Zavřené obchody v neděli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
27.12.20 10:42
@Monchichik píše:
@Baba poslední synátor by chtěl asi na práva ;) no s tímhle studováním asi těžko…leda že by si je udělal přes prázdniny v Plzni :mrgreen: to by šlo :mrgreen:

V koronadobě na to stačí on line víkend :mrgreen:

Mi připomíná třídenní kongres v Praze. Ubytko ještě nemám a shánět ho předpokládám ani nemusím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 10:43

@Baba no to asi nemusíš :mrgreen: tak kongres taky může být online, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 10:44
@Baba píše:
@Monchichik
Ty pohřby jsou strašidelný. Spousta lidí ten rituál k vyrovnání potřebuje.
Kvůli práci sem v kontaktu s pohřebáky často, a většině se to omezení bytostně příčí a neomezovali počet nikdy. Jenže to je u nás. A bůhví kdy je nějaký aktivní občan napráší :?

Ale kolik skutečně blízkých ten zemřelý má? Měli by to umožnit dětem, manželům, sourozencům a rodičům. Nemusí tam být i tetička z padesatého kolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.12.20 10:46
@Russet píše:
Ale kolik skutečně blízkých ten zemřelý má? Měli by to umožnit dětem, manželům, sourozencům a rodičům. Nemusí tam být i tetička z padesatého kolene.

Měl by tam být ten, kdo chce. Kdo má právo určovat, co je pro vyrovnání se s něčí smrtí podstatný? Je to hnus neetickej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 10:46

@Russet nemusí, ale může…nikde není psáno, že tam má být třeba rodina, se kterou nevycházel a ne přátelé, kteří měli dotyčného rádi a může jich být hodně…omezovat pohřby je prostě hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gulas.medovy
27.12.20 10:47
@nozu píše:
Hmm, asi jsem divná, ale kromě náhradního kružítka a sešitů mám doma všeho tebou jmenovaného zasobu. Pravidelné něco dojde v neděli večer a děti to v pondělí ráno nutně potřebují :mrgreen:
Teď nás to při podzimní domácí výuce zachránilo při úkolech z výtvarky.

Ne, nejsi divná. Učím doma trvale jedno dítě a zásoby mám také. Je fakt, že jsme kreativní domácnost, takže mám zásoby všeho možného.

• Citovat
  • Upravit
60142
27.12.20 10:49
@Monchichik píše:
@Baba no to asi nemusíš :mrgreen: tak kongres taky může být online, ne? :mrgreen:

Ale jo, už sem jich pár absolvovala. Zas není špatný čumákovat na to s kafetem v ruce z pelechu. Dokonce sem ani neusla na závěrečné hlasování :mrgreen:

Ale tohle mohly být dva večery v Praze. Bez harantů :?

No jo, a teď mi došlo, že mají blbouni po online výuce, bloknu si počítač na celý den. Další tablet kupovat nebudu, máme dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 10:52
@Baba píše:
Měl by tam být ten, kdo chce. Kdo má právo určovat, co je pro vyrovnání se s něčí smrtí podstatný? Je to hnus neetickej.

A až 30 lidí nakazí koronou, bude to etické? Já jsem ten příkaz nevymyslela. Ale pamatuju si na poslední pohřeb v rodině. Hafo lidí, podávání rukou, objimání, pak ještě kar aspoň 2 hodiny x lidí pospolu u stolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 10:53

@Baba no pokud chtějí online výuku, nechť ti doručí domů vybavení…online výuka povinná není, pouze distanční…ale dva večery v Praze bez harantů jsou opravdu nenahraditelné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 10:54
@Monchichik píše:
@Russet nemusí, ale může…nikde není psáno, že tam má být třeba rodina, se kterou nevycházel a ne přátelé, kteří měli dotyčného rádi a může jich být hodně…omezovat pohřby je prostě hnus…

Omezuje se ta slezina. Pohřeb zakázaný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.12.20 10:55
@Russet píše:
A až 30 lidí nakazí koronou, bude to etické? Já jsem ten příkaz nevymyslela. Ale pamatuju si na poslední pohřeb v rodině. Hafo lidí, podávání rukou, objimání, pak ještě kar aspoň 2 hodiny x lidí pospolu u stolu…

A? To se ta lidskost někam vytratila? Pracuju s umírajícími a jejich rodinami, ty doteky jsou někdy nenahraditelné. Že někdo bude mít deprese, výčitky?…To není nic?

Covid není černá smrt, proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 10:55

@Russet no mám za to, že počet lidí na pohřbu omezený je…tuším, že doteď to bylo snad 20 lidí…ale zprávy už nesleduju, nezajímá mě to, tak to přesně nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.12.20 10:56
@Russet píše:
Omezuje se ta slezina. Pohřeb zakázaný není.

Slezina se sleze u někoho doma. Akorát na obřad nemůžou. Paráda. Takové logické to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.12.20 10:57
@Monchichik píše:
@Baba no pokud chtějí online výuku, nechť ti doručí domů vybavení…online výuka povinná není, pouze distanční…ale dva večery v Praze bez harantů jsou opravdu nenahraditelné :mrgreen:

No jo, máš recht.

Se zas na to učení těším. Chudáci děti. I my teda :? Aspoň že ten prvňák může chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.20 10:59
@Baba píše:
A? To se ta lidskost někam vytratila? Pracuju s umírajícími a jejich rodinami, ty doteky jsou někdy nenahraditelné. Že někdo bude mít deprese, výčitky?…To není nic?Covid není černá smrt, proboha.

Není. Ale přenáší se tímto způsobem. Když se s umírajícím loučí jeho nejbližší, je to v pořádku. Ale musí to nějak omezit. Vždyť mohou ti ostatní příchozí nakazit i personál a ti dál své nejbližší v rodině.

Na mě se nečerti, já to nevymyslela. Ale někdo musí říct, tohleto už je moc a toto se ještě může. Kdyby to nechali na lidech, asi by to u nás vypadalo jako při první vlně v Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák