Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi nebudu přesná ale,, Na náměstí v městě stojí socha dívenky a hocha, s nebývalou rozkoší, celou noc tam sousoší" Tak tohlle závidím, nic méně tohle je pozitivní závist a říkám si třeba jednou složím ještě něco lepšího než Karel Plíhal
Každá jiná závist je na h… a každému takovému závistlivci by měl osud šlápnout za krk aby si vážil toho co má ![]()
@Anonymní píše:
Matky s tezce postizenymi detmi znam… je to prace, to ano, ale stastni jsou a nikdy by nerekli, ze by deti radeji nemeli, nikdy!myslim, ze zivot s postizenym vnimaji hur a strasidelnejc lide, kteri na to koukaji zpovzdali a nevi o tom nic…
(mama zdraveho zarizuje skolku, krouzky a psani domacich ukolu, mama postizeneho zarizuje misto skolky stacionar, misto krouzku rehabilitace a misto domacich ukolu krmeni a peci - sezere to cca stejne mnozstvi casu jako kdyz mate doma divoke dite s rznymi jinymi problemy.. a laska..ta je u zdravych i postizenych.)bez urazky… (jako by to dite bylo nejake monstrum, ktere vyzduje obetovani. tak to prece vubec neni, ty deti citi radost i smutek a tu lasku davaji stejne jako zdrave deti, takze mama je stastna… a zivot si halt museli zaridit trohu jinak, ale oni uz si zvykli a prijde jim to normalni!
Vidím to jinak. Když nic jiného, tak ty maminky nejspíš trápí i otázka - kdo bude mít rád moje dítě, až tu nebudu…takže fakt mi to nepřijde srovnatelné.
Ano, ale na tu posledni vec clovek nesmi myslet. to je jak kdyby ses trapila, ze az umres, tak tvoje dite zestarne, nenajde si partnera, skonci na voziku a co s nim bude, kdyz ty uz tu nebudes. to proste nejde takhle premyslet.
jinak, jak siminka srovnavala ten zivot s diterem a bez ditete - to je presny. je to proste jinak, chtely jsme to jinak, ale je to tak a ma to sve vyhody (nez napriklad nemit dite zadne nebo kdyby umrelo, to boli vic. zas i smrt ma jine vyhody…neni to lepsi nebo horsi, jen jine…
Jestli že chceme aby naše dítě někdo miloval, musí milovat samo a má li naše dítě milovat, musí být milováno. Kdo chce lásku dát, musí ji znát…
@terka33pol
ano! jinak, postizene deti bychom teoreticky meli prezit…rikava se…
a vubec, stari je smutne i pro zdrave lidi…tolik lidi zustane ve stari uplne samo:( a nezabranime tomu… dulezite je, co jim muzeme dat ted ![]()
@suricata píše:
@klafina123 ale prd, stejně jako ti děti nepřinesou štěstí, tak ti nemít děti nepřinese smutek, člověk by měl brát věco jak jsou, a ne se hroutit, že nemám něco, o čem ostatní tvrdí, že je to životní štěstí.
jinak k te zavisti… nasel tu nekdo tedy zpusob jak nezavidet???
@Anonymní píše:![]()
ano, tesat do kamene… dekuju moc. tohle mi strasne moc pomohlo…jinak k te zavisti… nasel tu nekdo tedy zpusob jak nezavidet???
ano je ten způsob - radovat se z toho co mám.. o tom je štěstí - ne toužit po tom, co nemám, ale být spokojená s tím co mám - to je hlavní princip.. vděčnost
Víš co bych ti docela přála? Ale nechci ti přát nemoc. To pak lidem okolo sebe budeš závidět jednu jedinou věc - zdraví. Která se ale koupit nedá. Tak jestli se ti zdá, že máš málo peněz, najdi si líp placený místo a něco pro to dělej.
@Anonymní píše:![]()
ano, tesat do kamene… dekuju moc. tohle mi strasne moc pomohlo…jinak k te zavisti… nasel tu nekdo tedy zpusob jak nezavidet???
jestli závidíš, tak to znamená, že to něco chceš…tak si za tím prostě jdi
nevím co teda lidem závidíš, prachy? sekni s prací, jdi studovat lukrativní obor a máš to…nebyla bys první ani poslední
chceš dítě a nejde to? adoptuj ho
možná to vidím hrozně jednoduše, ale mně to takhle v životě prostě funguje…když něco tak hrozně moc chci že až závidím, tak si za tím prostě jdu
Mně v tomto ohledu pomáhá „závidět“ sama sobě - resp. rozhlédnout se kolem a uvědomit si, co mám, máme kde bydlet, nejme zadlužení, mám relativně dobře placenou práci, jsme s manžele zdraví atd.! Ale je to těžké, švagrová má chlapa, kterej ji živí, ona nemusí do práce, ale přitom i tak mají kde co a žije si líp než já, což mě často mrzí :-/ A hlavně to, že tito lidé mluví stylem: nechápu, jak nědko může jezdit autobusem, k tomu bych se nesnížila… přítel jí koupil auto, ona už 3 roky doma, jezdí si po obchodech, na kafíčka, já na tom nemám peníze ani čas! Od 14 chodím na brigády, na VŠ jsem neměla na to, abych mohla chodit se spolužáky na kafe a tak, nikde jsem pořádně něbyla, ale jsou na tom lidi hůř!
Ma draha, na to je velmi jednoduchy recept: pokud nedokazes byt stastna bez penez, nebudes stastna ani s nima… i kdyz se ti mozna zda, ze bys byla. Ne pro nic za nic bohati a znamy lide propadaji depresim a alkoholu, ti uz na to prisli, ze penize a slava jim stesti nekoupi, ale narozdil od tebe, oni se uz nemuzou utesovat iluzi, ze kdyby ty penize meli, tak by stastni byli.
Ostatne, pokud ti na materianich statcich natolik zalezi, tak plivni do dlani a s chuti do prace. On tvuj pribuzny v baliku taky musel na tom majetku zapracovat, to ty muzes take.