nemáš v ruce nic…https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/obycejny-balik
Tady v tom balíčku jsou jen šaty a kravata, ty balíčky co mi došly tak nebylo vše dohromady, přišlo to postupně od různých inzerentů.
No třebas ještě v pondělí, ale moc tomu nevěřím.
Bez na poštu a ptej se.Oni teď nestíhají doručovat. Kdyz jsem přišla osobně, tak balík v těch haldách vyhrabali. Oni se podívají do počítače a vidí, že přišel.
Na poště sem byla osobně v týdnu a projela kvůli tomu 20km, a pochopitelně sem tam i volala naposled v pátek, nic tam není.
Tak dnešní den už pošta zas funguje, nedorazilo opět nic.
Tak mě to mrzí, ale asi už to nedojde, odesílatele sem informovala, paní už se neozývá, a všechnu inzerci z bazaru smazala.
@fea 75 píše:
Tak dnešní den už pošta zas funguje, nedorazilo opět nic.
Tak mě to mrzí, ale asi už to nedojde, odesílatele sem informovala, paní už se neozývá, a všechnu inzerci z bazaru smazala.
Tak to spíš vypadá, že paní neposlala… ![]()
Mě osobně by sice sra. o, kdybych něco poslal a adresát mě bombardoval dotazama, ale šel bych na poštu zjistit/reklamovat a dotyčného bych informoval…
![]()
@fea 75 Tak to vypadá na podvod…paní bych upozornila, že jdu podat oznámení na policii…
@bse.pedro píše: šel bych na poštu zjistit/reklamovat a dotyčného bych informoval…![]()
![]()
O obyčejné zásilce nelze ze systému nic zjistit. Nelze ji ani reklamovat. Tedy asi lze podat nějakou reklamaci i bez čísla zásilky, ale tím to skončí.
@MrsNorris píše:
O obyčejné zásilce nelze ze systému nic zjistit. Nelze ji ani reklamovat. Tedy asi lze podat nějakou reklamaci i bez čísla zásilky, ale tím to skončí.
Nikdy jsem neměl potřebu se o to zajímat, ale určitě musí na poště existovat záznam o převzetí a doručení zásilky, takže by to mělo jít řešit, zřejmě podáním oznámení na PČR o podezření z trestného činu krádeže…
Tady by měla být aktivní kupující, jít na PČR s dokladem o zaplacené částce a policie bude řešit buď podvod/neoprávněné obohacení za strany údajné prodávající nebo krádež na poště, jinak se asi fakt adresátka nedostane k údajům, jestli zásilka byla skutečně odeslána…
![]()
No když sem se po tom pídila od začátku, tak bylo poznat, že ji to už začíná sr..t, podle mne to podvodnice není, ale už s tím nechce nic mít. Proto se nehlásí. Mě by tedy bylo hrozně trapně, kdyby mi něco někdo zaplatil, a nic mu nepřišlo. Myslím, že ty věci z bazaru smazala ve vzteku, že se nebude rozčilovat pro pár korun. Já bych asi na jejím místě nabídla z věcí co mám jiné s tím, že si zaplatím sice poštovné, ale pošle něco jiného. Takto po jejím odmlčení si mohu myslet, že vůbec nic neposlala a je to podvodnice.
@fea 75 nechápu, proč sis to nechala poslat jako obyčejný balík, proč ne tak, aby to mělo podací číslo a šlo to jak sledovat, tak dohledat…
@fea 75 píše:
No když sem se po tom pídila od začátku, tak bylo poznat, že ji to už začíná sr..t, podle mne to podvodnice není, ale už s tím nechce nic mít. Proto se nehlásí. Mě by tedy bylo hrozně trapně, kdyby mi něco někdo zaplatil, a nic mu nepřišlo. Myslím, že ty věci z bazaru smazala ve vzteku, že se nebude rozčilovat pro pár korun. Já bych asi na jejím místě nabídla z věcí co mám jiné s tím, že si zaplatím sice poštovné, ale pošle něco jiného. Takto po jejím odmlčení si mohu myslet, že vůbec nic neposlala a je to podvodnice.
Těžko říct… Dost často podvodníci počítají s tím, že o menší částku je nikdo nebude uhánět a bývají i agresivní, když se dostanou do kouta…
![]()
No já vždy nechávám posílat, tak jak chce ten co nabízí. Vždy mi došlo vše vpořádku. Toto je výjimka.