Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Svistice píše:
@Baba Ne, jeste v Albertu se na tebe vrhne ochranka a za pouziti donucovacich prostredku a chvatu ti zabrani vlezt do zakazane, paskou omotane zony papirnicke sekce.![]()
Uz se, tesim, jak budu dite omlouvat ve skole, ze mu dopsalo pero nebo ztratil posledni gumu v domacnosti, a tudiz nema a do otevreni obchodu nebude mit skolni pomucky.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 09:14
Já tedy nevím, mám domškoláka, ale doma máme tolik psacích potřeb (včetně náhradních náplní a všeho ostatního), že bychom vystačili minimálně na dva školní roky. Tohle je spíš otázka zodpovědnosti všeobecně.
A co treba trafika, ktera prodava i hracky a papirensky sortiment? Vetnamci, co prodavaji k potravinam i obleceni?
Hlavne se vedelo, ze tohle nastane. Kdo potreboval dokoupit veci do skoly a penalu, tak mel moznost 23.-24. 12.
@gulas.medovy píše:
Zbraně mají výjimku kvůli odstřelu černé zvěře, což někteří tupci z města nemohou nikdy pochopit.
Ale simte. To jde poresit jinak nez tim, ze se obchody nechaji otevrene.
@Kelsey píše:
Hlavne se vedelo, ze tohle nastane. Kdo potreboval dokoupit veci do skoly a penalu, tak mel moznost 23.-24. 12.
A dal? Ta opatreni jsou z epidemiologickeho hlediska hovadina. Fakt jen buzerace.
@gulas.medovy píše:
Já tedy nevím, mám domškoláka, ale doma máme tolik psacích potřeb (včetně náhradních náplní a všeho ostatního), že bychom vystačili minimálně na dva školní roky. Tohle je spíš otázka zodpovědnosti všeobecně.
Zodpovednosti? Nemam nakoupit radsi drozdi nebo co to na jare lidi vykupovali? ![]()
@Baba píše:
Ale simte. To jde poresit jinak nez tim, ze se obchody nechaji otevrene.
Přesně tak..neznam nikoho, kdo nutne potrebuje odstrelit zver.
Ale bezne veci jako obleceni, boty co musime vyzkouset, nebo skolni potreby- ne, nemam doma 5 kruzitek, pravitek a tak.
A deti kolem nas maji vsichni. Les s divokym prasetem teda moc sousedek nema.
S tím, ze nenamarkuji, by mohli určitě segmenty zboží prostě zablokovat v pokladnach. Před léty jsem si v Alberta chtěla, tuším, koupit nějakou mechacku ci něco podobneho. Avšak pokladna carový kód nenašla, asi to vyřadili po inventure, takže smůla, odmítli mi to prodat ![]()
@Baba píše:
V malem Albertu? To by museli jedine cely odnest.
Spis to nechaj bejt.
Proste ti to u kasy odmitnou prodat…
@j.a.n.i1 píše:
Proste ti to u kasy odmitnou prodat…
Samoobsluzna taky?
Asi vyrazim ![]()
@Baba píše:
A dal? Ta opatreni jsou z epidemiologickeho hlediska hovadina. Fakt jen buzerace.
Neprodání pastelek a gumy v Albertu není kvůli epidemii, ale kvůli tomu, aby nebyly znevýhodněny menší prodejny, které mají jen tento sortiment a jsou uzavřeny komplet.
Epidemiolog nejsem, takže jestli to celkově hovadina je nebo není, posoudit neumím, ale osobně bych nechala obchody otevřené s nějakými omezeními počtu lidí.
@Baba píše:
Zodpovednosti? Nemam nakoupit radsi drozdi nebo co to na jare lidi vykupovali?
Tak nějak počítám s tím, že když dítě píše, bude potřebovat celoročně i náhradní psací potřeby. Já nic nevykupuju, v obchodě jsem nebyla od jara, ale nedělá mi problém si udělat objednávku třeba na SEVTu. A nemusím z toho hned dělat tragédii. Vidím, že mezi lidmi, kteří vystudovali medicínu, je všeobecně v oblibě vysomrovat kdeco. Mám podobnou švagrovou, takže i bohaté zkušenosti.
@garnier píše:
Přesně tak..neznam nikoho, kdo nutne potrebuje odstrelit zver.
Ale bezne veci jako obleceni, boty co musime vyzkouset, nebo skolni potreby- ne, nemam doma 5 kruzitek, pravitek a tak.
A deti kolem nas maji vsichni. Les s divokym prasetem teda moc sousedek nema.
Na co potřebuje někdo 5 kružítek, pravítek a tak…
Neznám nikoho, kdo by přemnožený divočáky, šířící nemoci i mezi domácí zvířata, dokázal odpravit kružítkem nebo umlátit penálem… Na to funguje jen kulovnice, ve který jsou náboje…
![]()
@gulas.medovy píše:
Zodpovednost? Ja veci kupuji, kdyz jsou potreba. Fakt tu nemam zasobu sesitu 512, pravitek, barevnych papiru, balik nahradnich naplni nebo per, dalsi balicky pastelek ci voskovek, tus ci tempery pro strycka prihodu. Nejsem papirnictvi ani kreativni dilna, ale bezna domacnost.
Btw, proc tu zodpovednist nemaj ti myslivci, kdyz potrebujou redukovat stavy?
Zbraně mají výjimku kvůli odstřelu černé zvěře, což někteří tupci z města nemohou nikdy pochopit.