Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Baba tak my máme i zbraně na airsoft
a jeden ze synů je policajt, takže to bude " jménem zákona "
…
@Monchichik píše:
@j.a.n.i1 no to je snad jasná věcproč zrovna myslivci teda nechápu…ale asi je Blatný myslivec
Protože sportovních myslivců je ve vládě hodně. Ne takových těch, co staví posedy, krmelce a chodí přikrmovat zvěř.
Ale těch, co platí a střílí…
@Rachel_cz no tak je jasný, že to není jen tak
…ani květinářství nedává jaksi moc smyslu…
K těm zbraním, oni i myslivci nemohou mít doma obrovské zásoby střeliva, protože určitá množství musí být různě zabezpečená a zabezpečení nad 500 nábojů už je pěkně drahá záležitost, na to už musí mít pořádný trezor. A ono není nic příjemného když vám v sídlišti pobíhají tři divočáci a dělají díry do aut. Za tu dobu (12 let), co bydlím v okrajové části města, která má zaústění přímo do lesa, se to tu v zimě stalo už 3×, což je přesně o 3 případy víc, než je přípustné. A zbraně a střelivo se nemůže poslat poštou nebo kurýrem. Takže nechápu tem údiv, proč jsou otevřeny prodejny se střelivem.
@Altavista
A co mam delat? Mam se hroutit? Mi bylo jasne, kdyz je to na Slovensku, ze stejne opatreni bude u nas brzo.
@Monchichik píše:
@Ijen Standardně nemáme zásobu z papírnictví vůbec žádnou…to není moje hobbykružítko jedno, sešit navíc též jeden a tiskárnu už nemáme…
U me je to poznana nutnost. Nase roztrzite dite vecne nemuze neco najit, obvykle v nedeli. Navic na zacatku skolniho roku dostava mladsi seznamy sesitu, ktere se pak neshoduji s pozadavky ucitelu, i pozadavky na barvy jsou ruzne. Takze kdyz obcas nabehnu do papirnictvi, hobby nehobby koupim vsechno co mmt pouziva. Starsi uz si vystaci jenom s notasem, predpokladam.
@Monchichik píše:
@Baba tak mi neříkej, že ty hlava studovaná neumíš vyrobit papír?![]()
děti se u toho i zabaví
Nevím jakou máš představu o medicích, ale když sem to vystudovala i já… ![]()
Na hliněnou tabulku bych se možná vzmohla ![]()
@Heivka no já tohle sice chápu, ale třeba samoživitelky taky nemají na to, aby si nechaly poslat domů x párů bot pro děti na vyzkoušení…a obrovské zásoby střeliva snad nepotřebují…je to zase zvýhodnění jedné skupiny oproti jiným…a za 12 let 3 x? na to snad nikdo nepotřebuje mít otevřené obchody…
@Baba no tak vidíš, hliněná tabulka je taky dobrá
hele o medicích moc představu nemám, u nás je to samá uniforma ![]()
@Monchichik píše:
@Baba tak my máme i zbraně na airsofta jeden ze synů je policajt, takže to bude " jménem zákona "
…
@Monchichik píše:
@Rachel_cz no tak je jasný, že to není jen tak…ani květinářství nedává jaksi moc smyslu…
Ta květinářstí jsou otřesná. Prý pietní důvody. Jasně, lidi budou trpět tím, že na pohřeb nevezmou kytku. Že se vůbec na ten pohřeb nedostanou, protože omezený počet lidí, to je trápit nemá. Strašný. Naštěstí se to nejedné pohřební službě příčí a ignoruje to.
@Heivka píše:
K těm zbraním, oni i myslivci nemohou mít doma obrovské zásoby střeliva, protože určitá množství musí být různě zabezpečená a zabezpečení nad 500 nábojů už je pěkně drahá záležitost, na to už musí mít pořádný trezor. A ono není nic příjemného když vám v sídlišti pobíhají tři divočáci a dělají díry do aut. Za tu dobu (12 let), co bydlím v okrajové části města, která má zaústění přímo do lesa, se to tu v zimě stalo už 3×, což je přesně o 3 případy víc, než je přípustné. A zbraně a střelivo se nemůže poslat poštou nebo kurýrem. Takže nechápu tem údiv, proč jsou otevřeny prodejny se střelivem.
Protože se to dá objedant a vyzvednout? Stejně jako jiné věci? A rozhodně je lehčí si na internetu vybrat novou zbraň než boty pro puboše.
@Elishka1 píše:
S tím, ze nenamarkuji, by mohli určitě segmenty zboží prostě zablokovat v pokladnach. Před léty jsem si v Alberta chtěla, tuším, koupit nějakou mechacku ci něco podobneho. Avšak pokladna carový kód nenašla, asi to vyřadili po inventure, takže smůla, odmítli mi to prodat
to se mi stalo relativně nedávno. měla jsem šíííílenou chuť na škvarky a v Albertu měli poslední krabičku, tak jsem ji přihodila do košíku. no a na pokladně problém s kódem, který se nedařil vyřešit ani za pomoci obsluhy lahůdek. tak vedoucí, že smůla, zboží zůstává u nich a nazdar. ale já se nedala a po čase jí asi přestalo bavit kvůli dvacce ztrácet čas, tak na pokladnu načetla dvě nějaké čokoládové tyčinky v přibližně stejné ceně a škvarky jsem si odnášela ![]()
@Baba píše:
Protože se to dá objedant a vyzvednout? Stejně jako jiné věci? A rozhodně je lehčí si na internetu vybrat novou zbraň než boty pro puboše.
Na každý nákup musíš se zbrojákem.
@sagina píše:
to se mi stalo relativně nedávno. měla jsem šíííílenou chuť na škvarky a v Albertu měli poslední krabičku, tak jsem ji přihodila do košíku. no a na pokladně problém s kódem, který se nedařil vyřešit ani za pomoci obsluhy lahůdek. tak vedoucí, že smůla, zboží zůstává u nich a nazdar. ale já se nedala a po čase jí asi přestalo bavit kvůli dvacce ztrácet čas, tak na pokladnu načetla dvě nějaké čokoládové tyčinky v přibližně stejné ceně a škvarky jsem si odnášela
Když se mi to stalo na kase, namarkovala sem rohlíky, přišlo mi to nejlehčí.
@Baba a to ještě nevíš, že další syn je elitní ostřelovač a odborník na výbušniny
se nebojím, my se o sebe postaráme ![]()
ty pietní důvody mě tak akorát zvedají tlak…na pohřeb nemůžeš, ale kytku koupit ano? já fakt už nevím, jestli jsem blbá já nebo ty ostatní… ![]()