Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Baba tak ti doktoři z ciziny byli dobré divadlo…přijeli jako poradci, léčit ani nic jiného nemohli…fakt vtipné…
@Monchichik píše:
@Russet a hlavně zbytečně nepostavila dvě polní nemocnice…
V Brne ji alespon vyuziji, ze se tam bude ockovat a neplati nekrestansky najem.
@Monchichik píše:
@Popeladym neříkej mi, že nemáš doma tunu ponožek, aby ti nedošly?tady mají všichni zásoby zřejmě všeho
@garnier píše:
@bse.pedro ale notak..
Mluvim o tom, ze behem skolniho roku spotrebujeme spoustu potreb, protoze treba nevydrzi, nebo to batole zlomi ( pravitko)
Ale prave jsem dozvedela, ze vydejni okenko v papirnictvi bude u nas asi otevrene.
U obleceni a bot mi to moc nepomuze. To musime zkusit.
Zbrane a strelivo myslim v obchode nezkousime, ne?
Batole teď nechodí do školy, takže pravítka a kružítka nepotřebuje… Navíc, když víš, že tvé batole je ras na věci, máš mu s předstihem koupit 3 školní brašny, 2 penály, 10 pravítek a několik sad voskovek…
![]()
Doufám teda, že ti batole neničí logaritmická pravítka, to už je docela darda…
![]()
A co prak, nemá tvoje batole ukrytý prak… Aby cestou na univerzitu nevymlátilo okna v celý ulici, to by ti pak nezbylo ani na obnovu školních potřeb pro batole, pokud teda nemáš nějakou dobrou pojistku…
![]()
@Monchichik píše:
@gulas.medovy tak jako tupec z města si myslím, že každý myslivec už doma nějakou zbraň má
My křupani z vesnice zase víme, že aby flinta k něčemu byla, musí se k ní kupovat taky patrony a ty v Kauflandu ani v Mototechně nekoupíš…
![]()
@sagina píše:
to se mi stalo relativně nedávno. měla jsem šíííílenou chuť na škvarky a v Albertu měli poslední krabičku, tak jsem ji přihodila do košíku. no a na pokladně problém s kódem, který se nedařil vyřešit ani za pomoci obsluhy lahůdek. tak vedoucí, že smůla, zboží zůstává u nich a nazdar. ale já se nedala a po čase jí asi přestalo bavit kvůli dvacce ztrácet čas, tak na pokladnu načetla dvě nějaké čokoládové tyčinky v přibližně stejné ceně a škvarky jsem si odnášela
A byly dobré? mě naivní po konci přísunu domácích jitrnic překvapilo, jak je těžké koupit dobre jitrnice v obchode
@Kelsey píše:
Hlavne se vedelo, ze tohle nastane. Kdo potreboval dokoupit veci do skoly a penalu, tak mel moznost 23.-24. 12.
V mém okolí bohužel spousta lidí, včetně mě, skončila před vánocemi v izolaci, či karanténě. Opravdu ne každý mohl nakupovat, co a kdy potřeboval.
@Monchichik píše:
@Popeladym neříkej mi, že nemáš doma tunu ponožek, aby ti nedošly?tady mají všichni zásoby zřejmě všeho
ale tak ponožky… si pamatuji, jak jsem jako dítě seděla u gramofonu, poslouchala pohádky a s hříbkem v ruce štupovala ponožky… takže opravy zvládne i dítě, netřeba syslit zásoby náhradních. beztak se teď děti jenom nudí u počítačů, tak je potřeba je řádně zaměstnat. koš děravých ponožek a o zábavu mají na pár hodin postaráno a ještě procvičí jemnou motoriku ![]()
@Altavista píše:
To je vtip? Tobě nepřijde absurdní, že stát permanentně vše otevírá a zavírá, na nemoc to nemá žádný vliv a jsi vděčná, že ti milostivě dovolili jít koupit tužky v nejvytíženější dny v roce??
Nevím, z jaké země pocházíš, ale v Česku začíná školní rok v září, takže zodpovědní rodiče většinu potřeb do školy nakupujou už kolem 28. srpna a né až v prosinci…
![]()
@Svistice píše:
Koncem srpna jsem domu kupovala 3 lepidla, 5 gum, dvoje pastelky, obyc tuzky, nuzky. V listopadu jsem tu z toho nasla uz jen torzo jedne gumy. Deti to asi zerou, nebo nevim.Skladovaci prostory na tento arzenal mimo detsky pokoj nemam, abych to mela pod zamkem a vydavala na pridel. Proto kupuji prubezne.
Dej harantům občas najíst, nebudou ti ohlodávat školní pomůcky…
![]()
@Elishka1 píše:
A byly dobré? mě naivní po konci přísunu domácích jitrnic překvapilo, jak je těžké koupit dobre jitrnice v obchode
no, můj táta rozhodně doma škvaří lepší… ale tak zase já na hromadné výrobny nemám ty samé nároky, jako na výrobu domácí.
@bse.pedro píše:
My křupani z vesnice zase víme, že aby flinta k něčemu byla, musí se k ní kupovat taky patrony a ty v Kauflandu ani v Mototechně nekoupíš…![]()
![]()
A taky ví, že si je můžou objednat na internetu a pak osobně vyzvednout. Úplně stejně jako ty sešity.
@bse.pedro píše:
Nevím, z jaké země pocházíš, ale v Česku začíná školní rok v září, takže zodpovědní rodiče většinu potřeb do školy nakupujou už kolem 28. srpna a né až v prosinci…![]()
Protože všichni prvňáci dostali v červenci seznam, co přesně bude paní učitelka chtít až do konce páté třídy, nesjpíš.
Tady přece nejde o nějaké pitom sešity, ale o to, že ta opatření jsou absolutně nesmyslá. Včetně těch zbraní. Květinářství ![]()
@Russet píše:
Ale kolik skutečně blízkých ten zemřelý má? Měli by to umožnit dětem, manželům, sourozencům a rodičům. Nemusí tam být i tetička z padesatého kolene.
Jsme trideti, kazdy mame dve deti, me dite uz ma immanžela. Mi rodice maji jeste sourozence. Kde jsou dalsi pribuzni, kteri si jsou blizci atd.
@bse.pedro píše:
Dej harantům občas najíst, nebudou ti ohlodávat školní pomůcky…![]()
![]()
Oni musi jist? ![]()
@Svistice píše:
Oni musi jist?
@vokishka píše:
Jsme trideti, kazdy mame dve deti, me dite uz ma immanžela. Mi rodice maji jeste sourozence. Kde jsou dalsi pribuzni, kteri si jsou blizci atd.
Dáte si hru na Sůl nad zlato - kdo měl nebožtíka radši. Nebo si střihnete
S tím naděláte. Těch příležitostí se rozloučit ještě bude… Jo vlastně ne, to nejsou narozky, ale pohřeb ![]()