Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Baba píše:
Jak u nás? Ta paušalizace - češi jsou takoví, němci jsou makoví…Pokud se nastaví opatření a zároveň se řekn, e že se vlastně dodržovat nemusí - což tady opakovaně bylo, tak co čekají? Si představ takhle vychovávat dítě. Jednou to, za chvíli pravý opak. Co by ti vyrostlo?
To není paušalizace. Stačí se rozhlédnout po okolí. Tihle na to kašlou, tamti se slezají doma se sousedy v deseti lidech na pivo…Nařízení by se dodržovat měla. Výchova dítěte je něco jiného než příkazy pro dospělé osoby. Ty by už sami měly vědět, jak se zachovat. A zbytečně neriskovat nakažení.
@Russet já sem v Itálii nebyla, ty asi taky ne…takže nevíme, jak to tam ve skutečnosti bylo…o nás se taky mluvilo, že tady jsou přeplněné nemocnice a lidé umírají venku…a pravda je jinde…
@Baba na něj se fakt dívat nemůžu a co bleboce je mi úplně jedno ![]()
@Russet nařízení, která nedávají smysl prostě dodržovat nebudu…a ani ti, kteří to dodržovali, to nevydrží věčně…3/4 roku příkazů, zákazů, které nedodržují ani ti, co je vymysleli, to už je fakt moc na všechny…
@Monchichik píše:
@Russet já sem v Itálii nebyla, ty asi taky ne…takže nevíme, jak to tam ve skutečnosti bylo…o nás se taky mluvilo, že tady jsou přeplněné nemocnice a lidé umírají venku…a pravda je jinde…
Tak já nevím, jestli to, co jsem viděla na videu, nebyli herci. Tady ještě k přeplněnosti nedošlo. Ale vláda by jen tak pro nic za nic nesháněla další ventilátory a nepovolávala doktory z ciziny.
@Russet píše:
To není paušalizace. Stačí se rozhlédnout po okolí. Tihle na to kašlou, tamti se slezají doma se sousedy v deseti lidech na pivo…Nařízení by se dodržovat měla. Výchova dítěte je něco jiného než příkazy pro dospělé osoby. Ty by už sami měly vědět, jak se zachovat. A zbytečně neriskovat nakažení.
Jinde se nařízení porušujou taky. To nadávání na Čechy je smutný.
@Monchichik píše:
@Baba na něj se fakt dívat nemůžu a co bleboce je mi úplně jedno
@Baba píše:
Co se stane, kdyz v Albertu koupim sesit a pastelky? Pred obchodem to zakazane zbozi vybuchne?
Zboží, které je zakázáno prodávat, má třeba Albert přelepené. Za mě velká komedie. Kolik těch ponožek, atd. se tam asi tak prodá.
@Popeladym neříkej mi, že nemáš doma tunu ponožek, aby ti nedošly?
tady mají všichni zásoby zřejmě všeho ![]()
@Monchichik píše:
@Russet nařízení, která nedávají smysl prostě dodržovat nebudu…a ani ti, kteří to dodržovali, to nevydrží věčně…3/4 roku příkazů, zákazů, které nedodržují ani ti, co je vymysleli, to už je fakt moc na všechny…
A jak bys to dělala ty jako ministryně nebo předseda vlády? Je to v celé Evropě. Na celém světě. Nejsme jediní.
@Russet nevěřím, že v celém světě vydávají takhle nablblá opatření jako tady…ze dne na den…a navíc, jinde své občany prosí a chválí…tady akorát posloucháme, co jsme za pakáž, že si za to můžeme sami a že neposloucháme…a na to já fakt jsem alergická…
@Russet píše:
Jenže u nas jaksi takový folklor zákazy porušovat, kdo to dodržuje, je ovcoidní. A blbý Stačí mi to vidět v práci nebo na silnici.
Protože ty jejich kraviny nedávají smysl, kdyby to smysl dávalo, tak to lidi dodržovat budou, ale většina těch ptákovin je k ničemu. A k těm tvým pohřbům, kdo má právo určovat kdo se se zemřelým může rozloučit. Nelze to udělat jen na rodinu, jsou lidé co mají celoživotní přátele, byli si celý život hodně blízcí a ti by tam podle tebe nemohli, protože nejsou rodina? Lidi fakt ztrácí normální selský rozum fakt a ještě lidskost k tomu.
@Monchichik píše:
@Russet nevěřím, že v celém světě vydávají takhle nablblá opatření jako tady…ze dne na den…a navíc, jinde své občany prosí a chválí…tady akorát posloucháme, co jsme za pakáž, že si za to můžeme sami a že neposloucháme…a na to já fakt jsem alergická…
Přesně, jak se to snaží hodit na nás, já už na to ani nekoukám. Sami to porušují, vymýšlí blbosti, jen co se jim hodí a na tohle já nemam nervy.
@Russet píše:
Tak já nevím, jestli to, co jsem viděla na videu, nebyli herci. Tady ještě k přeplněnosti nedošlo. Ale vláda by jen tak pro nic za nic nesháněla další ventilátory a nepovolávala doktory z ciziny.
I mimo kovid jsme měli lidi na chodbě. Problém sehnat intenzivní lůžko je chronický. Teď jsem jich měli nejvíc volných, co sem nastoupila do práce.
Doktory z ciziny,,povolávali", asi ay to dobře vypadalo ![]()
Bambulína - anesteziologa z kovidária, nechtěli ve špitálu, která zoufale škemrala v médiích o pomoc. S tím, že lidí mají dost.
A nákupy ventilátorů jsou směšné, když k nim nemají lidi. A ani veterináři, ani študáci se na ně za pár dní, týdnů, ani měsíců fakt nepřeškolí, jak si myslí FLégr.